Σικελιώτης έγραψε:Χρίστος Έλ έγραψε:
Αν η Ορθόδοξη Εκκλησία ως ένα φοβισμένο μυρμήγκι, προσπαθεί να μην πατηθεί από μια επιστήμη ελέφαντα, τί θεική δύναμη έχει; Αν εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις πεποιθήσεις των ανθρώπων και βλέπει την ανθρώπινη επιστήμη ως θεό, τί θεική γνώση κατέχει;
Καταρχήν η ορθοδοξία είναι Θρησκεία και όχι θεσμός. Απλούστευσε αυτά που θέλεις να πεις να σε καταλάβουμε. Θέλεις να πεις ότι η Ορθοδοξία τρέμει την Επιστήμη;
Θεσμό την αποκάλεσε ο Διάδοχος.
Και νομίζω έχει δίκιο αφού μιλάμε για επίσημα αναγνωρισμένες από το κράτος ιερόδουλες...ε...θρησκείες. Δηλαδή παραδέχεται η Ορθοδοξία ότι είναι κότα των πολιτικών.
Ναι, μεταξύ άλλων η Ορθοδοξία τρέμει την επιστήμη γιατί αντί να υψώσει ηρωικά το ανάστημα (όπως αυτοί οι ευαγγελιστές αμερικάνοι και δημιουργιστές που βρίζετε), φτάνει στο σημείο να αρνείται και την ίδια την δημιουργία που διδάσκει η Γένεσις, ερμηνεύοντας το κείμενο ως εξέλιξη από πιθηκοειδή πλάσματα.
Ο Θεός λοιπόν κατά την Ορθοδοξία στην Γένεση* πήρε ένα πιθηκομούρη και τον έκανε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν Του. Εμένα μου λες...αφού πίθηκος έμεινε ή μήπως γουρούνι; Γιατί αν ο άνθρωπος είναι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Θεού, τότε και ο Θεός είναι τόσο άσχημος και αμαρτωλός όπως ο άνθρωπος.
*καταρχήν η Γένεση είναι εβραικό κείμενο της ΠΔ του Ιεχωβά. Την δέχεται η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία της Καινής Διαθήκης του Δωδεκαθέου; Μπερδευτήκαμε λίγο...αλλά ήμασταν ήδη.