Μετανάστευση στον Καναδά

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Μετανάστευση στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Ιουν 2017, 14:18

Ηλεκτρονικός δεν σημαίνει μόνο σχεδιάση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, μπορείς να κάνεις αρκετά διαφορετικά πράγματα, πχ πληροφορική, αυτοματισμό, κλπ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 17 Ιουν 2017, 15:42

Διάδοχε, δεν έχουν πολλές θέσεις εργασίας
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Ιουν 2017, 17:59

Δεν διαφωνώ ως προς αυτό, αλλά δεν είναι μόνο 1-2 οι εταιρίες που απασχολούν ηλεκτρονικούς.

Όπως έχει ξαναεπισημανθεί, στην Ελλάδα έχουμε καταλάβει τα πράγματα πολύ λάθος. Μέχρι κάποια εποχή οι πτυχιούχοι πανεπιστημίων ήταν ελάχιστοι (όσοι είχαν λεφτά κατά κανόνα) και έβρισκαν δουλειά αμέσως. Μετά όταν βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση, όλοι ήθελαν να σπουδάσουν και πίστευαν ότι αρκεί ένα πτυχίο για να σου εξασφαλίσει δουλειά. Ε, δεν είναι έτσι, όχι μόνο στην Ελλάδα της κρίσης, το ίδιο ισχύει και στις ακμαίες δυτικές οικονομίες.

Πόσοι ΕΛς έκαναν πρακτικές τα καλοκαίρια παράλληλα με τις σπουδές τους; Για σκεφτείτε να έχεις δουλέψει ήδη 3-4 καλοκαίρια, δλδ ήδη ένας χρόνος εργασιακής εμπειρίας και γνωριμιών. Πόσοι το κάνουν αυτό; Εγώ πάντως που το έκανα (από ανάγκη, δεν το σκεφτόμουν σχεδιασμένα τότε), με κορόιδευαν μερικοί συμφοιτητές μου.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 17 Ιουν 2017, 20:52

χωρίς βύσμα στην Ελλάδα και γνωστούς δεν αποκτούσες προϋπηρεσία, καλά ιδίως μετά την κρίση έπρεπε να γλύψεις κώλους και να παρακαλάς από την μέρα μέχρι την νύχτα να σε πάρουν για δουλειά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Ιουν 2017, 00:19

Πάντως (πληρωμένη) πρακτική ως φοιτητής μπορούσες να βρείς πολύ εύκολα προ κρίσης. Εγώ 4 καλοκαίρια είχα βρεί, απλώς με ένα τηλέφωνο. Μισθό μου έδιναν όσο έδιναν στους εποχιακούς εργάτες, δλδ αρκετά καλά για φοιτητή.
Σκέψου ότι ο Διάδοχος ως 2ετής έλυνε και έδενε μοτέρ διαδρόμων παραγωγής, ενώ οι συμφοιτητές του παλεύαν να βάλουν δυό αντιστάσεις στην σειρά και να τις μετρήσουν.
Στο εργοστάσιο που έκανα την τελευταία πρακτική, με πήραν κιόλας όταν αποφοίτησα.

Το πιο τρομακτικό στην Ελλάδα με τους μηχανικούς είναι ότι οι περισσότεροι δεν σπουδάζουν γιατί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο, αλλά γιατί θεωρείται επάγγελμα με πρεστίζ και λεφτά. Πραγματικά ήταν αστείο να βλέπω συμφοιτητές μου στην ηλεκτροτεχνία το 1ο έτος, άτομα που δεν είχαν ποτέ καμιά επαφή με ρεύματα και καλώδια, να προσπαθούν να στήσουν κυκλώματα και να μετρήσουν. Έβλεπες ότι ενώ στα μαθηματικά κλπ έγραφαν άριστα, στην ηλεκτροτεχνία κοβόταν στα εργαστήρια απο 2-3 φορές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Ιουν 2017, 00:51

Εγώ γύρισα από φαντάρος το 2010 και ξαφνικά έφαγα ένα γ@μ@@@ που με τυραννάει μέχρι σήμερα, προ κρίσης με παρακαλούσαν να πάω για δουλειά και τους έταξα να πάω το καλοκαίρι όταν θα τελειώναμε την εξεταστική, πήγα, τελειώνω με σπουδές, πρακτικές γυρίζω και αυτό που βρήκα ήταν μια διαλυμένη χώρα.

Καλά όλα αυτά που λες σχετικά με την πρακτική εγώ τα ήξερα πριν καλά καλά πάω να σπουδάσω, μιας και πέρασα από τα τότε Τεχνικά Λύκεια, τα λεγόμενα ΤΕΕ, τα εργαστήρια τα περνούσα αέρα τα 4 πρώτα 6μηνα, μιας και την σχολή την τέλειωσα στα 3,5 χρόνια μαζί με πρακτική και πτυχιακή. Πέραν τούτου, πήγαινα σε σπίτι κατοίκων επίσκεψη, στους γειτόνους και τους έφτιαχνα τα πάντα αμμισθί. Μετά τα έκοψα, το τζάμπα πέθανε τους είπα.

Το πρόβλημα ήταν όμως ότι ήμουν σε μια περιοχή που δεν είχε βιομηχανική περιοχή ή γενικότερα ανάπτυξη στον τομέα των μηχανικών. Οπότε δεν μπορούσα να εξελιχθώ, είναι θέμα ατυχίας. Το Κιμπούτς θα σώσει όλη την Ελλάδα. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Ιουν 2017, 20:51

Freisinniger έγραψε:Εγώ γύρισα από φαντάρος το 2010 και ξαφνικά έφαγα ένα γ@μ@@@ που με τυραννάει μέχρι σήμερα

Η αλήθεια είναι ότι στάθηκες άτυχος, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας όταν φούντωσε η κρίση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Ιουν 2017, 20:54

Αυτό λέω και γω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, κανείς πλέον δεν θα έχει να κάνει προϋπηρεσία, πόσο μάλλον να μεταναστεύσει εκτός ΕΕ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Ιουν 2017, 22:12

Η κρίση είναι το μείζον. Όμως δεν είναι το μόνο. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν υπερβολικά πολλοί πτυχιούχοι και ελάχιστοι ειδικευμένοι τεχνίτες.
0 .

pareis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό pareis » 19 Ιουν 2017, 08:29

παιδια νομιζω δεν καταλαβατε το περιεχόμενο του κειμενου μου εχω αρχισει εδω και ενα χρονο φροντιστηριο και ταινιες αρκετα χρονια αλλα εδω δεν μπορω να εμπεδωσω τα αγγλικα μου, για την Aυστραλια ειναι εξακριβωμένο οτι μπορεις να πας με τρεις τροπους ο ενας εξ αυτων ειναι να πας με μαθητικη βιζα για να βελτιωσεις τα αγγλικα σου 18 μηνες με δικαίωμα ανανέωσης 1 χρονου αν παρεις το ielts το γνωριζω αυτο γιατι παρακολουθω σεμιναρια σε ενα γραφειο στην αθηνα που κανει αυτην την δουλεια ο μαθητης εχει δικαιωμα να δουλευει part time εργασια νομιμα εγω ρωταω αν υπαρχει το αντιστοιχο programa ston kanada ολα τα αλλα που μου λες τα γνωριζω καιρο γνωριζει καποιος το συγκεκριμένο πράγμα που ρωταω?

το γραφειο που σας λεω για την αυστραλια : https://www.aeccglobal.com/
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”