Εν τω μεταξυ το ποσο παραμυθια ειναι αυτα που λενε οι χριστιανοι περι βιωματος και θειας αποκαλυψης, φαινεται στα παιδια των μη χριστιανων
Αν ενα παιδακι δεν το φορτωσεις με σταυρους και διαφορα χριστιανικα παραμυθια δεν προκειται ποτε να ''ανακαλυψει'' τον Χριστο. Το 99% των πιστων γινονται τετοιοι λογω προπαγανδας απο την παιδικη ηλικια και οχι επειδη ειδαν τον θεο και καλα.
Κατηχητικό
-
Πασιφάη
- Crazy poster

Re: Κατηχητικό
Λαχουρένιος έγραψε:Εν τω μεταξυ το ποσο παραμυθια ειναι αυτα που λενε οι χριστιανοι περι βιωματος και θειας αποκαλυψης, φαινεται στα παιδια των μη χριστιανων
Αν ενα παιδακι δεν το φορτωσεις με σταυρους και διαφορα χριστιανικα παραμυθια δεν προκειται ποτε να ''ανακαλυψει'' τον Χριστο. Το 99% των πιστων γινονται τετοιοι λογω προπαγανδας απο την παιδικη ηλικια και οχι επειδη ειδαν τον θεο και καλα.
Ακριβώς.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.
-
Nandros
- Crazy poster

Πασιφάη έγραψε:Ένα παιδί που μεγαλώνει δίχως θρησκευτικές παρωπίδες, είναι πολύ δύσκολο εως ακατόρθωτο να μπλέξει με θρησκευτικές πλέμπες.Χρίστος Έλ έγραψε:Κανένα πρόβλημα για εσάς και την κόρη σας.
Θα την διδάξουν στα κατηχητικά των ισλαμιστών και στις συναγωγές. Θέλει δεν θέλει.
Σαν δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε μαλακίες αυτά για τα οποία τόσοι μάρτυρες έχυσαν το αίμα τους για να μείνει ζωνανό ως σήμερα το έθνος στην πατρίδα μας.
Μαλακίες είναι τα μεταλλαγμένα και δηλητηριασμένα τρόφιμα που τρώτε και σας αλλοιώνουν το dna.
Όσο για το Έθνος μας δεν έμεινε μέχρι σήμερα ζωντανό απ'την παντόφλα του αγίου παπαρίου ή την τίμια ζώνη της οσίας Ουζουνίας, μα λόγω του σθένους κάποιων ανθρώπων που όντως έβαλαν στήθος μπροστά και so sorry but δεν είχαν ''οδηγό'' την Εκατονταπηλιανή κλπ κλπ. Το μόνο που σκεφτονταν ήταν η Πατρίδα τους.Εσείς δε, τα παίρνετε και τα παρουσιάζετε λες και πάτε ρε φίλε, για υποψηφιότητα όσκαρ καλλίτερης ταινίας. Πόσο χαμηλά θα πέσετε πια;
Δεν είχα προσέξει αυτό το ποστ! Κέντησες Πασιφάη!
.
1 .
-
Cavaliere
- Rookie poster

Δεν έχω καταλάβει. Είναι υποχρεωτικό να παν τα παιδιά στο Κατηχητικό; Γιατί εγώ, ξέρω, δεν είναι. Άρα, πού ειν' το πρόβλημα; Όσο για τα παιδιά, καλό είναι να μην τα καταπιέζει κανείς, να τα αφήνει να αποφασίζουν ελεύθερα. Εγώ, όμως, το βάπτισα το παιδί μου, και με -εννοείται- σύμφωνη τη μητέρα του. Η αλήθεια είναι πως περάσαμε κι ωραία στη Βάπτιση.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Γύπας
- Extreme poster

Ναι αλλά το μωρό θεωρώ ότι δεν πέρναγε και τόσο ωραία. (Δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί γιατί δεν θέλω να ακυρώσω το δικό σου βίωμα. "Εγώ ξέρω αν περνάει καλά το παιδί μου ρε φίλε, εσύ ποιος είσαι" θα πεις και θα 'χεις δίκιο. Ρητορικά το λέω λοιπόν.)
Δεν είπα ότι είναι υποχρεωτικό. Απλά πάει η κολλητή της και θα μας το ζητήσει. Η γυναίκα μου είναι στο μουντ ότι δεν τρέχει και κάτι όπως είπανε εδώ οι φίλοι (εκτός του Νάνδρου που είναι εχθρός). Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι τόσο ουδέτερο και δεν δηλητηριάζει μυαλά. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ξέρεις σε οτιδήποτε φέρει το χαρακτήρα της χριστιανικής ορθοδοξίας και κάθε άλλης θρησκείας.
Δεν είπα ότι είναι υποχρεωτικό. Απλά πάει η κολλητή της και θα μας το ζητήσει. Η γυναίκα μου είναι στο μουντ ότι δεν τρέχει και κάτι όπως είπανε εδώ οι φίλοι (εκτός του Νάνδρου που είναι εχθρός). Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι τόσο ουδέτερο και δεν δηλητηριάζει μυαλά. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ξέρεις σε οτιδήποτε φέρει το χαρακτήρα της χριστιανικής ορθοδοξίας και κάθε άλλης θρησκείας.
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!-
Cavaliere
- Rookie poster

Το τι θα αποφασίσεις για το παιδί σου δεν θα στο πω εγώ, πάντως. Δεν παίρνω τέτοιο ρίσκο. Εφ'όσον είστε άθεοι, κάντε αυτό που νομίζετε. Ταπεινή μου άποψη είναι, πως, αν εσείς δεν έχετε κανέναν φανατισμό, τότε το παιδί δεν θα αποκτήσει από πουθενά φανατισμό. Αν τώρα, έχετε αντιχριστιανικό φανατισμό, τότε, υπάρχει ένα 30% πιθανότητα, (σοβαρή), να το γυρίσει (στην ηλικία της αμφισβήτησης και τη αντίδρασης στο τοτέμ), σε ένθερμο Χριστιανό, για να σας τη σπάσει. Ένα άλλο 30% είναι να γίνει επίσης φανατικός αντιχριστιανός, ένα τρίτο 30% να γίνει πολύ θερμός αντιφανατικός και να σιχαθεί και Χριστιανούς και αντιχριστιανούς, και 10% άγνωστο. Άρα, κάντε ό,τι θέλετε, μόνο μην είστε θερμόαιμοι με τίποτε, μέχρι το παιδί να μεγαλώσει και να συζητάτε ήρεμα τα πάντα, και να έχει τη συνείδηση της σπουδής βιβλίων.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
stavmanr
- Extreme poster

Το θεολογικό κενό γεμίζει ούτως ή άλλως σε κάθε άνθρωπο. Ο νους είναι σαν μία σκάφη που δέχεται απορίες, σαν νερό.
Ο φανατισμός είναι μία ταχεία απαξίωση των γνήσιων ερωτημάτων σε οποιοδήποτε ερώτημα. Μυαλό που δεν θέλει να ασχοληθεί με την επίπονη διαδικασία της μελέτης "γιατί αυτό κι όχι εκείνο;" είναι ένα φονταμενταλιστικής ροπής μυαλό.
Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι μία σπασμωδική αντίδραση προς το πραγματικό ερώτημα που τρώει/βασανίζει το μυαλό του ανθρώπου στα γνήσια θεολογικά ερωτήματα.
Για το χριστιανισμό δεν υπάρχουν άθεοι, αφού στη δική του αντίληψη όλοι είναι παιδιά του Θεού!
Κατά τον Μπερντιάεφ ο αθεϊσμός είναι μία γνήσια θεολογική αντίδραση στην στρέβλωση της εικόνας του Θεού.
Για τον αθεϊσμό, όλοι είναι άθεοι, αφού δεν υπάρχει Θεός. Άρα, κακώς υπάρχει αντιχριστιανισμός, αφού επί της ουσίας οι ίδιοι οι αθεϊστές δέχονται όλους τους θρήσκους ως επί της ουσίας άθεους.
Επομένως, καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε σε "ταμπέλες" αφού όλοι, από κάθε πλευρά, θεωρούμε τους υπόλοιπους "αδέρφια".
Η ουσία που κρύβεται πίσω από την γνήσια απορία, που συνοδεύει τις θεολογικές έρευνες και στάσεις ζωής, είναι εκείνη που έχει τη μία και μοναδική αξία.
Το εκάστοτε παιδί, θα κληθεί, αργά ή γρήγορα, να αντιδράσει (να ενασχοληθεί και να καλλιεργηθεί) στο συγκεκριμένο απορητικό ερέθισμα.
Ο φανατισμός είναι μία ταχεία απαξίωση των γνήσιων ερωτημάτων σε οποιοδήποτε ερώτημα. Μυαλό που δεν θέλει να ασχοληθεί με την επίπονη διαδικασία της μελέτης "γιατί αυτό κι όχι εκείνο;" είναι ένα φονταμενταλιστικής ροπής μυαλό.
Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι μία σπασμωδική αντίδραση προς το πραγματικό ερώτημα που τρώει/βασανίζει το μυαλό του ανθρώπου στα γνήσια θεολογικά ερωτήματα.
Για το χριστιανισμό δεν υπάρχουν άθεοι, αφού στη δική του αντίληψη όλοι είναι παιδιά του Θεού!
Κατά τον Μπερντιάεφ ο αθεϊσμός είναι μία γνήσια θεολογική αντίδραση στην στρέβλωση της εικόνας του Θεού.
Για τον αθεϊσμό, όλοι είναι άθεοι, αφού δεν υπάρχει Θεός. Άρα, κακώς υπάρχει αντιχριστιανισμός, αφού επί της ουσίας οι ίδιοι οι αθεϊστές δέχονται όλους τους θρήσκους ως επί της ουσίας άθεους.
Επομένως, καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε σε "ταμπέλες" αφού όλοι, από κάθε πλευρά, θεωρούμε τους υπόλοιπους "αδέρφια".
Η ουσία που κρύβεται πίσω από την γνήσια απορία, που συνοδεύει τις θεολογικές έρευνες και στάσεις ζωής, είναι εκείνη που έχει τη μία και μοναδική αξία.
Το εκάστοτε παιδί, θα κληθεί, αργά ή γρήγορα, να αντιδράσει (να ενασχοληθεί και να καλλιεργηθεί) στο συγκεκριμένο απορητικό ερέθισμα.
1 .
-
asevastos
- Rookie poster

αν σου ζητησει να παει, θα πρεπει να το πας. απλως οταν μετα θα σε ρωταει για τα διαφορα που του λενε εκει, θα του ξεκαθαριζεις οτι ειναι παραμυθια, ακριβως οπως αυτα με τους δρακους και τις πριγκιπισσες.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

asevastos έγραψε:αν σου ζητησει να παει, θα πρεπει να το πας. απλως οταν μετα θα σε ρωταει για τα διαφορα που του λενε εκει, θα του ξεκαθαριζεις οτι ειναι παραμυθια, ακριβως οπως αυτα με τους δρακους και τις πριγκιπισσες.
Aυτο
Αληθεια Γυπ. οι γονεις σας πως αντιμετωπιζουν την αποφαση σας να μεγαλωσετε το παιδι χωρις θρησκευτικες αντιληψεις?
0 .
-
vagabondo
- Rookie poster

Γύπας έγραψε:Ρε σεις (σοβαρά όμως) για πείτε μια γνώμη.
Η κολλητή της κόρης μου πάει κατηχητικό θα πάει σε συναυλία των AC-DC . Την πάει ο μπαμπάς της. Η δικιά μου είναι κώλος και βρακί εν τω μεταξύ με αυτήν αλλά ακόμα δεν το έχει μάθει για το κατηχητικό για την συναυλία. Όταν το μάθει θα μας ζητήσει να την πάμε. Τι κάνουμε;
Fixed

0 .