sharp έγραψε:Δεν σου προξενεί εντύπωση που τα κάστρα στην Ρόδο είναι σε τόσο καλή κατάσταση
Όχι, γιατί είναι Μεσαιωνικά, φτιάχτηκαν 1000 χρόνια μετά.
Για δείξε μου ένα απο τα μεσαιωνικά κάστρα της υπολοιπης Ελλάδας. Όχι, α και ού. Δείξε. Ένα.

sharp έγραψε:Δεν σου προξενεί εντύπωση που τα κάστρα στην Ρόδο είναι σε τόσο καλή κατάσταση

Διάδοχος έγραψε:sharp έγραψε:Όχι, γιατί είναι Μεσαιωνικά, φτιάχτηκαν 1000 χρόνια μετά.
Για δείξε μου ένα απο τα μεσαιωνικά κάστρα της υπολοιπης Ελλάδας. Όχι, α και ού. Δείξε. Ένα.

sharp έγραψε:Διάδοχος έγραψε:Για δείξε μου ένα απο τα μεσαιωνικά κάστρα της υπολοιπης Ελλάδας. Όχι, α και ού. Δείξε. Ένα.
Τι σχέση έχουν τα Ενετικά Κάστρα με την Ακρόπολη;
sharp έγραψε:Όσον αφορά τις αναστηλώσεις είναι πολύ λάθος διότι όλη η αξία είναι να έχεις το υλικο με το περασμα του χρονου επανω του και έτσι να φαίνεται η ηλικία του. Αν ξαναφτιάχναμε την Ακρόπολη όπως την έφτιαξαν το 500 π.Χ. κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να την δει, διότι δεν θα ήταν η αυθεντική.

Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας σήμερα, ο κόσμος έρχεται από τα πέρατα του κόσμου να δει αυτό που κατασκευάστηκε τότε ή έστω τι έχει απομείνει, διαφορετικά πάει στη Ντίσνευλαντ.
Εμένα ας πούμε με συγκινεί μια επιγραφη στην Αρχαία Αγορά που γράφει πάνω "Ωδείον", επειδή είναι από τότε κι ας μην υπάρχει ίχνος από το κτίριο του Ωδείου. Τι να το κάνω να το ξαναχτίσουν, να πάω να μάθω μουσική μέσα σε αυτό;

sharp έγραψε:Ειδικά στην περίπτωση του Παρθενώνα υπάρχει διαφορά εκτοπίσματος στην ιστορική αξία γιατί συμβολίζει την Χρυσή Εποχή της αρχαίας Αθήνας μαζί με όλα τα πνευματικά επιτεύγματα στην Πολιτεία (Δημοκρατία), τα Γράμματα και τις Τέχνες (Αρχαία Τραγωδία κλπ). Αυτά είναι στην Ιστορία μοναδικά, όπως είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Διαφορετικά δεν γίνεται να το πει κανείς.
Τώρα αν κάποιος αισθάνεται ντροπή γι αυτό ή το βρίσκει κακό, ελλημπάν ή όπως θέλει να το λέει, ας ψάξει στο Ίντερνετ να διαβάσει στα Αγγλικά τι λένε οι άλλοι λαοί.

sharp έγραψε:Αφού ρε φίλε δεν το κατέχεις το θέμα, γιατί δεν το παραδέχεσαι απλά και να το αφήσεις;
Κάνεις κάτι συγκρίσεις με βυζαντινά κτίσματα 1000 ετών, σαν να συγκρίνεις τους σημερινους πέντιουμ με τον Eniac.
Παρεμπ. δεν είναι δικες μου αρχαιολογικές ιδέες, είναι γνωστή διαμάχη από δεκαετίες. Άλλο όμως η στήριξη και άλλο η Ντοσνευλαντ. Ισοπεδώνεις και εδώ.