Ρατσισμός στο εξωτερικό
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Ρατσισμός στο εξωτερικό
Κατα την ταπεινη μου αποψαρα,οτιδηποτε πλην Αθηνας και Θεσ/νικης (παρα τα κολληματα της) ειναι ΓΤΠ,και κυριως το ηπειρωτικο τμημα.Στα νησια λογω επαφη με τουριστες ισως,την παλευουν περισσοτερο.
0 .
-
paralo
- Crazy poster

Αυτό με τον τουρισμό δεν ισχυει. Αν ενα μερος ειναι μικρο, εχει προβλήματα. Ο τουρισμός σε μικρή ηλικία μπορεί να αντιμετωπιζεται και σαν παραδειγμα προς αποφυγη για τους ντόπιους, γιατι οι τουριστες εχουν αφενός διαφορετική νοοτροπια και αφετερου αλλη ψυχολογία οταν ειναι εκτός της πατρίδας τους.
Το προβλημα ειναι στο μεγεθος της οργανωμενης κοινωνίας στην οποια παει το παιδι σχολειο. Αμα ειναι μικρό το μερος, το παιδι μεγαλώνοντας (λογω ελλειμματος ερεθισματων και απο τους γονείς) γίνεται λιγο ...στριφνό και περιεργο.
Ο εκκεντρισμός (όταν συμβαινει) στους κατοικους μεγαλων πολεων ειναι συνηθως αντίδραση. Αλλά αυτο συνεπαγεται οτι υπάρχει μια αρχική δράση, ενα γεγονός, ενα ερεθισμα!
Μακράν καλυτερη η εκκεντρικότητα απο την απομόνωση. Γνωμη μου.
Το προβλημα ειναι στο μεγεθος της οργανωμενης κοινωνίας στην οποια παει το παιδι σχολειο. Αμα ειναι μικρό το μερος, το παιδι μεγαλώνοντας (λογω ελλειμματος ερεθισματων και απο τους γονείς) γίνεται λιγο ...στριφνό και περιεργο.
Ο εκκεντρισμός (όταν συμβαινει) στους κατοικους μεγαλων πολεων ειναι συνηθως αντίδραση. Αλλά αυτο συνεπαγεται οτι υπάρχει μια αρχική δράση, ενα γεγονός, ενα ερεθισμα!
Μακράν καλυτερη η εκκεντρικότητα απο την απομόνωση. Γνωμη μου.
0 .
#ccc
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Δεν με πειραζει η εκκεντρικοτητα,με πειραζει η βλαχια,η αμορφωσια και η χαμηλη αισθητικη που χαρακτηριζει μεγαλο μερος της επαρχιας.
Οπου μαγκια θεωρειται ενα παπι με θορυβωδη εξατμιση και διασκεδαση τα κωλομπαρα.
Οπου μαγκια θεωρειται ενα παπι με θορυβωδη εξατμιση και διασκεδαση τα κωλομπαρα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Metranion έγραψε:Χαμηλοί μισθοί, φτάνουν στα επίπεδα της πτωχευμένης Ελλάδας. Τα υπόλοιπα κάπως τα έβαζες στην άκρη. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ένας μετανάστης ή γερμανός δεν έχει σημασία που ζει γερμανία, ζει με τον ίδιο μισθό για έναν που παίρνει από Ελλάδα των 500€. Οι Γερμανοί μάλιστα κάνουν μεγαλύτερες σπατάλες από έναν μετανάστη και ρωτάω παιδιά από την δουλειά που είναι χρόνια τώρα. Τι λεφτά έχετε μαζέψει; υπόψιν αυτοί είναι οι χαμηλόμισθοι και μου απαντάνε τίποτα! Πολύ λίγα. Η Γερμανία δεν είναι τόπος, για να βγάλεις λεφτά. Όλοι όσοι έχουν οικογένειες παίρνουν επιδόματα από το κράτος, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν. Δεν τους μένει φράγκο. Μετά δεν μπορείς να έχει αυτοκίνητο, να κυκλοφορείς, δεν φτάνουν τα χρήματα.
Δηλαδή εγώ τώρα για να επιβιώσω ή να ζήσω με καλύτερο ρυθμό, θα πρέπει να καθίσω 2 - 3 χρόνια να ανέβει ο μισθός μου ή να αλλάξω εργασία, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι τέλεια ή να βρω μια επιπλέον εργασία με μαύρα λεφτά να συμπληρώνω από εκεί. Μετά το δεύτερο θέμα και σημαντικό, δεν μπορείς να βρεις σπίτια να ενοικιάσεις. Μισθοί χάλια, βιωτικό επίπεδο χάλια,
Οι μόνοι που γουστάρουν Γερμανία νομίζω είναι κάτι βλήμματα από βόρεια Ελλάδα.
Μετρ,εσυ πως την παλευεις εκει δηλαδη?Δε θυμαμαι αν σε εχω ξαναρωτησει.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Σε σχέση με το κείμενο που παρέθεσες, έχω αλλάξει 8 δουλειές μέσα σε 2 χρόνια να βρω μια δουλειά της προκοπής, λεφτά δεν μαζεύονται φίλε εκτός και αν χαλάσεις την υγεία σου. Δηλαδή και ένα από τα υψολότερα συμβόλαια να κλείσεις, ας πούμε 4 χιλιάρικα στα παίρνει όλα η εφορία, καθαρά σου μένουν κάπου στα 2400. Κυρίως ενδιαφέρομαι για δουλειά με λιγότερο στρες και λίγο υψηλές απολαβές.
https://www.aok-business.de/tools-servi ... hner-2016/
Εδώ μπορείς να βρεις ένα καλό εργαλείο να μετρήσεις τα καθαρά που μένουν.
Γεμάτο γραφεία ενοικιάσεως εργατών ακόμη και για πτυχιούχους και επαγγελματίες. Καταστροφή φίλε. Δεν μπορείς να μετακομίσεις βρήκα 5 μεγαλοευκαιρίες και προτάσεις που είχα να πάω Μόναχο και δεν μπορούσα να ξεδηλώσω άμεσα το σπίτι, γιατί έχουμε 3 μήνες παραίτηση. Εδώ πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου πρώτα, να βάλεις πρώτα σε προτεραιότητες το τι πραγματικά θέλεις. Αυτό που κατάλαβα τα πράγματα αλλάζουν όταν μαθαίνεις την γλώσσα όσο σχεδόν και ένας Γερμανός. Δεν έχω οικογένεια αλλά καλό είναι πρώτα να βάλεις τις επαγγελματικές σου προτεραιότητες μπροστά και μετά τα υπόλοιπα. Η Γερμανία δεν είναι τόπος για υπάλληλος, είναι τόπος για να επιχειρήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις και με 10 χιλιάρικα κεφάλαιο και να ανοίξεις μια ικανοποιητική μικρή επιχείρηση. Εν τέλει για να μάθει κάποιος καλά την γλώσσα είναι να σπουδάσει, γι αυτό θα ξεκινήσω μεταπτυχιακό, αν και είναι αρκετά δύσκολα εδώ. Αρκεί βέβαια να το θέλεις. Μετά αν το μετανιώσω συνεχίζω να δουλεύω και φεύγω για ΗΠΑ, Καλιφόρνια. Αγγλία και εκεί χάλια είναι.
https://www.aok-business.de/tools-servi ... hner-2016/
Εδώ μπορείς να βρεις ένα καλό εργαλείο να μετρήσεις τα καθαρά που μένουν.
Γεμάτο γραφεία ενοικιάσεως εργατών ακόμη και για πτυχιούχους και επαγγελματίες. Καταστροφή φίλε. Δεν μπορείς να μετακομίσεις βρήκα 5 μεγαλοευκαιρίες και προτάσεις που είχα να πάω Μόναχο και δεν μπορούσα να ξεδηλώσω άμεσα το σπίτι, γιατί έχουμε 3 μήνες παραίτηση. Εδώ πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου πρώτα, να βάλεις πρώτα σε προτεραιότητες το τι πραγματικά θέλεις. Αυτό που κατάλαβα τα πράγματα αλλάζουν όταν μαθαίνεις την γλώσσα όσο σχεδόν και ένας Γερμανός. Δεν έχω οικογένεια αλλά καλό είναι πρώτα να βάλεις τις επαγγελματικές σου προτεραιότητες μπροστά και μετά τα υπόλοιπα. Η Γερμανία δεν είναι τόπος για υπάλληλος, είναι τόπος για να επιχειρήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις και με 10 χιλιάρικα κεφάλαιο και να ανοίξεις μια ικανοποιητική μικρή επιχείρηση. Εν τέλει για να μάθει κάποιος καλά την γλώσσα είναι να σπουδάσει, γι αυτό θα ξεκινήσω μεταπτυχιακό, αν και είναι αρκετά δύσκολα εδώ. Αρκεί βέβαια να το θέλεις. Μετά αν το μετανιώσω συνεχίζω να δουλεύω και φεύγω για ΗΠΑ, Καλιφόρνια. Αγγλία και εκεί χάλια είναι.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Αλλη επιλογη δεν ειχες?Αλλη χωρα εννοω.Ή ακομα και να μενες Ελλαδα.
Ετσι οπως τα περιγραφεις δεν αξιζει να μεταναστευσει κανεις εκει.Δεν μενει τιποτα στην τσεπη και μεγαλο ψυχικο και προσωπικο κοστος.
Αγγλια ειχες πει νομιζω σε αλλο θεμα οτι ειναι αρκετα καλυτερα,απλως η κοινωνια ειναι καπως σαπια.
Ετσι οπως τα περιγραφεις δεν αξιζει να μεταναστευσει κανεις εκει.Δεν μενει τιποτα στην τσεπη και μεγαλο ψυχικο και προσωπικο κοστος.
Αγγλια ειχες πει νομιζω σε αλλο θεμα οτι ειναι αρκετα καλυτερα,απλως η κοινωνια ειναι καπως σαπια.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Είναι ακριβά τα ενοίκια και δεν είναι χώρα παραγωγής και απολύουν πιο εύκολα, σίγουρα από θέμα γλώσσας είναι πολύ πιο καλύτερα τα πράγματα και σε καταλαβαίνουν καλύτερα οι αγγλόφωνοι. Δεν ξέρω ρε τι να σου πω βασικά μου αρέσει η τεχνολογία, επιστήμες κλπ. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε χώρες που δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες και το πιο σημαντικό να μην έχεις και απολαβές. Άλλη χώρα φίλε δεν υπάρχει, ιδίως στην ΕΕ. Τα έλεγε και ο Χαιρ, ούτε αυτός δεν μπορούσε να πάει καλά καλά Αγγλία. Μόνο ΗΠΑ αξίζει ή σε αγγλόφωνες χώρες εκτός ΕΕ.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Εννοεις οτι πλην Γερμανιας,ΗΠΑ,Καναδα και Αυστραλιας δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο στον κλαδο με τον οποιο ασχολειστε?
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ε ναι, εκτός και αν σου κάνουν πρόταση να πας σε κάποια θέση με καλές αποδοχές στην ΕΕ από την οποία κατέχεις την γλώσσα. Δύσκολο σαν μηχανικοί και επιστήμονες που είμαστε. Ούτε μέσα στην Γερμανία δηλ δεν μπορείς να μετακινείσαι άνετα. Όσοι ήρθαν το 2011 - 12 στην Γερμανία ήταν τυχεροί γιατί κάλυψαν τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας. Τώρα παίζει να μην βρίσκεις και δουλειά και υπόψιν οποιαδήποτε δουλειά.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker