nemo έγραψε:ειχα παλια ενα πολυ παλιο βιβλιο που εγραφε για τις παλιες θρησκειες της μεσης ανατολης το ειχα δωσει
σε εναν φιλο και πιστο χριστιανό ( οταν ημουν αντιχριστιανος εγω) και οταν με τον καιρο μου το εδωσε πισω
στο γυρισμο ανοιξα το παραθυρο του αυτοκινητου και το πεταξα -το σκυλομετανιωσα
γιατι και να θελω να το βρω σημερα ειναι αδυνατον -εκει περιεγραφε ολο το υποβαθρο των θρησκειων της μεσης ανατολης
και οτιδηποτε που συμβαινει ακομη και σημερα με την πιστη γενικοτερα δεν με παραξενεύει -πανω κατω
τα ιδια συμβαινουν και σημερα
σημασια εχει οτι το ισλαμ δομηθηκε με την βια και την κατακτηση ειναι μαλλον η μοναδικη θρησκεια που περιεχει
τοσες πολλες ελευθεριες οταν εχουν να κανουν με τους απιστους και εκει ειναι και η διαφορα με την θρησκεια του αβρααμ
ενω και η δυο δημιουργηθηκαν με την βια η διαφορα ειναι οτι η βια του αβρααμ ηταν στο εσωτερικο ενω του ισλαμ
προς στο εξωτερικο (εξω απο την φυλή)
Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν ενδιαφέρομαι να εντρυφήσω τόσο πολύ στο Ισλάμ σχετικά με την ιστορικότητά του. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι πώς το βιώνουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και για αυτό ίσως με τράβηξαν αυτά τα βίντεο.
Από τη μια μου τη σπάνε, γιατί νομίζω ότι ωραιοποιούν πολύ το Ισλάμ αλλά και από την άλλη σκέφτομαι μήπως εγώ είχα τόσο κακή εικόνα.
Γιατί έχουμε συνυφασμένα στο μυαλό μας ότι Ισλάμ= Τζιχάντ.
Πάντως και το τζιχάντ, όπως το εξηγούν στα βίντεό τους δε σημαίνει επιθέσεις αυτοκτονίας.
Τέσπα, για να μην τα λέω εγώ