Τί σχέση έχουν αυτά με το θέμα δεν έχω καταλάβει ακόμα..
Τώρα εσείς σπάτε πλάκα ή σοβαρολογείτε;;; Μάλλον το πρώτο.
Και από τι ακριβώς φοβάστε ότι κινδυνεύει η ανέμελη ζωή μας;;; Τί ετοιμάζεται και τί θα απειλήσει την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας;;;
Σκέτη μαλακία να ασχολείται κανείς με φόρουμ και να χαλάει τα νεύρα του μαζί σας...άχρηστα πράγματα.
Προβλήματα αθεισμού και θεισμού
-
- Extreme poster
Re: Προβλήματα αθεισμού και θεισμού
Από την άλλη να περάσουμε και στα προβλήματα του θεισμού.
Ο Δημιουργός λοιπόν υπάρχει. Αλλά από εκεί και πέρα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.
Είναι ο Θεός πανάγαθος και παντοδύναμος;;; Αν είναι παντοδύναμος τότε μπορεί να είναι και κακός αν το θελήσει. Οι χριστιανοί λένε πως διαλέγει να μην είναι, σαν να λένε πως ο Θεός είναι σκλάβος της καλοσύνης.
Νομίζω είναι αντιφατικό να είναι κάποιος πανάγαθος και παντοδύναμος. Διαλέγω το πρώτο. Προτιμώ ένα πανάγαθο από ένα παντοδύναμο και κακό Θεό.
Ο Θεός αν δημιούργησε τον κόσμο, σίγουρα θα μας είχε ανάγκη και θα ένιωθε μοναξιά. Αυτά που λένε οι χριστιανοί ότι απλώς το έκανε με την ελεύθερη βούλησή του δεν με πείθει. Το να κάνεις κάτι και να κινηθείς σημαίνει ότι έχεις ανάγκη. Ένα Απόλυτο Ον δεν κινείται, γιατί η κίνηση είναι αλλαγή και φθορά.
Δέχομαι ένα πανάγαθο Θεό, εχθρό του Κακού αλλά όχι ένα παντοδύναμο Θεό. Η μάχη με τον Σατανά είναι άνιση. Το καλό δεν πρέπει να υποτιμά την δύναμη του κακού.
Ο Δημιουργός λοιπόν υπάρχει. Αλλά από εκεί και πέρα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.
Είναι ο Θεός πανάγαθος και παντοδύναμος;;; Αν είναι παντοδύναμος τότε μπορεί να είναι και κακός αν το θελήσει. Οι χριστιανοί λένε πως διαλέγει να μην είναι, σαν να λένε πως ο Θεός είναι σκλάβος της καλοσύνης.
Νομίζω είναι αντιφατικό να είναι κάποιος πανάγαθος και παντοδύναμος. Διαλέγω το πρώτο. Προτιμώ ένα πανάγαθο από ένα παντοδύναμο και κακό Θεό.
Ο Θεός αν δημιούργησε τον κόσμο, σίγουρα θα μας είχε ανάγκη και θα ένιωθε μοναξιά. Αυτά που λένε οι χριστιανοί ότι απλώς το έκανε με την ελεύθερη βούλησή του δεν με πείθει. Το να κάνεις κάτι και να κινηθείς σημαίνει ότι έχεις ανάγκη. Ένα Απόλυτο Ον δεν κινείται, γιατί η κίνηση είναι αλλαγή και φθορά.
Δέχομαι ένα πανάγαθο Θεό, εχθρό του Κακού αλλά όχι ένα παντοδύναμο Θεό. Η μάχη με τον Σατανά είναι άνιση. Το καλό δεν πρέπει να υποτιμά την δύναμη του κακού.
1 .
..
-
- Rookie poster
Λαχουρένιος έγραψε:
Αυτο ειναι κατι που δεν εχει συνειδητοποιησει ο κοσμος. Νομιζει οτι μπορει να τα προσεγγισει ολα μεσω της μπουρδολογιας, που ονομαζουν φιλοσοφια.
Ομολογώ ότι μόλις διάβασα τα παραπάνω, μου δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία: Όταν περιγράφεις την έννοια "φιλοσοφία" σαν μπουρδολογία, θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείς με τον όρο φιλοσοφία. Την κοινά αποδεκτή "φιλοσοφία" τον γνωστό κλάδο της καθαρής διανόησης ή τις @ριες που γράφουν στα φόρουμ διάφοροι παράφρονες; Έχει μια εμφανή διαφορά, δεν ξέρω αν την αντιλαμβάνεσαι.
0 .
Πολύ χρήσιμο, για το forum αυτό, άρθρο: http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8579
-
- Extreme poster
Ben Shalom έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Αυτο ειναι κατι που δεν εχει συνειδητοποιησει ο κοσμος. Νομιζει οτι μπορει να τα προσεγγισει ολα μεσω της μπουρδολογιας, που ονομαζουν φιλοσοφια.
Ομολογώ ότι μόλις διάβασα τα παραπάνω, μου δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία: Όταν περιγράφεις την έννοια "φιλοσοφία" σαν μπουρδολογία, θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείς με τον όρο φιλοσοφία. Την κοινά αποδεκτή "φιλοσοφία" τον γνωστό κλάδο της καθαρής διανόησης ή τις @ριες που γράφουν στα φόρουμ διάφοροι παράφρονες; Έχει μια εμφανή διαφορά, δεν ξέρω αν την αντιλαμβάνεσαι.
Αν δεν μπορείς να εκφραστείς ανθρώπινα και δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον καμμιά γνώμη επί του θέματος, πήγαινε στην συναγωγή.
Ασχολείσαι συνέχεια με το πρόσωπό μου και είναι επικίνδυνο για εσένα.
0 .
..
-
- Rookie poster
Με ποιο τρόπο είναι επικίνδυνο; Τι θα γίνει δηλαδή; Θα βγεις μέσα από το μόνιτορ σαν το Ring? 

0 .
Πολύ χρήσιμο, για το forum αυτό, άρθρο: http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8579
-
- Ultimate Stalker
Ben Shalom έγραψε:Ομολογώ ότι μόλις διάβασα τα παραπάνω, μου δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία: Όταν περιγράφεις την έννοια "φιλοσοφία" σαν μπουρδολογία, θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοείς με τον όρο φιλοσοφία. Την κοινά αποδεκτή "φιλοσοφία" τον γνωστό κλάδο της καθαρής διανόησης ή τις @ριες που γράφουν στα φόρουμ διάφοροι παράφρονες; Έχει μια εμφανή διαφορά, δεν ξέρω αν την αντιλαμβάνεσαι.
Το δευτερο εννοω, καθως και γενικα την γενικευση πανω σε καποια θεματα, χωρις αυτος που γενικευει να εχει πραγματικη γνωση των επιμερους αντικειμενων.
Πχ οι αρχαιοι ελληνες φιλοσοφοι εγραφαν με βαση τα (ελαχιστα) επιστημονικα δεδομενα της εποχης τους. Αν ζουσαν σημερα, θα εγραφαν τελειως διαφορετικα.
Οι ηλιθιοι ομως που τους παπαγαλιζουν αγνοωντας τις εξελιξεις στη φυσικη, τη βιολογια κλπ των τελευταιων 2 χιλιετιων δεν εχουν δικαιολογια.
0 .
-
- Rookie poster
Φυσικά και είναι έτσι. Όπως και ο φιλόσοφος του 22ου αιώνα μπορεί να έχει λίγη σχέση με αυτόν που ξέρουμε σήμερα. Μην ξεχνάς ότι η φιλοσοφία της επιστήμης αποτελεί έναν αυτόνομο κλάδο της φιλοσοφίας πια, και τα συμπεράσματά της αγνοούνται ακόμα και από τους περισσότερους επιστήμονες των αντίστοιχων πεδίων.
0 .
-
- Extreme poster
Λαχουρένιος έγραψε:Ben Shalom έγραψε:Οι ηλιθιοι ομως που τους παπαγαλιζουν αγνοωντας τις εξελιξεις στη φυσικη, τη βιολογια κλπ των τελευταιων 2 χιλιετιων δεν εχουν δικαιολογια.
Γι' αυτό λοιπόν μάθε τί απέδειξαν οι νέες γνώσεις στην βιολογία και κατάλαβε τί σημαίνει επιστήμη της πληροφορίας.
Ορίστε, διάβασε κάποιον που δεν αρνείται τελείως την ιδέα της εξέλιξης, γιατί στον απόλυτο δημιουργισμό έχεις αλλεργία
http://cosmicfingerprints.com/
http://cosmicfingerprints.com/read-prov ... nt-design/
0 .
..
-
- Extreme poster
Γιατί δεν είστε άθεοι
Θεωρούν αθεία το να μην λατρεύεις κάποιον Θεό από τις κλασικές θρησκείες.
Όμως αυτή είναι μόνο μια μάταιη ψευτοπερήφανη δήλωση με την οποία ο υποτιθέμενος άθεος ξεγελά τον ίδιο του τον εαυτό.
Αν ήσαστε πράγματι άθεοι θα ήσαστε Θεοί, χωρίς ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ από τον υλικό κόσμο. Όσο βρίσκεστε στην ίδια και φθαρτή σάρκα, είστε δούλοι της σαρκός που στενάζετε υπό το βάρος της.
Ο πραγματικός άθεος είναι ένας θεός που βρίσκεται πάνω από τους φυσικούς περιορισμούς.
Επίσης θεωρώ ανέντιμο να κοροιδεύετε το ότι είμαι "ναζί", "μάρτυρας του Ιεχωβά", "χριστιανός", "παγανιστής" κτλ και ότι γενικά είμαι πολλά αντιφατικά πράγματα.
Ο Θεός στον οποίο πιστεύετε όσοι νεοεποχίτες είναι τα πάντα στην Φύση ταυτόχρονα..και το καλό και το κακό και όλα τα αντιφατικά πράγματα.
Επίσης το να εμμένετε σε μια προσωπομορφή, Ελ, Λιάκος, Λιακόπουλος, Shalom, Shalam, Feanor, Commanchero είναι λατρεία ενός προσωπικού και φθαρτού Εγώ. Σας νοιάζει να την πείτε και να αυτοπροβληθείτε ως έξυπνοι. Αυτό δεν είναι κατανόηση του Θείου έτσι όπως το θεωρείτε ακόμα και εσείς.
Γιατί κάποιοι από εσάς, αν και δέχονται πως το Θείο ξέπεσε στην υλική πραγματικότητα ως ψευδαίσθηση ανάγκης, δέχονται πως το Θείο είναι πάνω από μικρές μορφές και πρόσωπα, είναι απέραντο.
Όμως αυτή είναι μόνο μια μάταιη ψευτοπερήφανη δήλωση με την οποία ο υποτιθέμενος άθεος ξεγελά τον ίδιο του τον εαυτό.
Αν ήσαστε πράγματι άθεοι θα ήσαστε Θεοί, χωρίς ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ από τον υλικό κόσμο. Όσο βρίσκεστε στην ίδια και φθαρτή σάρκα, είστε δούλοι της σαρκός που στενάζετε υπό το βάρος της.
Ο πραγματικός άθεος είναι ένας θεός που βρίσκεται πάνω από τους φυσικούς περιορισμούς.
Επίσης θεωρώ ανέντιμο να κοροιδεύετε το ότι είμαι "ναζί", "μάρτυρας του Ιεχωβά", "χριστιανός", "παγανιστής" κτλ και ότι γενικά είμαι πολλά αντιφατικά πράγματα.
Ο Θεός στον οποίο πιστεύετε όσοι νεοεποχίτες είναι τα πάντα στην Φύση ταυτόχρονα..και το καλό και το κακό και όλα τα αντιφατικά πράγματα.
Επίσης το να εμμένετε σε μια προσωπομορφή, Ελ, Λιάκος, Λιακόπουλος, Shalom, Shalam, Feanor, Commanchero είναι λατρεία ενός προσωπικού και φθαρτού Εγώ. Σας νοιάζει να την πείτε και να αυτοπροβληθείτε ως έξυπνοι. Αυτό δεν είναι κατανόηση του Θείου έτσι όπως το θεωρείτε ακόμα και εσείς.
Γιατί κάποιοι από εσάς, αν και δέχονται πως το Θείο ξέπεσε στην υλική πραγματικότητα ως ψευδαίσθηση ανάγκης, δέχονται πως το Θείο είναι πάνω από μικρές μορφές και πρόσωπα, είναι απέραντο.
0 .
..
-
- Rookie poster
Τι να διαβασω Χρησταρα; Τις αρλουμπες που γραφουν πεντε γνωστα λαμογια για να πουλανε τα βιβλια τους στους στοκους; Ουτε ωρα για χασιμο υπαρχει, ουτε λεφτα για πεταμα!
0 .