Πως να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;
-
Διάδοχος
- Danchō

Re: Πως να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες;
Aν είσαι Φάχμαν χρειάζεται απλά να μπορείς να συνεννοηθείς αποτελεσματικά. Το πως θα το κάνεις αυτό δεν ενδιαφέρει, αρκεί να το πετυχαίνεις.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Freisinniger
- Maître des anions

Στουρνάρια Γερμανοί δεν καταλάβαιναν το Ich war ab # Ich war dabei
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
mixaliss
- Rookie poster

Metranion έγραψε:Πέρα από την πλάκα, τα ελληνικά γαμάνε σε σε διαύγεια και ηχητικότητα μαζί με τα Ιταλικά.
Ιδέα σου είναι επειδή τα ελληνικά είναι η γλώσσα σου. Αν ρωτήσεις ένα Κινέζο θα σου πει οτι τα Κινέζικα γαμάνε σε διαύγεια.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

mixaliss έγραψε:Metranion έγραψε:Πέρα από την πλάκα, τα ελληνικά γαμάνε σε σε διαύγεια και ηχητικότητα μαζί με τα Ιταλικά.
Ιδέα σου είναι επειδή τα ελληνικά είναι η γλώσσα σου. Αν ρωτήσεις ένα Κινέζο θα σου πει οτι τα Κινέζικα γαμάνε σε διαύγεια.
Δεν είναι ιδέα μου, έχω ρωτήσει, ακόμη και κινέζο. Όσους μετανάστες ξέρω γουστάρουν κάργα.
0 .

-
mixaliss
- Rookie poster

Diadochos έγραψε:Τα ελληνικά έχουν το καλό ότι προφέρεις ότι διαβάζεις και όχι ότι σε καπνίσει.
Προσωπικά όταν μιλάω μια ξένη γλώσσα το βρίσκω αποκρουστικό να υιοθετήσω την ακριβή προφορά της, διατηρώ πάντα την ξενική προφορά χωρίς να καταβάλω την παραμικρή προσπάθεια να την αποβάλω.
Επίσης μου αρέσει να ρίχνω ατάκες απευθείας μεταφρασμένες απο τα ελληνικά, λ.χ. ich werde deinen Körper schmelzen!
Στα Ελληνικά δεν προφέρεις οτι διαβάζεις. υπάρχουν τα "ει" , "ου" , "οι" "ευ" "αυ" . Και υπάρχουν και άλλα πχ η λέξη "πιάνω" . προφέρεται πχιάνω ή το "χωριό" προφέρεται χωργιό. Θα μου πεις όλα αυτά είναι εξαιρέσεις και ακολουθούν συγκεκριμένο κανόνα. Και στα Αγγλικά πχ όμως οι λέξεις *a*e πχ "name" "game" "face" προφέρονται με συγκεκριμένο κανόνα ως *ει*.
Στα Αγγλικά επίσης αν δεν κάνεις καμία προσπάθεια να μιμηθείς την προφορά, απλά δεν θα σε καταλάβει κανένας ντόπιος.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

αυτό είναι ένα θέμα που έπαιξαν οι καταργήσεις του πολυτονικού συστήματος, αλλά και έτσι να είναι όπως το παράθεσες παραπάνω η δυναμική της ελληνικής είναι πως έχει ΤΟΝΟ, πχ άν τονιζόταν το π(χ)ιάνω στο "ι" δηλαδή έτσι πίανω, τότε δεν θα μιλούσες για πχιάνω. Το ίδιο για το χωργιό που υπάρχει ήδη ως λέξη χωρίο(ν), όσο για τον φθόγγο ίο, ήδη ακούγεται ώς (γ)ίο. Είτε το θες είτε όχι η προφορά βγαίνει αυτόματα. Η απλοποίηση του τονισμού ήταν ότι καλύτερο. Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ότι προφέρουν με λάθος τρόπο το Δ ώς ΝΤ, το Θ ώς Τ και το Γ ώς ΓΚ.
0 .

-
Alkiviades
- ☭ Ле́нин ☭

Eγώ πάλι πιάνω προφορές στον αέρα και τις χρησιμοποιώ, ακόμη κι αν δεν ξέρω τη γλώσσα. Δε συζητάμε στα Αγγλικά, κάνω καμια 20ρια διαφορετικές προφορές και όποτε θέλω προσθέτω κι άλλη, στα γερμανικά έχω δυο-τρεις βασικές, αλλά οποιαδήποτε γλώσσα (ακόμη κι αν δεν την κατέχω) πιάνω την προφορά της και την κάνω.
Προφανώς ο λαζοντόιτς δεν μπορεί να ξεφύγει από την βλαχαράπικη κληρονομιά του - όπως το 90%+ των Ελ - και αδυνατεί να πιάσει ξένη προφορά, οπότε ποιεί την ανάγκη φιλότιμο και λέει "τσ, δεν γουστάρω προφορές, κρατάω την ελληνική"
Εκεί που κράτησα προφορά ήταν η κρητική! Οταν πήγα στην Αθήνα, ο πειρασμός να προσαρμοστώ και να μιλώ "αθηνέικα" ήταν μεγάλος, αλλά πάλεψα να κρατήσω την προφορά της Κρήτης!
Προφανώς ο λαζοντόιτς δεν μπορεί να ξεφύγει από την βλαχαράπικη κληρονομιά του - όπως το 90%+ των Ελ - και αδυνατεί να πιάσει ξένη προφορά, οπότε ποιεί την ανάγκη φιλότιμο και λέει "τσ, δεν γουστάρω προφορές, κρατάω την ελληνική"
Εκεί που κράτησα προφορά ήταν η κρητική! Οταν πήγα στην Αθήνα, ο πειρασμός να προσαρμοστώ και να μιλώ "αθηνέικα" ήταν μεγάλος, αλλά πάλεψα να κρατήσω την προφορά της Κρήτης!

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Alkiviades έγραψε:Eγώ πάλι πιάνω προφορές στον αέρα και τις χρησιμοποιώ, ακόμη κι αν δεν ξέρω τη γλώσσα. Δε συζητάμε στα Αγγλικά, κάνω καμια 20ρια διαφορετικές προφορές και όποτε θέλω προσθέτω κι άλλη, στα γερμανικά έχω δυο-τρεις βασικές, αλλά οποιαδήποτε γλώσσα (ακόμη κι αν δεν την κατέχω) πιάνω την προφορά της και την κάνω.
Ωχ, ποιος ξέρει σαν τι αβανάκης μιλάς...
Alkiviades έγραψε:Προφανώς ο λαζοντόιτς δεν μπορεί να ξεφύγει από την βλαχαράπικη κληρονομιά του - όπως το 90%+ των Ελ - και αδυνατεί να πιάσει ξένη προφορά, οπότε ποιεί την ανάγκη φιλότιμο και λέει "τσ, δεν γουστάρω προφορές, κρατάω την ελληνική"
Εξαρχής δεν θεωρώ κακό το να έχει κάποιος ξένος ξενική προφορά, οπότε δεν βλέπω κάποια ανάγκη για διαφυγή. Τι θα πει αδυνατεί; Αν με ενδιέφερε θα είχα με τον ένα ή άλλο τρόπο διαφορετική προφορά, υπάρχουν μέχρι και τμήματα ορθοφωνίας στα Φολκσχοχσούλεν που κάνεις ασκήσεις με την γλώσσα ανάποδα ή προφέρεις ουμλάουτ με τις ώρες.
Πάντως μικρός εκεί στην Γερμανία που μεγάλωσες, με αποτέλεσμα να απόκτησεις την -ας πούμε- ιδιάζουσα ψυχοσύνθεση που έχεις, πρέπει να σου δημιούργησαν τεράστια κόμπλεξ οι ντόπιοι. Ήσουν/είσαι και αραπόδερμο, γάμησέ τα. Ποιος ξέρει τι κουβαλάς στην αράπικη ψυχή σου.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
Alkiviades
- ☭ Ле́нин ☭

Diadochos έγραψε:Alkiviades έγραψε:Eγώ πάλι πιάνω προφορές στον αέρα και τις χρησιμοποιώ, ακόμη κι αν δεν ξέρω τη γλώσσα. Δε συζητάμε στα Αγγλικά, κάνω καμια 20ρια διαφορετικές προφορές και όποτε θέλω προσθέτω κι άλλη, στα γερμανικά έχω δυο-τρεις βασικές, αλλά οποιαδήποτε γλώσσα (ακόμη κι αν δεν την κατέχω) πιάνω την προφορά της και την κάνω.
Ωχ, ποιος ξέρει σαν τι αβανάκης μιλάς...
Alkiviades έγραψε:Προφανώς ο λαζοντόιτς δεν μπορεί να ξεφύγει από την βλαχαράπικη κληρονομιά του - όπως το 90%+ των Ελ - και αδυνατεί να πιάσει ξένη προφορά, οπότε ποιεί την ανάγκη φιλότιμο και λέει "τσ, δεν γουστάρω προφορές, κρατάω την ελληνική"
Εξαρχής δεν θεωρώ κακό το να έχει κάποιος ξένος ξενική προφορά, οπότε δεν βλέπω κάποια ανάγκη για διαφυγή. Τι θα πει αδυνατεί; Αν με ενδιέφερε θα είχα με τον ένα ή άλλο τρόπο διαφορετική προφορά, υπάρχουν μέχρι και τμήματα ορθοφωνίας στα Φολκσχοχσούλεν που κάνεις ασκήσεις με την γλώσσα ανάποδα ή προφέρεις ουμλάουτ με τις ώρες.
Πάντως μικρός εκεί στην Γερμανία που μεγάλωσες, με αποτέλεσμα να απόκτησεις την -ας πούμε- ιδιάζουσα ψυχοσύνθεση που έχεις, πρέπει να σου δημιούργησαν τεράστια κόμπλεξ οι ντόπιοι. Ήσουν/είσαι και αραπόδερμο, γάμησέ τα. Ποιος ξέρει τι κουβαλάς στην αράπικη ψυχή σου.
Οχι ρε, σε μεταναστούπολη μεγάλωσα, το 80% των κατοίκων ήταν μετανάστες, σε σχολείο μεταναστών πήγα, είχαμε συμμορία τα ελληνόπολα και παίζαμε ξύλο με τα ιταλάκια και τα τουρκάκια, μια χαρά! Ωραία περνάγαμε.
Πάντως, μην ντρέπεσαι που δεν μπορείς να μιλήσεις σωστά γερμανικά. Το αυτό ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελ. Γενικώς δεν μπορούν να πετύχουν σωστή ξένη προφορά. Είναι νάχεις ταλέντο ρε παιδί μου, άμα δεν τόχεις, όσο και να παλεύεις... εκτός κι αν κάνεις καναδυο χρόνια ορθοφωνία, μπας και καταφέρεις κάτι. Αλλά εγώ κάνω εκ του φυσικού μου αυτό για το οποίο εσύ θες δύο χρόνια ορθοφωνία. how about that?

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Alkiviades έγραψε:Οχι ρε, σε μεταναστούπολη μεγάλωσα, το 80% των κατοίκων ήταν μετανάστες, σε σχολείο μεταναστών πήγα, είχαμε συμμορία τα ελληνόπολα και παίζαμε ξύλο με τα ιταλάκια και τα τουρκάκια, μια χαρά! Ωραία περνάγαμε.
A, γκετοπαίδι παρέα με τουρκάκια, κομπλέ
Alkiviades έγραψε:Πάντως, μην ντρέπεσαι που δεν μπορείς να μιλήσεις σωστά γερμανικά. Το αυτό ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελ. Γενικώς δεν μπορούν να πετύχουν σωστή ξένη προφορά. Είναι νάχεις ταλέντο ρε παιδί μου, άμα δεν τόχεις, όσο και να παλεύεις... εκτός κι αν κάνεις καναδυο χρόνια ορθοφωνία, μπας και καταφέρεις κάτι. Αλλά εγώ κάνω εκ του φυσικού μου αυτό για το οποίο εσύ θες δύο χρόνια ορθοφωνία. how about that?![]()
![]()
![]()
![]()
Μα δεν το παλεύω, δεν χρειάστηκε ποτέ. Σκέψου φάση ότι απλά πριν 3 περίπου χρόνια έκανα ένα μπεβέρμπουνγκ στο ξέμπαρκο απο Ελλάδα και με είπαν έλα για συνέντευξη. Πήγα μη γνωρίζοντας γρι γερμανικά, μίλησα στα αγγλικά, με πήραν. Έκτοτε παρακουλούθησα απογευματινό φολκσχοχσούλε 2 μέρες την εβδομάδα, έφτασα μέχρι C1, άλλαξα δουλειά, και τώρα τρολάρω τον κόσμο. Σκέψου ότι έρχονται πελάτες-εταιρίες στο εργοστάσιο, φούρουνγκσκρέφτε, και τους κάνω ξεναγήσεις κλπ με τα γερμανικά μου, εν πι, όλοι ευχαριστημένοι

0 .