Συνεχίζω για κόστος ζωής. Τα σουπερμάρκετ πλέον κοστίζουν περίπου ίδια με την Ελλάδα, υπάρχουν όμως πολλά τοπικά προϊόντα που είναι πολύ φτηνά και βασικά ξοδευεις λιγότερο από το αν πας Μασούτη Βασιλόπουλο κλπ. Τα οπωρολαχανικά όμως είναι χάλια, ειδικά τον χειμώνα.
Ακριβότερο βγαίνει η ενδυμασία (πάλι λόγο κλίματος). Βενζίνη, θέρμανση, νερό, ρεύμα κλπ είναι πολύ φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα. Τα ηλεκτρονικα, λευκά είδη κλπ είναι περίπου σε ίδια τιμή με την Ελλάδα, τα κινητά τηλέφωνα είναι φτηνότερα. Πολύ φτηνό και γρήγορο είναι το ίντερνετ (και σπιτικό και ΛΤΕ). Φτηνά είναι αυτοκίνητα (ειδικά οι μάρκες που έχουν εργοστάσια στην Ρωσία).
Μετανάστευση στη Ρωσία
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Re: Μετανάστευση στη Ρωσία
Metranion έγραψε:Σε πιο επίπεδο πρέπει να μάθει κάποιος την Ρωσική γλώσσα; Β1 ή Β2; Και αν είναι δύσκολη σχετικά με άλλες γλώσσες, αν και η αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Πόσο καιρό θα χρειαστεί κάποιος να φτάσει στο Β1 ή Β2 επίπεδο;
Δεν ξέρω για επίπεδα αλλά σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 χρόνο ζωής στην Ρωσία για να την μάθεις. Είναι αρκετά δύσκολη, όχι σαν κινέζικα βέβαια αλλά περίπου σαν Γερμανικά. Ειδικά οι Έλληνες δυσκολεύονται με αυτή τη γλώσσα, όσους ξέρω τους πήρε 2-3 χρόνια για να αρχίζουν να μηλανε καλά.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

Τι είδους επιχειρήσεις υπάρχουν κυρίως στις μεγαλουπόλεις, ας πάρουμε για παράδειγμα την Μόσχα;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Η Μόσχα είναι 15 εκατομμύρια άνθρωποι φίλε, βέβαια έχει απ όλα. Και πολυεθνικές υπάρχουν, και ρωσικοί κολοσσοί όπως Γκαζπρόμ κλπ έχουν τα χεαδκυαρτερς τους εδώ.
Ή εννοείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
Ή εννοείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

Εκτός από εταιρίες πετρελαιοειδών, πχ μεγάλοι κολοσσοί, πολυεθνικές. Και από βιομηχανίες τι παίζει; Έχω ακούσει για να πάει κάποιος στην δουλειά του θέλει πήγαινε έλα 3 ώρες με το αυτοκίνητο, γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Αλλά θα μου πεις αυτό ισχύει σχεδόν για κάθε μητρόπολη, το θετικό θα είναι σίγουρα η χρήση του αυτοκινήτου. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι;
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε: Εκτός από εταιρίες πετρελαιοειδών, πχ μεγάλοι κολοσσοί, πολυεθνικές.
Όλοι είναι εδώ, σχεδόν όλοι. Από Νεστλέ μέχρι Ιντελ, από Σελλ μέχρι Μικροσοφτ. Πες οποιαδηποτε πολυεθνική και το ρεγιοναλ hq για τις χώρες CIS θα είναι στην Μόσχα.
Metranion έγραψε:Και από βιομηχανίες τι παίζει;
Μέσα στην Μόσχα είναι πολύ λίγες.
Metranion έγραψε:Έχω ακούσει για να πάει κάποιος στην δουλειά του θέλει πήγαινε έλα 3 ώρες με το αυτοκίνητο, γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Αλλά θα μου πεις αυτό ισχύει σχεδόν για κάθε μητρόπολη, το θετικό θα είναι σίγουρα η χρήση του αυτοκινήτου. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι;
Kαλύτερο μέσο μεταφοράς στην Μόσχα είναι το μετρό. Με αμαξη είναι κόλαση

0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

Μόσχα διάφοροι τουριστικοί προορισμοί και αξιοθέατα
0 .

-
nikoletag
- Rookie poster

Καλησπέρα, είμαι συντηρήτρια έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, γνωρίζετε μήπως που μπορώ να εργαστώ σαν συντηρήτρια και εάν υπάρχουν τέτοιες θέσεις στην Ρωσία?
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

nikoletag έγραψε:Καλησπέρα, είμαι συντηρήτρια έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, γνωρίζετε μήπως που μπορώ να εργαστώ σαν συντηρήτρια και εάν υπάρχουν τέτοιες θέσεις στην Ρωσία?
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Λογικά θα υπάρχουν θέσεις εργασίας, ειδικά αν ασχολείσαι με εκκλησιαστική τέχνη, εικόνες κλπ. Αλλά καλύτερα να σου πει ο Βλαντιμιρ που είναι από εκεί. Ρώσικα ξέρεις;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Freisinniger
- Maître des anions

Καλώς ήρθες!
Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι η γλώσσα, χωρίς γλώσσα μπορείς να πας, αλλά θα δυσκολευτείς πάρα πολύ.
Δεν ξέρω αν το πέτυχα στο indeed http://ru.indeed.com/jobs?q=%D1%80%D0%B ... E%D1%80&l=
Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι η γλώσσα, χωρίς γλώσσα μπορείς να πας, αλλά θα δυσκολευτείς πάρα πολύ.
Δεν ξέρω αν το πέτυχα στο indeed http://ru.indeed.com/jobs?q=%D1%80%D0%B ... E%D1%80&l=
0 .