Υπερβολές σχετικά με τον κορονοϊό

Τα άρθρα των μελών του ιστότοπου.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Υπερβολές σχετικά με τον κορονοϊό

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Μαρ 2022, 12:23

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Eχουν αναλυθει αυτα πολλες φορες αλλα καποιοι επειμενετε
Καταρχας δεν υπαρχει κανενα επισημο στατιστικο στοιχειο για το ποσοι εχουν πεθανει εκτος ΜΕΘ σε καθε χωρα αρα δεν εισαι σε θεση να κανεις συγκριση.

Δεν γνωριζω καποιο στατιστικο, αλλα το 70% ειναι πολυ υψηλο για να βρισκεται κατω ή ακριβως στον ΜΟ της ΕΕ. Μια ενδειξη ομως μπορει να μας δωσει ο αριθμος των ΜΕΘ ανα 100.000

https://www.iatronet.gr/media/articles/ ... desp12.pdf

Η Ελλαδα βρισκεται στον πατο της ΕΕ μαζι με σουηδους, ιρλανδους, ουαλους και σκωτσεζους με περιπου 5 ΜΕΘ ανα 100.000. Ακομα και χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ οπως η Κροατια, η Ρουμανια ή η Λιθουανια εχουν παραπανω απο εμας. Διαολε, ακομα και η Βουλγαρια εχει πανω απο 10 ΜΕΘ ανα 100.000 :laugh1:

Ειναι ευλογο οτι το ποσοστο των θανατων εκτος ΜΕΘ ηταν μεγαλυτερο στις χωρες με λιγες ΜΕΘ ανα κατοικους.

Κατα δευτερον υπαρχουν αρκετες δημοσιευσεις μου που εκαναν συγκριση Ελλαδος Σουηδιας και εδειχναν οτι στην Σουηδια αυτοι που πεθαναν εκτος ΜΕΘ ηταν πολλοι περισσοτεροι

Μα και οι σουηδοι εχουν τον ιδιο χαμηλο αριθμο ΜΕΘ με εμας για αυτο αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα.

Ουτε φυσικα υπαρχει καποιος που σοβαρα να εχει υποστηριξει οτι οι ανθρωποι που πεθαινουν απο κοβιντ πρεπει να πεθαινουν σε ΜΕΘ.Απο την αρχη της πανδημιας αυτο το διαδιδουν με τον τροπο τους τα ΜΜΕ και κατι γιατροι της πουτσας.Η φυση της ασθενειας ειναι τετοια που οι περισσοτεροι πεθαινουν εκτος ΜΕΘ

Το οτι η θνητοτητα εκτος ΜΕΘ ειναι κατα 87% δεν σου αρκει ως λογος οτι οι ασθενεις πρεπει να νοσηλευονται σε ΜΕΘ? :hmmm

https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/32370 ... tita-ektos
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Μαρ 2022, 12:25

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Παμε και στο πιο σημαντικο
Αν μια χωρα οπως η Ελλαδα εχει 2500 νεκρους/εκατομμυριο και μια αλλη χωρα εχει 2000 νεκρους/εκατομμυριο αυτο σημαινει για το μεγεθος της Ελλαδας μια διαφορα 5.000 νεκρων στο συνολο του πληθυσμου της για οσα χρονια εχουμε πανδημια

2000 νεκροι διαφορα σε εναν πληθυσμο 11εκ καταλαβαινεις οπως προκειται για κατι στα ορια του στατιστικου σφαλματος και κατι που επηρεαζεται σημαντικα ακομη και απο μια μικρη διαφορα στον τροπο καταγραφης των θανατων.
Η επικοινωνιακη προπαγανδα που εχει στηθει με αυτους τους περιβοητους θανατους/εκατομμυριο ειναι της πλακας

Τι μαθηματικα ειναι αυτα ρε Γιαννοπουλα? Το 2.500 ειναι ανα εκατομυριο οχι στον γενικο πληθυσμο. Μια διαφορα 500 νεκρων ανα εκατομυριο αντιστοιχει σε πανω απο 5.000 νεκρους στον γενικο πληθυσμο. Ειναι δυνατον οι 5.000 απο τις 25.000+ νεκρων (δηλαδη το 1/5 των νεκρων) να οφειλονται σε ''στατιστικο λαθος''?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2022, 15:32

αλλο αισχος πηγα στον κουρεα και μου ζητησε πιστοποιητικο
φυσικα κανονισα για αυριο στα μαυρα σε καποιον που κουρευει
στο σπιτι και μαλιστα καλυτερα και απο τον επισημο κουρεα

δλδ τι μαλακια ειναι αυτη; με τα τεστ ...εγω και ο κουρεας
μονοι σε ενα μεγαλο χωρο και να εχεις σε αλλα καταστηματα
με πολυ περισσοτερο κοσμο ελευθερα; ελα κουλι στο τοπο σου
και επισης κακο χρονο να εχουν οσοι συνεχιζουν να τον υποστηριζουν :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 29 Μαρ 2022, 09:56

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:Πάει και το ΑΧΕΠΑ. να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Η κυβέρνηση του Ανέμελου, όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Δημόσια Υγεία,
αλλά κλείνει και νοσοκομεία σε καιρό πανδημίας.
Το ΑΧΕΠΑ είναι έτοιμο να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, μέσα απο την περιβόητη ΣΔΙΤ.
Ακολουθούν τα υπόλοιπα.
https://www.imerodromos.gr/idiotikopoio ... a-eggrafo/

Διαβαζουμε την αναρτηση του φιλου Παυλος Γ. και παταμε το link ωστε να διαβασουμε γι αυτην την περιβοητη ΣΔΙΤ
Ματαια
Ακομη μια φορα πεταξε ενα ασχετο link

Προφανως ο φιλος Παυλος Γ. ειναι θυμωμενος που θα δημιουργηθει το νεο ΑΧΕΠΑ στην περιοχη του αεροδρομιου
Εμεις παλι που εχουμε παει πολλες φορες στο παλιο ΑΧΕΠΑ που λειτουργει τωρα πανηγυριζουμε που θα κλεισει ωστε να ανοιξει το νεο στο αεροδρομιο

Ας δουμε τωρα τι θα γινει στην πραγματικοτητα
Μέγιστες και άκρως θετικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό, νοσοκομειακό και γενικότερο ιατρικό χάρτη της Θεσσαλονίκης δρομολογεί ένα ενδιαφέρον, αλλά και αναγκαίο project που προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τo project προβλέπει τη δημιουργία ιατρικού cluster, στον χώρο του πανεπιστημιακού αγροκτήματος κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου νοσοκομείου (νέο ΑΧΕΠΑ), τη μεταφορά της Ιατρικής Σχολής, όπως επίσης και τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου με αντικείμενο τις ιατρικές επιστήμες, τη λειτουργία εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, όπως και εμπορικού κέντρου τύπου Medical Stores, με συνολική δόμηση 150.000 τ.μ. σε διώροφα κτήρια κ.ά. σε έκταση 220 στρεμμάτων.

Αφορμή για την επεξεργασία της εν λόγω πρότασης είναι το γεγονός ότι τον Μάιο του 2026 λήγει το σημερινό καθεστώς υπό το οποίο λειτουργεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, βάσει της σχετικής παράτασης της αρχικής σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΑΠΘ που υπογράφηκε το 2000.

Η εν λόγω πρόταση, όπως έχει γνωστοποιηθεί, προβλέπει, αναλυτικότερα, τη δημιουργία νέου νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δυναμικότητας 800 κλινών, συνολικής επιφάνειας 80.000 τ.μ., νέας Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ σε κτήρια συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. και ερευνητικού κέντρου, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Με δεδομένη την ανάπτυξη πολλαπλών δομών καινοτομίας και έρευνας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η εν λόγω πρόταση φαίνεται να «κουμπώνει» αρμονικά στην περιοχή, ενώ το κόστος του έργου εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ.

https://www.naftemporiki.gr/story/18192 ... i-anagkaio

Μπλιαχ !

Αφου είσαι τόσο ενθουσιασμένος για το νεο προτζεκτ του ΑΧΕΠΑ,
γιατί δεν βάζεις ολοκληρο το λινκ της Ναυτεμπορικής ;

Στην τελευταία παραγραφο γράφει αυτό.
Το project φέρεται να τυγχάνει θετικής αποδοχής από πλευράς κυβέρνησης, υπό τη μορφή της συγχρηματοδότησης από τον δημόσιο (με δημόσια και κοινοτικά κονδύλια) αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ έχει κατατεθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των σχεδίων της για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, και στον Δήμο Θέρμης, όπου υπάγεται το αγρόκτημα του ΑΠΘ.

Γερμανοτσολιάς και γλίτσα. Ο, τι χειρωτερο.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 29 Μαρ 2022, 10:05

Οταν πολλοί υποστηρίζουν οτι ο πόλεμος στην Ουκρανία,
είναι συνέχεια του κορωνοιού,
εννοούν αυτό.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... _72ca64G-c

Ειναι οι σχέσεις του γιου Χάντερ Μπάιντεν, με τις εταιρίες Μεταμπιοτα και Μπουρισμα,
που ειδικεύονται και πειραματίζονται με θανατηφόρα παθογόνα,
που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν βιο-όπλα.
Οι χρηματοδοτήσεις από τις ΗΠΑ ( Γκολντμαν Σακς) και η σύνδεση με τη Γιουχάν.

Μήπως από την Ουκρανία θα μας ερχόταν η νεα πανδημία,
που προφήτεψε ο Πατερούλης ;
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 29 Μαρ 2022, 15:20

Παυλος Γ. έγραψε:
Μπλιαχ !

Το project φέρεται να τυγχάνει θετικής αποδοχής από πλευράς κυβέρνησης, υπό τη μορφή της συγχρηματοδότησης από τον δημόσιο (με δημόσια και κοινοτικά κονδύλια) αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ έχει κατατεθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των σχεδίων της για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, και στον Δήμο Θέρμης, όπου υπάγεται το αγρόκτημα του ΑΠΘ.

1.Εγραψες τοσες μαλακιες και ειχες βαλει link που δεν εγραφε τιποτα για ΣΔΙΤ.Με τι μουτρα ρε βλαξ μου κανεις παρατηρηση οτι δεν παρεθεσα κατι;Εβαλες ασχετο link αφου ειναι ξεκαθαρο πως απλα παπαγαλίζεις θεματα.
2.Εγραψες "Πάει και το ΑΧΕΠΑ. να ζήσουμε να το θυμόμαστε." Τι παει ρε καραγκιοζη;Αφου θα γινει νεο μεγαλυτερο και καλυτερο.
3.Εγραψες "Η κυβέρνηση του Ανέμελου, όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Δημόσια Υγεία,αλλά κλείνει και νοσοκομεία σε καιρό πανδημίας."
Τι μαλακιες γραφεις παλι ρε παιχτη;Που διαβασες οτι θα κλεισει πριν να ανοιξει το καινουργιο;Υπαρχει συγκεκριμενη συμβαση συγκεκριμενης διαρκειας μεταξυ κρατους και ΑΠΘ
4.Εγραψες:"Το ΑΧΕΠΑ είναι έτοιμο να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, μέσα απο την περιβόητη ΣΔΙΤ."Το ΑΧΕΠΑ δεν ειναι δημοσιο ρε πανυβλακα ανηκει στο ΑΠΘ.
Και το καθεστως οσον αφορα τους ασθενεις αλλα και την λειτουργια του νοσοκομειου στο δημοσιο συστημα υγειας θα παραμεινει ακριβως το ιδιο με τοπ παρων νοσοκομειο μεγιστε καραγκιοζακο.

Αλλα γραψε μας τι ακριβως θελεις ρε παλιοφασιστα
Θελεις να εμποδισεις το ΑΠΘ να παει το νοσοκομειο του σε νεα εκταση που του ανηκει;
Τι μας λες ρε φασιστα.Ποιος εισαι εσυ που θα επιβαλλεις κατι τετοιο στο ΑΠΘ;
Και για ποιον λογο;Σου αρεσει να μην προοδευει η χωρα να μην γινονται νεα νοσοκομεια;
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Μαρ 2022, 15:52

μπραβο γιαννους !!! αλλο εχει;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 30 Μαρ 2022, 10:22

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:
Μπλιαχ !

1.Εγραψες τοσες μαλακιες και ειχες βαλει link που δεν εγραφε τιποτα για ΣΔΙΤ.Με τι μουτρα ρε βλαξ μου κανεις παρατηρηση οτι δεν παρεθεσα κατι;Εβαλες ασχετο link αφου ειναι ξεκαθαρο πως απλα παπαγαλίζεις θεματα.
2.Εγραψες "Πάει και το ΑΧΕΠΑ. να ζήσουμε να το θυμόμαστε." Τι παει ρε καραγκιοζη;Αφου θα γινει νεο μεγαλυτερο και καλυτερο.
3.Εγραψες "Η κυβέρνηση του Ανέμελου, όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Δημόσια Υγεία,αλλά κλείνει και νοσοκομεία σε καιρό πανδημίας."
Τι μαλακιες γραφεις παλι ρε παιχτη;Που διαβασες οτι θα κλεισει πριν να ανοιξει το καινουργιο;Υπαρχει συγκεκριμενη συμβαση συγκεκριμενης διαρκειας μεταξυ κρατους και ΑΠΘ
4.Εγραψες:"Το ΑΧΕΠΑ είναι έτοιμο να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, μέσα απο την περιβόητη ΣΔΙΤ."Το ΑΧΕΠΑ δεν ειναι δημοσιο ρε πανυβλακα ανηκει στο ΑΠΘ.
Και το καθεστως οσον αφορα τους ασθενεις αλλα και την λειτουργια του νοσοκομειου στο δημοσιο συστημα υγειας θα παραμεινει ακριβως το ιδιο με τοπ παρων νοσοκομειο μεγιστε καραγκιοζακο.

Αλλα γραψε μας τι ακριβως θελεις ρε παλιοφασιστα
Θελεις να εμποδισεις το ΑΠΘ να παει το νοσοκομειο του σε νεα εκταση που του ανηκει;
Τι μας λες ρε φασιστα.Ποιος εισαι εσυ που θα επιβαλλεις κατι τετοιο στο ΑΠΘ;
Και για ποιον λογο;Σου αρεσει να μην προοδευει η χωρα να μην γινονται νεα νοσοκομεια;

Μάλιστα. Βγήκε ο ορισμός του Γερμανοτσολιά Φασίστα, να κατηγορήσει άλλους για φασισμό.
Στο λινκ που παρέθεσα
https://www.imerodromos.gr/idiotikopoio ... a-eggrafo/
υπάρχει το εγγραφο της Διοικησης του ΑΧΕΠΑ,
που μπορεί ο καθένας να διαβάσει.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) δηλωσε τα παρακάτω,
«Η εισαγωγή ασθενών στο νοσοκομείο αποτελεί ιατρική πράξη, γεγονός που δεν έχει καμιά σχέση με τις αρμοδιότητες του διοικητή ενός νοσοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ν. 3329/2005 δεν παρέχεται καμιά αρμοδιότητα στους διοικητές να συνυπογράφουν το έγγραφο εισαγωγής ασθενούς στο νοσοκομείο. Ακόμα χειρότερα, τα περί μετακύλισης του κόστους νοσηλείας στους γιατρούς από τον διοικητή ενός νοσοκομείου μπορούν να αποδοθούν μόνο σε πρωταπριλιάτικο αστείο.

Συνεπώς,
όταν ο Διοικητής απαγορεύει την εισαγωγή κάποιου ασθενούς,
π.χ. στα επείγοντα περιστατικά της εφημερίας του νοσοκομείου,
αποτελει ωμή παραβαση του νόμου, αλλά και του ιατρικού λειτουργήματος.
Ούτε συνάδει με την Δημόσια Δωρεάν Υγεία, που παρέχεται από το κράτος.

Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα και στις ΣΔΙΤ.
Επειδή δεν γράφει ΣΔΙΤ με κεφαλαία γράμματα για να το δεις,
συμπεραίνεις ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Αφού το περιγράφει.
Και σαν απόδειξη αυτής της περιγραφής, είναι το λινκ της Ναυτεμπορικής που παρέθεσες.
Το project φέρεται να τυγχάνει θετικής αποδοχής από πλευράς κυβέρνησης, υπό τη μορφή της συγχρηματοδότησης από τον δημόσιο (με δημόσια και κοινοτικά κονδύλια) αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ),
Το οποίο τονίζεις πως θα γίνει μεγαλύτερο και καλύτερο,
παραλείποντας όμως να γράψεις ότι πρόκειται για ΣΔΙΤ.

Η άλλη ουρανομήκη παπαριά που γράφεις, ότι το ΑΧΕΠΑ ανήκει στο ΑΠΘ,
από εδώ διαβάζουμε τα ακόλουθα.
https://www.thermisnews.gr/2022/01/blog-post_262.html
Οτι είναι ΝΠΔΔ, υπαγόμενο στο υπουργείο Υγείας μέχρι το 2026.
Στο τέλος του λινκ γράφει και το ζουμί, όσον αφορά το προτζεκτ του νεου ΑΧΕΠΑ.

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 400 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τον εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου καθώς και της Ιατρικής Σχολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει τεθεί υπόψη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος το βλέπει θετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να συνδράμει με το ποσόν των 100 εκατ. ευρώ, από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, υπό την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο κόστος των 300 εκατ. θα εξασφαλιστεί από δανειακά ή ίδια κεφάλαια. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Τώρα, αν εσύ καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό θα γίνει για το καλό του μέσου πολίτη,
ίσως φταίει η πολλή γλιτσα που έκαψε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.
Αν είχες ποτέ.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 30 Μαρ 2022, 14:35

Γινεται λεον πιο ξεκαθαρη η μαλακια πουσε δερνει
1.Τελικα ενω εγραφες για το οτι το ΑΧΕΠΑ θα παψει να υφισταται και για ΣΔΙΤ παρεθεσες ενα λινκ για μια υποθεση εισαγωγης στο νοσοκομειο που δεν εχει σχεση ουτε με το ΑΧΕΠΑ που επαψε να υφισταται ουτε με ΣΔΙΤ.Αλλα φανταστηκες οτι εχει
2.Ναι εγω πιστευω οτι η δημιουργια νεου νοσοκομειου κοστους 400εκ ειναι κατι θετικο
Αφηνω τους ψεκες σαν και του λογου σου να γραφουν οτι ειαι κατι αρνητικο για να γελαει ο κοσμος μαζι σας
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Μαρ 2022, 20:48

Να πω λίγο κάτι;
Επειδή τώρα τελευταία ακούγονται πολλά για πρόωρες εκλογές κι εγώ είμαι σε δίλημμα (έχω μπει λίγο στη διαδικασία να σκέφτομαι την επόμενη ψήφο μου) κάνω κάποιες σφυγομετρήσεις και στον κύκλο μου έτσι για να δω πώς βλέπουν κι οι άλλοι τα πράγματα.
Ομολογουμένως υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στον κόσμο. Προσωπικά όποιον έτυχε να ρωτήσω με το που ακούν "Μητσοτάκης" ... φαντάζεστε τώρα. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ακόμα και σε σχολείο που δουλεύω ακούω "απόψεις" από μαθητές που άθελά τους μου μεταφέρουν από το σπίτι. Προφανώς και δεν είναι δικές τους αλλά μου πετάνε διάφορα όταν κάνουμε διάφορες συζητήσεις, αν και αποφεύγω τις κομματικές και προσπαθώ να το γενικεύω. Αλλά καμιά φορά έχει ενδιαφέρον να ακούς και τα παιδιά για αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.
Κι εκεί δυσαρέσκεια που είπαμε κάνει μπαμ ότι μεταφέρουν τον σφυγμό του σπιτιού τους.

Επί της ουσίας τώρα, πάνω στο θέμα που συζητάτε έτυχε να κουβεντιάσω πρόσφατα με έναν επαγγελματία υγείας (φίλο μου προφανώς) κι έτσι τον ρώτησα χύμα "τι θα ψηφίσεις; τι σκέφτεσαι;"
Και αυτός τα ίδια. Μητσοτάκης μακριά.
Τον λέω γιατί; Να σημειώσω εδώ ότι η "σφυγομέτρηση" που κάνω δεν έχει τόνο αντιπαράθεσης, ώστε να προδιαθέσω κάποιον αρνητικά. Πραγματικά με ενδιαφέρει να ακούσω όλες τις απόψεις. Αν και πολλές φορές κάνω και τον "δικηγόρο του διαβόλου" υπέρ της κυβέρνησης για να δω τι θα μου πουν. Να υπάρχει κάποιος αντίλογος ώστε να καταλήξουμε κάπου με μια ψυχραιμία χωρίς κομματικά τσιτάτα.

Τέσπα, πάνω στη συζήτησή μας και απαριθμώντας τους λόγους που δεν θα ψηφίσει μητσοτάκη ήταν και η ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ότι πολλά νοσοκομεία έχουν περάσει ή θα περάσουν σε ιδιώτες κτλ. Κάπως έτσι.
Οκ ακούγεται κακό. Δεν είπα κάτι πάνω σε αυτό.

Σκεπτόμενη αργότερα το θέμα όμως σκέφτηκα είναι άραγε τόσο κακό; Με την έννοια ότι αν η ιδιωτική υγεία προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες (γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνει δημόσιο νοσοκομείο, έτσι;) μήπως τελικά είναι καλύτερα;
Προσέξτε όμως. Ιδιωτική υγεία αλλά χωρίς να επιβαρυνθούν το κόστος οι ασθενείς.
Δεν ξέρω τι είδους σύμβαση θα είναι αυτή. Δεν ξέρω τι θα παίξει με τις εισφορές και τι θα καλύπτουν αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Ιδιωτική υγεία μεν αλλά αυτό να αφορά μόνο τη σύμβαση του κράτους με τον ιδιώτη. Όχι να μετακυλιστεί στους ασθενείς.

Θα μου πεις μετά και ιδιωτική παιδεία;
Οκ το δέχομαι. Ακούγεται κακό και αυτό.
Πάντως δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πώς το εννοώ. Για τους πολίτες να εξακολουθεί να είναι δωρεάν αλλά οτιδήποτε μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών, όχι;

Πάντως ειδικά όσον αφορά την υγεία εγώ ιδιωτική την βλέπω έτσι κι αλλιώς. Δεν έχω εξυπηρετηθεί ποτέ από το δημόσιο σύστημα. Πάντα πλήρωνα σε ιδιώτες.
1 .

Επιστροφή σε “Άρθρα Μελών”