Αναγκαστικότητα αγοράς τραπεζικού ασφαλιστικού προϊόντος για να ανοίξω ένα λογαριασμό

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Αναγκαστικότητα αγοράς τραπεζικού ασφαλιστικού προϊόντος για να ανοίξω ένα λογαριασμό

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Μαρ 2022, 21:35

Τράπεζα Πειραιώς, σήμερα πήγα να ανοίξω και να καταθέσω μετρητά πάνω απο χίλια ευρώ.
η υπάλληλος μου υπέδειξε ότι πρέπει να δεχτώ ασφαλιστικό συμβόλαιο της τράπεζας κόστους 50 ευρώ για ένα χρόνο και το χειρότερο ότι έχει αυτόματη ανανέωση.Της δήλωσα ότι δεν θέλω κανένα συμβόλαιο και εκείνη μου έδωσε να καταλάβω ...ότι χωρίς συμβόλαιο δεν μου ανοίγει το λογαριασμό.
Θέλω να απευθύνω στην πειραιώς γράμμα διαμαρτυρίας για την αναγκαστική αυτή ασφάλιση

Τράπεζα ευρομπανκ
το ίδιο εχτές που άνοιξα τραπεζικό καταθετικό λογαριασμό αλλά με κόστος 30 ευρώ και καλά για ασφάλιση της κάρτας μήπως την χάσω.

Σκέφτομαι να απευθύνω την ίδια διαμαρτυρία.
Τη γνώμη σας παρακαλώ
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Αναγκαστικότητα αγοράς τραπεζικού ασφαλιστικού προϊόντος για να ανοίξω ένα λογαριασμό

Δημοσίευσηαπό Adminović » 31 Μαρ 2022, 21:44

E; :sgrat:
Καινούριο κόλπο είναι αυτό;

Εγώ έχω λογαριασμούς σε Εθνική, Άλφα και Πειραιώς και δε με χρέωσαν ποτέ κάτι τέτοιο.
Αλλά τους έχω ανοίξει πριν 10ετια και βάλε.

Για την κάρτα, αν τη χάσεις, σου βγάζουν νέα και σε χρεώνουν ένα ποσό για έκδοση κάρτας (δε θυμάμαι τώρα πόσο είναι).

Και σε ξένες τράπεζες που έχω λογαριασμούς, ποτέ δε μου έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αναγκαστικότητα αγοράς τραπεζικού ασφαλιστικού προϊόντος για να ανοίξω ένα λογαριασμό

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Μαρ 2022, 21:58

σύμφωνοι, κι εγώ έχω λογαριασμούς στην εθνική και την αλφα εδώ και τριάντα χρόνια; και δεν θυμάμαι τίποτα τέτοιο.
Ομως με ενόχλησε σήμερα ειδικά το εκβιαστικό ύφος της υπάλληλου, που σου λέει ..αν δεν ασφαλιστείς δεν σου ανοίγω λογαριασμό.
Ωραία ως εδω, όμως στο ασφαλιστήριο γράφει για δικαίωμα υπαναχώρησης. Αύριο λοιπόν θα πάρω αυτή την εταιρία την ergo να τους ζητήσω να ασκήσω το δικαίωμα υπαναχώρησης να δω τι θα μου πουν..
Δεν περιμένω και πολλά, αλλά σκέφτομαι να στείλω μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Πειραιώς και στο συνήγορο του πολίτη , ή όποιο άλλο ίδρυμα μου προτείνετε.
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 31 Μαρ 2022, 22:02

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή στείλε.

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_R ... lines.html
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Απρ 2022, 09:27

Σε πρωινή επικοινωνία μου με την ασφαλίστρια εταιρία ********** και αφού δήλωση το αίτημα μου για υπαναχώρηση μου υποδείχθηκε να στείλω το αίτημα μου στο email της εταιρίας. Σημείωση, στο τηλεφωνικό κέντρο με παρέπεμψαν σε ξεχωριστό τμήμα που ασχολείται με τις συμβάσεις από την τράπεζα Πειραιώς . Η τηλεφωνήτρια μου δήλωσε προφορικώς ότι η εταιρία αναγνωρίζει το δικαίωμά μου να υπαναχωρήσω από την ασφάλιση.. Κατόπιν αυτών έστειλα την παρακάτω επιστολή.

Είμαι πολύ περίεργος να δω την συνέχεια της υπόθεσης,

Αγαπητοί κύριοι,

Ονομάζομαι ******************** με **********************,

Στις 31/3/2022 ,επισκέφτηκα την Τράπεζα Πειραιώς , το υποκατάστημα ****************** με σκοπό να δημιουργήσω νέο καταδεκτικό λογαριασμό αποταμίευσης χρημάτων μου. Η εκπρόσωπος της τράπεζας κα. ********************** με τον τίτλο Customer Service Employee, που με εξυπηρέτησε μου υπέδειξε ότι για να μπορέσω να δημιουργήσω τον λογαριασμό και να καταθέσω τα χρήματά μου θα έπρεπε αναγκαστικά να ασφαλιστώ στην εταιρία σας *********** με συμβόλαιο προσωπικού ατυχήματος και ασθενείας. Σε δήλωσή μου ότι δεν ενδιαφέρομαι να ασφαλιστώ η υπάλληλος της τράπεζας μου ανέφερε ότι αυτό είναι αναγκαστικό και είναι οδηγία των κεντρικών γραφείων της τράπεζας. Σε αίτημα μου να δω γραπτώς αυτή την οδηγία και να διαπιστώσω ο ίδιος ότι υπάρχει καταγεγραμμένη διαδικασία της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την αναγκαιότητα του να προβώ σε σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την εταιρία σας δεν μου προσκόμισε κάποιο σχετικό έγγραφο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αναγκαστώ παρά την θέλησή μου, να υπογράψω την σύμβαση με αριθμό ασφαλιστηρίου : ****************** και να έχω τον αριθμό απόδειξης :********************

Δεδομένου ότι δεν είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε ασφαλιστική ενέργεια , όμως είναι παρά την θέλησή μου όταν εκβιαστικά μια εκπρόσωπος της Τράπεζας του υποκαταστήματος ***************** μου επιβάλλει να προβώ σε ενέργεια που είναι αντίθετη με την βούλησή μου , θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς την ασφαλίστρια εταιρία και να ζητήσω :

Άμεση και χωρίς κάποια καθυστέρηση, Υπαναχώρηση εκ της σύμβασης που υποχρεωτικά και ενάντια στη θέληση μου αναγκάστηκα να υπογράψω για να μπορέσω να δημιουργήσω τον καταθετικό λογαριασμό.

Επιπρόσθετα στην σελίδα 2 της συμβάσεως που μου παραδόθηκε αναφέρεται το δικαίωμα Εναντίωσης και Υπαναχώρησης του Λήπτη της Ασφάλισης. Για να μπορέσω να προχωρήσω σε αυτή την ενέργεια αναφέρεται ότι πρέπει να αποστείλω έντυπο συστημένη επιστολή που θα έπρεπε να επισυνάπτεται στο υπόδειγμα Α προφανώς στο τέλος του συμβολαίου. Στην επόμενη παράγραφο αναφέρεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει και το έντυπο υπόδειγμα Β δήλωσης εναντίωσης που θα έπρεπε να επισυνάπτεται στο παρόν ασφαλιστήριο και να αποσταλεί με συστημένη επιστολή εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του ασφαλιστηρίου.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η κα. ***********************, μου παρέδωσε το έντυπο της συμβάσεως χωρίς όμως να μου παραδώσω και τα προαναφερόμενα δύο υπομνήματα προφανώς από παράλειψή της ;

Καθώς όμως θέλω να υλοποιήσω την Υπαναχώρηση από αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα ήθελα να μου υποδείξετε γραπτώς ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω , ποιο υπόδειγμα θα πρέπει να αποστείλω συστημένο , να μου αποστείλετε πλήρες αντίγραφο του συμβολαίου μου με όλα τα υπομνήματα επισυναπτόμενα και χωρίς καμία καθυστέρηση να διακοπεί το παρόν συμβόλαιο.

Σας ενημερώνω ότι την παρούσα επιστολή καθώς και όποιες άλλες ακολουθήσουν θα αποστείλω μαζί με καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» καθώς θα πρέπει να δημοσιευτεί η εν λόγω αθέμιτη πρακτική της υπαλλήλου.

Με εκτίμηση

Εκπαιδευτικός
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2022, 10:13

χεστηκανε αυτοι τι θα κανεις βαλλον

καλως επρεπε και με ενα πηδημα να σου παρουν τα λεφτα
γιατι εχεις και συ ευθυνη που ψηφιζες

οταν καποιοι φωναζουν οτι η παγκοσμιοποιηση δεν σημαινει
φθηνα προιοντα γιατι αν σημαινε αυτο μονο τοτε θα μειωναν τους δασμους

γιατι η συνειδηση οτι εισαι πολιτης ενος κρατους εθνους κλπ
δεν υπαρχει εφοσον ολα εχουν εχουν πουληθει στην κεντρικη τραπεζα
που δεν τους ενδιαφερει ποιος ειναι και ποιοι ειναι

ζουμε την κατηγοροποιηση των πολιτων σε μαζες με αριθμους
και ακομη και την σκεψη θα ελεγχουν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Απρ 2022, 11:06

nemo έγραψε:χεστηκανε αυτοι τι θα κανεις βαλλον

κατ ουσίαν δεν διαφωνώ με ότι γράφεις σχετικά με το ότι σκασίλα τους
αλλά κάπως πρέπει να κάνουμε κάτι για ότι συμβαίνει, είτε σε προσωπικό είτε σε μαζικό επίπεδο
έτσι δεν είναι;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2022, 11:22

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:χεστηκανε αυτοι τι θα κανεις βαλλον

κατ ουσίαν δεν διαφωνώ με ότι γράφεις σχετικά με το ότι σκασίλα τους
αλλά κάπως πρέπει να κάνουμε κάτι για ότι συμβαίνει, είτε σε προσωπικό είτε σε μαζικό επίπεδο
έτσι δεν είναι;

οχι γιατι ειναι μια ψευδαισθηση και αυταπατη
δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα πια -απο τους πολιτικους μεχρι
στους πολιτες ...μονο με πολεμο αλλαζει η κατασταση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Απρ 2022, 20:25

Adminović έγραψε:E; :sgrat:
Καινούριο κόλπο είναι αυτό;

Εγώ έχω λογαριασμούς σε Εθνική, Άλφα και Πειραιώς και δε με χρέωσαν ποτέ κάτι τέτοιο.
Αλλά τους έχω ανοίξει πριν 10ετια και βάλε.

Για την κάρτα, αν τη χάσεις, σου βγάζουν νέα και σε χρεώνουν ένα ποσό για έκδοση κάρτας (δε θυμάμαι τώρα πόσο είναι).

Και σε ξένες τράπεζες που έχω λογαριασμούς, ποτέ δε μου έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Toυς έστω και ασήμαντους τόκους, τους δηλώνεις στην εφορία; :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Απρ 2022, 20:26

vallon έγραψε:Τράπεζα Πειραιώς, σήμερα πήγα να ανοίξω και να καταθέσω μετρητά πάνω απο χίλια ευρώ.
η υπάλληλος μου υπέδειξε ότι πρέπει να δεχτώ ασφαλιστικό συμβόλαιο της τράπεζας κόστους 50 ευρώ για ένα χρόνο και το χειρότερο ότι έχει αυτόματη ανανέωση.Της δήλωσα ότι δεν θέλω κανένα συμβόλαιο και εκείνη μου έδωσε να καταλάβω ...ότι χωρίς συμβόλαιο δεν μου ανοίγει το λογαριασμό.
Θέλω να απευθύνω στην πειραιώς γράμμα διαμαρτυρίας για την αναγκαστική αυτή ασφάλιση

Τράπεζα ευρομπανκ
το ίδιο εχτές που άνοιξα τραπεζικό καταθετικό λογαριασμό αλλά με κόστος 30 ευρώ και καλά για ασφάλιση της κάρτας μήπως την χάσω.

Σκέφτομαι να απευθύνω την ίδια διαμαρτυρία.
Τη γνώμη σας παρακαλώ

Για τι είδους ασφάλιση το συμβόλαιο αυτό :hmhmhm:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”