Μπλογκ, μυνήματα, και ανήλικοι.

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
loukas.bizarro
Rookie poster
Rookie poster

Μπλογκ, μυνήματα, και ανήλικοι.

Δημοσίευσηαπό loukas.bizarro » 02 Μάιος 2016, 22:23

Παιδιά χαιρετώ. Έχω ένα μπλογκ το οποίο είναι προσβάσιμο από όλους, από ενήλικες και από παιδιά. Η θεματολογία του μπλογκ είναι γενικού ενδιαφέροντος, απευθύνεται και σε μεγάλους και σε παιδιά. Επίσης έχω τρόπο επικοινωνίας μέσω email και facebook για να μου στέλνουν γνώμες για το μπλογκ μου, και εγώ φυσικά απαντάω σε όποιον ενδιαφέρεται.

Μερικές φορές μου στέλνουν μηνύματα και παιδιά, όμως στην ανωνυμία του διαδικτύου εγώ δεν μπορώ να ξέρω ότι μιλάω με παιδί (μπορεί να μην αναφέρει την ηλικία του ή να μου πει ψέματα ότι είναι ενήλικος).

Πρόσφατα μου έστειλε κάποιος ένα mail και εγώ απάντησα. Αμέσως μετά λαμβάνω ένα άλλο mail από την ίδια διεύθυνση που έλεγε με κάπως ειρωνικό τρόπο να μην ξαναστείλω μήνυμα σε ανήλικο, σαν να μου έλεγε ότι αν το κάνω θα καλέσει την αστυνομία και θα μου κάνει μήνυση (δεν το είπε ευθέως αλλά το άφησε να εννοηθεί). Επίσης ο τρόπος γραφής φαινόταν διαφορετικός από το προηγούμενο μήνυμα, σίγουρα το έγραψε κάποιος άλλος (υποθέτω κάποιος γονέας).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, από την στιγμή που το ίντερνετ είναι ανώνυμο και δεν ξέρουμε με ποιον μπορεί να συνομιλούμε, με ποιον τρόπο μπορούμε να είμαστε καλυμμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις; Σκεφτόμουν κάτι όπως για παράδειγμα, όταν θα ξεκινάω μία νέα συνομιλία να δηλώνω από την αρχή ότι αν κάποιος είναι ανήλικος τότε θα πρέπει να έχει την άδεια του γονέα του πριν ξεκινήσει κάποια συνομιλία μαζί μας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Εσείς τι προτείνετε;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μπλογκ, μυνήματα, και ανήλικοι.

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 02 Μάιος 2016, 23:40

και πάλι δεν ωφελεί πουθενά να βάλεις προέγκριση, τώρα για να σου απαντούν πιτσιρίκια η θεματολογία σου είναι για πιτσιρίκια και για ανώριμα άτομα, λογικό λοιπόν να έχεις προβλήματα. Άλλαξε την θεματολογία σου και θα επανέλθεις στα φυσιολογικά επίπεδα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

loukas.bizarro
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό loukas.bizarro » 03 Μάιος 2016, 01:27

Metranion έγραψε:και πάλι δεν ωφελεί πουθενά να βάλεις προέγκριση, τώρα για να σου απαντούν πιτσιρίκια η θεματολογία σου είναι για πιτσιρίκια και για ανώριμα άτομα, λογικό λοιπόν να έχεις προβλήματα. Άλλαξε την θεματολογία σου και θα επανέλθεις στα φυσιολογικά επίπεδα.

Λίγο δύσκολο να αλλάξω θεματολογία. Το μπλογκ το έχω χρόνια, έχω κάτι χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα, επίσης τα άρθρα του και η σελίδα αυτή καθεαυτή βγαίνουν πρώτα όταν αναζητηθούν οι κατάλληλες λέξεις στο Google. Έφτυσα αίμα για να φτάσει τόσο ψιλά. Δεν θα έλεγα ότι αφορά αποκλειστικά πιτσιρίκια, η θεματολογία είναι και για μικρούς και για μεγάλους, από τα στατιστικά μου έχω άτομα μέχρι και 60 ετών. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν στόχευα αποκλειστικά σε πιτσιρίκια, και εξάλλου μηνύματα μου έρχονται από άτομα όλων των ηλικιών. Επίσης την "προέγκριση" την ανέφερα για παράδειγμα, είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Μάιος 2016, 03:59

Αν δεν μιλάμε για κάποιο μπλογκ με θεματολογία "για ενηλίκους", τότε δεν υπάρχει κάποια παράβαση. Αν η θεματολογία είναι για ενηλίκους, θα πρέπει να το δηλώνεις σαφώς όταν κάποιος εισέρχεται στο μπλογκ, ώστε οι ανήλικοι να μην συνεχίσουν να διαβάζουν.

Επίσης, ο γονέας που απειλεί με αστυνομίες, θα πρέπει να ξέρει ότι υπεύθυνος είναι ο ίδιος για το αν επιτρέπει στο παιδί του να μπαίνει στο ίντερνετ μόνο του και να συνομιλεί με αγνώστους. Αν τώρα εσύ είχες κάποια απλή συνομιλία με τον ανήλικο, χωρίς να υπάρχει κάτι το "πονηρό", χωρίς πχ να υπάρχει κάποια συναλλαγή ή κάτι που να απαγορεύεται γενικότερα στους ανήλικους, σίγουρα δεν υπάρχει καμία παράβαση. Και σίγουρα δεν ευθυνεσαι τελικά εσύ όταν αγνοεις την ηλικία του άλλου. Υπεύθυνος είναι αυτός που έχει την μέριμνα του παιδιού, αυτός οφείλει να προσέχει το παιδί και την δραστηριότητά του στο ίντερνετ. Πάντως καλύτερα να το ξεκαθαρίζεις ότι μιλάς με ενήλικο, ώστε να είσαι απόλυτα καλυμμένος. Ίσως να μπορούσες να βάλεις κάποια υποσημείωση εκεί που αναφέρεις τους τρόπους επικοινωνίας μαζί σου.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

loukas.bizarro
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό loukas.bizarro » 03 Μάιος 2016, 13:28

Με την θεματολογία της σελίδας δεν τίθεται κάποιο θέμα (δεν είναι για "ενηλίκους"). Το θέμα είναι καθαρά στο θέμα της επικοινωνίας, κάποιοι γονείς ίσως να έχουν πρόβλημα που τα παιδιά τους μιλάνε με έναν ξένο στο ίντερνετ. Φυσικά εγώ προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν ποιο τυπικός γίνεται, δεν απαντάω σε άσκοπες ερωτήσεις, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν ποιο λακωνικός γίνεται, και δεν ξεφεύγω από τον σκοπό μου ο οποίος είναι καθαρά η επικοινωνία όσον αφορά το μπλογκ μου.

Προς το παρόν θα κάνω ότι λέει ο Admin, ενημέρωσα την υπο-σελίδα όπου έχω όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, και έγραψα με μεγάλα κόκκινα γράμματα ότι τα άτομα που είναι κάτω από 18 ετών θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς τους όταν θέλουν να επικοινωνήσουν. Επίσης κάθε φορά που θα μου στέλνουν κάποιο email ή μήνυμα στο facebook, θα δηλώνω ρητά στην πρώτη μου απάντηση, ότι αν είναι ανήλικος θα πρέπει να έχουν πάρει άδεια από τους γονείς για να συνεχίσουν να μιλάνε μαζί μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Μάιος 2016, 19:10

Κοίτα, για τα ψυχοπαθολογικά των γονιών σίγουρα δεν φταις εσύ. Σε τελική ανάλυση, αυτοί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να μπαίνουν στο νετ και να συνομιλούν με διαφόρους, αν θέλουν τους το κόβουν.

Νομίζω ότι η σύσταση στους τρόπους επικοινωνίας είναι αρκετή. Αν το λες συνέχεια θα φανεί λίγο σαν να έχεις κάποιο πρόβλημα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

loukas.bizarro
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό loukas.bizarro » 03 Μάιος 2016, 20:32

Admin έγραψε:Κοίτα, για τα ψυχοπαθολογικά των γονιών σίγουρα δεν φταις εσύ. Σε τελική ανάλυση, αυτοί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να μπαίνουν στο νετ και να συνομιλούν με διαφόρους, αν θέλουν τους το κόβουν.

Νομίζω ότι η σύσταση στους τρόπους επικοινωνίας είναι αρκετή. Αν το λες συνέχεια θα φανεί λίγο σαν να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το φοβάμαι κάπως. Αν το λέω συνέχεια μπορεί να δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις. Θα το αφήσω απλώς ενημερωτικά στην υποσελίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας. Μελλοντικά θα δω τι θα κάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Μάιος 2016, 23:12

Απ'οτι εχω δει υπαρχουν μπλογκ που αφηνουν να σχολιασουν μονο ατομα με λογαριασμο τυπου Google.
Δεν ξερω μηπως υπαρχει η δυνατοτητα να εχουν προσβαση στο μπλογκ μονο οσοι εχουν επιβεβαιωσει οτι ειναι 18+,μεσω του λογαριασμου τους.

Αλλη λυση ειναι να χεις ενοτητα FAQ με συχνες ερωτησεις,και να ξεκαθαριζεις οτι δεν απαντας σε μειλ που οι ερωτησεις τους εχουν απαντηθει στο FAQ.Επισης,μπορεις να κανεις αναρτησεις οπου απαντας σε μειλ των αναγνωστων,ωστε να χει διαφανεια το ολο πραγμα.
0 .

loukas.bizarro
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό loukas.bizarro » 03 Μάιος 2016, 23:48

Λαχουρένιος έγραψε:Απ'οτι εχω δει υπαρχουν μπλογκ που αφηνουν να σχολιασουν μονο ατομα με λογαριασμο τυπου Google.
Δεν ξερω μηπως υπαρχει η δυνατοτητα να εχουν προσβαση στο μπλογκ μονο οσοι εχουν επιβεβαιωσει οτι ειναι 18+,μεσω του λογαριασμου τους.

Αλλη λυση ειναι να χεις ενοτητα FAQ με συχνες ερωτησεις,και να ξεκαθαριζεις οτι δεν απαντας σε μειλ που οι ερωτησεις τους εχουν απαντηθει στο FAQ.Επισης,μπορεις να κανεις αναρτησεις οπου απαντας σε μειλ των αναγνωστων,ωστε να χει διαφανεια το ολο πραγμα.

Αυτό αφορά μόνο για όσους αφήνουν σχόλια εντός της σελίδας, μάλιστα έχω ενεργοποιήσει αυτή την δυνατότητα, δηλαδή κάποιος πρέπει να έχει wordpress account, facebook, twitter ή google για να μου αφήσει σχόλιο εντός της σελίδας. Aν όμως κάποιος θέλει να μου στείλει email τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι. Επιπλέον κάποιος μπορεί να κάνει λογαριασμό και να δηλώσει ψευδή στοιχεία, οπότε δώρο άδωρο.
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”