Μετανάστευση στον Καναδά
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Μετανάστευση στον Καναδά
Εξαρτάται υπάρχουν 2 ειδών IELTS για πανεπιστήμιο ή για καθημερινή χρήση αυτό που ζητάνε για δουλεια είναι για καθημερινή χρήση το πόσα χρόνια ισχυει δεν ξέρω πρέπει να το ψάξεις στα αγγλικα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Διάδοχος
- Danchō

gjonorne έγραψε:Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Κοίταξέ το για Ευρώπη. Βασικά, αν είναι να μείνεις αιώνια άνεργη στην Ελλάδα, ή να κάνεις σκατοδουλειές, και δεν σε πειράζει να ξενιτευτείς, υπάρχει λύση. Γράψου σε ένα κρατικό ΙΕΚ νοσηλευτικής, τέλειωσέ το, και μετά όλες οι πόρτες είναι ανοικτές, σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες τις Ευρώπης υπάρχει απίστευση έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τα λεφτά δεν είναι καθόλου άσχημα. Σημαντικό είναι παράλληλα με το ΙΕΚ να μαζεύεις χαρτούρα από συστατικές, πρακτικές σε νοσοκομεία κλπ, χρειάζονται και αυτά οπωσδήποτε πακέτο. Δουλειά θα βρείς 101%, όπως επίσης και διευκολύνσεις για την εκεί εγκατάστασή σου. Κάνουν μέχρι και εκπτώσεις στο επίπεδο γλώσσας που ζητάνε, λίγο να μουγκανίζεις στην γλώσσα τους, κωλοτούμπες θα κάνουν. Σουηδία ή Βρετανία ιδανικά.
χαχαχ οκ thanks
Μη το γελάς καθόλου. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά με το πτυχίο που έχεις είναι σχεδόν απίθανο να βρείς δουλειά, οπουδήποτε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Άρης Κλάρας
- Extreme poster

Εθνικός Κήρυξ 6 Απριλίου, 2017
Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη» τοποθετείται στο Μόντρεαλ.
Το Γλυπτό απεικονίζει την ελληνική οικογένεια που με βαλίτσες στα χέρια περνάει μια πύλη η οποία συμβολικά παραπέμπει στο πέρασμα στον νέο κόσμο.
Φωτογραφία: Λύκειο Ελληνίδων, Παράρτημα Μόντρεαλ.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Φέρει τον τίτλο «Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη». Και είναι το δώρο των Ελλήνων ομογενών του Μόντρεαλ στη φετινή επέτειο των 375 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Το γλυπτό φιλοτεχνείται στην Αθήνα -βρίσκεται στην τελική του φάση- από τον διακεκριμένο Ελληνα γλύπτη, καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Γιώργο Χουλιάρα.
Πριν λίγες ημέρες, στις 31 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η ερανική προσπάθεια για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς και τοποθέτησης του γλυπτού, στη συμβολή των οδών Jean Talon και Park Avenue, στο κεντρικότερο σημείο του Parc Extension, περιοχής συνδεδεμένης άρρηκτα με την παρουσία του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ.
Το γλυπτό θα τοποθετηθεί σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Μόντρεαλ απέναντι ακριβώς από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, σημείο με συμβολική σημασία, καθώς εκεί έφταναν κατά κύματα οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες της μεταπολεμικής περιόδου.
Η ιδέα για την ανέγερση του Γλυπτού του Ελληνα μετανάστη, καθώς και ο συντονισμός όλων των ενεργειών ανήκουν στο δραστήριο παράρτημα Μόντρεαλ του Λυκείου Ελληνίδων. Και προήλθε μετά από δέσμευση που ανελήφθη, από το 2014 ήδη, όταν ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ είχε ζητήσει, σε συνάντησή του με τους γενικούς προξένους διαφόρων χωρών -ανάμεσά τους και ο τότε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος- κάθε εθνική κοινότητα της πόλης να συμμετάσχει στον εορτασμό για τα 375α γενέθλιά της με μια δράση της επιλογής της.

«Το Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη θα αποτελέσει ένα διαχρονικό σημείο για όλους τους Ελληνες μετανάστες που έφτασαν στο Μόντρεαλ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή», λέει η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαίρη Ντέρος.
Το γλυπτό θα έχει ύψος 3 μέτρα και κατασκευάζεται από μείγμα μπρούντζου. «Η τοποθεσία που επελέγη για να τοποθετηθεί», λέει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη, γενική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων, «βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Gare Jean Talon, τον σταθμό του τρένου. Εκεί έφταναν οι Ελληνες μετά το ταξίδι τους από το Χάλιφαξ όπου τους έφερναν τα μεγάλα υπερωκεάνια. Εκεί αντίκριζαν τη νέα τους πόλη στην οποία όφειλαν να προσαρμοστούν για το νέο ξεκίνημα μιας ζωής που άρχιζε από το μηδέν».
Ο ίδιος ο γλύπτης κ. Χουλιάρας, σε σημείωμά του προς το Λύκειο Ελληνίδων Μόντρεαλ, περιγράφει το γλυπτό ως εξής: «Η ιδέα είναι μια οικογένεια μεταναστών με βαλίτσες στα χέρια τους. Είναι μια οικογένεια συμπαγής (πατέρας, μητέρα, παιδί) και θέλει να δείξει την ελληνική οικογένεια που ο ένας ακουμπάει στον άλλο και περνούν μια πύλη η οποία συμβολίζει το πέρασμα στο Νέο Κόσμο».
Συνοδοιπόροι της προσπάθειας, μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων, είναι η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και το Ελληνικό Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ. Το γλυπτό υπολογίζεται να τοποθετηθεί έως το καλοκαίρι, ο δε γλύπτης αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του. Οι δαπάνες που θα καλυφθούν από τις δωρεές φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και συλλόγων αφορούν στην αγορά των υλικών, στη μεταφορά και στη σύνθεση του γλυπτού στο Μόντρεαλ καθώς και στις αμοιβές των βοηθών του κ. Χουλιάρα.
Σε ειδική βάση που θα τοποθετηθεί πλάι από το γλυπτό θα σκαλιστούν τα ονόματα όλων των δωρητών. Επόμενος στόχος του Λυκείου Ελληνίδων, όπως πληροφορείται ο «Ε.Κ.», είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ελληνα Μετανάστη στο Μόντρεαλ.
https://www.ekirikas.com/%CE%B3%CE%BB%C ... %B8%CE%B5/
Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη» τοποθετείται στο Μόντρεαλ.
Το Γλυπτό απεικονίζει την ελληνική οικογένεια που με βαλίτσες στα χέρια περνάει μια πύλη η οποία συμβολικά παραπέμπει στο πέρασμα στον νέο κόσμο.
Φωτογραφία: Λύκειο Ελληνίδων, Παράρτημα Μόντρεαλ.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Φέρει τον τίτλο «Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη». Και είναι το δώρο των Ελλήνων ομογενών του Μόντρεαλ στη φετινή επέτειο των 375 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Το γλυπτό φιλοτεχνείται στην Αθήνα -βρίσκεται στην τελική του φάση- από τον διακεκριμένο Ελληνα γλύπτη, καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Γιώργο Χουλιάρα.
Πριν λίγες ημέρες, στις 31 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η ερανική προσπάθεια για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς και τοποθέτησης του γλυπτού, στη συμβολή των οδών Jean Talon και Park Avenue, στο κεντρικότερο σημείο του Parc Extension, περιοχής συνδεδεμένης άρρηκτα με την παρουσία του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ.
Το γλυπτό θα τοποθετηθεί σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Μόντρεαλ απέναντι ακριβώς από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, σημείο με συμβολική σημασία, καθώς εκεί έφταναν κατά κύματα οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες της μεταπολεμικής περιόδου.
Η ιδέα για την ανέγερση του Γλυπτού του Ελληνα μετανάστη, καθώς και ο συντονισμός όλων των ενεργειών ανήκουν στο δραστήριο παράρτημα Μόντρεαλ του Λυκείου Ελληνίδων. Και προήλθε μετά από δέσμευση που ανελήφθη, από το 2014 ήδη, όταν ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ είχε ζητήσει, σε συνάντησή του με τους γενικούς προξένους διαφόρων χωρών -ανάμεσά τους και ο τότε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος- κάθε εθνική κοινότητα της πόλης να συμμετάσχει στον εορτασμό για τα 375α γενέθλιά της με μια δράση της επιλογής της.

«Το Γλυπτό του Ελληνα μετανάστη θα αποτελέσει ένα διαχρονικό σημείο για όλους τους Ελληνες μετανάστες που έφτασαν στο Μόντρεαλ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή», λέει η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαίρη Ντέρος.
Το γλυπτό θα έχει ύψος 3 μέτρα και κατασκευάζεται από μείγμα μπρούντζου. «Η τοποθεσία που επελέγη για να τοποθετηθεί», λέει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη, γενική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων, «βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Gare Jean Talon, τον σταθμό του τρένου. Εκεί έφταναν οι Ελληνες μετά το ταξίδι τους από το Χάλιφαξ όπου τους έφερναν τα μεγάλα υπερωκεάνια. Εκεί αντίκριζαν τη νέα τους πόλη στην οποία όφειλαν να προσαρμοστούν για το νέο ξεκίνημα μιας ζωής που άρχιζε από το μηδέν».
Ο ίδιος ο γλύπτης κ. Χουλιάρας, σε σημείωμά του προς το Λύκειο Ελληνίδων Μόντρεαλ, περιγράφει το γλυπτό ως εξής: «Η ιδέα είναι μια οικογένεια μεταναστών με βαλίτσες στα χέρια τους. Είναι μια οικογένεια συμπαγής (πατέρας, μητέρα, παιδί) και θέλει να δείξει την ελληνική οικογένεια που ο ένας ακουμπάει στον άλλο και περνούν μια πύλη η οποία συμβολίζει το πέρασμα στο Νέο Κόσμο».
Συνοδοιπόροι της προσπάθειας, μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων, είναι η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και το Ελληνικό Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ. Το γλυπτό υπολογίζεται να τοποθετηθεί έως το καλοκαίρι, ο δε γλύπτης αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του. Οι δαπάνες που θα καλυφθούν από τις δωρεές φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και συλλόγων αφορούν στην αγορά των υλικών, στη μεταφορά και στη σύνθεση του γλυπτού στο Μόντρεαλ καθώς και στις αμοιβές των βοηθών του κ. Χουλιάρα.
Σε ειδική βάση που θα τοποθετηθεί πλάι από το γλυπτό θα σκαλιστούν τα ονόματα όλων των δωρητών. Επόμενος στόχος του Λυκείου Ελληνίδων, όπως πληροφορείται ο «Ε.Κ.», είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ελληνα Μετανάστη στο Μόντρεαλ.
https://www.ekirikas.com/%CE%B3%CE%BB%C ... %B8%CE%B5/
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Olive-niggers :s_dunno
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
pareis
- Rookie poster

παιδια καλησπερα και απο μενα εν ετη 2017 ειμαι 28 χρονων και εδώ και πολύ καιρό εχω αρχισει να ψαχνομαι για την μεταναστευση στον καναδα. kαι πιο συγκεκριμένα για την επαρχία του κεμπεκ στο μοντρεαλ στην περιοχη laval καθώς εκεί έχω συγγενείς μου τον θείο μου αδερφο του πατέρα μου και τα ξαδερφια μου.
Eιμαι πτυχιουχος της ΑΣΠΑΙΤΕ Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ηλεκτρονικός μηχανικός.
εργαζομαι σαν προσωπικο ασφαλειας security αλλα το θεμα μου ειναι οτι δεν εχω καποια πιστοποιηση ξενης γλωσσας και τα αγγλικα μου ειναι πολυ μετρια γνωριζω ενα προγραμμα που εχει η αυστραλια που μπορεις να βελτιωσεις τα αγγλικα σου και ταυτοχρονα σου επιτρεπουν να εργαζεσαι καποιες ωρες υπαρχει καποιο αντιστοιχο και στον καναδα?
παρακαλω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει ευχαριστώ εκ των προτέρων
Eιμαι πτυχιουχος της ΑΣΠΑΙΤΕ Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ηλεκτρονικός μηχανικός.
εργαζομαι σαν προσωπικο ασφαλειας security αλλα το θεμα μου ειναι οτι δεν εχω καποια πιστοποιηση ξενης γλωσσας και τα αγγλικα μου ειναι πολυ μετρια γνωριζω ενα προγραμμα που εχει η αυστραλια που μπορεις να βελτιωσεις τα αγγλικα σου και ταυτοχρονα σου επιτρεπουν να εργαζεσαι καποιες ωρες υπαρχει καποιο αντιστοιχο και στον καναδα?
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Για καναδά χρειάζεται οπωσδήποτε IELTS for work αλλιώς δεν μπορείς να βγάζεις εύκολα βίζα, το ίδιο και για Αυστραλία.
0 .

-
Διάδοχος
- Danchō

pareis έγραψε:παιδια καλησπερα και απο μενα εν ετη 2017 ειμαι 28 χρονων και εδώ και πολύ καιρό εχω αρχισει να ψαχνομαι για την μεταναστευση στον καναδα. kαι πιο συγκεκριμένα για την επαρχία του κεμπεκ στο μοντρεαλ στην περιοχη laval καθώς εκεί έχω συγγενείς μου τον θείο μου αδερφο του πατέρα μου και τα ξαδερφια μου.
Γενικά έχεις αξιοπρεπείς προϋποθέσεις για βίζα. Όμως, είναι μεγάλο λάθος να σκέφτεσαι να πας εκεί με μέτρια αγγλικά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις εντατικά μαθήματα αμέσως στην Ελλάδα, να βλέπεις ταινίες καθημερινά χωρίς υπότιτλους κλπ. Με έναν χρόνο προετοιμασίας θα είσαι έτοιμος.
Έχεις προϋπηρεσία στο αντικείμενο σπουδών σου;
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Δεν πρόκειται να βρει και προϋπηρεσία να έχει, εκτός αν έχει καλές περγαμηνές ή τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσία. Σε Καναδά και Αυστραλία που προσπάθησα, δεν παίρνουν, εκτός και αν πας για μεταπτυχιακό στον Καναδά, αλλά γενικά γνώρισα κάτι παιδιά στην Γερμανία που σπούδασαν στον Καναδά Ηλεκτρονικοί μηχανικοί, στο τέλος δεν μπορούσαν πουθενά να κάνουν πρακτική, ένας από αυτούς βρήκε Ιαπωνία. Ε λογικό λέω ο κλάδος των Η/Ν Μηχανικών στις δυτικές χώρες ψόφησε.
Λυπάμαι που στο λέω φίλε, δεν θα βρεις Καναδά.
0 .

-
Διάδοχος
- Danchō

Freisinniger έγραψε:Δεν πρόκειται να βρει και προϋπηρεσία να έχει, εκτός αν έχει καλές περγαμηνές ή τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσία. Σε Καναδά και Αυστραλία που προσπάθησα, δεν παίρνουν, εκτός και αν πας για μεταπτυχιακό στον Καναδά, αλλά γενικά γνώρισα κάτι παιδιά στην Γερμανία που σπούδασαν στον Καναδά Ηλεκτρονικοί μηχανικοί, στο τέλος δεν μπορούσαν πουθενά να κάνουν πρακτική, ένας από αυτούς βρήκε Ιαπωνία. Ε λογικό λέω ο κλάδος των Η/Ν Μηχανικών στις δυτικές χώρες ψόφησε.
Αυστραλία με 3 χρόνια προϋπηρεσία σε επάγγελμα της λίστας έλλειψης παίρνεις ανοικτή βίζα αμέσως (με άριστη γνώση αγγλικών, σχετικά νεαρή ηλικία κλπ). Τους ηλεκτρολόγους και τους ηλεκτρονικούς τους έβγαλαν μόλις φέτος απο την λίστα.
Όταν λέμε προϋπηρεσία, εννοούμε να τους πας τα συμβόλαια εργασίας, τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας, κλπ έγγραφα ως αποδεικτικά.
Τώρα, ως μηχανικός, με 10 χρόνια προϋπηρεσία, όλος ο πλανήτης είναι στα πόδια σου. Δουλειά βρίσκεις εύκολα απο ΗΠΑ μέχρι Παπούα.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Που θα κάνει προυπηρεσία στην Ελλάδα σαν ΗΝ μηχανικός; μόνο στην Ιντρακομ και τώρα δεν παίρνουν.
0 .