Ειστε υπερ της διδασκαλιας των αρχαιων ελληνικων στο σχολειο?

Η μελέτη των γλωσσών του κόσμου.

Ειστε υπερ της διδασκαλιας των αρχαιων ελληνικων στο σχολειο?

Ναι
11
44%
Οχι
11
44%
Υπερ αλλα με αλλαγες (διευκρινηστε στο τοπικ)
2
8%
Τα αρχαια ελληνικα ειναι σατανιασμενα
1
4%

Σύνολο ψήφων: 25

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ειστε υπερ της διδασκαλιας των αρχαιων ελληνικων στο σχολειο?

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 16 Μαρ 2018, 21:21

αδιαφοροι εκπαιδευτικοι υπαρχουν γιατι πλεον ολα εχουν υποταγει στην υπηρεσια του χρηματος και του οικονομισμου και ο δασκαλος οντας χαμηλα αμειβομενος προσφερει τυποποιημενες γνωσεις χαμηλου επιπεδου κοιτωντας να εξασφαλισει διαιτερα για τον εαυτο του

αδιαφορει πλεον για την ποιοτητα του παρεχομενου εργου και κοιταζει να προσφερει το εργο αυτο σε οσο το δυνατον περισσοτερους προκειμενου να γεμισει την τσεπη του

το αποτελεσμα ειναι οι ημιαμορφωτοι καθε ειδους σε ολα τα επαγγελματα
2 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 16 Μαρ 2018, 21:24

vallon έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:Ερώτησις. Γιατί δεν αλλάζει κάτι; Πού υπάρχει το πρόβλημα αν θέλετε, γενικότερα στην Παιδεία; Γιατί υπάρχουν αδιάφοροι εκπαιδευτικοί; Λύστε μου την απορία. Αυτή μόνο, αν μπορείτε.

Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσω να σου μεταφέρω το πως λειτουργεί αυτό το σύστημα του δημοσίου. Προσπαθούσα να το κάνω σε μια παρέα έχοντας το πλεονέκτημα του προφορικού λόγου και τους ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσουν ή μάλλον να δεχτούν τις σχέσεις τις εξαρτήσεις και το ποιος ωφελείται τελικά από την κατάσταση αυτή της δημόσιας εκπαίδευσης. Εάν αναφερθούμε γενικά και χωρίς να πούμε πράγματα που εκθέτουν θα πρέπει να εξετάσουμε την σχέση των σχολικών μονάδων με τους δήμους, των δήμων με την πολιτική διοικούσα αρχή, των σχολικών μονάδων με τους καθηγητές, των διευθυντών με τους προμηθευτές της εκπαίδευσης κλπ κλπ. Όπου να το ψάξεις είναι τόσο βόθρος που αηδιάζει κάποιος. Μπορεί κάποιος απ έξω να τα δει; όχι βέβαια το κύκλωμα έχει στεγανά. Ένα μόνο σου λέω, όλοι μα όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ανά πάσα στιγμή με αυτά που τους αναγκάζουν να υπογράψουν θα έπρεπε να βρίσκονται με καμιά δεκαριά ΕΔΕ πάνω τους. Τους δε καθηγητές, πολλές φορές τους κράζω ανοιχτά σε συλλόγους, ότι ζούνε στον χαρούμενο κόσμο της φάντας, πολύ μικροπρέπεια, πάρα πολύ..
Στο βάθος κήπος γιατί για κάποιους η εκπαίδευση είναι πάρεργο και για κάποιους η επιστροφή των όσων πήραμε από την κοινωνία σε αυτή.

Εγώ δεν υπογράφω ρε φίλε 4 χρόνια διευθυντής και τσακώνομαι κάθε μέρα με όλους τους τοπικούς παράγοντες ,και μου στοιχίζει ,γιατί είμαι κάθε μέρα απ' τις 7-3 και κάποτε στις 5 στο σχολείο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 16 Μαρ 2018, 21:25

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:
να την κανει τι την επιπλεον ξενη γλωσσα?

να προετοιμαστει καλυτερα για την φυγη του στο εξωτερικο ή για να ερχεται σε συννενοηση με τους ξενους προμηθευτες? :laugh1:

Γιατί όχι;

το λες εσυ που απεχθανεσαι τον κοσμοπολιτισμο και μαχεσαι για την λογικη της αυτοχθονης ευημερειας? :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 16 Μαρ 2018, 21:29

Στύγιος έγραψε:Εγώ δεν υπογράφω ρε φίλε 4 χρόνια διευθυντής και τσακώνομαι κάθε μέρα με όλους τους τοπικούς παράγοντες ,και μου στοιχίζει ,γιατί είμαι κάθε μέρα απ' τις 7-3 και κάποτε στις 5 στο σχολείο.

Δεν ξέρω ρε Στυξ, τι να σου πω, με αυτά που βλέπω έχει φοβηθεί το μάτι μου, δεν γενικεύω και λάθος μου, αν δόθηκε τέτοια εντύπωση.
Αλλά ξέρεις πολύ καλά την φάρα όπως ξέρεις και ότι στην γενικότητα είμαστε μικροαστικά δημοσιουπαλληλάκια χωρίς όραμα, χωρίς κοινωνική κουλτούρα και με μπόλικη μικροπρέπεια...
για μένα πάει...απο τις 7,15 ως τις 6 με 7 κάθε μέρα γιατι έχω και το ιεκ και δεν τελειώνουν οι επισκευές και δουλειές
* και βέβαια δεν σε ρωτάω εάν υπάρχει κάποιος του κόμματος αντίπαλος διευθυντής στις εκλογές και τι έκανες για να τον προσπεράσεις( βαθμολογία συνέντευξης), ίσως γιατί η επαρχία είναι λίγο πιο απλωτή...

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:αδιαφοροι εκπαιδευτικοι υπαρχουν γιατι πλεον ολα εχουν υποταγει στην υπηρεσια του χρηματος και του οικονομισμου και ο δασκαλος οντας χαμηλα αμειβομενος προσφερει τυποποιημενες γνωσεις χαμηλου επιπεδου κοιτωντας να εξασφαλισει διαιτερα για τον εαυτο του

αδιαφορει πλεον για την ποιοτητα του παρεχομενου εργου και κοιταζει να προσφερει το εργο αυτο σε οσο το δυνατον περισσοτερους προκειμενου να γεμισει την τσεπη του

το αποτελεσμα ειναι οι ημιαμορφωτοι καθε ειδους σε ολα τα επαγγελματα

έτσι ακριβώς είναι, τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα των καθηγητών, ειδικά εκείνοι που έχουν κάμποσα χρόνια πάνω τους. Ξέρεις τι είναι να μου λέει ο άλλος " εγώ θα γινόμουν και προϊστάμενος στις νοσηλεύτριες για να εξασφαλίσω την οργανική μου και να είναι ηλεκτρολόγος ; τον πιάνεις από το λαιμό να τον πνίξεις;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Μαρ 2018, 21:46

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Γιατί όχι;

το λες εσυ που απεχθανεσαι τον κοσμοπολιτισμο και μαχεσαι για την λογικη της αυτοχθονης ευημερειας? :D

Άσχημα θα ταν να μάθαινες στο σχολείο ακόμη μια γλώσσα, πχ κορεάτικα;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 23:22

Πασιφάη έγραψε:Γιατί δεν μπορώ; Τί δεν κατάλαβες; Και στο φινάλε, τί σας πειράζει τόσο, το να διδάσκονται; Σας κόβουν το ψωμάκι;
Επειδή θες να βγάλεις απ'την μύγα ξύγκι, δεν θα μπω στη διαδικασία. Θεωρώ όπως προείπα πως η Γλώσσα θα πρέπει να διδάσκεται ατόφια και με σωστό τρόπο. Μόνον έτσι θα γίνει κατανοητή, και ίσως ωφελήσει η όποια εξέλιξή της. Σε όσους νοιάζονται. Και είναι πολλοί, πίστεψέ με.
Το να κάνεις περιέλιξη μοτέρ, ακόμη ακόμη το να ξεβουλώσεις το καζανάκι με τουμποφλό,ή να κάθεσαι πίσω από έναν γκισέ και να γράφεις παπάρες, όντας ''παραμορφωμένος'', δεν θα σε βγάλει απ'τα δεδομένα σου. Βασικά τον τελευταίο μαλάκα, τον πληρώνω και γνώσεις δεν έχει.
Τεσπα. Γι'αυτό υπάρχουν οι κατευθύνσεις. Αρκεί να υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός. Και όλοι είμαστε εντάξει. Σε όλα τα επίπεδα.

Δεν βγάζω ιδιαίτερο νόημα απ' αυτά που λες. Μπορώ όμως να σου απαντήσω στο γιατί δεν μπορείς να προτείνεις την κατάργηση ή την διατήρηση ενός πράγματος στην εκπαίδευση με βάση την οπτική σου: γιατί η οποιαδήποτε αλλαγή και ρύθμιση στην παιδεία οφείλει να βασίζεται σε στέρεα θεμέλια, να είναι αντικειμενική, όχι να επαφίεται στο γούστο του καθενός που περνάει από το υπουργείο.

Άρα όταν εκφράζεσαι υπέρ της διατήρησης, δεν μπορείς να λες «γιατί αυτή είναι η προσωπική μου οπτική». Δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική οπτική του καθενός, όταν αφορά την εκπαίδευση όλων.

Το γιατί είναι κακό να διδάσκονται ως υποχρεωτικό μάθημα έχει απαντηθεί. Δεν είναι κακό per se, αλλά εξίσου κακό δεν είναι να διδάσκεται παλαιοντολογία, παλαιοβοτανολογία, εντομολογία, κινέζικα, ρωσική, μεσαιωνική λογοτεχνία και 1000 άλλα πράγματα. Αν είχαμε 100.000 ζωές, δεν θα πείραζε να τα διδάσκαμε όλα. Επειδή όμως έχουμε μόνο μία, πρέπει να διδάξουμε μόνο τα απαραίτητα. Όποιος ενδιαφέρεται και για άλλα, μπορεί να μελετήσει μόνος του ή να του δίνεται η δυνατότητα να μελετάει στο σχολείο ως μάθημα επιλογής.

asevastos έγραψε:
Ελληγεννής έγραψε:
Οδήγηση δεν μπορεί να διδαχθεί σε σχολείο.

γιατι;

Πώς το φαντάζεσαι, ας πούμε;
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 23:34

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε:Προφανώς και να διδάσκονται. Με τα αρχαία το παιδί καταλαβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος τη γλώσσα του και πώς αυτή λειτουργεί.
Θα έπρεπε επίσης να επανέλθει το πολυτονικό, τόσο όμορφη γλώσσα και τα μεγάλα κεφάλια προσπαθούν να την καταστρέψουν.

Α, με τα αρχαία καταλαβαίνει σε μεγαλύτερο βάθος τα νέα. Μάλιστα. Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν μου πεις τι λέει μέσες άκρες αυτό:

Εικόνα

Δεν είναι δύσκολο. Εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Μαρ 2018, 23:41

Οι περισσοτεροι αποφοιτοι της θεωρητικης, αν οχι ολοι, δεν ξερουν πρακτικα να διαβαζουν αγνωστα κειμενα ποσο μαλλον να γραφουν

Παπαγαλιζαν μεταφρασεις και ετρεμαν το αγνωστο κειμενο. Αν αυτο δεν ειναι αποτυχια της διδασκαλιας των αρχαιων και δειγμα οτι τα αρχαια διαφερουν δραματικα απο τα νεα, τοτε δεν ξερω τι ειναι

Για να πεις οτι ξερεις μια γλωσσα πρεπει να μπορεις να την διαβαζεις, να την μιλας και να την γραφεις με ευχερεια, οχι να ξερεις μερικες σκορπιες λεξεις ή να κλινεις καποια ρηματα
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 16 Μαρ 2018, 23:43

Ελληγεννής έγραψε:Δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική οπτική του καθενός, όταν αφορά την εκπαίδευση όλων.

Το επιχείρημά σου είναι ολοκληρωτικό.
Φυσικά και ενδιαφέρει την πολιτεία η προσωπική άποψη του καθενός!
Είναι δυνατό σε μία δημοκρατική πολιτεία να είναι αδιάφορη η γνώμη του πολίτη; Η συνισταμένη βούληση των πολιτών καθορίζει και το εκάστοτε πλαίσιο. Άσχετα αν γίνεται μερικώς, στρεβλά ή με προβλήματα η όλη διαδικασία.

Εδώ έπεσε Υπουργός επειδή διαφώνησε η κοινή γνώμη μαζί του για το επιστημονικό (ιστορικό) ζήτημα της γενοκτονίας...

Καμία επιστήμη δεν πρόκειται να σου πει αν τα αρχαία είναι χρήσιμα, άχρηστα, δύσχρηστα ή οτιδήποτε άλλο. Παρατηρώ κι από άλλα νήματα ότι έχεις αναγάγει τον επιστημονισμό σε ...θρησκεία.
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 23:54

stavmanr έγραψε:
Ελληγεννής έγραψε:Δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική οπτική του καθενός, όταν αφορά την εκπαίδευση όλων.

Το επιχείρημά σου είναι ολοκληρωτικό.
Φυσικά και ενδιαφέρει την πολιτεία η προσωπική άποψη του καθενός!
Είναι δυνατό σε μία δημοκρατική πολιτεία να είναι αδιάφορη η γνώμη του πολίτη;

Η γνώμη του πολίτη για θέμα που δεν άπτονται της δικαιοδοσίας του είναι μόνο θεωρητική. Δεν ενδιαφέρει ρυθμιστικά το κράτος. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι συναποφασίζουμε για τα πάντα, από την ύλη των βιβλίων ως την χρεία των εμβολίων. Καήκαμε αν ήταν να συνέβαινε αυτό. Δεν θα είχαμε δημοκρατία, θα είχαμε οχλοκρατία.
0 .

Επιστροφή σε “Γλωσσολογία”