Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.

Να μεταναστευσει ο μαλακας Σουηδια;;;

Ναι
18
49%
Οχι
19
51%

Σύνολο ψήφων: 37

sharp
Basic poster
Basic poster

Re: Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευσηαπό sharp » 28 Ιούλ 2018, 22:05

Οργισμένος έγραψε:
sharp έγραψε:Φύγε και μη γυρίσεις πίσω να κοιτάξεις!

Throw a black stone behind you!

:bomb:

Αυτη η φραση θυμιζει τα Σοδομα και Γομορα της εβραιοχριστιανικης παλαιας διαθηκης

Όχι ρε σύ, αυτό έκανα εγώ. Έχω χρόνια να πατήσω στην Ελλάδα. Ξέρεις τι μέρη ανακάλυψα για διακοπές; Απελευθέρωση, μιλάμε. Γνωρίζω άλλους, πάνε 3 φορές το χρόνο, Χριστούγεννα ταλαιπωρίες στα αεροδρόμια, η γιαγιά λένε, ο παπούς, το καναρίνι... ούτε να τα φανταστώ δεν θέλω. Κάθονται 5 χρόνια ξενητειά, γλώσσα με το ζόρι μαθαίνουν, όλο αχ και βαχ.. μα ζωή είναι αυτή; Άνοιξε τα οργισμένα φτερά σου και μην κοιτάς πίσω. Άλμα στο κενό, χωρίς αλεξίπτωτο και όπου σε βγάλει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιούλ 2018, 22:10

sharp έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Αυτη η φραση θυμιζει τα Σοδομα και Γομορα της εβραιοχριστιανικης παλαιας διαθηκης

Όχι ρε σύ, αυτό έκανα εγώ. Έχω χρόνια να πατήσω στην Ελλάδα. Ξέρεις τι μέρη ανακάλυψα για διακοπές; Απελευθέρωση, μιλάμε. Γνωρίζω άλλους, πάνε 3 φορές το χρόνο, Χριστούγεννα ταλαιπωρίες στα αεροδρόμια, η γιαγιά λένε, ο παπούς, το καναρίνι... ούτε να τα φανταστώ δεν θέλω. Κάθονται 5 χρόνια ξενητειά, γλώσσα με το ζόρι μαθαίνουν, όλο αχ και βαχ.. μα ζωή είναι αυτή; Άνοιξε τα οργισμένα φτερά σου και μην κοιτάς πίσω. Άλμα στο κενό, χωρίς αλεξίπτωτο και όπου σε βγάλει.

Ευκολο να το λες απο μια αποψη, γιατι λογικα δε θα χες να αφησεις κατι σημαντικο πισω, παρα μονο ισως καποιες τυπικες οικογενειακες και αλλες σχεσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 29 Ιούλ 2018, 11:17

sharp έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Αυτη η φραση θυμιζει τα Σοδομα και Γομορα της εβραιοχριστιανικης παλαιας διαθηκης

Συμφωνω αλλα δεν ειναι ευκολο επιχειρημα, δεν ειμαι μονος.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 29 Ιούλ 2018, 11:28

Σε καταλαβαίνω, από την στιγμή όμως που έχεις την καβάτζα της δουλειάς, πας και γυρίζεις την επόμενη ημέρα αν δεν σού αρέσει. Δες το σαν διακοπές και διερεύνηση, ώστε να μην αγχωθείς. Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να βρει η γυναίκα σου δουλειά και να πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα στο εκείνη άνεργη στην Ελλάδα ή εσύ στη Σουηδία. Μάλλον αυτό σε τρελλαίνει, θα συμβούλευα να το αφήσεις για όταν και αν έρθει η ώρα. Μην προεξοφλείς τι θα γίνει, μπορεί να μην καταφέρει τίποτε και απλώς να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 29 Ιούλ 2018, 11:28

The darkest hour...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 29 Ιούλ 2018, 11:29

sharp έγραψε:Σε καταλαβαίνω, από την στιγμή όμως που έχεις την καβάτζα της δουλειάς, πας και γυρίζεις την επόμενη ημέρα αν δεν σού αρέσει. Δες το σαν διακοπές και διερεύνηση, ώστε να μην αγχωθείς. Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να βρει η γυναίκα σου δουλειά και να πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα στο εκείνη άνεργη στην Ελλάδα ή εσύ στη Σουηδία. Μάλλον αυτό σε τρελλαίνει, θα συμβούλευα να το αφήσεις για όταν και αν έρθει η ώρα. Μην προεξοφλείς τι θα γίνει, μπορεί να μην καταφέρει τίποτε και απλώς να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Ma ενα απο αυτα που με αγχωνουν ειναι το να μη γινει τιποτα τελικα.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 29 Ιούλ 2018, 11:31

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:

Ευκολο να το λες απο μια αποψη, γιατι λογικα δε θα χες να αφησεις κατι σημαντικο πισω, παρα μονο ισως καποιες τυπικες οικογενειακες και αλλες σχεσεις.

Σε πολλούς χρησιμεύουν αυτά σαν δικαιολογία προς τον εαυτό τους, για να καλύψουν άλλα. Γι αυτό έγραψα γιαγιά, παπούς, π.χ. "πάμε για να δουν το εγγονάκι", ενώ η αλήθεια είναι "τι να κάτσουμε να κανουμε εδώ μόνοι κι έρμοι" κλπ... Στην πραγματικότητα και πίσω που πάνε για 10 μέρες μόνοι αισθάνονται διότι οι άλλοι έχουν τον ρυθμό τους, αυτά τα καταλαβαίνεις με τα χρόνια βέβαια
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 29 Ιούλ 2018, 11:31

0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιούλ 2018, 11:40

sharp έγραψε:Σε πολλούς χρησιμεύουν αυτά σαν δικαιολογία προς τον εαυτό τους, για να καλύψουν άλλα. Γι αυτό έγραψα γιαγιά, παπούς, π.χ. "πάμε για να δουν το εγγονάκι", ενώ η αλήθεια είναι "τι να κάτσουμε να κανουμε εδώ μόνοι κι έρμοι" κλπ...

Εννοεις το κανουν απο αναγκη γιατι ειναι μονοι εξω, και οχι γιατι πραγματικα τους λειπει καποιος.
Αλλα γιατι αποκλειεις να εχει καποιος οντως ουσιαστικους δεσμους? :sgrat:

Στην πραγματικότητα και πίσω που πάνε για 10 μέρες μόνοι αισθάνονται διότι οι άλλοι έχουν τον ρυθμό τους, αυτά τα καταλαβαίνεις με τα χρόνια βέβαια

Eδω συμφωνω. Ματια που δε βλεπονται...
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 29 Ιούλ 2018, 11:41

Οργισμένος έγραψε:
sharp έγραψε:Σε καταλαβαίνω, από την στιγμή όμως που έχεις την καβάτζα της δουλειάς, πας και γυρίζεις την επόμενη ημέρα αν δεν σού αρέσει. Δες το σαν διακοπές και διερεύνηση, ώστε να μην αγχωθείς. Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να βρει η γυναίκα σου δουλειά και να πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα στο εκείνη άνεργη στην Ελλάδα ή εσύ στη Σουηδία. Μάλλον αυτό σε τρελλαίνει, θα συμβούλευα να το αφήσεις για όταν και αν έρθει η ώρα. Μην προεξοφλείς τι θα γίνει, μπορεί να μην καταφέρει τίποτε και απλώς να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Ma ενα απο αυτα που με αγχωνουν ειναι το να μη γινει τιποτα τελικα.

Εφ' όσον έχεις άκρες με Έλληνες, κάνε το εξής: ζήτα να σε χώσουν σε μια εταιρία Έλληνα στον τομέα της ειδικότητας σου. Μπορεί να είναι πράκτικουμ ή κάτι σαν παρτ-τάιμ. Μετά από 6 μήνες δεν θα έχεις μάθει μόνο γλώσσα στη Σχολή που θα πας, αλλά θα έχεις πάρει και μυρωδιά πώς δουλεύει το σύστημα στην πράξη. Πολύ πιο σημαντικό είναι ότι θα το βάζεις στο βιογραφικό σου που θα στέλνεις με αιτήσεις ύστερα από 6 μήνες. Η διαφορά από το "ήρθα και 6 μήνες κάνω 3 ώρες τη βδομάδα γλώσσα" είναι τεράστια. Δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις και κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου.

Το δύσκολο είναι βέβαια να βρεις μια τετοια θέση. Ακόμη και τζάμπα να πηγαίνεις, τους κοστίζεις σε ασφαλίση και στην θέση εργασίας που καταλαμβάνεις. Θα πρέπει επομένως να σκεφτείς τι θα προσφέρεις ανταποδοτικά, ακόμη και αν δεν πληρώνεσαι. Έτσι δουλεύει άλλωστε και ο διαγωνισμός για μία δουλειά. "Εμένα θα πάρετε, διότι κάνω αυτό κι αυτό", με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία.

Έψαξες μήπως υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα για σήνιορ; Στην Ευρώπη που γερνάει όλο και βγάζουν τέτοια προγράμματα (υποτίθεται ότι θέλουν να προωθήσουν την μετακίνηση των λαών).
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”