Λαχουρένιος έγραψε:Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Η Ορθοδοξία λέει ο Θεός. Εντάξει, δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα. Σημασία έχει η δισχιλιετής παράδοση.
Και δεν είναι ανάγκη να υπήρχε κανένα χάος πριν το Κόσμο. Ο Κόσμος πολύ άνετα μπορεί να υπάρχει ανέκαθεν.
Μην θετεις τωρα δυσκολα ερωτηματα και εννοιες στα δυιστικα θειστικα μυαλα...

Υπήρχε πάντα δίχως αιτία; Έτσι απλά; Και ο άνθρωπος τότε πάντα υπήρχε. Τότε και οι επιστήμονες σου λένε μπούρδες για την εξέλιξη. Μην τους βάζεις δύσκολες ερωτήσεις.
Το πιο πιθανόν είναι να πιστεύεις ότι Θεός και Σατανάς δεν υπάρχουν και όχι να διδάσκεις ψέμματα σαν τους μασώνους που ξέρουν ότι υπάρχουν.
Εγώ όμως ξέρω ότι υπεύθυνοι υπάρχουν. Γεννήτορες υπάρχουν και όλα στον κόσμο έχουν αρχή και αιτία.
Αν αποδειχθεί πως Θεός και Σατανάς είναι τεμπελχανάδες που έχουν φτιάξει τον κόσμο για την αρρωστημένη τους διασκέδαση, τότε είναι και οι 2 ένοχοι σύμφωνα με την Ηθική. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ακόμα και ο Θεός θα είχε δημιουργήσει χάος αντί για κόσμο. Σε ένα πραγματικό κόσμο δεν υπάρχει χάλι.
Τώρα λένε κάποιοι ότι για όλα αυτά ευθύνεται η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και ότι ο Θεός κάνει υπομονή.
Επίσης λένε βλακείες ότι περιμένει να μετανιώσουμε και ότι είμαστε ένοχοι γι' αυτό δεν μας καταστρέφει ο Θεός.
Δηλαδή ο Θεός με βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους τύραννους του κόσμου; Πάμε καλά; Εγώ είμαι αγγελούδι μπροστά τους, δεν είμαστε υπεράγιοι αλλά τί πράγματα είναι αυτά.
Όπως και να 'χει, αν είναι έτσι, ότι δηλαδή ο Θεός είναι καλός και υπομονετικός, ας επέμβει κάποια στιγμή και ας καταστρέψει και τους λιγότερο κακούς αν νομίζει.
Γιατί μέχρι τώρα δεν πείθομαι και πιστεύω ότι ο Θεός δεν κάνει καμμιά υπομονή, αλλά έχει σκάσει στα γέλια μαζί με τον Σατανά και όλο το μασωνικό τους επιτελείο.
..