Diadochos έγραψε:Φίλοι μου είναι ρε συ, τι να μιλήσω λίγο; Και για μπύρες έχουμε βγει, και τα μωρά τους έχω νταχτιρντίσει κλπ. Δεν είναι θέμα
ανωτερισμού,
οι άνθρωποι είναι όντως ανώτεροι πνευματικά.Την επόμενη φορά που θα δεις αράπη γαλλόφωνο, προσφώνησέ τον:
μον'γκα
Αυτό με τις αποικίες των Γάλλων ισχύει, όχι μόνο στους αράπηδες. Και οι γαλλόφωνες αραβικές χώρες είναι πιο ανεβασμένες απο τις άλλες.
Ναι δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά αυτό ανώτεροι πνευματικά τους κάνει να συμπεριφέρονται λίγο αρογκάντ. mon gai (θέλεις να πεις;, Να φάω ξύλο θέλεις;)
Είναι πιο ανεβασμένες, γιατί τα γαλλικά είναι πιο εύκολα και κατανοητά σαν μια γλώσσα, παρά τα αγγλικά ή τουλάχιστον επένδυσαν πάρα πολύ σε αυτό οι γάλλοι με τις κρεόλ γλώσσες.
Βασικά αυτές οι διαφορές που βλέπεις, οφείλονται στο ότι έχουν μια σοβαρή δουλειά οι μαύροι και δεν είναι εργάτες. Πιστεύω είναι μορφωμένοι, σε αντίθεση με εμένα που οι περισσότεροι είναι στούκια...με όλη την σημασία της λέξης. Πχ με ρωτούσε ένας πακιστανός, από ποια χώρα είσαι; Του απαντώ Ελλάδα και μου απαντά, τι είναι αυτό; Του λέω χώρα, στην νότια ευρώπη, στα σύνορα με τουρκία. Με ξαναρωτά μετά από λίγο, είσαι με άσυλο στην Γερμανία;

Καταλαβαίνεις μετά από εκεί και πέρα το διανοητικό επίπεδο εκεί μέσα που επικρατεί.
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.