http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/i ... ionen.html
επιλέγεις Institutionen > Suchen > Griechenland > and after that > τόπος και σχολή μετά σου βγάζει αναλυτικά τι ρόλο παίζει το πτυχίο. Την αναγνώριση την έλαβα πριν ένα μήνα και είναι μπόμπα για τα γερμανικά δεδομένα.
'Ελληνες μετανάστες στην Γερμανία.
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: 'Ελληνες μετανάστες στην Γερμανία.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Freisinniger
- Maître des anions

Σήμερα μπήκα στο Πανεπιστήμιο της τοπικής πόλης και εντάξει, το μόνο που μπορώ να περιγράψω σχετικά με την Ελλάδα, πως αυτό που ζούμε, είναι το μεγαλύτερο αίσχος. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ντροπή που υπάρχουν μόνο και μόνο.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε:http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/institutionen.html
επιλέγεις Institutionen > Suchen > Griechenland > and after that > τόπος και σχολή μετά σου βγάζει αναλυτικά τι ρόλο παίζει το πτυχίο. Την αναγνώριση την έλαβα πριν ένα μήνα και είναι μπόμπα για τα γερμανικά δεδομένα.
Ο αριθμός απλά δείχνει τα έτη φοίτησης, ή αξιολόγηση είναι το γράμμα (όπου το άλφα είναι υψηλότατο)
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

Λοιπόν οι σπουδές στην Γερμανία δεν είναι παίξε γέλασε σαν την Ελλάδα, κυρίως αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν μεταπτυχιακό τα πράγματα είναι ακόμη πιο σφιχτά. Αν κοπείς σε ένα μάθημα έχεις δικαίωμα μόνο μια φορά ακόμη να δώσεις εξετάσεις και να το περάσεις, αλλιώς αν κοπείς και την δεύτερη φορά δεν σε διώχνουν από το πανεπιστήμιο και σου δίνουν ένα χαρτί ότι δεν μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα στο πανεπιστήμιο σε όλη την Γερμανία. Αναγκαστικά στρώνεις κώλο, οι περισσότεροι από ότι έχω ρωτήσει υποφέρουν από στρες και άγχος.
Οι εξετάσεις είναι απαιτητικές ένα λάθος μπορεί να επιφέρει τρομερά προβλήματα. Απέναντί σου έχεις τον εξεταστή, ο εξεταστής είναι σχεδόν απόλυτος, ιδίως με τους γηγενείς φοιτητές. Σε κάποιους θα φάνταζε ότι σε βασανίζουν κλπ, αλλά γενικά αυτή είναι η πραγματικότητα, οι μέτριοι, οι χαμηλοί φοιτητές εννοείτε πως δεν έχουν καμιά ελπίδα, ιδίως αυτοί που σπουδάζουν στην Ελλάδα 10 χρόνια. Γι αυτό άλλωστε και οι Γερμανοί σπουδαστές είναι λίγοι στα γερμανικά πανεπιστήμια και κάνουν Ausbildung.
Όσον αφορά την πρακτική, δεν παίρνουν άτομα τα οποία δεν κάνουν διδακτορικό, μεταπτυχιακό ή προπτυχιακές σπουδές και πρέπει ιδίως να είναι στο τέλος της φοίτησής τους. Μετά τις σπουδές τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα μισθών. Οι μισθοί μετά τις σπουδές είναι χαμηλοί ακόμη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Όποιοι λοιπόν έχετε σκοπό να έρθετε Γερμανία και όχι μόνο κάνοντας μια πρακτική για να βελτιώσετε την εμπειρία σας ξεχάστε το, αυτό ίσως μπορεί να γίνει με μεταπτυχιακό.
Οι εξετάσεις είναι απαιτητικές ένα λάθος μπορεί να επιφέρει τρομερά προβλήματα. Απέναντί σου έχεις τον εξεταστή, ο εξεταστής είναι σχεδόν απόλυτος, ιδίως με τους γηγενείς φοιτητές. Σε κάποιους θα φάνταζε ότι σε βασανίζουν κλπ, αλλά γενικά αυτή είναι η πραγματικότητα, οι μέτριοι, οι χαμηλοί φοιτητές εννοείτε πως δεν έχουν καμιά ελπίδα, ιδίως αυτοί που σπουδάζουν στην Ελλάδα 10 χρόνια. Γι αυτό άλλωστε και οι Γερμανοί σπουδαστές είναι λίγοι στα γερμανικά πανεπιστήμια και κάνουν Ausbildung.
Όσον αφορά την πρακτική, δεν παίρνουν άτομα τα οποία δεν κάνουν διδακτορικό, μεταπτυχιακό ή προπτυχιακές σπουδές και πρέπει ιδίως να είναι στο τέλος της φοίτησής τους. Μετά τις σπουδές τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα μισθών. Οι μισθοί μετά τις σπουδές είναι χαμηλοί ακόμη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Όποιοι λοιπόν έχετε σκοπό να έρθετε Γερμανία και όχι μόνο κάνοντας μια πρακτική για να βελτιώσετε την εμπειρία σας ξεχάστε το, αυτό ίσως μπορεί να γίνει με μεταπτυχιακό.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Tι μαλακιες ειναι ολα αυτα ρε?Ατμομηχανη της Ευρωπης σου λεει μετα.Η Ελλαδα πριν του μνημονιου ηταν 1000 φορες καλυτερη.
Τελειωνες το ΑΕΙ με την ησυχια σου,εκανες φοιτητικη ζωαρα,δωρεαν πανω απ'ολα,μετα εβρισκες μια δουλιτσα και ησουν κομπλε.Αν μπορουσες κιολας ανοιγες και δικη σου μικρη επιχειρηση και ησουν αρχοντας.
Παθαινουν στρες οι φοιτητες...
ελεος
Τελειωνες το ΑΕΙ με την ησυχια σου,εκανες φοιτητικη ζωαρα,δωρεαν πανω απ'ολα,μετα εβρισκες μια δουλιτσα και ησουν κομπλε.Αν μπορουσες κιολας ανοιγες και δικη σου μικρη επιχειρηση και ησουν αρχοντας.
Παθαινουν στρες οι φοιτητες...
ελεος
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ναι είναι αλήθεια, προχθές συνάντησα ένα Έλληνα φοιτητή και μου τα είπε από πρώτο χέρι και κάτι γνωστούς/ ες που έχει υποφέρουν όλοι από άγχος κυρίως τους χτυπάει στα έντερα και στομάχι. Πάντως δεν τα μιλούσε και τέλεια τα γερμανικά, απ ότι διαπίστωσα. Αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο με την Ελλάδα. Οι μισθοί μετά το μεταπτυχιακό είναι για τον πέο. Οι περισσότεροι υποφέρουν από στρες και άγχος κυρίως στο R&D ή γενικότερα όταν κατέχουν υψηλές θέσεις. Εγώ προσπάθησα πχ να κάνω πρακτική να αυξήσω τα προσόντα μου στην Γερμανία και μετά κατάλαβα γιατί είχα μόνο απορρίψεις. Έδειξα και το βιογραφικό μου σε ένα καθηγητή και μου είπε δεν έχω καμιά ελπίδα εκτός και αν είμαι τυχερός, αν και βρήκα αρκετές δουλειές στο Μόναχο αλλά η μετακίνηση είναι πανάκριβη.
Μια γνωστή που έχω σε μια εταιρία υποφέρει από στρες και όλα αυτά για 2000 και 2500 χιλιάρικα καθαρά διότι κατέχει υψηλή θέση.
Μια γνωστή που έχω σε μια εταιρία υποφέρει από στρες και όλα αυτά για 2000 και 2500 χιλιάρικα καθαρά διότι κατέχει υψηλή θέση.
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Λαχουρένιος έγραψε:δωρεαν πανω απ'ολα
Δωρεάν είναι και εδώ, εντελώς κιόλας, όχι παντού βέβαια. Αλλά απ ότι άκουσα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Γερμανία είναι πιο ελαστικά, αλλά ποιος έχει λεφτά να σπουδάσει σε ιδιωτικά; Πολύ λίγοι. Οι περισσότεροι δουλεύουν ταυτόχρονα κιόλας.
0 .

-
mixaliss
- Rookie poster

Metranion έγραψε:Μια γνωστή που έχω σε μια εταιρία υποφέρει από στρες και όλα αυτά για 2000 και 2500 χιλιάρικα καθαρά διότι κατέχει υψηλή θέση.
2.000 για υψηλή θέση στη Γερμανία; Τόσο χάλια είνια οι μισθοί;
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ναι αν πας βέβαια Μόναχο μπορεί να είναι 3 έως 3,5 χιλιάρικα αλλά τα έξοδα είναι τεράστια σχεδόν 1500 ευρώ το μήνα ανά κεφαλή. Ούτε Αγγλία είναι καλά, γενικά Ευρώπη οι μισθοί είναι κατά διαόλου, καλά είναι Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ.
Για μια εξιδεικευμένη δουλειά στον Καναδά πχ σε σενιορ μορφή κυμαίνεται από 60 έως 100 χιλιάρικα καθαρά. Ο Γείτονάς μου που μένει στις ΗΠΑ δουλεύει σε ένα κανάλι παίρνει 55 χιλιάρικα καθαρά το χρόνο και δεν κάνει και πολλά πράγματα.
Για μια εξιδεικευμένη δουλειά στον Καναδά πχ σε σενιορ μορφή κυμαίνεται από 60 έως 100 χιλιάρικα καθαρά. Ο Γείτονάς μου που μένει στις ΗΠΑ δουλεύει σε ένα κανάλι παίρνει 55 χιλιάρικα καθαρά το χρόνο και δεν κάνει και πολλά πράγματα.
0 .

-
mixaliss
- Rookie poster

Πάντως τα 2.000 ευρώ καθαρά, καμιά 1550-1600 λίρες στην Αγγλία αφορούν τζούνιορ θέσεις εξειδικευμένης εργασίας. Οι senior θέσεις ξεκινάν από 2.000λίρες καθαρά. Και γω ακούω διάφορα για υψηλές αμοιβές σε Καναδά,Αυστραλία, ΗΠΑ, αλλά από πρόχειρη έρευνα στο ίντερνετ δεν εντόπισα ιδιαίτερες διαφορές με Αγγλία. Βέβαια παίζει ρόλο και ο κλάδος που ενδιαφέρει τον καθένα.
0 .