Μετανάστευση στον Καναδά

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Re: Αναγνώριση ελληνικού πτυχίου στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 01:56

Βασιλική έγραψε:
Βασιλική έγραψε:
Metranion έγραψε:https://www.wes.org/ca/

Αυτό είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που μπορείς να κάνεις αναγνώριση πτυχίου στον Καναδά, διαρκεί μόνον 1 μήνα. Γράφεσαι με τα πραγματικά στοιχεία σου, πηγαίνεις στο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και ζητάς να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί, προσοχή το ΑΕΙ θα στείλει τον φάκελο σφραγισμένο με την σφραγίδα, τα λεφτά θα γίνουν έμβασμα σε μια τράπεζα και θα περιμένεις απάντηση, αν δεν έχεις απάντηση τους στέλνεις ένα μήνυμα ότι τα λεφτά έχουν μπει, σε μια βδομάδα θα έχεις την απάντηση και τον φάκελο της αναγνώρισης στο σπίτι. Ουσιαστικά η αναγνώριση είναι ένας ψηφιακός αριθμός που λαμβάνεις και τον οποίο πρέπει να δηλώσει κάποιος στα χαρτιά της μετανάστευσης αν θυμάμαι καλά συν ο τίτλος του επιστημονικού κλάδου.

Μετά για αναγνώριση πτυχίου υπάρχουν και άλλα σιτε, νομίζω και το πανεπιστήμιο του Τορόντο επίσης. Αλλά ήταν λίγο πολύπλοκα και διαρκούσαν πάρα πολύ η αναγνώριση.

Ευχαριστώωω πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας
Να ρωτήσω ...εχω ήδη κάνει επίσημη μετάφραση του πτυχίου και της αναλυτικής βαθμολογίας στου υπουργείο, αυτό δεν θα το δεχτουν? στο σαιτ λεει ότι δέχεται μεταφρασμένα εγγραφα. Επίσης, ζητάει και το απολυτήριο Λυκείου. Αυτό είναι λογικό? αφου εχω πτυχίο ΑΕΙ γιατί χρειάζονται και το απολυτήριο Λυκείου?

Επίσης, είπατε ότι ο φάκελος θα είναι σφραγισμένος, επομένως η μετάφραση θα γίνει απο το Πανεπιστήμιο...που σημαίνει ότι πρεπει να το ζητήσω να κάνουν στο πανεπιστήμιο μετάφραση? γίνεται αυτό? δεν πρέπει να γίνει από το ειδικό τμήμα μετάφρασης του υπουργείου εξωτερικών από την μεταφραστική υπηρεσία?

Σας έχω ταράξει στα μηνύματα...συγγνώμη :) απλα αυτη τη στιγμή παράλληλα ο σύζυγος έχει μπει στο σάιτ ακριβώς που μου προτείνετε και στέλνει την αίτηση, οπότε είναι πολυ σημαντική η συμβολή σας. Μας επιβεβαιώσατε ήδη αυτά που είχαμε ψαξει μεχρι τωρα!!! Ευχαριστώωω πολυ!!!
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετανάστευση στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 02:00

Metranion έγραψε:Επίσης πολύ σημαντικό ο φάκελος από το ΑΕΙ πρέπει εκτός από σφραγισμένος να είναι και η αναλυτική ή ο τίτλος του πτυχίου όλα στα αγγλικά μεταφρασμένα, καλύτερα να το κάνει το ίδιο το ΑΕΙ αυτό για να στείλει τον φάκελο σφραγισμένο. Τους έστειλα κάτι δικά μου μεταφρασμένα και μου το απόρριψαν και όταν τους είπα το λόγο μου είχαν απαντήσει ότι τα μετάφρασα εγώ και ότι ο φάκελος δεν ήταν σφραγισμένος από το ΑΕΙ.

Όταν έχει σφραγίδα Χάγης από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, πάλι θα το θεωρήσουν ότι το μετέφρασα εγω?
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 02:01

Metranion έγραψε:Επίσης πολύ σημαντικό ο φάκελος από το ΑΕΙ πρέπει εκτός από σφραγισμένος να είναι και η αναλυτική ή ο τίτλος του πτυχίου όλα στα αγγλικά μεταφρασμένα, καλύτερα να το κάνει το ίδιο το ΑΕΙ αυτό για να στείλει τον φάκελο σφραγισμένο. Τους έστειλα κάτι δικά μου μεταφρασμένα και μου το απόρριψαν και όταν τους είπα το λόγο μου είχαν απαντήσει ότι τα μετάφρασα εγώ και ότι ο φάκελος δεν ήταν σφραγισμένος από το ΑΕΙ.

Όταν έχει σφραγίδα Χάγης από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, πάλι θα το θεωρήσουν ότι το μετέφρασα εγω?
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:02

Βασιλική έγραψε:
Metranion έγραψε:https://www.wes.org/ca/

Αυτό είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που μπορείς να κάνεις αναγνώριση πτυχίου στον Καναδά, διαρκεί μόνον 1 μήνα. Γράφεσαι με τα πραγματικά στοιχεία σου, πηγαίνεις στο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και ζητάς να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί, προσοχή το ΑΕΙ θα στείλει τον φάκελο σφραγισμένο με την σφραγίδα, τα λεφτά θα γίνουν έμβασμα σε μια τράπεζα και θα περιμένεις απάντηση, αν δεν έχεις απάντηση τους στέλνεις ένα μήνυμα ότι τα λεφτά έχουν μπει, σε μια βδομάδα θα έχεις την απάντηση και τον φάκελο της αναγνώρισης στο σπίτι. Ουσιαστικά η αναγνώριση είναι ένας ψηφιακός αριθμός που λαμβάνεις και τον οποίο πρέπει να δηλώσει κάποιος στα χαρτιά της μετανάστευσης αν θυμάμαι καλά συν ο τίτλος του επιστημονικού κλάδου.

Μετά για αναγνώριση πτυχίου υπάρχουν και άλλα σιτε, νομίζω και το πανεπιστήμιο του Τορόντο επίσης. Αλλά ήταν λίγο πολύπλοκα και διαρκούσαν πάρα πολύ η αναγνώριση.

Ευχαριστώωω πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας
Να ρωτήσω ...εχω ήδη κάνει επίσημη μετάφραση του πτυχίου και της αναλυτικής βαθμολογίας στου υπουργείο, αυτό δεν θα το δεχτουν? στο σαιτ λεει ότι δέχεται μεταφρασμένα εγγραφα. Επίσης, ζητάει και το απολυτήριο Λυκείου. Αυτό είναι λογικό? αφου εχω πτυχίο ΑΕΙ γιατί χρειάζονται και το απολυτήριο Λυκείου?

Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, μόνο τον σφραγισμένο φάκελο από το ΑΕΙ μεταφρασμένα από πανεπιστήμιο στα αγγλικά

Clear, legible photocopies of all diplomas or degree certificates issued by the institutions attended
e.g. Ptychio (TEI), Ptychio (AEI), Metaptychiako Díploma Exidíkefsis, Didaktoriko

Helpful Suggestions
Carefully follow the document requirements. Documents not received as specified will be rejected and your credential evaluation will be delayed. Please note that WES does not evaluate occupational or trade qualifications.
Include your WES reference number on all envelopes and correspondence.
Do not send original documents unless specifically requested by WES.
All documentation received becomes the property of WES and cannot be returned.

Review the document submission checklist to help you submit your documents correctly.

Γράφεσαι πρώτα, μετά πληρώνεις και ταυτόχρονα στέλνει τα έγγραφα το πανεπιστήμιο στην διεύθυνση

WES Reference No.____________________

World Education Services
Attention: Documentation Center
2 Carlton Street, Suite 1400
Toronto, Ontario M5B 1J3
Canada

Όταν γραφτείς στο σιτε στο τέλος θα λάβεις έναν WES Reference νούμερο αυτό πρέπει να το δηλώσεις στο πανεπιστήμιο να το στείλει εκεί.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:06

Βασιλική έγραψε:

Μένω Γερμανία, σφραγίδα της Χάγης ίσον πεταμένα χαρτιά και λεφτά για να αναγνωριστεί ένα πτυχίο. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι τζάμπα κόπος, θα πας στο ΑΕΙ και θα κάνεις άιτηση με τον αριθμό που θα λάβεις από τον Wes Educational Services και θα τους πεις θέλω το πτυχίο και την αναλυτική στα αγγλικά να την στείλω σε αυτή την διεύθυνση στον Καναδά και τελείωσε η υπόθεση.

περιμένεις μια δυο βδομάδες και έχεις την αναγνώριση έτοιμη στα χέρια
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:08

Για να μην έχεις προβλήματα γράψου τώρα στο σιτε, με τα πραγματικά σου στοιχεία και η πληρωμή μπορεί να γίνει κάποια άλλη μέρα αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 180€
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:13

Βασιλική έγραψε:Επίσης, είπατε ότι ο φάκελος θα είναι σφραγισμένος, επομένως η μετάφραση θα γίνει απο το Πανεπιστήμιο...που σημαίνει ότι πρεπει να το ζητήσω να κάνουν στο πανεπιστήμιο μετάφραση? γίνεται αυτό? δεν πρέπει να γίνει από το ειδικό τμήμα μετάφρασης του υπουργείου εξωτερικών από την μεταφραστική υπηρεσία?

Το πανεπιστήμιο κάνει την μετάφραση, βασικά είναι έτοιμη η μετάφραση. Τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια έχουν έτοιμες τις μεταφράσεις σε μια ηλεκτρονική βάση οπότε ένα αντίγραφο είναι και μια υπογραφή που θα μπει από την γραμματεία.

Πεταμένα λεφτά, σφραγίδα Χάγης και μεταφρασμένα από το υπουργείο εξωτερικών, άσε που η μετάφραση από το υπουργείο εξωτερικών είναι αισχρή και πολλά λάθη.
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 02:14

Metranion έγραψε:Για να μην έχεις προβλήματα γράψου τώρα στο σιτε, με τα πραγματικά σου στοιχεία και η πληρωμή μπορεί να γίνει κάποια άλλη μέρα αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 180€

Ωραία!! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!! πολύτιμα στοιχεία και κατατοπιστικά! Επειδή μένω Αθήνα, ελπίζω να μπορέσω να συνεννοηθώ τηλεφωνικά με τη Γραμματεία του Αριστοτέλειου της Θεσσαλονίκης, κυρίως για τη μετάφραση ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:20

Ε ναι βέβαια σίγουρα θα χρειαστεί μια επικοινωνία με το πανεπιστήμιο και το σημαντικότερο, να βάλουν μέσα στην μετάφραση το τίτλο του πτυχίου και μια αναλυτική βαθμολογία και μια χαρά. Βασικά τηλεφωνικώς με τα πανεπιστήμια γίνεται μόνο για ενημέρωση και να δώσεις έγκριση για την μετάφραση νομίζω πρέπει να πας εκεί να κάνεις αίτηση ή να βάλεις κάποιο δικό σου άτομο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο, για τον κωδικό που θα λάβεις από τον Wes Educational Services καλύτερα να τους τα στείλεις με εμαιλ να μην γίνει κάποιο λάθος και να τους πάρεις τηλέφωνο να δεις αν το έχουν λάβει και τον έχουν εγγράψει πάνω στον φάκελο μαζί με την διεύθυνση αποστολής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 02:47

Λοιπόν για να μην καθυστερήσεις καθόλου, μπες στο σιτε γράψου, πλήρωσε, στείλε ένα εμαιλ στον οργανισμό ότι πλήρωσες ταυτόχρονα κάνεις αίτηση στην γραμματεία, ο οργανισμός σου δίνει το οκ ότι πλήρωσες λαμβάνεις ένα Wes Educational αριθμό τον δηλώνεις στην γραμματεία μαζί με την διεύθυνση αποστολής και να σου σφραγίσουν τον φάκελο.

Τον στέλνουν αυτοί σε 3 βδομάδες λογικά θα έχεις το χαρτί στα χέρια σου.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”