Νομική Ευθύνη Παροχής Πρώτων Βοηθειών

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
tasos_mpinas
Rookie poster
Rookie poster

Νομική Ευθύνη Παροχής Πρώτων Βοηθειών

Δημοσίευσηαπό tasos_mpinas » 21 Ιουν 2021, 22:33

Καλησπέρα,
Η απορία μου δημιουργήθηκε όταν τυχαία διάβασα στο διαδίκτυο ότι στη τεχνική παροχής πρώτων βοηθειών CPR, είναι πιθανό να προκληθεί κάταγμα στα οστά του θώρακα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: τι ισχύει νομικά σε περίπτωση που αποπειραθείς να παρέχεις πρώτες βοήθειες σε κάποιον; Αν υποθέσουμε ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια και προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις πριν φτάσει στο σημείο κάποιο ασθενοφόρο, ποια είναι η ευθύνη που σου αποδίδεται για οτιδήποτε πάθει λόγω της δικής σου παρέμβασης; Αν μιλάμε για κάποιο σοβαρό περιστατικό και όχι, για παράδειγμα, μία λιποθυμία μετά την οποία κάποιος θα είναι καλά αφού απλά ανακτήσει τις αισθήσεις του, αλλά στη περίπτωση που απαιτείται καρδιοπνευμονική ανάνηψη που ανέφερα, ποια είναι η ευθύνη σου νομικά, ιδιαίτερα σε περίπτωση που προκαλέσεις κάποιο κάταγμα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Νομική Ευθύνη Παροχής Πρώτων Βοηθειών

Δημοσίευσηαπό Adminović » 22 Ιουν 2021, 09:45

Αυτά συνήθως θεωρούνται ως αδικήματα τελούμενα εξ αμελείας.

Πχ αν πεθάνει κάποιος, θα είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αν πάθει σωματική βλάβη, θα είναι σωματική βλάβη εξ αμελείας.

Κι αυτό γιατί τεκμαίρεται ότι δεν ήθελες να βλάψεις τον άλλο. Αν όμως αποδειχτεί ότι το ήθελες, τότε πάμε σε έγκλημα εκ δόλου.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Νομική Ευθύνη Παροχής Πρώτων Βοηθειών

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Σεπ 2021, 16:13

Και εγώ που έχω περάσει από σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης και έχω και το σχετικό πλαστικό πραματάκι για να μην έρχομαι σε επαφή με το στόμα, τι πρέπει να κάνω; Να τηλεφωνήσω στο ΕΚΑΒ και να περιμένω βλέποντας τον άλλο να πεθαίνει; Θα μου πεις τώρα με τον κορωνοίό ούτε χειραψία δεν δίνουμε, πόσο μάλλον δεν ρουφάμε και φυσάμε στο στόμα κάποιου που πάει να τα τινάξει.....
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”