Μετανάστευση στον Καναδά

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Αναγνώριση ελληνικού πτυχίου στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:02

Ααα αυτό είναι απλά εύκολο
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:09

https://www.wes.org/ca/

Αυτό είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που μπορείς να κάνεις αναγνώριση πτυχίου στον Καναδά, διαρκεί μόνον 1 μήνα. Γράφεσαι με τα πραγματικά στοιχεία σου, πηγαίνεις στο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και ζητάς να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί, προσοχή το ΑΕΙ θα στείλει τον φάκελο σφραγισμένο με την σφραγίδα, τα λεφτά θα γίνουν έμβασμα σε μια τράπεζα και θα περιμένεις απάντηση, αν δεν έχεις απάντηση τους στέλνεις ένα μήνυμα ότι τα λεφτά έχουν μπει, σε μια βδομάδα θα έχεις την απάντηση και τον φάκελο της αναγνώρισης στο σπίτι. Ουσιαστικά η αναγνώριση είναι ένας ψηφιακός αριθμός που λαμβάνεις και τον οποίο πρέπει να δηλώσει κάποιος στα χαρτιά της μετανάστευσης αν θυμάμαι καλά συν ο τίτλος του επιστημονικού κλάδου.

Μετά για αναγνώριση πτυχίου υπάρχουν και άλλα σιτε, νομίζω και το πανεπιστήμιο του Τορόντο επίσης. Αλλά ήταν λίγο πολύπλοκα και διαρκούσαν πάρα πολύ η αναγνώριση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μετανάστευση στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:11

http://www.wes.org/ca/application/apply_now.asp?

εδώ τα υπόλοιπα, βήμα βήμα
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:16

Αυτός είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που κάνει αναγνωρίσεις πτυχίων σε Καναδά και Αμερική, επομένως επιλέγεις αναγνώριση για Καναδά, την αναγνώριση την κρατάνε για 5 χρόνια σε δική τους βάση δεδομένων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:19

Επίσης πολύ σημαντικό ο φάκελος από το ΑΕΙ πρέπει εκτός από σφραγισμένος να είναι και η αναλυτική ή ο τίτλος του πτυχίου όλα στα αγγλικά μεταφρασμένα, καλύτερα να το κάνει το ίδιο το ΑΕΙ αυτό για να στείλει τον φάκελο σφραγισμένο. Τους έστειλα κάτι δικά μου μεταφρασμένα και μου το απόρριψαν και όταν τους είπα το λόγο μου είχαν απαντήσει ότι τα μετάφρασα εγώ και ότι ο φάκελος δεν ήταν σφραγισμένος από το ΑΕΙ.
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 01:20

Ευχαριστώ πολύ για την ζεστή υποδοχή σας!
Θα αναμένω την απάντησή σας!
Ευχαριστώ και πάλι!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:29

http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/credentials/

http://www.cicic.ca/1374/obtain-an-acad ... dex.canada

Εδώ διευκρινήσεις από το επίσημο σιτε του υπουργείου μετανάστευσης του Καναδά

Επίσης όλα οι οργανισμοί που κάνουν αναγνώριση πτυχίων για το Τορόντο είναι

University of Toronto School of Continuing Studies, 162 St. George Street
Toronto, Ontario M5S 2E9 Canada

International Credential Assessment Service of Canada
Ontario AgriCentre, 100 Stone Rd. West, Suite/Bureau 102
Guelph, Ontario N1G 5L3 Canada

World Education Services - Canada
2 Carlton Street, Suite/Bureau 1400
Toronto, Ontario M5B 1J3 Canada

Εγώ πάντως επέλεξα το World Education Services - Canada είναι ταχύτατο και εξυπηρετούν γρήγορα σε ένα μήνα μην σου πω και λιγότερο θα έχεις την αναγνώριση στα χέρια.
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 01:44

Metranion έγραψε:https://www.wes.org/ca/

Αυτό είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που μπορείς να κάνεις αναγνώριση πτυχίου στον Καναδά, διαρκεί μόνον 1 μήνα. Γράφεσαι με τα πραγματικά στοιχεία σου, πηγαίνεις στο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και ζητάς να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί, προσοχή το ΑΕΙ θα στείλει τον φάκελο σφραγισμένο με την σφραγίδα, τα λεφτά θα γίνουν έμβασμα σε μια τράπεζα και θα περιμένεις απάντηση, αν δεν έχεις απάντηση τους στέλνεις ένα μήνυμα ότι τα λεφτά έχουν μπει, σε μια βδομάδα θα έχεις την απάντηση και τον φάκελο της αναγνώρισης στο σπίτι. Ουσιαστικά η αναγνώριση είναι ένας ψηφιακός αριθμός που λαμβάνεις και τον οποίο πρέπει να δηλώσει κάποιος στα χαρτιά της μετανάστευσης αν θυμάμαι καλά συν ο τίτλος του επιστημονικού κλάδου.

Μετά για αναγνώριση πτυχίου υπάρχουν και άλλα σιτε, νομίζω και το πανεπιστήμιο του Τορόντο επίσης. Αλλά ήταν λίγο πολύπλοκα και διαρκούσαν πάρα πολύ η αναγνώριση.

Ευχαριστώωω πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας
Να ρωτήσω ...εχω ήδη κάνει επίσημη μετάφραση του πτυχίου και της αναλυτικής βαθμολογίας στου υπουργείο, αυτό δεν θα το δεχτουν? στο σαιτ λεει ότι δέχεται μεταφρασμένα εγγραφα. Επίσης, ζητάει και το απολυτήριο Λυκείου. Αυτό είναι λογικό? αφου εχω πτυχίο ΑΕΙ γιατί χρειάζονται και το απολυτήριο Λυκείου?
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 01:51

Βασιλική έγραψε:
Metranion έγραψε:https://www.wes.org/ca/

Ευχαριστώωω πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας
Να ρωτήσω ...εχω ήδη κάνει επίσημη μετάφραση του πτυχίου και της αναλυτικής βαθμολογίας στου υπουργείο, αυτό δεν θα το δεχτουν? στο σαιτ λεει ότι δέχεται μεταφρασμένα εγγραφα. Επίσης, ζητάει και το απολυτήριο Λυκείου. Αυτό είναι λογικό? αφου εχω πτυχίο ΑΕΙ γιατί χρειάζονται και το απολυτήριο Λυκείου?

Επίσης, είπατε ότι ο φάκελος θα είναι σφραγισμένος, επομένως η μετάφραση θα γίνει απο το Πανεπιστήμιο...που σημαίνει ότι πρεπει να το ζητήσω να κάνουν στο πανεπιστήμιο μετάφραση? γίνεται αυτό? δεν πρέπει να γίνει από το ειδικό τμήμα μετάφρασης του υπουργείου εξωτερικών από την μεταφραστική υπηρεσία?
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 26 Σεπ 2016, 01:51

Βασιλική έγραψε:Καλησπέρα σας,
Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για τη μετανάστευση στον Καναδά? Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει? Σε λίγους μήνες, αν όλα πάνε καλά θα μεταναστεύσω με την οικογένειά μου. Ο σύζυγος είναι καναδός υπήκοος και έχει πάρει την έγκριση από τη εταιρία του να πάει στην αντίστοιχη εταιρία που βρίσκεται στο Τορόντο. Είναι πολυεθνική και θα έχει ήδη δουλεια όταν πάμε. Εγώ έχω πτυχίο Ιστορίας και αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα ήθελα να μάθω αν αναγνωρίζεται το πτυχίο μου, αν χρειάζονται κάποια μαθήματα να συμπληρώσω για να αναγνωριστεί κι αν έχω ελπίδες να βρω δουλεια με αυτό το πτυχίο, είτε σε κάποιο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας (κι εδώ ήθελα να ρωτήσω αν βοηθάει η Ελλ. Κοινότητα), είτε σε κάποιον άλλο τομέα. Είμαι 42 χρονών. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ να μου δώσει κάποιες πληροφορίες γιατί ένας από τους σημαντικούς λόγους μετανάστευσης είναι ότι στην Ελλάδα είμαι άνεργη 6 χρόνια και θα ήθελα να βρω κι εγω εργασία. :) :) :) :)

Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία στην νέα Πατρίδα και προσοχή γιατί στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει ήδη στρωμένη δουλειά και αυτό βοηθάει πολύ, τώρα για δουλειές, αυτό είναι λίγο δύσκολο και καλό είναι να μην βασιζόμαστε μόνο στην ΕΛ κοινότητα, σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και φροντιστήρια και Ελληνόπουλα που να θέλουν να μάθουν Ελληνικά και οι γονείς τους να πληρώνουν δασκάλους. Πάντως η δική μου πρόταση είναι καλό να μάθεις τέλεια τα αγγλικά για να παίρνεις δουλειές ή και να βρίσκεις κιόλας.

Ιστορία και Αρχαιολογία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτός ο κλάδος στον Καναδά, αφού δεν έχουν αρχαία στον Καναδά, ούτε καμιά τρελή πολιτισμική αρχαία ιστορία. Επομένως καλό είναι αν δεν βρίσκεις κάτι να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ή να αλλάξεις επάγγελμα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, οι θεωρητικές κατευθύνσεις παγκοσμίως τείνουν προς εξαφάνιση.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”