Mπιφτέκια.
-
Cavaliere
- Rookie poster

Mπιφτέκια.
Πέστε κανένα μυστικό τρικ για νόστιμα μπιφτέκια, και, κυρίως, το ψήσιμο.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Love Ready's
Re: Mπιφτέκια.
Για να είναι αφράτα πρέπει να βάλεις στο μίγμα λίγο ξύδι.
Επίσης προτιμώ τη φρυγανιά απ το ψωμί στο ζύμωμα.
Από εκεί και πέρα στάνταρ υλικά είναι μαιντανός-κρεμμύδι-αυγό-αλάτι-πιπέρι.
Την επιπλέον νοστιμιά τη δίνουν τα μυρωδικά και είναι στο γούστο του καθένα. Πχ εγώ αγαπώ το κύμινο το σκόρδο και το δυόσμο ενώ άλλοι όχι.
Για μερακλίδικες περιπτώσεις έχω πάρει μίγμα μπαχαρικών απ την Πόλη ,αρκετά πικάντικο. Τσέκαρε τα μίγματα σε κανα μαγαζί Τούρκων/Λιβανέζων.
Σε κάθε περίπτωση πιο νόστιμο βγαίνει όταν ο κιμάς είναι ανάμικτος γουρούνι-μοσχάρι ή πρόβατο-μοσχάρι.
Αν θες σκέτο μοσχάρι ,πάρε κιμά από στήθος να έχει λίγο λίπος για να μη βγει στεγνό.
Στο ψήσιμο δε θέλει πολύ γύρισμα γιατί χάνει τα ζουμάκια ,οπότε δυνατή φωτιά , γύρω στα 3 λεπτά η μια πλευρά ,γύρισμα με τη σπάτουλα ,άλλα 3 λεπτά η άλλη και τέλος.
Επίσης προτιμώ τη φρυγανιά απ το ψωμί στο ζύμωμα.
Από εκεί και πέρα στάνταρ υλικά είναι μαιντανός-κρεμμύδι-αυγό-αλάτι-πιπέρι.
Την επιπλέον νοστιμιά τη δίνουν τα μυρωδικά και είναι στο γούστο του καθένα. Πχ εγώ αγαπώ το κύμινο το σκόρδο και το δυόσμο ενώ άλλοι όχι.
Για μερακλίδικες περιπτώσεις έχω πάρει μίγμα μπαχαρικών απ την Πόλη ,αρκετά πικάντικο. Τσέκαρε τα μίγματα σε κανα μαγαζί Τούρκων/Λιβανέζων.
Σε κάθε περίπτωση πιο νόστιμο βγαίνει όταν ο κιμάς είναι ανάμικτος γουρούνι-μοσχάρι ή πρόβατο-μοσχάρι.
Αν θες σκέτο μοσχάρι ,πάρε κιμά από στήθος να έχει λίγο λίπος για να μη βγει στεγνό.
Στο ψήσιμο δε θέλει πολύ γύρισμα γιατί χάνει τα ζουμάκια ,οπότε δυνατή φωτιά , γύρω στα 3 λεπτά η μια πλευρά ,γύρισμα με τη σπάτουλα ,άλλα 3 λεπτά η άλλη και τέλος.
0 .
-
Υπερκουλτουριάρης
- Rookie poster

Προσωπικά μου αρέσουν τα μπρουτάλ, κιμάς από λάπα + εξτρα λίπος,ενα αυγό, αλάτι, πιπέρι. Ψήσιμο στο αντικολλητικο σχαροτήγανο.φουλ καυτο 3λεπτα από την μια πλευρα,2 από την άλλη.
Είχα γιαγιά αμερικάνα και ξερω γω έτσι τα τρώγανε στο Μανχαταν, έτσι μου τα έκανε και εμενα. Μονο αυτά μου αρέσουν.
Αν θες να κάνεις κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια, πανε σε κιμα ανάμεικτο(ιδανικός μοσχάρι-γουρούνι-αρνι), αυγό,ριγανη,θυμάρι,κυμινο,σουμακ,φουλ μπουκοβο, πιπερια Φλωρίνης τουρσι ψιλοκομμένη,φρεσκο μαιντανό,φρεσκο κρεμμυδάκι,πολτό σκόρδου, μια κουταλιά τοματοπολτό,ψωμι ολικής μπαγιάτικο. Συνταγή από μερακλίδικο μαγαζί.
Είχα γιαγιά αμερικάνα και ξερω γω έτσι τα τρώγανε στο Μανχαταν, έτσι μου τα έκανε και εμενα. Μονο αυτά μου αρέσουν.
Αν θες να κάνεις κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια, πανε σε κιμα ανάμεικτο(ιδανικός μοσχάρι-γουρούνι-αρνι), αυγό,ριγανη,θυμάρι,κυμινο,σουμακ,φουλ μπουκοβο, πιπερια Φλωρίνης τουρσι ψιλοκομμένη,φρεσκο μαιντανό,φρεσκο κρεμμυδάκι,πολτό σκόρδου, μια κουταλιά τοματοπολτό,ψωμι ολικής μπαγιάτικο. Συνταγή από μερακλίδικο μαγαζί.
0 .
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Και λίγη φετούλα, παιδιά! Και λίγη φετούλα! 

0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Cavaliere
- Rookie poster

Ta έκανα μεγάλα μπιφτέκια στον φούρνο, με πολύ μικρή γέμιση gouda. Χρησιμοποίησα μείξη μπαχαρικών μεσανατολίτικων, ό,τι βάζουν στο κεμπάπ οι Λιβανέζοι. Καλά, αλλά βαριά. 'Έκανα το κόλπο του Μήτσου με το ξύδι.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Love Ready's
Σήμερα το μενού έχει εύκολο φαγί που αγαπούν τα παιδιά. Μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με πατατούλες.
Τα τιπς που παίζουν είναι :
1.Αφήνουμε καμιά ώρα το πουλερικό στο ψυγείο ακάλυπτο μέσα στο πυρέξ. Στεγνώνει η πέτσα και γίνεται τραγανή.
2.Πασπαλίζουμε το πουλερικό με μπόλικο κάρρυ. Σε συνδιασμό με το χυμό λεμονιού δίνει ωραία γεύση και εξαφανίζει την κοτοπουλίλα.
3.Κάνουμε τις πατάτες μια βράση με έναν κύβο λαχανικών. Παίρνουν γεύση , μαλακώνουν εσωτερικά και ψήνονται πιο γρήγορα.
4. Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 220 C.
4. Στρώνουμε τις πατάτες στο πυρέξ , και πασπαλίζουμε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι . Μοιράζουμε ανάμεσα μια σκελίδα σκόρδο και ξύσμα από μισό-ένα λεμόνι αναλόγως μεγέθους.
5. Ρίχνουμε από πάνω τα μπούτια και στύβουμε το λεμόνι από πάνω.
6. 1 μπρίκι νερό.
7. 2 κουταλιές μαργαρίνη ή 20-30ml λάδι. Θα βγάλει λίπος και το πουλί οπότε αρκεί.
8. Γύρω στα 45 λεπτά ψήσιμο και 5 λεπτά γυρίζουμε στον αέρα για να τραγανίσει.
Φινίτο!
Ανάλογα με τα γούστα ταιριάζει στη συνταγή δενδρολίβανο στις πατάτες.
Επίσης σε ολόκληρο κοτόπουλο , πάντα μέσα στην κοιλιά ένα κομματάκι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα δίνει ωραία αρώματα.
Τα τιπς που παίζουν είναι :
1.Αφήνουμε καμιά ώρα το πουλερικό στο ψυγείο ακάλυπτο μέσα στο πυρέξ. Στεγνώνει η πέτσα και γίνεται τραγανή.
2.Πασπαλίζουμε το πουλερικό με μπόλικο κάρρυ. Σε συνδιασμό με το χυμό λεμονιού δίνει ωραία γεύση και εξαφανίζει την κοτοπουλίλα.
3.Κάνουμε τις πατάτες μια βράση με έναν κύβο λαχανικών. Παίρνουν γεύση , μαλακώνουν εσωτερικά και ψήνονται πιο γρήγορα.
4. Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 220 C.
4. Στρώνουμε τις πατάτες στο πυρέξ , και πασπαλίζουμε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι . Μοιράζουμε ανάμεσα μια σκελίδα σκόρδο και ξύσμα από μισό-ένα λεμόνι αναλόγως μεγέθους.
5. Ρίχνουμε από πάνω τα μπούτια και στύβουμε το λεμόνι από πάνω.
6. 1 μπρίκι νερό.
7. 2 κουταλιές μαργαρίνη ή 20-30ml λάδι. Θα βγάλει λίπος και το πουλί οπότε αρκεί.
8. Γύρω στα 45 λεπτά ψήσιμο και 5 λεπτά γυρίζουμε στον αέρα για να τραγανίσει.
Φινίτο!
Ανάλογα με τα γούστα ταιριάζει στη συνταγή δενδρολίβανο στις πατάτες.
Επίσης σε ολόκληρο κοτόπουλο , πάντα μέσα στην κοιλιά ένα κομματάκι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα δίνει ωραία αρώματα.
0 .