Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Σεπ 2017, 00:21

tanipteros έγραψε:ξεχασε να μάθει για το Θεό...αλλά με ανοησίες θα ασχολιόμαστε τώρα.... :D

Aυτό είπα κι εγώ ευτυχώς απο πολύ μικρός, και έπιασα τις θετικές επιστήμες. Διαφορετικά η ζωή μου θα είχε καταλήξει τραγωδία, να διαβάζω για ΕΛς το 100.000 π.Χ. στα βοθρομπλογκς και να το ποστάρω σαν είδηση/γνώση.

Και για να ζηλέψεις, πήγα και σε πολλούς βουδιστικούς ναούς στην Ασία :D (κυρίως απο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον), μου εξήγησαν αρκετά πράγματα και ντόπιοι φίλοι για τις πρακτικές τους, κλπ. Έριξα λεφτά στα παγκάρια τους, αγόρασα φυλακτά, μου έγραψαν το όνομά μου στους ναούς τους. Μέχρι και μέσα απο την τρύπια κολώνα του Το-Nταϊτζί πέρασα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 21 Σεπ 2017, 00:22

Freisinniger έγραψε:Η μεταφυσική και αστρολογία δεν είναι επιστήμες

Να διαβάζετε καλύτερα. Δεν ξέρω αν αφερθηκες σε εμένα, αλλά ουδέποτε είπα ότι η μεταφυσική είναι επιστήμη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 21 Σεπ 2017, 00:26

tanipteros έγραψε:σε ορισμένα κράτη υπάρχουν έδρες μεταφυσικής και παραψυχολογίας όπως στην Αγγλία

Προφανώς απατεωνες στις θετικές επιστήμες ασχολούνται με υπαρκτά πράγματα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Σεπ 2017, 00:27

feanor έγραψε: Εσύ μας έχεις βγάλει άχρηστο σχεδόν όλο το γνωσιακο πεδίο της φιλοσοφικής...

Το κάνει διότι δεν ξέρει την έννοια του Θεού και του Πνεύματος της Ψυχής, του Υπέρλογου, του Υπερούσιου κτλ...

Σε όλα αυτά έχει άγνοια... Αν μιλήσει κανείς μαζί του και του πει "απέχεις από τα πνευματικά", το εκλαμβάνει ως επίθεση και αμυντικά υποβιβάζει τον συνομιλιτή του για να βγει αυτός σωστός...

Αυτό λέγεται κόμπλεξ κατωτερώτητας.....

Εγώ που δεν τον έθιξα και απλά τον ρώτησα γιατί δεν τα πας καλά με τα πνευματικά με κατέταξε στο Δημοτικό....
Ενώ αυτός είναι τρανός και μεγάλος στην σκέψη του...

Αυτά τα λίγα.... feanor από δω και πέρα ξέρεις...
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Σεπ 2017, 00:27

Freisinniger έγραψε:
tanipteros έγραψε:σε ορισμένα κράτη υπάρχουν έδρες μεταφυσικής και παραψυχολογίας όπως στην Αγγλία

Προφανώς απατεωνες στις θετικές επιστήμες ασχολούνται με υπαρκτά πράγματα

δεν νομίζω να πρόκειται περί απατεώνων....
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Σεπ 2017, 00:30

feanor έγραψε: σοβαροί επιστήμονες μπορεί να είχαν παράλληλες ασχολίες μεταφυσικού περιεχομένου.

Κάποιοι των θετικών επιστημών έχουν περίεργα χόμπι. Άλλοι ασχολούνται με την Β. Κορέα απο φετίχ ας πούμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι η κιμ-ολογία είναι επιστήμη (Που μεταξύ μας είναι!).

feanor έγραψε: Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι η μεταφυσική είναι επιστήμη.

Όχι, αλλά την έριξες στο τραπέζι μαζί με Αριστοτέλη για να της προσδώσεις κύρος.

feanor έγραψε: Ξέρεις αγαπητέ, μέσω των θρησκειών , μπορείς να δεις την οπτική που είχαν για τον κόσμο οι άνθρωποι, ανά τους αιώνες. Εσύ μας έχεις βγάλει άχρηστο σχεδόν όλο το γνωσιακο πεδίο της φιλοσοφικής...

Σε σχέση με την προσέγγιση της πραγματική γνώσης του κόσμου, το να ξέρω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι οράματα έβλεπε ο τάδε σαμάνος, ναι, είναι άχρηστο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 21 Σεπ 2017, 00:30

Freisinniger έγραψε:Η μεταφυσική και αστρολογία δεν είναι επιστήμες

Ουτε η θεολογια ειναι αλλα οπως βλεπουμε αυτο δεν εμποδιζει μερικους να πουλανε μουρη για τα "πτυχια" τους.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Σεπ 2017, 00:33

tanipteros έγραψε: δεν ξέρει την έννοια του Θεού και του Πνεύματος της Ψυχής, του Υπέρλογου, του Υπερούσιου κτλ...

Ναι ρε συ, μια πραγματική τραγωδία, απορώ πως δεν ντρέπομαι να κυκλοφορώ έξω δλδ :laugh1:

Επιστημολογία ξέρεις τι θα πει;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 21 Σεπ 2017, 00:33

Ναι ούτε η θεολογία
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Σεπ 2017, 00:37

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
tanipteros έγραψε: δεν ξέρει την έννοια του Θεού και του Πνεύματος της Ψυχής, του Υπέρλογου, του Υπερούσιου κτλ...

Ναι ρε συ, μια πραγματική τραγωδία, απορώ πως δεν ντρέπομαι να κυκλοφορώ έξω δλδ :laugh1:

Επιστημολογία ξέρεις τι θα πει;

Τουλάχιστον γίνε άνθρωπος και μάθε να συνομιλείς και να μην θίγεσαι...
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”