mixaliss έγραψε:Οπότε αν έχεις ΜEng δεν νομίζω να παίξει πρόβλημα. Relevant experience ίσως απαιτήσουν από κάποιον που έχει τριετίας μπάτσελορ σε κανένα πανεπιστήμιο της πλάκας.
Δεν παίζει ρόλο. Υπάρχουν 3τη μπάτσελορς που αναγνωρίζονται και 5ετή πτυχία που όχι. Έχει να κάνει με το αν τα τμήματα και τα διπλώμτα των πανεπιστημίων βρίσκονται στις λίστες των accords που αναγνωρίζει η Αυστραλία. Τα περισσότερα βρετανικά ας πούμε δεν αναγνωρίζονται απευθείας, και φυσικά κανένα ελληνικό. Χρειάζεται διαδικασία αναγνώρισης, της οποίας η πιο εύκολη οδός είναι η κατάθεση competency demonstration reports.
Σε άλλα επαγγέλματα ζητάν αποδεδειγμένη εμπειρία. Πχ μου έβγαλε και την κατηγορία Civil engineering technicians and draftspersons. Σχεδιαστές δηλαδή ή μηχανικούς που βγάλαν σχολές διετίας. Από αυτούς εκτός από τα πτυχία ζητά και τριετή αποδεδειγμένη εμπειρία.
Civil engineering technician δεν είναι πολιτικός μηχανικός, είναι κάτι σαν ΙΕΚ δομικών έργων. Η προϋπηρεσία που ζητάνε εδώ είναι για αυτό το επίπεδο τίτλου. Για μηχανικό ζητάνε προϋπηρεσία ως μηχανικό. Δεν ζητάνε την προϋπηρεσία για να καλυφθεί ακαδημαικό κενό, δλδ ΙΕΚ συν προϋπηρεσία ίσον πανεπιστήμιο.
Η βίζες αυτές είναι για ειδικευμένους επιστήμονες, η ειδίκευση δεν στοιχειοθετείται απλά με δίπλωμα αλλά και με προϋπηρεσία.
Γενικά, για εργασία ως μηχανικός χρειάζεται ακαδημαϊκή ανανγώριση και αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Όλα γίνονται, απλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δλδ, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση απλά να μεταφράσεις το Δίπλωμα και να στο αναγνωρίσουν επειδή είναι MEng, στην καλύτερη χρειάζεται να γράψεις 3 competency demonstration reports όπου θα αποδεικνύεις την ικανότητά σου. Επίσης, όλες αυτές οι αιτήσεις μαζί με τα παράβολα για την βίζα είναι αρκετά χιλιάρικα ευρώ.
Τέσπα, οι πιο τυχεροί είναι όσοι μηχανικοί λειτουργούν δικό τους γραφείο και μπορούν να αποδείξουν προϋπηρεσία. Αν και δεν ξέρω τι χαρτιά ζητάνε απο αυτούς, υπάρχει περίπτωση να τους ζητήσουν κανένα έγγραφο απο εφορία για να δούν αν ήταν σφραγίδα το γραφείο ή πραγματικά δούλευε.