Για ποιον λόγο μεταναστεύσατε ή έχετε σκοπό να το πράξετε.
-
Cavaliere
- Rookie poster

Re: Για ποιον λόγο μεταναστεύσατε ή έχετε σκοπό να το πράξετε.
Είχα τη δυνατότητα να διαλέξω μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, είχα ολοκληρώσει κάποιες σπουδές στην Ελλάδα, και μπορούσα να συνεχίσω στη Γερμανία. Ακόμα η Ελλάδα ήταν πλούσια. Δεν έπαιξε ρόλο το οικονομικό. Ένιωσα πιο καλά Έξω. Επί πλέον πολλά με ενοχλούσαν στην Ελλάδα, μπορεί να ήμουν και υπερβολικός, αλλά πολλά με στεναχωρούσαν.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Αμαν αδελφέ, μην αρχίσεις κι εδώ με τα κασέρια! 

0 .
-
kourampies
- Rookie poster

Πέρασα συνέντευξη για μια δουλειά. Δεν είχα πλησιάσει καν σε αεροσκάφος κοντά πότε, και δεν σκεφτόμουν ότι θα γινόταν. Με πρηξαν και οι δικοί μου, σκεφτόμουν ότι θα φτανα 40 στο καφενείο και θα έλεγα τι θα γινόταν αν, οπότε πήγα.
1 .
-
Heritage86
- Rookie poster

Δυστυχώς ζω στην Ελλάδα,αλλά από μικρός δεν περνάω καλά εδώ.Θα προσπαθήσω να ζήσω στο εξωτερικό, έστω και περιστασιακά.Και επειδή θέλω να φύγω πολύ μακρυά για να μη γυρίσω εύκολα,θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία.Ίσως τα καταφέρω.
0 .
-
Mira
Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία. Θα παρέμενα, αν έκανα εκεί καριέρα φυσικού (είχα αρχίσει σπουδές), σε αυτή την περίπτωση ο καιρός θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα έχασα την ζωή μου. Έτσι απλά. Εξαϋλώθηκε. Ζω για να δουλεύω και σηκώνω ένα σωρό παράσιτα στους ώμους μου που καλοπερνάνε.
Αν μπορούσα, θα έπειθα τους κοντινούς μου ανθρώπους να πάμε Γερμανία ή ΗΠΑ. Να μην γίνουν τα παιδιά τους σκλάβοι για τα παράσιτα. Εξάλλου δεν έχουμε πολλά εδώ.
Αν μπορούσα, θα έπειθα τους κοντινούς μου ανθρώπους να πάμε Γερμανία ή ΗΠΑ. Να μην γίνουν τα παιδιά τους σκλάβοι για τα παράσιτα. Εξάλλου δεν έχουμε πολλά εδώ.
0 .
-
Juno
- Rookie poster

Όλο λέω πως θα φύγω μα ποτέ δεν ξεκινώ
Μάλλον επειδή είμαι καλά εδώ. Αλλά τουλάχιστον ετοιμάζομαι. Ανανεώνω τις γνώσεις μου και χώνομαι (νόμιμα) όπου μπορώ για να τις κατοχυρώσω και με εμπειρία. Να είμαι έτοιμη αν γίνει το μπαμ.
Μάλλον επειδή είμαι καλά εδώ. Αλλά τουλάχιστον ετοιμάζομαι. Ανανεώνω τις γνώσεις μου και χώνομαι (νόμιμα) όπου μπορώ για να τις κατοχυρώσω και με εμπειρία. Να είμαι έτοιμη αν γίνει το μπαμ.
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;
-
sharp
- Basic poster

Chilloutbuddy έγραψε:Είχα διάφορους προσωπικούς λόγους αλλά ένα συγκεκριμένο που ξεχείλισε το ποτήρι για μένα ήταν όταν (πολύ καθυστερημένα, μετά από 8 χρόνια δουλειάς στην Ελλάδα) έκατσα και έκανα κάτι υπολογισμούς και είδα
α) πόσα λεφτά είχα πληρώσει υποχρεωτικά για συνταξιοδοτικό έως τότε και πόσα θα έδινα ακόμα,
β) πόσα λεφτά πλήρωναν για συντάξεις και σε πόσους είχαν τάξει ακόμα, και
γ) από πού διάβολο έρχονταν αυτά τα λεφτά γιατί το α) και β) δεν έδεναν με τίποτα
και κατέληξα ότι με μια νορμάλ πορεία μισθού θα πλήρωνα υποχρεωτικά κανα 2 εκ στη ζωή μου, και θα πήγαιναν όλα σε μια μαύρη τρύπα, κι ότι αν ποτέ αυτό το κράτος είχε μετά από 40 χρόνια λεφτά να με πληρώσει να μου τρύπαγες τη μύτη.
Και τσαντίστηκα.
Αυτά όλα πολύ πριν την κρίση.
Μόνο για το συνταξ/κό δεν θα έφευγα. Πολύ καλύτερες στην Ελλάδα και κυρίως πολύ νωρίτερα!
0 .
-
sharp
- Basic poster

Freisinniger έγραψε:Για εμένα:
1. Ανεύρεση εργασίας
2. Καλύτεροι μισθοί
3. Ρατσισμός
4. Βυσματική κοινωνία, επαγγελματική ανέλιξη βάσει βύσματος και όχι ως άξιος ικανοτήτων
5. Αβεβαιότητα
6. Ενδιαφέρον για το πως ζουν άλλοι πολιτισμοί
7. Επειδή στην Ελλάδα επικρατεί μια άρρωστη ατμόσφαιρα σχετικά με την πολιτική
8. Αποφυγή από τα άρρωστα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν κάθε φορά υπέρ ή κατά ενός πολιτικού κόμματος
9. Ακόμη και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αν ήταν καλά, θα μετανάστευα, δεν είχα σκοπό να καθίσω
10. Κατανόηση από άλλους πολιτισμούς και σεβασμό προς κάθε μετανάστη που προσπαθεί θετικά
11. Ησυχία, αρμονία, εναρμόνηση με το κοινωνικό σύνολο
το 11.
0 .
-
Awesomatic
- Rookie poster

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα πρόστιμο από την εφορία το οποίο αν υπήρχε μηχανογράφηση δεν θα είχε καν μπει. Με ανάγκασαν να ξοδέψω τρεις μέρες και αμέτρητα χιλιόμετρα για να μαζέψω τα χαρτιά που χρειάζονται για κάτι αυτονόητο που θα έπρεπε να λυθεί από αυτούς μέσα σε μισό λεπτό.
Αρνούμαι να χάσω ξανά τόσες μέρες από τη ζωή μου σε ουρές για κάτι αυτονόητο. Έχω ήδη στείλει βιογραφικά σε εταιρείες του τομέα μου στο Βέλγιο και την Ολλανδία και περιμένω συνεντεύξεις.
Αρνούμαι να χάσω ξανά τόσες μέρες από τη ζωή μου σε ουρές για κάτι αυτονόητο. Έχω ήδη στείλει βιογραφικά σε εταιρείες του τομέα μου στο Βέλγιο και την Ολλανδία και περιμένω συνεντεύξεις.
0 .
-
Athos
- Rookie poster

Mira έγραψε:Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία. Θα παρέμενα, αν έκανα εκεί καριέρα φυσικού (είχα αρχίσει σπουδές), σε αυτή την περίπτωση ο καιρός θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα έχασα την ζωή μου. Έτσι απλά. Εξαϋλώθηκε. Ζω για να δουλεύω και σηκώνω ένα σωρό παράσιτα στους ώμους μου που καλοπερνάνε.
Δεν εξηγείς γιατί έφυγες από τη Γερμανία.
Όσο για Ελλάδα βασική φιλοδοξία πολύ κόσμου είναι να γίνουν παράσιτα.
Όσοι δεν τα καταφέρουν προφανώς κουβαλάνε αυτούς που τα κατάφεραν.
0 .
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε: τα δικά μου γονίδια θα συνεχίσουν ενώ τα δικά σου όχι ,από καθαρά φυσική επιλογή του ισχυρότερου και ικανότερου