Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.

Να μεταναστευσει ο μαλακας Σουηδια;;;

Ναι
18
49%
Οχι
19
51%

Σύνολο ψήφων: 37

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Σεπ 2018, 15:42

sharp έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Οσα θες παμε στοιχημα. σου δινω και αβαντσο.

«Δεν σου φτανουν οσα και ναχεις» . Μα ακομα καιμια αμοιβαδα δεν θα εβγαζε τετοιο συμπερασμα απο τα γραφομενα μου.

Αφού η πρώτη σου σκέψη είναι το δάνειο, πλάκα κάνεις; Μήπως να διαβάσεις το "Οικονομικά για Όλους";

Εχει ηδη καποια δανεια (αν προσεξες ειπε ''δανειακια'' δηλαδη εχει απο 2 και πανω) και θελει να προσθεσει και 3ο ή 4ο. Του χρονου θα κλαιγεται παλι οτι δε βγαινει.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 21 Σεπ 2018, 15:43

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Ήξερα κι έναν πιο προχωρημένο, τον καλό καιρό είχαν και υπηρέτριες στο σπίτι, όχι μόνιμες αλλά με τακτικές επισκέψεις μη και βάλουν κανα πιάτο στο πλυντήριο. Όταν κάποια στιγμή ζορίστηκαν, αφού είχαν ξεπεράσει τα 6 το μήνα, πρότεινα να κόψουν την γυναίκα, η απάντηση ήταν "τι, να μην έχουμε γυναίκα;". Με ύφος λες και του είπα να σκοτώσει τη μάνα του.
Το χειροτερο είναι ότι σήμερα σου λενε άλλα αντ' αλλων, δεν έβαλαν καν μυαλό, οπότε τι να περιμένεις...

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Σε τι φαση ειναι αυτος τωρα?

Προσφατα μιλαγα με εναν 35αρη που δουλευε απο τα 18 σε οικογενειακη επιχειρηση. Ο τυπος σημερα χρωσταει παντου και συντηρει την οικογενεια του η μανα του και μου ελεγε οτι τις καλες εποχες χαλαγε ενα 200αρι καθε ΣΚ σε εξοδους δηλ. ενα 800αρι το μηνα μονο τα ΣΚ συν ποιος ξερει ποσα χαλαγε τις καθημερινες.

Τωρα αυτον γιατι να τον λυπηθω ας πουμε? Η αποταμιευση ηταν αγνωστη εννοια στον ελληνα προ κρισης.

Μα αυτό είναι το τραγικό. Με το ευρώ δεκαπλασίασαν το εισόδημά τους και πήγαν και δανείστηκαν από πάνω. Και σού λένε, ναι αλλά ακρίβηνε η ζωή. Μα ακριβώς γι αυτό ακρίβηνε, επειδή ξόδευαν όλο και περισσότερο. Αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνουν, είπαμε, όλοι είναι σπουδασμένοι οικονομολόγοι...
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 21 Σεπ 2018, 15:49

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:
Αφού η πρώτη σου σκέψη είναι το δάνειο, πλάκα κάνεις; Μήπως να διαβάσεις το "Οικονομικά για Όλους";

Εχει ηδη καποια δανεια (αν προσεξες ειπε ''δανειακια'' δηλαδη εχει απο 2 και πανω) και θελει να προσθεσει και 3ο ή 4ο. Του χρονου θα κλαιγεται παλι οτι δε βγαινει.

Στο ίντερνετ είναι όλα φίλε. Ένας πήγε πριν μερικά χρόνια στη Ζυρίχη, μόλις επιασε δουλειά έγραφε "τα νοίκια είναι ακριβά, να πάρω κανα δάνειο να αγοράσω σπίτι;" Του έγραψε βέβαια κάποιος, "μα πάλι τα ίδια θα κάνουμε;" Ένας ήταν όμως μόνο.
Και για άλλη περίπτωση διάβαζα, μια κοπέλλα Ολλανδία, πήρε στεγαστικό, στο χρόνο απάνω έπηξε (πήξτε, που λέει κι ο Νυχτωμένος) από το κρύο, σκοτάδι, Ολλανδοί, γύρισε πίσω και με 3.60 πληρώνει τη δόση. Τσοντάρουν βέβαια οι γονείς, τα γνωστά.... πολυ λυπηρά όλα αυτά από κάθε πλευρά.
Κι ο δικός μας, μην νομίζεις, έφυγε από τη χαβούζα, είδε λίγο πράσινο στη καλύτερη εποχή και νόμιζε οτι βρέθηκε στον Παράδεισο. Για να βρεθεί με -15, το χιόνι 2 μέτρα και να μην έρχεται το λεωφορείο, να δεις μετά. Άσε τις 3 ώρες μέρα κι αυτές χωρίς ήλιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Σεπ 2018, 16:08

sharp έγραψε:Στο ίντερνετ είναι όλα φίλε. Ένας πήγε πριν μερικά χρόνια στη Ζυρίχη, μόλις επιασε δουλειά έγραφε "τα νοίκια είναι ακριβά, να πάρω κανα δάνειο να αγοράσω σπίτι;" Του έγραψε βέβαια κάποιος, "μα πάλι τα ίδια θα κάνουμε;" Ένας ήταν όμως μόνο.
Και για άλλη περίπτωση διάβαζα, μια κοπέλλα Ολλανδία, πήρε στεγαστικό, στο χρόνο απάνω έπηξε (πήξτε, που λέει κι ο Νυχτωμένος) από το κρύο, σκοτάδι, Ολλανδοί, γύρισε πίσω και με 3.60 πληρώνει τη δόση. Τσοντάρουν βέβαια οι γονείς, τα γνωστά.... πολυ λυπηρά όλα αυτά από κάθε πλευρά.
Κι ο δικός μας, μην νομίζεις, έφυγε από τη χαβούζα, είδε λίγο πράσινο στη καλύτερη εποχή και νόμιζε οτι βρέθηκε στον Παράδεισο. Για να βρεθεί με -15, το χιόνι 2 μέτρα και να μην έρχεται το λεωφορείο, να δεις μετά. Άσε τις 3 ώρες μέρα κι αυτές χωρίς ήλιο.

Σωπα ρε, δεν ηξερα οτι ο ΕΛ εχει φτασει σε τετοια επιπεδα και παιρνει στεγαστικα σε ξενες χωρες. Μαλιστα, ποτε δε θα σταματησει να με εκπλησσει ο λαος μας. Και αντε τωρα να τα ξεπληρωσουν αυτα γιατι δανειστηκαν με τιμες Ευρωπης και θα πρεπει να ξεπληρωσουν με εισοδηματα Ελλαδας. Τραγικο.

sharp έγραψε:Μα αυτό είναι το τραγικό. Με το ευρώ δεκαπλασίασαν το εισόδημά τους και πήγαν και δανείστηκαν από πάνω. Και σού λένε, ναι αλλά ακρίβηνε η ζωή. Μα ακριβώς γι αυτό ακρίβηνε, επειδή ξόδευαν όλο και περισσότερο. Αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνουν, είπαμε, όλοι είναι σπουδασμένοι οικονομολόγοι...

Ο ελληνας μεχρι το '90 ηταν οικονομος εως και τσιγκουνης. Μετα λογω ευημεριας και υστερα λογω φτηνων δανειων μετα το 2000 με το ευρω επικρατησε η λογικη ''Θελω να ξοδευω ενα Χ ποσο το μηνα. Το εισοδημα μου ειναι Ψ (συνηθως μικροτερο του Χ) αρα θα δανειστω την διαφορα'' ενω πιο πριν η λογικη ηταν ξοδευω ενα μερος και αποταμιευω το αλλο.

Δυστυχως πολλοι ειναι ακομα ετσι και εχουν φεσωσει κοσμο και κοσμακη γιατι προσπαθουν να διατηρησουν το προ κρισης βιοτικο επιπεδο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 21 Σεπ 2018, 17:11

Λαχουρένιος έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Δεν μου φαινεται πως καυλωνεις. Πηζεις εξαιρετικα , θα ελεγα.
Οσο για την αρνητικη φορολογησε βλεπε Φριντμαν. Αν εισαισχετικος με το αθλημα.

Εγω εξεφρασα μια απορια για το πως γινεται ενας 50αρης του δημοσιου να μην εχει 4 χηνες στην ακρη και δεχτηκα μια χυδαια επιθεση εκ μερους σου. Ουτε σε εβρισα ουτε τιποτα.Εγω πηζω?

Πες το οπως θες, στην πραξη παιρνεις λεφτα απο το κρατος το οποιο βριζεις. Στην φιλελε Ελλαδα που πληρωνες ιδιωτικα φροντιστηρια δε σου αρεσε. Τσουζει στην πραξη ο φιλελευθερισμος.

Ναι εχομε στην πραξη φιλελευθερισμο στην ελλαδα.
Συνεχισε το εισαι καλος...
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Σεπ 2018, 17:48

Φιλε μου, το επιδομα ανεργιας στην Ελλαδα για ανεργο με 3 παιδια ειναι 470 και υπο προυποθεσεις. Εσυ πας Σουηδια και με το καλημερα θα παρεις 1400.

Φυσικα και ειναι η Ελλαδα πιο φιλελε απο την Σουηδια οχι απο αποψη, αλλα γιατι ειναι τριτοκοσμικη χωρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 21 Σεπ 2018, 20:12

Λαχουρένιος έγραψε:Φιλε μου, το επιδομα ανεργιας στην Ελλαδα για ανεργο με 3 παιδια ειναι 470 και υπο προυποθεσεις. Εσυ πας Σουηδια και με το καλημερα θα παρεις 1400.

Φυσικα και ειναι η Ελλαδα πιο φιλελε απο την Σουηδια οχι απο αποψη, αλλα γιατι ειναι τριτοκοσμικη χωρα.

Ναι ειναι λογικο. Ακομα πιο φιλελε ειν η βενεζουελα.

Κουνα το κεφαλακι σου καημενε...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 21 Σεπ 2018, 20:18

Λαχουρένιος έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Δεν μου φαινεται πως καυλωνεις. Πηζεις εξαιρετικα , θα ελεγα.
Οσο για την αρνητικη φορολογησε βλεπε Φριντμαν. Αν εισαισχετικος με το αθλημα.

Εγω εξεφρασα μια απορια για το πως γινεται ενας 50αρης του δημοσιου να μην εχει 4 χηνες στην ακρη και δεχτηκα μια χυδαια επιθεση εκ μερους σου. Ουτε σε εβρισα ουτε τιποτα.Εγω πηζω?

Πες το οπως θες, στην πραξη παιρνεις λεφτα απο το κρατος το οποιο βριζεις. Στην φιλελε Ελλαδα που πληρωνες ιδιωτικα φροντιστηρια δε σου αρεσε. Τσουζει στην πραξη ο φιλελευθερισμος.

Εσυ μιλας για χυδαια επιθεση; Χωρις να χεις ιδεα για το ποιος ειμαι βρε κακομαθημενο μυξιαρικο εβγαλες συμπερασμα οτι εκαμα μαλακιες στη ζωη μου. Εσυ εισαι σε μια γυαλα φιλε που τη χτισαν αυτοι που σε ανεθρεψαν τοσο αστοχα και αμυαλα. Και με το παραμικρο ακομα και σε θεματα που εχουν το στοιχειο του χιουμορ εκπεμπεις απυθμενη κακια και ιδεοληπτικο συμπλεγματισμο απλα γιατι σου θυμιζουν αυτα τα θεματα καποια ιδεολογικα και επαγγελματικα σου απωθημενα. Γκετ ε λαηφ μαν .
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Σεπ 2018, 20:30

Οργισμένος έγραψε:Εσυ μιλας για χυδαια επιθεση; Χωρις να χεις ιδεα για το ποιος ειμαι βρε κακομαθημενο μυξιαρικο εβγαλες συμπερασμα οτι εκαμα μαλακιες στη ζωη μου

Ε σιγουρα για να ξενιτευτηκες στα 50 σου ενω ειχες σταθερη δουλεια στο δημοσιο καποιο λαθος εκανες στην ζωη σου.

Εσυ εισαι σε μια γυαλα φιλε που τη χτισαν αυτοι που σε ανεθρεψαν τοσο αστοχα και αμυαλα

Ενταξει εμενα, οι γονεις μου τι σου φταινε? Κατα τα αλλα εγω βγαζω απυθμενη κακια, ΟΚ.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 21 Σεπ 2018, 20:58

εγώ πάντως νομίζω ότι σιγά σιγά θα φτιάξουμε και ένα θεωρητικό μοντέλο για το ποιος θεωρείται επιτυχημένος άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία.
λοιπόν...
50άρης χωρίς 4000 στη μπάντα, τι θεωρείται τελικά; αποτυχημένος;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”