Λαχουρένιος έγραψε:Οργισμένος έγραψε:Σουηδια επαγγελματικα και οικονομικα ειναι μια χαρουλα. Ζευγος ανειδικευτων εργατων δεν ξερει τι θα πει ανεργια και ελλειψη ρευστοτητας.
Δεν ξερω Οργι, πρεπει να το ζυγισεις πολυ καλα. Οπως προειπα αν εχει ηδη μια τακτοποιημενη ζωη εδω δεν αξιζει να πας εξω.
Συμφωνω με τον Στυξ που ειπε οτι αν εισαι ανεργος μονο αξιζει.
Αν θυμαμαι καλα ΔΥ δεν εισαι?
Ακου να δεις φιλε.
Ειμαι ΔΥ με πτυχιουχο συζυγο που εργαζεται στον ΙΤ. Εχω πτυχια και μεταπτυχιακο.
Εχω ομως και τρια παιδια, και καποια δανειακια. Αλλα περα απο αυτα , περα απο το οικονομικο ζορι, βλεπω οτι δεν υπαρχει εδω προοπτικη ουτε για μενα ουτε ομως για τα παιδια μου.
Οι απολαβες μου θα αυξηθουν ελαχιστα με το περασμα του χρονου, το ιδιο και τη συζυγου. επαγγελματικα το μελλον των παιδιων μου διαγραφεται πολυ δυσκολο.
Αυτο που ειδα στη σουηδια ειναι οτι μπορει να μην ειναι ο παραδεισος των εητιζ-ναηντιζ αλλα Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ δεν συγκρινεται με αυτη της ελλαδας. Δεν υπαρχει αγχος, δεν υπαρχει στρες , δεν υπαρχει μαυριλα. Αυτο ειναι το κυριο πλεονεκτημα.
Και επισης παρατηρησα οτι μεγαλο ρολο στις απολαβες εργασιας παιζουν τα πτυχια. Πιστευω οτι αν και αρχικα θα δυσκολευτω, ειδικα οσο αναφορα τα παιδια μου, συντομα δλδ μεσα σε 1 χρονακι θα ευχαριστω τον τρισμεγιστο Δια που εγκατασταθηκα στους Υπερβορειους.
Βεβαια συναισθηματικα ειναι δυσκολο να αποχωριστεις την πατριδα αλλα δεν παει αλλο. δλδ εχω εξοργισθει με αυτα που βιωνω καθημερινα εδω και πολλα χρονια.
Τα αλλα περι ηλιου-καιρου-συννεφιας κτλ τα αποδεχομαι αλλα τα θεωρω πολυ μικρά...