Ακολουθητέα διαδικασία μετά την εξόφληση βάση του ν.Κατσέλη

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ακολουθητέα διαδικασία μετά την εξόφληση βάση του ν.Κατσ

Δημοσίευσηαπό Adminović » 08 Νοέμ 2016, 13:16

Η οφειλή από τί αιτία είναι και πόση είναι;
ΕΝΦΙΑ;
Φόρος εισοδήματος;
ΦΠΑ;

Μπορούν να σου το κατασχέσουν το ποσοστό. Απλά θα είναι κατά 75% κύριος του οχήματος το κράτος και στο άλλο 25% η σύντροφός σου. Και γενικώς μπορούν να σου κατασχέσουν και μισθούς/συντάξεις ή άλλα εισοδήματα ή ό,τι περιουσιακό στοιχείο βρουν στο ΑΦΜ σου.

Για τις ΗΠΑ, άσχημη θα είναι η κατάσταση όποιος και αν βγει. Μπορείς να δεις και τη συζήτηση που έχουμε ανοίξει εδώ: http://free.bbfοrum.co/topic4785.html
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 09 Νοέμ 2016, 10:45

Admin έγραψε:Η οφειλή από τί αιτία είναι και πόση είναι;
ΕΝΦΙΑ;
Φόρος εισοδήματος;
ΦΠΑ;

Μπορούν να σου το κατασχέσουν το ποσοστό. Απλά θα είναι κατά 75% κύριος του οχήματος το κράτος και στο άλλο 25% η σύντροφός σου. Και γενικώς μπορούν να σου κατασχέσουν και μισθούς/συντάξεις ή άλλα εισοδήματα ή ό,τι περιουσιακό στοιχείο βρουν στο ΑΦΜ σου.

Για τις ΗΠΑ, άσχημη θα είναι η κατάσταση όποιος και αν βγει. Μπορείς να δεις και τη συζήτηση που έχουμε ανοίξει εδώ: http://free.bbfοrum.co/topic4785.html

Μπήκα στο link , "topic4785.html" , αλλά δεν θα λάβω μέρος επειδή θα κοντραριστώ άσχημα με τους υποστηρικτές τους .
(1) Το θέμα μου , μετά από τις υποδείξεις σου λύθηκε , ή καλλίτερα μπήκε το νερό στ'αυλάκι . Προς ενημέρωσήν σου , θα ζητήσω Βεβαίωση Μη Άσκησης Ενδίκων Μέσων από το Ειρηνοδικείο , μέσω ΚΕΠ . Αφού πάρω την Βεβαίωση(σε κανένα 2μηνο) , θα την στείλω στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μαζί με τις εξοφλητικές των Τραπεζών και μετά από μια 3ετία , θα με σβήσουν από τα κιτάπια τους . (2) Εντός των ημερών κάνω μεταβίβαση και του υπόλοιπου αυτοκινήτου στην σύντροφό μου και...(3) ανακύπτει 3ο ερώτημα !! Έχουμε ενοικιαστήριο οικίας , όπου στο συμβόλαιο αναγράφεται "...ο εκμισθωτής ενοικιάζει στους 2 μισθωτές εξ'αδιαιρέτου..." , είναι αρκετή αυτή η αναφορά για να μας προστατεύσει από πιθανή κατάσχεση της εφορίας ; Χρειάζεται λεπτομερής περιγραφή της οικοσκευής εντός και εκτός οικίας ; Ή ονειρεύμαι ότι μπορώ να προστατευθώ ; Δεσμεύομαι ότι αυτή θα είναι και η τελευταία μου ερώτηση .
0 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 09 Νοέμ 2016, 16:53

ManiMania έγραψε:
Admin έγραψε:Η οφειλή από τί αιτία είναι και πόση είναι;
ΕΝΦΙΑ;
Φόρος εισοδήματος;
ΦΠΑ;

Μπήκα στο link , "topic4785.html" , αλλά δεν θα λάβω μέρος επειδή θα κοντραριστώ άσχημα με τους υποστηρικτές τους .
(1) Το θέμα μου , μετά από τις υποδείξεις σου λύθηκε , ή καλλίτερα μπήκε το νερό στ'αυλάκι . Προς ενημέρωσήν σου , θα ζητήσω Βεβαίωση Μη Άσκησης Ενδίκων Μέσων από το Ειρηνοδικείο , μέσω ΚΕΠ . Αφού πάρω την Βεβαίωση(σε κανένα 2μηνο) , θα την στείλω στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μαζί με τις εξοφλητικές των Τραπεζών και μετά από μια 3ετία , θα με σβήσουν από τα κιτάπια τους . (2) Εντός των ημερών κάνω μεταβίβαση και του υπόλοιπου αυτοκινήτου στην σύντροφό μου και...(3) ανακύπτει 3ο ερώτημα !! Έχουμε ενοικιαστήριο οικίας , όπου στο συμβόλαιο αναγράφεται "...ο εκμισθωτής ενοικιάζει στους 2 μισθωτές εξ'αδιαιρέτου..." , είναι αρκετή αυτή η αναφορά για να μας προστατεύσει από πιθανή κατάσχεση της εφορίας ; Χρειάζεται λεπτομερής περιγραφή της οικοσκευής εντός και εκτός οικίας ; Ή ονειρεύμαι ότι μπορώ να προστατευθώ ; Δεσμεύομαι ότι αυτή θα είναι και η τελευταία μου ερώτηση .

Έβαλα νέο θέμα στο φόρυμ , με τίτλο : "Δαμόκλειος Σπάθη της Εφορίας"
0 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 29 Δεκ 2016, 13:09

Καλή Χρονιά ! Επί τέλους παρέλαβα το πολυπόθητο Πιστοποιητικό μη Άσκησης Ενδίκων Μέσων . Όμως (1) από το ΚΕΠ , μέσω του οποίου το παρέλαβα μου είπαν ότι έχει ισχύ 4Μήνες και (2) αντιγράφω επακριβώς από το κείμενο του Πιστοποιητικού "...δεν ασκήθηκε ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ τακτικό , ή έκτακτο ένδικο μέσο..." . Συνάγω λοιπόν το συμπέρασμα , ότι μπορεί να ασκηθεί ένδικο μέσο , όποτε καπνίσει στο μέλλον , από την κάθε τράπεζα . Σωστό , ή λάθος ; Αν είναι σωστό , με ποια διαδικασία μπορώ να ρίξω "ταφόπλακα" στην υπόθεση , να την κλείσω , να μην μπορεί να επανέλθει κανείς ποτέ και για κανένα λόγο ; Είχα την πρόθεση να στείλω στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αε , τις επιστολές εξόφλησης των τραπεζών , μαζί με το Πιστοποιητικό , όμως πλέον δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Δεκ 2016, 15:41

Θα πας αντίγραφο αυτού, της απόφασης και των αποδείξεων από τις δόσεις που κατέβαλες. Σωστά τα γράφει το χαρτί.
0 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 28 Ιαν 2017, 12:07

Ξεκίνησα και γράφω ένα κείμενο με τίτλο "Ο ΓΑΠ απήλθε , ο ΚΚΜ(1) έρχεται . Ηλίθιοι πρωθυπουργοί ελέω πατρός" . Θάθελα να το ονομάσω άρθρο , αλλά ξέρω ότι κανείς δεν θα το δημοσιεύσει , όπως πολλά άλλα , που έστειλα σε διάφορες εφημερίδες κατά το παρελθόν . (1) ΚΚΜ=Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Ιαν 2017, 12:33

Γράψτο εδώ, στην ενότητα Πολιτική.
0 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Re: Ακολουθητέα διαδικασία μετά την εξόφληση βάση του ν.Κατσέλη

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 19 Οκτ 2017, 10:53

Ζήτησα από μία από τις Τράπεζες , την οποία έχω εξοφλήσει και μου έχει παραδώσει εξοφλητική απόδειξη , να μου εκδώσει πιστωτική κάρτα . Δεν χρειάζομαι την κάρτα , αλλά θέλω να δω που βρίσκομαι από άποψη πιστοληπτικής ικανότητος . Μου απήντησαν λοιπόν "...θα πρέπει να μιλήσετε με το δικηγόρο σας ώστε να κινήσει διαδικασίες για νέα δικάσιμο προκειμένου το αρμόδιο δικαστήριο να αποφανθεί περί της πιστής τήρησης των όρων της απόφασης , αριθμός@@@ του Ειρηνοδικείου Αθηνών" . Ο Νόμος 3869/10(Νόμος Κατσέλη) , στο άρθρο 11 , παράγραφος 1 ορίζει μεταξύ άλλων ότι : Το δικαστήριο με αίτηση του οφειλέτη που κοινοποιείται στους πιστωτές πιστοποιεί την απαλλαγή του από το υπόλοιπο των οφειλών. Δηλαδή ο ίδιος ο νόμος ανακυκλώνει το θέμα και δεν αρκείται στις εξοφλητικές επιστολές/αποδείξεις των τραπεζών , άρα πρέπει να συμμορφωθώ . Το ερώτημα μετά από τον τεράστιο πρόλογο , είναι . Χρειάζομαι Δικηγόρο ; Που σημαίνει 500€ , ή μπορώ να κινήσω την διαδικασία με άλλο , φθηνότερο τρόπο ;;; Ευχαριστώ .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Οκτ 2017, 11:27

Από αυτό που κατάλαβα από το κείμενο του νόμου, πιθανόν να μην είναι νέο δικαστήριο, αλλά κάποια ίσως ακρόαση από τον ειρηνοδίκη.
Αφού ο νόμος δεν το λέει σαφώς, μάλλον δεν είναι απαραίτητο να έχεις δικηγόρο. Αλλά ίσως χρειαστεί, για να ξέρει τί θα κάνει ακριβώς.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιες υποθέσεις, οπότε δεν ξέρω κάτι παραπάνω.
1 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 19 Οκτ 2017, 12:45

Ευχαριστώ , θα το ψάξω .
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”