Ορθόδοξη Θεολογία

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Re: Ορθόδοξη Θεολογία

Δημοσίευσηαπό Nandros » 07 Οκτ 2017, 22:39

pluton έγραψε:
Nandros έγραψε:
pluton έγραψε:Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Να προχωρήσω στην στάνη μου, όπως και ο καθένας και εσύ προχωράς στην δική σου στάνη...

Το "παπαδαριό" εκπροσωπεί πολλές φορές τον εαυτό του και όχι τους Χριστιανούς, αν ένας ιερέας είναι σωστός ή λάθος έχει να κάνει με την δική σωτηριολογική κατάσταση, πάντως το "παπαδαριό" όσα στραβά και αν έχει είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε "ιερατείο" ακολουθεί ο καθένας στην στάνη του.
Τί παπαδαριό, τί ιερατείο, όλα είναι το ίδιο, στυλοβάτες και συνεταίροι της εκάστοτε εξουσίας.
Από την εποχή που ο πρώτος πρωτόγονος αρχηγός φάρας διόρισε τον πρώτο σαμάνο/ μάγο/γιατρό/μεσολαβητή με το υπερπέραν! :D
Nandros όταν μιλάω για "ιερατείο" της στάνης δεν είναι απαραίτητο να είναι θρησκευτικό, μπορεί να είναι κομματικό, δημοσιογραφικό ή καθοδηγητικό πχ αυτός που επιβάλει την άποψή του σε μια παρέα και αυτός μια μορφή "ιερατείου" είναι.
Εδώ συμφωνούμε. Πάντα αντιπαθούσα τους τσομπάνους, τις στάνες και τα πρόβατα τους.
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 08 Οκτ 2017, 06:42

ΕΔΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΞΩ ΟΙ ΑΘΕΟΙ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΛΟΥΚΕΤΟ. ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΔΩ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΜΗΝ.
0 .
..

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 08 Οκτ 2017, 10:30

Χρίστος Έλ έγραψε:ΕΔΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΞΩ ΟΙ ΑΘΕΟΙ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΛΟΥΚΕΤΟ. ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΔΩ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΜΗΝ.

Αν εφαρμοστεί το '' έξω οι ομοφυλόφιλοι '' απ'την Ελλάδα, δεν θα μείνει κληρικός ούτε για δείγμα. Άσε που κι εσένα για κρυφή σε κόβω, η οποία βρίσκεται σε μόνιμη φάση άρνησης...
Ξανασκέψου τι λες και τι εύχεσαι...
1 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 08 Οκτ 2017, 11:18

pluton έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
pluton έγραψε:Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.

Δεν τίθεται θέμα προοδευτισμού για να μιλάς τις αλήθειες. Ούτε δείχνεις προχώ. Εσείς σκίσατε την ίδια σας την πίστη, με την συγκάλυψη και την ανοχή σας στο παπαδαριό. Εμείς από πού κι ως πού;.
Να λες πάλι καλά που την βρίζουμε. Αντε προχώρα στη στάνη. Είναι ώρα.

Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Να προχωρήσω στην στάνη μου, όπως και ο καθένας και εσύ προχωράς στην δική σου στάνη...

Το "παπαδαριό" εκπροσωπεί πολλές φορές τον εαυτό του και όχι τους Χριστιανούς, αν ένας ιερέας είναι σωστός ή λάθος έχει να κάνει με την δική σωτηριολογική κατάσταση, πάντως το "παπαδαριό" όσα στραβά και αν έχει είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε "ιερατείο" ακολουθεί ο καθένας στην στάνη του.

Εχω αναφέρει ξεκάθαρα, πως δεν πιστεύω σε ιερατεία Και εσύ ειδικά, το γνωρίζεις καλά μιας και έχουμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν. Ανέκαθεν υποστήριζα την ελευθερία και το αδογμάτιστο.
Δεν με ενδιαφέρει τί πρεσβεύει η κάθε στάνη, ή ο εκάστοτε τράγος, οποιουδήποτε δόγματος. Το στραβό, θα παραμείνει στραβό.
Έχω μείνει μακρυά από έριδες και χώρους και το προτιμώ έτσι.
Το τί πρεσβεύω δε, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο απόσους θεωρούν οτι με γνωρίζουν αρκετά για να με βάλουν σε καλούπι.
Καλή συνέχεια.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Οκτ 2017, 11:44

Πασιφάη έγραψε:
pluton έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
pluton έγραψε:Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.

Δεν τίθεται θέμα προοδευτισμού για να μιλάς τις αλήθειες. Ούτε δείχνεις προχώ. Εσείς σκίσατε την ίδια σας την πίστη, με την συγκάλυψη και την ανοχή σας στο παπαδαριό. Εμείς από πού κι ως πού;.
Να λες πάλι καλά που την βρίζουμε. Αντε προχώρα στη στάνη. Είναι ώρα.

Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Εχω αναφέρει ξεκάθαρα, πως δεν πιστεύω σε ιερατεία Και εσύ ειδικά, το γνωρίζεις καλά μιας και έχουμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν. Ανέκαθεν υποστήριζα την ελευθερία και το αδογμάτιστο.
Δεν με ενδιαφέρει τί πρεσβεύει η κάθε στάνη, ή ο εκάστοτε τράγος, οποιουδήποτε δόγματος. Το στραβό, θα παραμείνει στραβό.
Έχω μείνει μακρυά από έριδες και χώρους και το προτιμώ έτσι.
Το τί πρεσβεύω δε, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο απόσους θεωρούν οτι με γνωρίζουν αρκετά για να με βάλουν σε καλούπι.
Καλή συνέχεια.

Προσωπικά για μεγάλο διάστημα της ζωής μου ήμουν άθεος (υλιστής)... όχι πια αλλά είμαι προσεκτικός γνωρίζω ότι σ όλους τους ισμούς υπάρχουν οι σωστοί υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλεύονται το δόσιμο της ψυχής που κάνει ο κάθε "πιστός".... να δεις πως μου το είπε ένας ιερέας "Ο κλήρος μπορεί να είναι εκμεταλλευτικός ή καθοδηγητικός".
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 08 Οκτ 2017, 13:26

feanor έγραψε:
Αν εφαρμοστεί το '' έξω οι ομοφυλόφιλοι '' απ'την Ελλάδα, δεν θα μείνει κληρικός ούτε για δείγμα. Άσε που κι εσένα για κρυφή σε κόβω, η οποία βρίσκεται σε μόνιμη φάση άρνησης...

Μας διαβάζει το εβραιόσκυλο τακτικά.

Το Ισραήλ είναι το νέο ορμητήριο για gay parade.

http://www.denverpost.com/2017/06/09/ph ... rael-2017/

Φωτιά και τσεκούρι σε γκεύ κα λεσβίες. Απογορεύεται η ανωμαλία ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΕΓΩ ΩΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 08 Οκτ 2017, 13:37

pluton έγραψε:

Προσωπικά για μεγάλο διάστημα της ζωής μου ήμουν άθεος (υλιστής)... όχι πια αλλά είμαι προσεκτικός γνωρίζω ότι σ όλους τους ισμούς υπάρχουν οι σωστοί υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλεύονται το δόσιμο της ψυχής που κάνει ο κάθε "πιστός".... να δεις πως μου το είπε ένας ιερέας "Ο κλήρος μπορεί να είναι εκμεταλλευτικός ή καθοδηγητικός".

Δεν με νοιάζει πρσωπικά, τί σου είπε ο χ κληρικός σου. Σου απαγορεύω να με βάζεις με το ποίμνιο του οποιουδήποτε, Πλούτωνα. Εδώ δεν κόλλωσα με τη μαλακία του καθενός, χρόνια τώρα.Έχω κάνει moderator, και Admin, αλλά κοινώς σκοτίστηκα. Το να είσαι πυροβολημένος, απλά δεν με αφορά. Για τον Κέρβερο και απλά να πορευτεί όποιος θέλει. Ποσώς με νοιάζει.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 08 Οκτ 2017, 13:44

Χρίστος Έλ έγραψε:
feanor έγραψε:

Μας διαβάζει το εβραιόσκυλο τακτικά.

Το Ισραήλ είναι το νέο ορμητήριο για gay parade.

http://www.denverpost.com/2017/06/09/ph ... rael-2017/

Φωτιά και τσεκούρι σε γκεύ κα λεσβίες. Απογορεύεται η ανωμαλία ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΕΓΩ ΩΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Δεν σου τα είπανε καλά. Έξω τα λαμόγια , τα κοπρόσκυλα, οι αγράμματοι χριστιανοταλιμπάν ελληναράδες σαν και του λόγου σου, που εξαιτίας της τεμπελιάς και της κουτοπονηριάς τους , γ...σαν μια ολόκληρη χώρα και τις επόμενες γενιές της.

Αλλά αγαπητό μου παράσιτο, ήδη ο κόσμος γελάει μαζί σας, έχετε περάσει στην σφαίρα του γραφικού. Σε κάποια χρόνια θα εξαφανιστείτε τελείως και ίσως αυτός ο τόπος μπορέσει να ανακάμψει ( πολιτιστικά τουλάχιστον ).
1 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 08 Οκτ 2017, 13:51

Το είδατε σατανιασμένοι;;; Τί έχετε να πείτε τώρα ψεύτες;;;

Ο Χριστιανισμός ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ;;;; Αν ο Ιουδαισμός ήταν η αληθινή θρησκεία δεν θα επέτρεπε τέτοια αίσχη.

Οι αληθινοί χριστιανοί όμως ανιδράσανε στην κατάληψη της Αθήνας από ανώμαλους.

Λοιπόν γκεύ είναι αρκετοί ιερείς και αρχιερείς του νέου παπικού ημερολογίου, αυτοί δεν είναι χριστιανοί αλλά εβραιόδουλοι.

Τώρα για τον παπά που την έβγαλε στο λεωοφορείο αυτός είναι μάγκας, μπράβο του και καλά να πάθει το βαμμένο γύναιο. Πήγαινε γυρεύοντας για το τσιγκέλι του παπά.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 08 Οκτ 2017, 13:58

feanor έγραψε:Δεν σου τα είπανε καλά. Έξω τα λαμόγια , τα κοπρόσκυλα, οι αγράμματοι χριστιανοταλιμπάν ελληναράδες σαν και του λόγου σου, που εξαιτίας της τεμπελιάς και της κουτοπονηριάς τους , γ...σαν μια ολόκληρη χώρα και τις επόμενες γενιές της.

Αυτοί είναι οι εβραιόδουλοι, οι πολιτικοί και οι ψηφοφόροι τους.

feanor έγραψε:Αλλά αγαπητό μου παράσιτο, ήδη ο κόσμος γελάει μαζί σας, έχετε περάσει στην σφαίρα του γραφικού. Σε κάποια χρόνια θα εξαφανιστείτε τελείως και ίσως αυτός ο τόπος μπορέσει να ανακάμψει ( πολιτιστικά τουλάχιστον ).

Παράσιτα είναι οι ξένοι. Η Ελλάδα δεν θα αφανιστεί γιατί είμαστε η χώρα του Θεού.

Τώρα οι <<ομογενείς>> και οι πουλημένοι Έλληνες(αριστεροί), δηλαδή οι βιολογικά και πνευματικά μολυσμένοι Έλληνες θα ακολουθήσουν και αυτοί τους γνήσιους ξένους στα σύνορα.

Και μπαμ θα κλείσει πίσω τους η πόρτα της Ελλάδας και της Γης της Επαγγελίας. Και δεν θα ξανανοίξει.
0 .
..

Επιστροφή σε “Θεολογία”