Ορθόδοξη Θεολογία

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Απατεωνιές Ορθοδόξων!

Δημοσίευσηαπό Nandros » 07 Οκτ 2017, 15:07

pluton έγραψε:
Wild Rebel έγραψε:
pluton έγραψε:Κάθε ἄνθρωπος ἔχει τρεῖς φίλους. Ὁ ἕνας τὸν ἐγκαταλείπει κατὰ τὴν ὥραν τοῦ θανάτου, ὁ ἄλλος κατὰ τὸν ἐνταφιασμὸν καὶ ὁ τρίτος τὸν συνοδεύει πέραν τοῦ τάφου. Ὁ πρῶτος εἶναι τὰ ὑλικὰ ἀγαθά, ὁ δεύτερος oἱ φίλοι του καὶ ὁ τρίτος τὰ καλὰ ἔργα. Διά τοῦτο ὁ ἄνθρωπος πρέπει νὰ φροντίζῃ, ὥστε ἐνῷ, ὅταν ἐγεννήθη, ὅλοι γελοῦσαν καὶ αὐτὸς ἔκλαιεν, ὅταν ἀποθάνῃ, οἱ ἄλλοι νὰ κλαίουν καὶ αὐτὸς νὰ γελάῃ.
Ἀρχιμανδρίτης Ἰωήλ Γιαννακόπουλο
Βαλε Πηγη γιατι λες ψεματα.
Το κείμενο είναι όπως μου το έστειλε φίλος σε προσωπικό μέηλ, γιατί υποψιάζεσαι ότι δεν είναι του Ἀρχιμανδρίτη Ἰωήλ Γιαννακόπουλου;

Πες του φίλου σου ότι ο Ἀρχιμανδρίτης είναι απατεώνας και θρασύς λογοκλόπος!

Την παραβολή την αντέγραψε από το Ταλμούδ, εκείνο ντε το ιερό βιβλίο των Εβραίων, τους οποίους εσείς τα χριστιανά, ακόλουθοι της θρησκείας της "αγάπης", μισείτε περισσότερο από τις αμαρτίες σας! :D

Εδώ:
https://www.google.gr/search?q=every+ma ... 8AfTh4TYBA

Και εδώ:
Εικόνα

Και εδώ:
Man has three friends on whose company he relies. First, wealth which goes with him only while good fortune lasts. Second, his relatives; they go only as far as the grave, leave him there. The third friend, his good deeds, go with him beyond the grave.

Άλλαξα την επικεφαλίδα με το σωστό: Απατεωνιές Ορθοδόξων! :yesyes:
.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ορθόδοξη Θεολογία

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2017, 16:08

Ας υποθέσουμε ότι είναι κάτι που υπάρχει στο Ταλμούδ, τι σημαίνει αυτό ότι αν λέει κάτι σωστό το απορρίπτουμε επειδή γράφεται εκεί;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2017, 16:26

Nandros έγραψε:Άλλαξα την επικεφαλίδα με το σωστό: Απατεωνιές Ορθοδόξων! :yesyes:
.

Νομίζω ότι η αλλαγή της επικεφαλίδας είναι δικό μου θέμα, αν θες να ανοίξεις ένα νήμα "Απατεωνιές Ορθοδόξων" άνοιξέ το δικαίωμά σου αλλά εγώ δεν έβαλα τέτοιο τίτλο στο νήμα που άνοιξα, έτσι δεν είναι;

Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Απατεωνιές Ορθοδόξων!

Δημοσίευσηαπό Nandros » 07 Οκτ 2017, 16:48

pluton έγραψε:Ας υποθέσουμε ότι είναι κάτι που υπάρχει στο Ταλμούδ, τι σημαίνει αυτό ότι αν λέει κάτι σωστό το απορρίπτουμε επειδή γράφεται εκεί;

Δεν έχει ας υποθέσουμε! Το Ταλμούδ είναι παλαιότερο το κάθε αρχιμαντρίτη, άρα είναι λογοκλοπή, αφού δεν αναφέρει από που το αντέγραψε!
Το ρητό δεν απορρίπτεται φυσικά, αλλά καταδικάζεται η λογοκλοπή. Τόσο δύσκολο είναι;
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Απατεωνιές Ορθοδόξων!

Δημοσίευσηαπό Nandros » 07 Οκτ 2017, 17:11

pluton έγραψε:
Nandros έγραψε:Άλλαξα την επικεφαλίδα με το σωστό: Απατεωνιές Ορθοδόξων! :yesyes:
Νομίζω ότι η αλλαγή της επικεφαλίδας είναι δικό μου θέμα, αν θες να ανοίξεις ένα νήμα "Απατεωνιές Ορθοδόξων" άνοιξέ το δικαίωμά σου αλλά εγώ δεν έβαλα τέτοιο τίτλο στο νήμα που άνοιξα, έτσι δεν είναι;

Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.

Την επικεφαλίδα την αλλάζω στα δικά μου ποστς.
Είμαι άθεος προ αμνημονεύτων χρόνων, πάνω από 45-50 χρόνια, από τότε που δεν υπήρχε ιντερνέτ, ούτε ήταν μόδα η αθεΐα (έβρισκες χοντρό μπελά, αν αποκαλυπτόταν). Επομένως αυτά τα "προοδευτικά" και τα "προχωρημένα" δεν με αφορούν.
Και τέλος ή κριτική κατά της Εκκλησίας ΑΕ δεν είναι βρισιά, ούτε είναι βρισιά το ξεβράκωμα κάποιων μελών της, αφού τα στραβά τους είναι πια πασίγνωστα.
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 07 Οκτ 2017, 17:22

pluton έγραψε:Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.

Δεν τίθεται θέμα προοδευτισμού για να μιλάς τις αλήθειες. Ούτε δείχνεις προχώ. Εσείς σκίσατε την ίδια σας την πίστη, με την συγκάλυψη και την ανοχή σας στο παπαδαριό. Εμείς από πού κι ως πού;.
Να λες πάλι καλά που την βρίζουμε. Αντε προχώρα στη στάνη. Είναι ώρα.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2017, 17:34

Πασιφάη έγραψε:
pluton έγραψε:Είμαι της άποψης ότι: Ο πιο εύκολος στόχος στην Ελλάδα για να δείξει κάποιος πως είναι “προοδευτικός” είναι η Εκκλησία. Θέλεις να δείχνεις προχωρημένος; Βρίσε την Εκκλησία.

Δεν τίθεται θέμα προοδευτισμού για να μιλάς τις αλήθειες. Ούτε δείχνεις προχώ. Εσείς σκίσατε την ίδια σας την πίστη, με την συγκάλυψη και την ανοχή σας στο παπαδαριό. Εμείς από πού κι ως πού;.
Να λες πάλι καλά που την βρίζουμε. Αντε προχώρα στη στάνη. Είναι ώρα.

Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Να προχωρήσω στην στάνη μου, όπως και ο καθένας και εσύ προχωράς στην δική σου στάνη...

Το "παπαδαριό" εκπροσωπεί πολλές φορές τον εαυτό του και όχι τους Χριστιανούς, αν ένας ιερέας είναι σωστός ή λάθος έχει να κάνει με την δική σωτηριολογική κατάσταση, πάντως το "παπαδαριό" όσα στραβά και αν έχει είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε "ιερατείο" ακολουθεί ο καθένας στην στάνη του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 07 Οκτ 2017, 17:40

pluton έγραψε:Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Να προχωρήσω στην στάνη μου, όπως και ο καθένας και εσύ προχωράς στην δική σου στάνη...

Το "παπαδαριό" εκπροσωπεί πολλές φορές τον εαυτό του και όχι τους Χριστιανούς, αν ένας ιερέας είναι σωστός ή λάθος έχει να κάνει με την δική σωτηριολογική κατάσταση, πάντως το "παπαδαριό" όσα στραβά και αν έχει είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε "ιερατείο" ακολουθεί ο καθένας στην στάνη του.

Τί παπαδαριό, τί ιερατείο, όλα είναι το ίδιο, στυλοβάτες και συνεταίροι της εκάστοτε εξουσίας.
Από την εποχή που ο πρώτος πρωτόγονος αρχηγός φάρας διόρισε τον πρώτο σαμάνο/ μάγο/γιατρό/μεσολαβητή με το υπερπέραν! :D
.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2017, 17:49

Nandros έγραψε:
pluton έγραψε:Βρίσε ότι θες ποιος σε εμποδίζει, εδώ γίνονται τόσα και τόσα, εξ άλλου ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έτσι δεν είναι;

Τί παπαδαριό, τί ιερατείο, όλα είναι το ίδιο, στυλοβάτες και συνεταίροι της εκάστοτε εξουσίας.
Από την εποχή που ο πρώτος πρωτόγονος αρχηγός φάρας διόρισε τον πρώτο σαμάνο/ μάγο/γιατρό/μεσολαβητή με το υπερπέραν! :D
.

Nandros όταν μιλάω για "ιερατείο" της στάνης δεν είναι απαραίτητο να είναι θρησκευτικό, μπορεί να είναι κομματικό, δημοσιογραφικό ή καθοδηγητικό πχ αυτός που επιβάλει την άποψή του σε μια παρέα και αυτός μια μορφή "ιερατείου" είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 07 Οκτ 2017, 21:39

pluton έγραψε:Το "παπαδαριό" εκπροσωπεί πολλές φορές τον εαυτό του και όχι τους Χριστιανούς, αν ένας ιερέας είναι σωστός ή λάθος έχει να κάνει με την δική σωτηριολογική κατάσταση, πάντως το "παπαδαριό" όσα στραβά και αν έχει είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε "ιερατείο" ακολουθεί ο καθένας στην στάνη του.

Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”