Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα να μάθω τι χαρτιά θα χρειαστώ για να μεταναστεύσω στον καναδα για μόνιμη εργασια.
Έχω ρουμάνικη ταυτότητα.
και είμαι άνεργος!
Επίσης εαν παντρευτώ μια γυναικά απτον Καναδά τι πλεονεκτήματα θα έχω σάν πολίτης του καναδα.!
Ευχαριστω για την κατανόηση!!
Μετανάστευση στον Καναδά
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Μετανάστευση στον Καναδά
Για να παντρευτείς μια γυναίκα από καναδά δεν είναι τόσο εύκολο όσο στις ΗΠΑ, αφότου έχεις το παραδάκι. Στον καναδά περνάς από έλεγχο για την σχέση σου, πρέπει να στείλεις ένα κάρο φωτογραφίες, πότε τραβήχτηκαν που τραβήχτηκαν.
Το αρνητικό νομίζω είναι το ρουμάνικο διαβατήριο, ίσως να μην έχει τόσες πολλές δυνατότητες όπως άλλα διαβατήρια.
Μια ερώτηση, γνωρίζεις αγγλικά; γιατί απ ότι βλέπω δεν ασχολήθηκες καθόλου με το site της μετανάστευσης του Καναδά.
http://www.cic.gc.ca/English/immigrate/index.asp
Το αρνητικό νομίζω είναι το ρουμάνικο διαβατήριο, ίσως να μην έχει τόσες πολλές δυνατότητες όπως άλλα διαβατήρια.
Μια ερώτηση, γνωρίζεις αγγλικά; γιατί απ ότι βλέπω δεν ασχολήθηκες καθόλου με το site της μετανάστευσης του Καναδά.
http://www.cic.gc.ca/English/immigrate/index.asp
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
gjonorne
- Rookie poster

Γεια σας,
Ενδιαφερομαι να παω μονιμα καναδα. Εχω δικους μου ανθρωπους εκει. Απλα διαβαζω πολλα και μπερδευομαι. Εχω ενα πτυχιο στη βιβλιοθηκονομια και θελω ν ξερω αν μπορω ν δηλωσω εστω μ αυτο τ πτυχιο γ εργασια πανω σ αυτο τ κλαδο. Αν ναι τι απαιτειται ακριβως? τι αιτηση πρεπει ν κανω? θ χρειαστω visa? τη διαμονη παντως την εχω σιγουρα!
Ενδιαφερομαι να παω μονιμα καναδα. Εχω δικους μου ανθρωπους εκει. Απλα διαβαζω πολλα και μπερδευομαι. Εχω ενα πτυχιο στη βιβλιοθηκονομια και θελω ν ξερω αν μπορω ν δηλωσω εστω μ αυτο τ πτυχιο γ εργασια πανω σ αυτο τ κλαδο. Αν ναι τι απαιτειται ακριβως? τι αιτηση πρεπει ν κανω? θ χρειαστω visa? τη διαμονη παντως την εχω σιγουρα!
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Καλησπέρα, για να πας μόνιμα Καναδά θα χρειαστείς βίζα, εξαρτάται για ποιο λόγο θα πας αν πας να σπουδάσεις είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα, για δουλειά, πολύ δύσκολα.
0 .

-
Διάδοχος
- Danchō

gjonorne έγραψε:Γεια σας,
Xρειάζεσαι άδεια παραμονής, δλδ βίζα. Βίζα μπορείς να βγάλεις είτε φοιτητική είτε εργασίας. Φοιτητική για να βγάλεις πρέπει να εγρραφείς σε πανεπίστημιο, δλδ να πληρώσεις πολλά χιλιάρικα σε δίδακτρα. Πέραν τούτου, με φοιτητική βίζα θα μπορείς να δουλεύεις μόνο part-time και φυσικά όταν λήξει θα πρέπει να γυρίσεις πίσω.
Βίζα εργασίας μπορείς να βγάλεις αφού πρώτα βρείς δουλειά και γίνει ο εργοδότης σπόνσορας. Ρεαλιστικά, κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να μπεί στον κόπο, παρά μόνο αν έχεις τπτ ειδικές ικανότητες (πολύ σημαντική εμπειρία στον τομέα, ερευνητής, κλπ) ή ειδικότητα σε έλλειψη (πχ γιατρός, νοσηλευτής, γηροκόμος, κλπ)
Καλύτερα να κοιτάξεις για κάποια χώρα της Ε.Ε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Freisinniger
- Maître des anions

Με φοιτητική μπορείς να δουλέψεις πάρτ τιμε, άμα έχεις συγγενείς όμως μπορείς να βρεις μια κανονική δουλειά και να σε έχουν δηλωμένο ως παρτ τιμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι ένα μεταπτυχιακό μπορεί να κοστίσει 30 χιλιάρικας καναδέζικα δολάρια, οπότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον 6 χιλιάδες ευρώ για αρχή συν ότι πρέπει να δουλεύεις να τα βγάλεις πρέπει, μου έχουν πει μια κοπέλα, δανείστηκε 50 χιλιάρικα και μετά την κυνηγούσαν οι τράπεζες και πέραν αυτού, δεν μπόρεσε να βρει δουλειά αργότερα, αν έχεις πτυχίο βιβλιθηκονομίας για καναδά δεν κάνει, δεν θα βρεις δουλειά εύκολα.
0 .

-
gjonorne
- Rookie poster

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:gjonorne έγραψε:Γεια σας,
Xρειάζεσαι άδεια παραμονής, δλδ βίζα. Βίζα μπορείς να βγάλεις είτε φοιτητική είτε εργασίας. Φοιτητική για να βγάλεις πρέπει να εγρραφείς σε πανεπίστημιο, δλδ να πληρώσεις πολλά χιλιάρικα σε δίδακτρα. Πέραν τούτου, με φοιτητική βίζα θα μπορείς να δουλεύεις μόνο part-time και φυσικά όταν λήξει θα πρέπει να γυρίσεις πίσω.
Βίζα εργασίας μπορείς να βγάλεις αφού πρώτα βρείς δουλειά και γίνει ο εργοδότης σπόνσορας. Ρεαλιστικά, κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να μπεί στον κόπο, παρά μόνο αν έχεις τπτ ειδικές ικανότητες (πολύ σημαντική εμπειρία στον τομέα, ερευνητής, κλπ) ή ειδικότητα σε έλλειψη (πχ γιατρός, νοσηλευτής, γηροκόμος, κλπ)
Καλύτερα να κοιτάξεις για κάποια χώρα της Ε.Ε.
οκ καταλαβα...κοιτα απλως και ν μην εργαστω πανω σ αυτο με νοιαζει ν σταθω καπως εκει. Μπορει ν παω ως τουριστρια ν βρω μια δουλεια πχ και μετα να καταφερω οτιδηποτε αλλο απαιτειται γινεται; Απαιτειται κατι για τ τουριστικο κομματι η απλα παω μ τ διαβατηριο τι ισχυουν γ αυτα; Επισης με το υπουργειο π ναι εδω μπορω να κλεισω αποιο ραντεβου δεχονται?
0 .
-
gjonorne
- Rookie poster

Metranion έγραψε:Με φοιτητική μπορείς να δουλέψεις πάρτ τιμε, άμα έχεις συγγενείς όμως μπορείς να βρεις μια κανονική δουλειά και να σε έχουν δηλωμένο ως παρτ τιμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι ένα μεταπτυχιακό μπορεί να κοστίσει 30 χιλιάρικας καναδέζικα δολάρια, οπότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον 6 χιλιάδες ευρώ για αρχή συν ότι πρέπει να δουλεύεις να τα βγάλεις πρέπει, μου έχουν πει μια κοπέλα, δανείστηκε 50 χιλιάρικα και μετά την κυνηγούσαν οι τράπεζες και πέραν αυτού, δεν μπόρεσε να βρει δουλειά αργότερα, αν έχεις πτυχίο βιβλιθηκονομίας για καναδά δεν κάνει, δεν θα βρεις δουλειά εύκολα.
οκ καταλαβα...κοιτα απλως και ν μην εργαστω πανω σ αυτο με νοιαζει ν σταθω καπως εκει. Μπορει ν παω ως τουριστρια ν βρω μια δουλεια πχ και μετα να καταφερω οτιδηποτε αλλο απαιτειται γινεται; Απαιτειται κατι για τ τουριστικο κομματι η απλα παω μ τ διαβατηριο τι ισχυουν γ αυτα; Επισης με το υπουργειο π ναι εδω μπορω να κλεισω αποιο ραντεβου δεχονται?
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Χρειάζεσαι ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (eTA): http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-el.asp
Όσο για τις πιθανότητες να πας ως τουρίστρια, να σε προσλάβει κάποιος ως ανειδίκευτη και να σου σπονσοράρει βίζα εργασίας, αντικειμενικά είναι από απειροελάχιστες έως και μηδενικές.
Ο πιθανός εργοδότης σου θα πρέπει να μπλέξει με ένα κάρο αιτήσεις, να πληρώσει παράβολα, να αποδείξει στο κράτος ότι την δουλειά αυτή δεν μπορεί να την κάνει κανένας ντόπιος γι αυτό και πρέπει να σου δώσουν βίζα εργασίας.
Στην πραγματικότητα ο εργοδότης δεν θα αχοληθεί καν μαζί σου αν δεν έχεις ήδη βίζα εργασίας, πολύ απλά θα προσλάβει κάποιον άλλο που έχει.
Όσο για τις πιθανότητες να πας ως τουρίστρια, να σε προσλάβει κάποιος ως ανειδίκευτη και να σου σπονσοράρει βίζα εργασίας, αντικειμενικά είναι από απειροελάχιστες έως και μηδενικές.
Ο πιθανός εργοδότης σου θα πρέπει να μπλέξει με ένα κάρο αιτήσεις, να πληρώσει παράβολα, να αποδείξει στο κράτος ότι την δουλειά αυτή δεν μπορεί να την κάνει κανένας ντόπιος γι αυτό και πρέπει να σου δώσουν βίζα εργασίας.
Στην πραγματικότητα ο εργοδότης δεν θα αχοληθεί καν μαζί σου αν δεν έχεις ήδη βίζα εργασίας, πολύ απλά θα προσλάβει κάποιον άλλο που έχει.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
Διάδοχος
- Danchō

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι πας ως φοιτήτρια για κανένα μεταπτυχιακό και να βρεις δουλεια αμέσως μόλις τελειώσεις. Θα είναι όμως ακριβή περιπέτεια, ακόμη κι αν δουλεύεις part-time παράλληλα, τα έξοδα, δίδακτρα, ενοίκια κλπ, είναι πολύ πιο πάνω και απο τις ακριβες χώρες της ΕΕ. Ένας χρόνος θα σου βγει πάνω απο 50.000 ευρώ. Αν έχεις την οικονομική άνεση, κάντο.
0 .