Ερωτήσεις προς Βουδιστές

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ερωτήσεις προς Βουδιστές

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 19 Σεπ 2017, 15:50

Εντάξει τις είδα τις απαντήσεις.

Ο tanipteros συνεχίζει τα δικά του λέγοντας ότι ΕΞΗΓΗΣΕ, απλώς λέγοντας τί πιστεύει ότι είναι. Και εσύ το ίδιο λες, ότι φαντάζεσαι και πιστεύεις πως είναι νιρβάνα. Αλλά συμφωνείς πως δεν υπάρχει δράση εκεί, αφού δεν υπάρχει επιθυμία.

Την έχετε βιώσει την νιρβάνα; Τί ευδαιμονία μπορεί να υπάρξει εκεί που δεν υπάρχει αίσθηση του ωραίου και λαχτάρα; Υπάρχει ουδετερότητα μάλλον, παρά ευτυχία ή δυστυχία.

Επίσης γιατί μιλάτε για χονδροειδή ύλη; Πως καταλήγετε ότι είναι χονδροειδής και κακή; Και πως μπορείτε να αποδείξετε ότι υπάρχει λεπτοφυής ύλη;;; Είναι κακό να λέω ΘΕΛΩ; Θέλω ένα κομμάτι πίτσα, ένα σουβλάκι, μια γκόμενα;

Όσο για το κάρμα το πρώτο μέρος είναι αντίφαση του δεύτερου. Στο πρώτο λέει ο νόμος εφαρμόζεται από προσωπικούς θεούς, κάτι που δεν έχω ακούσει πότε από βουδίστες. Στο δεύτερο λέει ότι είνα ρεύμα που τον παρασέρνει. Αυτό θα ίσχυε μόνο αν κάποιος φάει υπερβολικά και κάνει κακό στον οργανισμό, δηλαδή να υποστεί τις συνέπειες που έκανε κακό στον εαυτό του. Αν κάνει κακό όμως στους άλλους, κανείς δεν εγγυάται ότι θα πληρώσει, αν δεν τον γραπώσει ο Θεός.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 19 Σεπ 2017, 20:12

Και μπορεί να είναι πλάνη η ανωτερότητα των ανατολικών θρησκειών.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 19 Σεπ 2017, 21:22

ποιος είπε ότι η χονδροηδής ύλη είναι κάτι κακό..... εν ζωή μια χαρά είναι μετά θάνατον δεν την έχεις εκ φύσεως...εκ του αποτελέσματος...

απλά διαπιστώσεις κάνουμε.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2017, 08:05

Χρίστος Έλ έγραψε:Εντάξει τις είδα τις απαντήσεις.

Ο tanipteros συνεχίζει τα δικά του λέγοντας ότι ΕΞΗΓΗΣΕ, απλώς λέγοντας τί πιστεύει ότι είναι. Και εσύ το ίδιο λες, ότι φαντάζεσαι και πιστεύεις πως είναι νιρβάνα. Αλλά συμφωνείς πως δεν υπάρχει δράση εκεί, αφού δεν υπάρχει επιθυμία.

Την έχετε βιώσει την νιρβάνα; Τί ευδαιμονία μπορεί να υπάρξει εκεί που δεν υπάρχει αίσθηση του ωραίου και λαχτάρα; Υπάρχει ουδετερότητα μάλλον, παρά ευτυχία ή δυστυχία.

Επίσης γιατί μιλάτε για χονδροειδή ύλη; Πως καταλήγετε ότι είναι χονδροειδής και κακή; Και πως μπορείτε να αποδείξετε ότι υπάρχει λεπτοφυής ύλη;;; Είναι κακό να λέω ΘΕΛΩ; Θέλω ένα κομμάτι πίτσα, ένα σουβλάκι, μια γκόμενα;

Όσο για το κάρμα το πρώτο μέρος είναι αντίφαση του δεύτερου. Στο πρώτο λέει ο νόμος εφαρμόζεται από προσωπικούς θεούς, κάτι που δεν έχω ακούσει πότε από βουδίστες. Στο δεύτερο λέει ότι είνα ρεύμα που τον παρασέρνει. Αυτό θα ίσχυε μόνο αν κάποιος φάει υπερβολικά και κάνει κακό στον οργανισμό, δηλαδή να υποστεί τις συνέπειες που έκανε κακό στον εαυτό του. Αν κάνει κακό όμως στους άλλους, κανείς δεν εγγυάται ότι θα πληρώσει, αν δεν τον γραπώσει ο Θεός.

σχολιο 2

...εννοειται οτι την κατασταση της νιρβανα δεν την εχουμε βιωσει ως ενσαρκοι( αλλλιως δνε θα αντεχαμε να καθομαστε σε αν διαταρκτικο ηλεκτρονικο μεσο και να πληκτρολογουμε ) απλα διανοητικα την συλλαμβανουμε ,,,εμενα προσωπικα ο διαλογισος μου εινα απλα στη φαση της θεωρητικης φιλοσοφικης μελετης και ηθικης βελτιωσης μεσω ορθων εργων γυαμα νιγυαμα για την Γιογκα η τον Βουδισμο ..

.. βεβαια η νιρβανα βιωνεται κι απο μη ενσαρκους κυριως απο αυτους ...και μαλιστα με μεγαλυτερη ευκολια ...επειδη εχει φυγει ενα χονδροειδες βαρυ σωμα...αρα μπορει να ειναι μια μνημη της ασαρκης ψυχικης ζωης .. να γιατι και ειναι τοσο καλα αποτυπωμενη μεσα μας ....

...σχετικα με την χονδροειδη υλη ειναι <<κακη >> με την εννοια οτι ειναι η υλοενεργεια η περισσοτερο αναμιγμενη με το σκοτος χαος ( ατακτικη υλοενεργεια ) αυτο δημιουργει πολλες αναγκες δυσκολα ικανοποιησιμες αγωνια επιβιωσης , πονο , αποκοπη απο την εσωτερη πηγη υλοενεργεια μας, κακη επικοινωνια, ασθενειες , ψυχοσωματικη αθελητη κι ανεξελεγκτη φθορα ανισορροπια, οδυνη θανατου .. υπαιτιο ειναι ο σκοτος που παρεισφρυει στην μακρομοριακη μακροπλεγματικη υλη ...και αυτο το σκοτος χαος αταξια ειναι που τελικα αφου κανει τον κυκλο της η υλη αυτη, οδηγειται σε διαλυση ...

...σχετικα με οσα λεμα για το καρμα ...δεν υπαρχει αντιφαση.... σκεψου το εξης .... το καρμα ειναι το ρεμα ενεργειας που δημιουργεις με τις πραξεις σου απο την μια ενσαρκη ζωη στην αλλη ( πχ απληστια, καταπιεση αλλων, γενικα καθε λογης δραση που προκαλει πονο ) φαντασου ενα ποταμι που το ρευμα του σε παρασυρει .. οι επεμβασεις προσωπικων θεοτητων ειναι οι βαρκες σωτηριας μεσα σε αυτο το ποταμι ή οι ναυαγοσωστες που ερχονται να σε σωσουν .. να σε βγαλουν απο την ροη του η ακομη και να δαμασουν με την δικη τους καρμικη ροη,,, το δικο σου ρεμα ...

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ,, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ,, ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΚΗ ΧΑΡΗ << ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ >> ΔΡΑΣΗ,, << ΦΡΑΓΜΑΤΑ >>ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ-ΚΑΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΡΟΗ ΤΟΥ !!

...η υπαρξη του Καρμα λοιπον δεν αναιρει την δικαιονομικη δραση των Προσωπικων Θεοτητων -Κυριων ισα ισα ττην εμπεδωνει και επεκτεινει την εννοια της Θεικης Δικαιονομιας ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2017, 08:26

tanipteros έγραψε:Χρίστο Ελ. είσαι βέβηλος διότι παραποιείς το Ντάρμα (διδασκαλία).
Είχες απορία για την Νιρβάνα και πριν μάθεις έλεγες ότι η Νιρβάνα είναι θάνατος.
Σου εξήγησα ότι είναι η αιώνια ζωή.
Εσύ επίτηδες, για αυτό είσαι βεβηλος, συνεχίζεις να λες ότι η Νιρβάνα είναι αφασία και θάνατος χρησιμοποιόντας τα δικά μου λόγια αντίστροφα.

Έχω ή όχι δικιο να σε λέω Βέβηλο!

Εκάς λοιπόν από το Ντάρμα, βεβηλε μικρέ ! Την κοροιδία δεν την ανέχομαι κουτοπόνηρε!

σχολιο 3

...πεφτεις κι εσυ ετσι στην παγιδα των αφορισμων που δεν βοηθανε τον διαλογο ...απο τη στιγμη που ο Χριστος Ελ εθεσε καποια ερωτηματα ...και καταθεσε << τροφη >> προς προβληματισμο δειχνοντας συγκεντρωτικα μας τι κατα την γνωμη του ειναι αντιφαση ,, θα επρεπε σαν καλος βουδιστης να απαντησεις λεξη προς λεξη .. εσυ ομως δεν σταθηκες στο υψος του διαλογικου ηθους ενος αληθινου βουδιστη ...
...αρχισες τους χαρακτηρισμους και τα μαχαιρωματα ...χμμμ...καταλαβαινω τωρα γιατι θεωρεις τοσο λαθεμενα την νιρβανα ως διαλυση και μη υπαρξη και κενο ....και γιατι λε ςοτι το υπερουσιο ειναι απουσια ουσιας ....φευ !!! .....προσεχε τανιπτερε ,,
καποιος που αγκαλιαζει καποιες ιδεες ιερες μπορει να εινα πιο βεβηλος απο αυτον που εν αγνοια του τις πολεμαει ..

χμμ.... θελω να πω οτι ..ο Χριστος Ελ αν και αρχικα πολεμιος των ιδεων του βουδισμου μπορει ειναι πιο ικανος να κατανοησει τις βασικες αρχες του απο οτι εισαι εσυ που εχεις αγκαλιασει το βουδισμο και εισαι << φιλος>>...

....στασου λοιπον στο υψος ενος βουδιστη .. οταν οι αλλοι σου καουν ερωτηματα και θελουν διαλογο μαζι σου ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 20 Σεπ 2017, 11:33

δεν είμαι βουδδιστής ΜΥΘΗΡΑ. Και ο Χρίστος Ελ. μόλις ικανοποιήσει τις απορίες του και δει την ανεπάρκια των λεγομένων σου θα σου στραφεί εναντίων ότι και αν του πεις όσο καλή και να είσαι. Είναι αχάριστος και βέβηλος.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 20 Σεπ 2017, 15:01

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:χμμ.... θελω να πω οτι ..ο Χριστος Ελ αν και αρχικα πολεμιος των ιδεων του βουδισμου μπορει ειναι πιο ικανος να κατανοησει τις βασικες αρχες του απο οτι εισαι εσυ που εχεις αγκαλιασει το βουδισμο και εισαι << φιλος>>...

Αν δεν συμφωνήσω, πειράζει; Ωραία αρκετά πράγματα, αλλά δεν συμφωνώ σε όλα.

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα αν δεν συμφωνούν μαζί μου, δεν περιμένει καμμιά στρατιά ΓΟΧ στην γωνία να σας περιλάβει. Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με βουδιστές, αφού οι βουδιστές είναι στον κ΄σμο τους και δεν ενδιαφέρονται για αυτον τον κ΄σμο.

Αν πιστεύετε ότι είναι κακή η ύλη, γιατί συνεχίζετε να τρώτε; Τρώτε μόνο ελαφριές τροφές και αυτές ίσα ίσα για να επιβιώνετε;

Αλλά γιατί να θέλει να επιβιώσει ο βουδιστής, αφού θεωρεί ότι αυτό που είναι σε αυτή την ζωή είναι ένα σύνολο από ψεύτικα και παροδικά στοιχεία; Έχω διαβάσει για αρκετούς βουδιστές που αυτοκτονήσανε.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Σεπ 2017, 15:45

Χρίστος Έλ έγραψε: Θέλω ένα κομμάτι πίτσα, ένα σουβλάκι, μια γκόμενα;

.

θέλε αλλά μακριά από την πέπυ. πιάσε γκομενα τη μήθυρα. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Σεπ 2017, 15:56

παιδιά μια και μιλάτε για την ύλη πάρετε υπόψη σας ότι υπάρχει και ύλη με τη στενή έννοια. δλδ είδος ύλης που σε διάκριση με το φυσικό πεδίο διαθέτει μάζα αδράνειας. και θεωρητικά μπορεί να υπάρξει και σε υπερσυμπαγή κατάσταση πχ ουδετερόνιο.
και αν βρει κάποιο κενό μεταξύ νιρβάνας και ντάρμας και χωθεί η αλυσιδωτή αντίδραση δε θα είναι πλέον πιθανότητα. :D :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 20 Σεπ 2017, 21:08

Ρεκ_ _μας έγραψε:
Χρίστος Έλ έγραψε: Θέλω ένα κομμάτι πίτσα, ένα σουβλάκι, μια γκόμενα;

fbvideo
[fbvideo]https://www.facebook.com/803935036326915/videos/1400482963338783/[/fbvideo]
Χρίστος Έλ
.

θέλε αλλά μακριά από την πέπυ. πιάσε γκομενα τη μήθυρα. :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”