Προβλήματα αθεισμού και θεισμού

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
feanor
Rookie poster
Rookie poster

Re: Προβλήματα αθεισμού και θεισμού

Δημοσίευσηαπό feanor » 01 Μαρ 2017, 16:47

Ρε φίλε, μας το είπες είσαι άθεος και το εμπεδώσαμε. Αν δεν έχεις να συνεισφέρεις κάτι επί του θέματος εκτός από μονοκόμματες τρολιές, μην συμμετέχεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 01 Μαρ 2017, 17:03

Λαχουρένιος έγραψε:Ο θεος δεν υπαρχει

αμήν τέκνον μου, ο θεός να σε συγχωρέσει για τις αμαρτίες σου
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 01 Μαρ 2017, 17:26

feanor έγραψε:Θα σου απαντήσω τι πιστεύω ότι ισχύει γιατί δεν δύναται να είμαστε σίγουροι για τέτοια πράγματα. Ο κόσμος είναι η προσωποποίηση της δημιουργού οντότητας. Το θείο δηλαδή, δεν μπήκε στον κόσμο που αναφέρεις, αλλά ο κόσμος είναι μια πτυχή του θείου. Όσον αφορά για το ποιος στρέφεται εναντίον του θείου, αυτός είναι μόνο ο άνθρωπος για λόγους που δεν μπορώ ακόμα να κατανοήσω. Για την αγία τριάδα που λες δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός τρία υπάρχει σε όλες τις θρησκείες/κοσμοθεωρήσεις που ανέφερα...

Ναι αλλά όλα αυτά ανήκουν στο θεωρητικό πεδίο, στην πραγματικότητα όμως, η αγία τριάδα και όλα αυτά τα σχετικά αναπτύχθηκαν μετά από θεωρητικές ανακατασκευές, στα αρχικά του βήματα ο χριστιανισμός, μπορεί να μην είναι καθόλου όπως είναι στην σημερινή του μορφή, ακόμη ποιος άραγε έβγαλε ότι τα υπόλοιπα ευαγγέλια και καλά τα σημερινά «κρυφά» δεν είναι σωστότερα από αυτά που είναι στην αγία γραφή; Και γιατί να μην είναι αφού όλα αυτά πλέον γράφτηκαν μετά από 200 και 300 χρόνια;

Ο κόσμος δεν είναι μια πτυχή του θείου, αλλά μια πτυχή του υπερσύμπαντος, μεταξύ αυτών και φυσικών νόμων των ήδη και μη ανακαλυφθέντων.

Γιατί ο κόσμος στρέφεται εναντίον του θείου; Πολύ καλή ερώτηση. Θα σου δώσω για παράδειγμα εμένα, κάποτε πίστευα αρκετά και ακολουθούσα ότι μου έλεγαν οι γονείς σχετικά με την νηστεία, θεία κοινωνία και όλα τα 7 μυστήρια της Εκκλησία, διάβαζα την Αγία Γραφή, πήγαινα εκκλησία, στα νεανικά μου χρόνια πήγαινα και κατηχητικό, έμαθα ενδιαφέροντα θέματα, κυρίως κάτι ποιηματάκια, έτσι για να θυμάμαι την χαρά του κατηχητικού, αλλά από εκεί και πέρα, αργά ή γρήγορα η θρησκεία έπαιξε σημαντικό ρόλο μεταγενέστερα αντιθέτως ήρθα αντιμέτωπος με ένα σωρό θεωρητικά προβλήματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν ευσταθούν ούτε καν φιλοσοφικά, που ως θετικός επιστήμονας, δεν μπορούσα να κατανοήσω τις αρλουμπολογίες που μας προσφέρουν. Αναγκαστικά επέλεξα την οδό της αλήθειας και αυτή είναι η μια και μοναδική η φυσική επιλογή.

Τα υπόλοιπα είναι τεχνητά που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες καθώς ο άνθρωπος εξελισσόταν και άρχιζε αυτόνομα να σκέφτεται, έτσι και ενώ σήμερα έχουμε την ικανότητα να το πράξουμε, ακούμε πάντα την άρνηση των γονιών μας επειδή έτσι αυτοί γαλουχήθηκαν και όχι μόνο, αρκετοί από τους γονείς διέπονται από δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών τους. Γιατί τα παιδιά να γεννιούνται και να μεγαλώνουν με προκαταλήψεις και κόμπλεξ από το να συγκεντρωθούν περισσότερο σε αυτό που πραγματικά μας αφορά, η εξέλιξή μας, οι γνώσεις μας, κυρίως θετικές; Ωστόσο ο Λαχουρ, δεν μπορεί να φέρει άποψη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί απ ότι έχω καταλάβει έχει μεγαλώσει σε περιβάλλον με έλλειψη του θείου.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 18:49

Λαχουρένιος έγραψε:Ο θεος δεν υπαρχει

Γιατί? Πως το ξέρεις?
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 18:53

feanor έγραψε: Όσον αφορά για το ποιος στρέφεται εναντίον του θείου, αυτός είναι μόνο ο άνθρωπος για λόγους που δεν μπορώ ακόμα να κατανοήσω.

Εγώ είπα πως είναι δυνατόν αφού το θείο είναι τα πάντα μέσα στον κόσμο, να στρέφεται κατά του εαυτού του?

Δηλαδή δέχεσαι την ιδέα ότι είμαστε όλοι ένας Θεός και αυτή την στιγμή έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι πολλοί? Αλλά πως είναι πολλοί ταυτόχρονα?

Εσύ όταν ονειρεύεσαι είσαι ένας ή πολλοί?

Αλλά δεν λέω, μου φαίνεται παράλογο και αυτό στον Χριστιανισμό που λέει ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών κάθε στιγμή. Δηλαδή είναι ο Θεός να μιλάει ταυτόχρονα με διακόσιους και να ακούει τόσες προσευχές?

Γι' αυτό έχουμε τους αγγέλους. Αλλιώς τί υπάρχουν άγγελοι-απεσταλμένοι αν ο Θεός είναι παντού? Και ο Δίας την Αθηνά και τον Ερμή στέλνει.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 19:01

Και αυτή η ανατολιτική φιλοσοφία με τρομάζει για 2 λόγους

1)καταργεί τις ταυτότητες και το εγώ

Λέει ότι όλοι εμείς θα χαθούμε για πάντα ως προσωπικότητες και πως μόνη αλήθεια είναι το εσωτερικό εγώ μας που είναι ο Θεός και η Συμπαντική Ψυχή.

Επίσης καταργεί την έννοια άλλων ταυτοτήτων, για παράδειγμα την εθνική. Είναι να απορεί κανείς πως προοθούνται αυτές οι φιλοσοφίες στην Ελλάς την εποχή της παγκοσμιοποίησης?

Ουσιαστικά θέλουν να μας γδύσουν και να μας κάνουν ένα ον δίχως ταυτότητα και όρεξη για ζωή, κλεισμένο στον εαυτό τους δίχως επαφή με το περιβάλλον.

Επίσης τρομακτικό είναι που λέει ότι με τον θάνατο χάνεται η μνήμη του ποιος είσαι, λες και εξαρτιόμαστε απόλυτα από τις πληροφορίες του εγκεφάλου.

2) θεωρεί το καλό και το κακό πακέτο και πως δεν υπάρχει κανείς μόνο καλός. Θεωρεί και τον Θεό ως υπαίτιο των εγκλημάτων, των πολέμων, της αδικίας...
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 19:05

Αλλά αυτά που λέω δεν σημαίνουν πως και ο Θεός του Χριστιανισμού είναι καλός...

Είναι φρικιαστικό να βλέπει κανείς την αλλαγή στον εαυτό του και στα πάντα γύρω του, το γήρας κτλ και όλο το φταίξιμο να ρίχνεται στον άνθρωπο με την αβέβαιη υπόσχεση της κάποτε αποκατάστασης και νίκης πάνω στο Σατανά.

Έως τότε οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πολλή εκμετάλλευση στον κόσμο, αλλά δεν πιστεύετε στον ρόλο της μασωνίας για το ανθρώπινο είδος και τα θεωρείτε ψεύτικες συνωμοσιολογίες.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2017, 23:50

feanor έγραψε:Ρε φίλε, μας το είπες είσαι άθεος και το εμπεδώσαμε. Αν δεν έχεις να συνεισφέρεις κάτι επί του θέματος εκτός από μονοκόμματες τρολιές, μην συμμετέχεις.

Και που απανταω μακροσκελως παλι στα @@ σας με γραφετε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 02 Μαρ 2017, 06:17

Το ότι δεν μπορείς να τον συναντήσεις προσωπικά, δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν υπάρχει.

Επαναλαμβάνω την γενετική πληροφορία! που προυπάρχει και βάση της οποίας σχηματίζεται και λειτουργεί ο οργανισμός. Η γενετική πληροφορία είναι ακριβώς το ίδιο με τις ανθρώπινες γλώσσες που παραπέμπουν σε νόημονα πηγή.

Άλλο τώρα που δεν έχει υπογραφή κατασκευαστή, ούτε καν Φαντομάς.

Μπορεί ο Θεός να έχει τους δικούς του λόγους που θέλει να μείνει απόμακρος και άφαντος, ενώ όλες οι θρησκείες διδάσκουν πως δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στον Θεό.

Το ότι υπάρχει Δημιουργός το ξέρουμε. Αλλό το γιατί κρύβεται ή γιατί δεν γίνεται να τον πλησιάσουμε ή γιατί οτιδήποτε... και επίσης δεν μας έχει πει δημόσια και προσωπικά τον σκοπό που μας δημιούργησε.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2017, 08:43

Δεν κρυβεται απλα δεν υπαρχει. Δεν μου χει φερει ποτε κανεις ουτε μια αποδειξη για την υπαρξη του.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”