Ισλάμ

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ισλάμ

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2021, 22:02

τζιχαντ σημαινει τους ακραιους φανατικους - μελλοθανατοι υπερ της πιστης
οχι δεν ειναι ολοι ετσι ειδικα στα χαμηλα στρωματα αλλα στην λαφυραγωγια δεν θα πουν οχι και στις ακροτητες
γιατι δεν εχουν ελευθερια σκεψης αυτο το βλεπουμε και σημερα στους πολεμους που γινονται
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2021, 22:13

nemo έγραψε:τζιχαντ σημαινει τους ακραιους φανατικους - μελλοθανατοι υπερ της πιστης
οχι δεν ειναι ολοι ετσι ειδικα στα χαμηλα στρωματα αλλα στην λαφυραγωγια δεν θα πουν οχι και στις ακροτητες
γιατι δεν εχουν ελευθερια σκεψης αυτο το βλεπουμε και σημερα στους πολεμους που γινονται

Ναι συμβαίνει αυτό.
Δε διαφωνώ.
Αλλά δεν υιοθετούν όλοι οι ισλαμιστές την ακραία πλευρά του ισλάμ.

Από περιέργεια, επειδή από ό,τι κατάλαβα είσαι βιβλιοφάγος... έχεις διαβάσει ποτέ το κοράνι και αν όχι θα το διάβαζες ποτέ;
Έτσι για δεις τι γράφει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Μαρ 2021, 08:15

bizeli έγραψε:Ναι κι εγώ αυτό κατάλαβα.

Ξέρεις ότι εγώ, όπως κι όλοι, είχα (και ακόμα έχω) πολύ κακή άποψη για τον ισλαμισμό.
Βέβαια, παλιά είχα πολύ χειρότερη ... ξέρεις γιατί έπαιζαν πολύ στα δελτία ειδήσεων όλες οι επιθέσεις από τζιχαντιστές (δίδυμοι πύργοι και δε συμμαζεύεται) και γενικά κι εγώ ήμουν θύμα της ισλαμοφοβίας.
Κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο το έφερε η κουβέντα με έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι πολύ, γιατί τον θεωρώ πολύ μετρημένο, μετριοπαθή, αντικειμενικό και διαβασμένο συνομιλητή και μου είχε πει ότι
"Ο ισλαμισμός δεν είναι μόνο αυτό το πράγμα που προβάλλεται. Άμα κάτσεις και διαβάσεις το κοράνι και τη βάση της θρησκείας του ισλαμισμού μιλάει για αγάπη κτλ"

Βέβαια, μου χάλασε τη σούπα με αυτά που μου έλεγε και άρχισα αμέσως τις διαφωνίες και τις ενστάσεις αλλά ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου έβαλε τον σπόρο ότι αν θέλω να σχηματίσω άποψη για ένα θέμα πρέπει να το ψάχνω πρώτα και να μην στέκομαι στην επιφάνεια.

Ήταν ένα μικρό χαστουκάκι.

Σήμερα, όχι ότι άλλαξε κάτι στην άποψή μου για τον ισλαμισμό αλλά έχω αφήσει ένα μικρό παραθυράκι ότι ίσως και να κάνω λάθος εξαιτίας της άγνοιάς μου.
Κάτι είναι και αυτό.

Ενταξει στην θεωρια ολοι καλα τα λενε, στην πραξη δεν βλεπω και πολυ αγαπη στο Ισλαμ. Σιγουρα δεν ειναι οπως τα παρουσιαζουν οι ακροδεξιοι αλλα ειναι σαφως ενα οπισθοδρομικο και καταπιεστικο συστημα σκεψης.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Μαρ 2021, 10:01

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:τζιχαντ σημαινει τους ακραιους φανατικους - μελλοθανατοι υπερ της πιστης

Ναι συμβαίνει αυτό.
Δε διαφωνώ.
Αλλά δεν υιοθετούν όλοι οι ισλαμιστές την ακραία πλευρά του ισλάμ.

Από περιέργεια, επειδή από ό,τι κατάλαβα είσαι βιβλιοφάγος... έχεις διαβάσει ποτέ το κοράνι και αν όχι θα το διάβαζες ποτέ;
Έτσι για δεις τι γράφει.

το διαβασα παλια συν ολες τις θρησκειες του κοσμου σημερα ομως δεν θυμαμαι και πολλα τα βασικα
ακομη και απο τις ανατολιτικες που ειχα δωσει περισσοτερο χρονο -τις εκρινα κι τις απερριψα
τιποτα δεν συγκρινεται με το αρχαιο ελληνικο μεγαλειο της σκεψης γιατι δεν υπαρχει η μοιρολατρια
και το προδιαγραμμενο που περιεχουν ολες οι αλλες θρησκειες και μονο η ορθοδοξια στεκεται επαξια
γιατι γεννήθηκε απο τους ιδιους ανθρωπους που ειχαν σπουδασει τους αρχαιους αλλα για να φτασει
και να το διαπιστωσει καποιος θα πρεπει να την εντρυφήσει

*χθες ειχα παραλείψει να πω οτι την φιλοξενια του ισλαμ την συγχεουν με την αγαπη και την ηρεμια της πιστης
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 03 Μαρ 2021, 19:31

Σε μια χώρα που βίωσε 400-500 χρόνια σκλαβιάς από το ισλάμ το να χρησιμοποιείς την λέξη"ισλαμοφοβία" είναι σαν να χρησιμοποιείς την λέξη"αντικομμουνισμός" στην Καμπότζη μετά τον Πολ Ποτ...
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2021, 20:30

nemo έγραψε:το διαβασα παλια συν ολες τις θρησκειες του κοσμου σημερα ομως δεν θυμαμαι και πολλα τα βασικα
ακομη και απο τις ανατολιτικες που ειχα δωσει περισσοτερο χρονο -τις εκρινα κι τις απερριψα
τιποτα δεν συγκρινεται με το αρχαιο ελληνικο μεγαλειο της σκεψης γιατι δεν υπαρχει η μοιρολατρια
και το προδιαγραμμενο που περιεχουν ολες οι αλλες θρησκειες και μονο η ορθοδοξια στεκεται επαξια
γιατι γεννήθηκε απο τους ιδιους ανθρωπους που ειχαν σπουδασει τους αρχαιους αλλα για να φτασει

*χθες ειχα παραλείψει να πω οτι την φιλοξενια του ισλαμ την συγχεουν με την αγαπη και την ηρεμια της πιστης

Άντε ρε μπράβο. Οπότε δικαιούσαι να έχεις άποψη.
Εγώ να σου πω την αλήθεια από μια τελείως πρόχειρη, επιφανειακή έρευνα μέσω του γκούγκλη για το τι λέει το ίδιο το κοράνι, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά σημεία του που παρακινούν σε βία. Μπορεί να μην τα ερμηνεύω εγώ σωστά αλλά κάποιος πωρωμένος ισλαμιστής μπορεί άνετα να πατήσει πάνω σε αυτά και να έχει ακραία συμπεριφορά προς τους μη μουσουλμάνους.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2021, 20:34

Deutsch Lover έγραψε:Σε μια χώρα που βίωσε 400-500 χρόνια σκλαβιάς από το ισλάμ το να χρησιμοποιείς την λέξη"ισλαμοφοβία" είναι σαν να χρησιμοποιείς την λέξη"αντικομμουνισμός" στην Καμπότζη μετά τον Πολ Ποτ...

Η ισλαμοφοβία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο εξαιτίας της προιστορίας μας με τους Τούρκους.
Είναι παγκόσμιο φαινόμενο εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν δεις μουσουλμάνο ότι κρύβει κάποια βόμβα κάτω από τα ρούχα του.

Κακώς βέβαια γιατί τους τσουβαλιάζουμε όλους αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω και αδικαιολόγητη αυτή τη φοβία.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Μαρ 2021, 19:56

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:το διαβασα παλια συν ολες τις θρησκειες του κοσμου σημερα ομως δεν θυμαμαι και πολλα τα βασικα

Άντε ρε μπράβο. Οπότε δικαιούσαι να έχεις άποψη.
Εγώ να σου πω την αλήθεια από μια τελείως πρόχειρη, επιφανειακή έρευνα μέσω του γκούγκλη για το τι λέει το ίδιο το κοράνι, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά σημεία του που παρακινούν σε βία. Μπορεί να μην τα ερμηνεύω εγώ σωστά αλλά κάποιος πωρωμένος ισλαμιστής μπορεί άνετα να πατήσει πάνω σε αυτά και να έχει ακραία συμπεριφορά προς τους μη μουσουλμάνους.

ακριβως γιατι ο καλος μουσουλμανος υπακουει μονο στο κορανι ενω ο χριστιανισμος και οι ανατολιτικες θρησκειες
ειναι συμφιλιωμενες με τον υπολοιπο κοσμο και θρησκειες και να εξηγησω και σε τι πραγμα δεν μου καθονται καλα
οι ανατολιτικες -δεν ειναι εκ φυσεως επαναστατικες οπως η ελληνικη γιατι ισως παιζει ρολο και το dna
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μαρ 2021, 21:17

nemo έγραψε:ακριβως γιατι ο καλος μουσουλμανος υπακουει μονο στο κορανι ενω ο χριστιανισμος και οι ανατολιτικες θρησκειες
ειναι συμφιλιωμενες με τον υπολοιπο κοσμο και θρησκειες και να εξηγησω και σε τι πραγμα δεν μου καθονται καλα
οι ανατολιτικες -δεν ειναι εκ φυσεως επαναστατικες οπως η ελληνικη γιατι ισως παιζει ρολο και το dna

Η φυση της εξουσιας ειναι που κανει την διαφορα. Στις περισσοτερες χριστιανικες χωρες η εξουσια ειναι κοσμικη οποτε το παπαδαριο δεν μπορει να κανει ο,τι θα ηθελε. Σαν κειμενα και τα χριστιανικα και τα μουσουλμανικα ειναι εξισου απολυταρχικα.

bizeli έγραψε:
Η ισλαμοφοβία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο εξαιτίας της προιστορίας μας με τους Τούρκους.
Είναι παγκόσμιο φαινόμενο εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν δεις μουσουλμάνο ότι κρύβει κάποια βόμβα κάτω από τα ρούχα του.

Κακώς βέβαια γιατί τους τσουβαλιάζουμε όλους αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω και αδικαιολόγητη αυτή τη φοβία.

Περα απο τις επιθεσεις, τους εχει μετατρεψει η ακροδεξια σε αποδιοπομπαιο τραγο οπως ειχε κανει με τους εβραιους παλιοτερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Μαρ 2021, 21:53

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:ακριβως γιατι ο καλος μουσουλμανος υπακουει μονο στο κορανι ενω ο χριστιανισμος και οι ανατολιτικες θρησκειες

Η φυση της εξουσιας ειναι που κανει την διαφορα. Στις περισσοτερες χριστιανικες χωρες η εξουσια ειναι κοσμικη οποτε το παπαδαριο δεν μπορει να κανει ο,τι θα ηθελε. Σαν κειμενα και τα χριστιανικα και τα μουσουλμανικα ειναι εξισου απολυταρχικα.

bizeli έγραψε:

Περα απο τις επιθεσεις, τους εχει μετατρεψει η ακροδεξια σε αποδιοπομπαιο τραγο οπως ειχε κανει με τους εβραιους παλιοτερα.

το πουλακι κανει τσιου τσιου ...ξεκολλα επιτελους απο την αριστεριστικη οπτικη σου :s_mad
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”