Μετανάστευση στην Αφρική

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μετανάστευση στην Αφρική

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 01:59

Diadochos έγραψε:
Άλλο, άσχετο, ρε μλκς, στην Νιγηρία έχει επάγγελμα φορτιστής κινητών. Είναι ένας τύπος που τραβάει καμιά 100στή πολύμπριζα και του πηγαίνουν τα κινητά τους να τα φορτίσουν οι φτωχοί, γιατί δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι.

To χεις χαμένο μου φαίνεται, για ψάξε λίγο την κατάσταση των πόλεων στην Νιγηρία, τεράστιες παραγκουπόλεις, τεράστιες κοινωνικές διαφορές πχ πολύ πλούσιοι και πάμπτωχοι. Πάντως είναι η μεγαλύτερη χώρα που πέφτουν πολλές επενδύσεις.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 02:00

Diadochos έγραψε:Για τους γαλλόφωνους αραπάδες δεν έχω σχηματίσει τέτοια άποψη. Ξέρω 4, έναν απο Σενεγάλη, έναν απο Καμερούν, Έναν απο Ακτή Ελεφαντοστού και έναν απο Κονγκό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι αραπάδες απο τις πρώην γαλλικές αποικίες έχουν πιο ανεβασμένο επίπεδο απ ότι αυτοί απο τις πρώην αγγλικές.

έχουν ένα γαλλικό ανωτεροτισμό, μίλα λίγο μαζί τους και θα δεις, αν τουλάχιστον είναι από την δουλειά σου
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 02:01

Diadochos έγραψε:Πολύ καλή χώρα είναι και η Ανγκόλα, αλλά εχθρική προς τους ξένους, για τους οποίους ισχύουν άλλες τιμές απ ότι για τους ντόπιους, πανάκριβες.

Και η Αιθιοπία μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι στην Αφρική (και γενικότερα στον 3ο κόσμο) αν θες να έχεις το ίδιο επίπεδο ζωής με αυτό στην Ευρώπη, δεν σου βγαίνει πιο φθηνά. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι ποιο ακριβά.

Στην Αιθιοποία διαμένουν μετανάστες, απ' όλο τον κόσμο, δεν έχουν πρόβλημα, με τους μουσουλμάνους, έχουν ένα θέμα, δεν τους γουστάρουν
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Απρ 2015, 02:07

Metranion έγραψε:
Diadochos έγραψε:Για τους γαλλόφωνους αραπάδες δεν έχω σχηματίσει τέτοια άποψη. Ξέρω 4, έναν απο Σενεγάλη, έναν απο Καμερούν, Έναν απο Ακτή Ελεφαντοστού και έναν απο Κονγκό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι αραπάδες απο τις πρώην γαλλικές αποικίες έχουν πιο ανεβασμένο επίπεδο απ ότι αυτοί απο τις πρώην αγγλικές.

έχουν ένα γαλλικό ανωτεροτισμό, μίλα λίγο μαζί τους και θα δεις, αν τουλάχιστον είναι από την δουλειά σου

Φίλοι μου είναι ρε συ, τι να μιλήσω λίγο; Και για μπύρες έχουμε βγει, και τα μωρά τους έχω νταχτιρντίσει κλπ. Δεν είναι θέμα ανωτερισμού, οι άνθρωποι είναι όντως ανώτεροι πνευματικά.
Την επόμενη φορά που θα δεις αράπη γαλλόφωνο, προσφώνησέ τον: μον'γκα :D

Αυτό με τις αποικίες των Γάλλων ισχύει, όχι μόνο στους αράπηδες. Και οι γαλλόφωνες αραβικές χώρες είναι πιο ανεβασμένες απο τις άλλες.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 02:17

Diadochos έγραψε:Φίλοι μου είναι ρε συ, τι να μιλήσω λίγο; Και για μπύρες έχουμε βγει, και τα μωρά τους έχω νταχτιρντίσει κλπ. Δεν είναι θέμα ανωτερισμού, οι άνθρωποι είναι όντως ανώτεροι πνευματικά.
Την επόμενη φορά που θα δεις αράπη γαλλόφωνο, προσφώνησέ τον: μον'γκα :D

Αυτό με τις αποικίες των Γάλλων ισχύει, όχι μόνο στους αράπηδες. Και οι γαλλόφωνες αραβικές χώρες είναι πιο ανεβασμένες απο τις άλλες.

Ναι δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά αυτό ανώτεροι πνευματικά τους κάνει να συμπεριφέρονται λίγο αρογκάντ. mon gai (θέλεις να πεις;, Να φάω ξύλο θέλεις;) :LoL:

Είναι πιο ανεβασμένες, γιατί τα γαλλικά είναι πιο εύκολα και κατανοητά σαν μια γλώσσα, παρά τα αγγλικά ή τουλάχιστον επένδυσαν πάρα πολύ σε αυτό οι γάλλοι με τις κρεόλ γλώσσες.

Βασικά αυτές οι διαφορές που βλέπεις, οφείλονται στο ότι έχουν μια σοβαρή δουλειά οι μαύροι και δεν είναι εργάτες. Πιστεύω είναι μορφωμένοι, σε αντίθεση με εμένα που οι περισσότεροι είναι στούκια...με όλη την σημασία της λέξης. Πχ με ρωτούσε ένας πακιστανός, από ποια χώρα είσαι; Του απαντώ Ελλάδα και μου απαντά, τι είναι αυτό; Του λέω χώρα, στην νότια ευρώπη, στα σύνορα με τουρκία. Με ξαναρωτά μετά από λίγο, είσαι με άσυλο στην Γερμανία; :LoL: Καταλαβαίνεις μετά από εκεί και πέρα το διανοητικό επίπεδο εκεί μέσα που επικρατεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 05 Απρ 2015, 07:24

ειχα γνωρισει μια κοπελλα απο την Γκανα, τι κορμαρα :s_omg :s_omg
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 05 Απρ 2015, 13:00

Diadochos έγραψε:Στην Ν. Αφρική έτσι και δεν είσαι λεφτάς με μπράβους, σεκιουριτάδες, κλπ, την γάμησες. Η μισή ελληνική κοινότητα την έχει πουλέψει λόγω εγκληματικότητας, και αυτό όχι γιατί ακούει να συμβαίνουν πολλά αλλά γιατί έχει πληγεί η ίδια. Τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί περίπου 250 Έλληνες. Μιλάμε για κατάσταση όπου δεν σταματάς στα κόκκινα φανάρια γιατί σου την πέφτουν με πιστόλια και μαχαίρια, σε τρώνε και σου παίρνουν το αυτοκίνητο. Μακριά.

Να μην υπερβάλλουμε ίσως; Αυτά συμβαίνουν σε μερικές περιοχές. Εάν ξέρεις πού (και πώς) να κυκλοφορείς δεν έχεις πρόβλημα (έχω πάει μερικές φορές ΝΑ λόγω εργασίας).
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Απρ 2015, 13:28

Δεν έχω προσωπική άποψη, δεν έχω πάει, μεταφέρω ότι δηλώνει η εκεί ομογένεια:

Ο εφιάλτης της εγκληματικότητας

Από τα πλέον σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι έλληνες της Νοτίου Αφρικής, μαζί με τον υπόλοιπο πληθυσμό, είναι το θέμα της ασφάλειας. Η εγκληματικότητα αυξάνεται δραματικά όχι μόνο στις φτωχογειτονιές, αλλά και στις πλούσιες συνοικίες λευκών και μαύρων. Το βράδυ, οι πόλεις ερημώνουν, ενώ όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα χρησιμοποιούν σεκιουριτάδες για να προστατευθούν. Τα αυτοκίνητα τη νύχτα, δεν σταματούν στα φανάρια και τις διαβάσεις, καθώς έχουν σημειωθεί χιλιάδες επιθέσεις από συμμορίες, που σπάζουν τα τζάμια των αυτοκινήτων, ενώ οι επιβάτες είναι μέσα, για να αρπάξουν τσάντες και ότι άλλο μπορούν. Υπολογίζεται ότι κάπου 250 συμπατριώτες μας βρήκαν το θάνατο στη Νότια Αφρική τα τελευταία χρόνια στη διάρκεια επιθέσεων. Κι όλα αυτά, σε αντίθεση με τα άλλα αφρικανικά κράτη όπου δεν υπάρχει εγκληματικότητα.

Η εγκληματικότητα είναι τέτοια, ώστε στην ελληνική κοινότητα του Γιοχάνεσμπουργκ, που είναι η πιο παλαιά της Νοτίου Αφρικής και η οποία αριθμούσε πριν μία δεκαετία, 3.680 μέλη, σήμερα είναι ζήτημα εάν της έχουν απομείνει 20 – 30 μέλη. Κι αυτό, διότι κανείς λευκός πλέον δεν πηγαίνει στην παλιά πόλη, στο ντάουτάουν και κατά συνέπεια και στην εκκλησία.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/specials/af ... nality.htm
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 06 Απρ 2015, 19:29

Eδώ κάποιες πληροφορίες και ιδέες για μικρές επιχειρήσεις στην Αφρική: http://www.africa-do-business.com/

Aυτό που ίσως είχε επιτυχία θα ήταν πωλήσεις μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην δύση με το κατάλληλο δίκτυο μπορείς να στοκάρεις άπειρο ελαφρώς παλαιό υλικό με σχεδόν μηδαμινό κόστος.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”