'Ελληνες μετανάστες στην Γερμανία.

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: 'Ελληνες μετανάστες στην Γερμανία.

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 00:48

Ναι αλλά ξεχνάς το υψηλό κόστος διαβίωσης, 2000 λίρες είναι 2000 ευρώ σε σύγκριση με κόστος Γερμανία και βάλε ενοίκια με 800 λίρες το μήνα. Άρα υπό αυτές τις συνθήκες είναι καλύτερα να δουλεύεις Γερμανία παρά Αγγλία. Μέχρι και άγγλους συνάντησα Γερμανία μου είπαν είναι άσχημα Αγγλία, ακόμη και η ζωή είναι χειρότερη εκεί. Μόνο η γλώσσα βοηθάει τίποτα άλλο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 00:54

http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... rrency=EUR

http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... ity=Munich

http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... Comparison

Ορίστε σύγκρινε το Μόναχο με το Λονδίνο όπως βλέπεις σε συμφέρει να δουλεύεις στην Γερμανία παρά στην Αγγλία που ολόκληρος ο μισθός εξαφανίζεται.

Και σύγκρινε το Σαν Χοσε στην Καλιφόρνια

http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... rrency=EUR

http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... Comparison
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 14 Μάιος 2016, 01:14

Ως προς την ποιότητα ζωής γενικώς η Γερμανία είναι πολύ καλύτερα από την Αγγλία, δεν το συζητάω. Βέβαια και στην Αγγλία υπάρχουν ωραία μέρη για να μείνει κάποιος κυρίως στη νότια ακτή, που είναι σαφώς καλύτερα από πολλά μέρη της Γερμανίας. Έτυχε να γνωρίσω και γω όπως εσύ αντίστοιχα Γερμανίδες που γουστάρουν Αγγλία και δεν θέλουν να γυρίσουν Γερμανία. Ως προς το κόστος σπιτιών, πλην Λονδίνου με 700 λίρες για ένα άτομο μπορείς να έχεις ικανοποιητικό διαμέρισμα, με μια κρεβατοκάμαρα+σαλόνι συμπεριλαμβανομένων όλων τον λογαριασμών. Με 2.000 λίρες καθαρά μπορεί να ζήσει κάποιος άνετα, και χωρίς να χρειάζεται να κάνει τη σούπερ πιεστική δουλειά. Αυτό που έχω δει εγώ τουλάχιστο είναι οτι πρέπει φυσικά να είσαι σοβαρός και να δουλεύεις, αλλά δεν υπάρχει πίεση. 5 η ώρα έχουν φύγει όλοι , βγήκε δε βγήκε η δουλειά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 01:23

Μάλιστα καλά ναι οι Γερμανοί δεν γουστάρουν την Γερμανία ιδίως αυτοί που είναι Βερολίνο που είναι αρκετά χάλια πόλη γεμάτο άνεργους κλπ, αλλά αυτή την στιγμή δεν θέλει να φύγει κανείς. 700 λίρες τις βρίσκω και πάλι πολλές. Σίγουρα αν είσαι σοβαρός πάνω στην δουλειά σου βγαίνει η δουλειά πολύ άνετα, εδώ η δουλειά πρέπει να βγει γιατί η Γερμανία είναι παραγωγική χώρα και έχει συγκεκριμένα στάνταρ και συγκεκριμένες παραγγελίες που φυσικά είναι αρκετές. Βέβαια αυτό εξαρτάται και σε ποια θέση βρίσκεσαι η γνωστή μου είναι σε εργοστάσιο οπότε η δουλειά είναι πιο πιεστική αλλά μια δουλειά πχ προγραμματιστής σαφώς είναι πιο ελαφριά. Αν και έχω ακούσει καλά λόγια για Αγγλία σχετικά με την πίεση, εδώ Γερμανία είναι λίγο παραπάνω και σαν μετανάστης που η γλώσσα είναι πιο δύσκολη, το βρίσκω λογικό.

Γενικά όμως δεν ξέρω πως είναι οι σπουδές στην Αγγλία, σίγουρα θα είναι πιο εύκολα από Γερμανία, αλλά μόνο που εδώ είναι τζάμπα, αλλά πολύ δύσκολα. Θα δούμε αν δεν πάει καλά η κατάσταση εδώ θα περάσω και μια σύντομη βόλτα από Αγγλία.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 14 Μάιος 2016, 01:59

Όσο σοβαρός και καλός να είναι κάποιος στη δουλειά του, αν τον φορτώσουν με πολύ όγκο εργασίας είτε θα κλατάρει είτε θα κάνει λάθη. Και εγώ είμαι σε ένα τομέα με παραγγελίες και πελάτες που περιμένουν και τηλεφωνούν συνεχώς. Ποτέ δεν είδα όμως ιδιαίτερη πίεση στους υπαλλήλους αν κάτι καθυστερεί. Πήγα να κάτσω μια μέρα ένα τεταρτάκι παραπάνω να τελειώσω κάτι και μόνο που δε με κλείδωσαν μέσα, είχαν φύγει όλοι.Επίσης ποτέ δεν είδα ούτε υποψία εκνευρισμού μεταξύ υπαλλήλων. Τα ενοίκια είναι ακριβά σίγουρα, άνετα βγαίνεις με συγκατοικηση..ιδανικά με κάποια γυναίκα-σύντροφο. Ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που υπάρχουν πολλά νεαρά ζευγάρια. Στην Ελλάδα πχ κάποιος με δουλειά στις καλές εποχές νοίκιαζε μόνος του και ξόδευε και χρήμα στα μπαράκια ως εργένης. Εδώ νυχτερινή ζωή δεν πολυπαίζει, ακριβά τα ενοίκια, βολεύει να συζείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 02:04

Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ένας μηχανικός ένα πρότζεκτ και να το μελετήσει σπίτι; Αυτό το 9 - 5 στην Γερμανία είναι και λίγο υπό εξαφάνιση εκτός από τα γραφεία και αυτό όχι πάντα. Εδώ παίζουν διάφορα το μόνο σίγουρο είναι 8 - 4. Έχω και κάτι προτάσεις για βρετανικές επιχειρήσεις εδώ στην Γερμανία και μίλησα ήδη με αγγλία δεν είναι και άσχημα όπως οι Γερμανοί που δεν θα σε εμπιστευτούν να σου δώσουν εύκολα δουλειά. Γενικά οι αγγλοσάξωνες είναι εντελώς πιο φιλικοί θα έλεγα.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 14 Μάιος 2016, 02:30

Δουλειά απλήρωτη στο σπίτι δεν θα κάτσει να κάνει κανένας, τουλάχιστο από αυτά που έχω δει εγώ. Αλλά και από φίλους μηχανικούς αυτό που έχω ακούσει είναι οτι και όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμένης υπερωρίας οι Άγγλοι αποφεύγουν να κάτσουν παραπάνω, τίποτα ισπανοί, πορτογάλοι και κανάς Έλληνας θα κάτσουν.Για Γερμανία εχω ακούσει από φίλο οτι το ωράριο του έχει γίνει 7-5 με μισή ώρα διάλλειμα. Δουλειά γραφείου.Του το άλλαξαν προς το χειρότερο χωρίς αύξηση μισθού. Νομίζω οτι αρχικά ήταν 7.30 με 4.30. Επίσης μου είπε οτι αν θέλει να φύγει πρέπει να ειδοποιήσει 3 μήνες πριν!. Στη Αγγλία συνήθως είναι μια βδομάδα το notice period ή ένας μήνας maximum. Γενικά στην Αγγλία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα υπαλλήλων, με κόσμο να φεύγει χωρίς να το πολυσκεφθεί για δουλειά με περισσότερα χρήματα. Και απολύσεις γίνονται εύκολα φυσικά, αλλά στον εργασιακό χώρο το κλίμα είναι πάντα φιλικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 02:47

mixaliss έγραψε:Δουλειά απλήρωτη στο σπίτι δεν θα κάτσει να κάνει κανένας, τουλάχιστο από αυτά που έχω δει εγώ. Αλλά και από φίλους μηχανικούς αυτό που έχω ακούσει είναι οτι και όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμένης υπερωρίας οι Άγγλοι αποφεύγουν να κάτσουν παραπάνω, τίποτα ισπανοί, πορτογάλοι και κανάς Έλληνας θα κάτσουν.Για Γερμανία εχω ακούσει από φίλο οτι το ωράριο του έχει γίνει 7-5 με μισή ώρα διάλλειμα. Δουλειά γραφείου.Του το άλλαξαν προς το χειρότερο χωρίς αύξηση μισθού. Νομίζω οτι αρχικά ήταν 7.30 με 4.30. Επίσης μου είπε οτι αν θέλει να φύγει πρέπει να ειδοποιήσει 3 μήνες πριν!. Στη Αγγλία συνήθως είναι μια βδομάδα το notice period ή ένας μήνας maximum. Γενικά στην Αγγλία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα υπαλλήλων, με κόσμο να φεύγει χωρίς να το πολυσκεφθεί για δουλειά με περισσότερα χρήματα. Και απολύσεις γίνονται εύκολα φυσικά, αλλά στον εργασιακό χώρο το κλίμα είναι πάντα φιλικό.

Ναι είναι αλήθεια γι αυτό δεν μπορώ να φύγω από την δουλειά, γενικά ισχύει: Πριν από 3 μήνες είναι 2 βδομάδες, μετά από 3 μήνες είναι 4 βδομάδες και νομίζω μετά από 6 μήνες είναι 1 μήνας και μετά από 1 χρόνο νομίζω είναι 3 μήνες ειδοποίηση. Εντάξει ρε υπάρχουν παράμετροι και εδώ. Πας κάποιος στον γιατρό γράφει 1 μήνα άρρωστος και τον απολύουν αναγκαστικά, έτσι έκανα και εγώ στην παλιά δουλειά. Ναι αύξηση μισθού εδώ μόνο μέσω ταρίφας θα πάρεις ή εκτός και αλλάξεις πόστο εργασίας. Μισή ώρα είναι το διάλειμμα και 15 λεπτά τα διαλείμματα για το κάπνισμα. Εν τω μεταξύ για να φύγεις από το σπίτι πρέπει να ειδοποιήσεις 3 μήνες πριν αλλιώς πρέπει να πληρώσεις και τους 3 μήνες έτσι και φύγεις αμέσως. Για να φύγεις λοιπόν πρέπει να βρεις έναν αντικαταστάτη για το σπίτι σου το οποίο διαρκεί μερικές φορές.

Συνήθως επειδή στην Γερμανία πολλές δουλειές στα γραφεία είναι στα εργοστάσια ακολουθούν ωράριο εργοστασίων. 6 - 14 και 14 - 22. Βράδυ δεν δουλεύουν απ ότι ξέρω.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 14 Μάιος 2016, 02:51

Καλά για το σπίτι , επειδή ήταν συγγενικό μου πρόσωπο εκεί, ξέρω οτι όταν πας να νοικιάσεις δεν υπάρχει ούτε κουζίνα ούτε πατώματα. Πρέπει να τα βέλεις εσύ, και όταν φύγεις πρέπει να τα βγάλεις! Αδιανόητο μου φαίνεται. Ευτυχώς το συγγενικό μου πρόσωπο όταν έφευγε συμφώνησε με το επόμενο ενοικιαστή να αγοράσει την κουζίνα και τα πατώματα, αλλιώς έπρεπε να ξηλώσει καινούρια κουζίνα!
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Μάιος 2016, 02:58

Ισχύει αυτό που λες λέξη προς λέξη, πριν από ένα χρόνο περίπου που άλλαξα σπίτι, πήγα σε μια αγγελία που είχε ένα ρεαλ εστειτ γραφείο ενοικιάσεως απαρτμεντς πήγα στο κέντρο να δω το σπίτι, είχε 50 άτομα στην ουρά να δουν το διαμέρισμα, το οποίο δεν είχε τίποτα μέσα όλα ξηλωμένα ακόμη και η κουζίνα, τα φώτα κλπ μόνο την χέστρα δεν είχαν πάρει μαζί τους. Για να μην πω πόσο καριόλα ήταν η πρωην νοικιάστριά μου και γερμανίδα κιόλας. Με γερμανό δεν τα βγάζεις πέρα εύκολα.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”