Κουνέλι - πως;

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Κουνέλι - πως;

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 29 Μαρ 2018, 15:35

To είδα σήμερα στο μάρκετ και το πήρα.

Πως μπορώ να το κάνω στον φούρνο; Με πατάτες; Να το γεμίσω με κάτι;

Πείτε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Von Mackensen
Rookie poster
Rookie poster

Re: Κουνέλι - πως;

Δημοσίευσηαπό Von Mackensen » 29 Μαρ 2018, 17:15

https://m.sintagoulis.gr/tag/%CE%BA%CE% ... BB%CE%B9/c

Στιφαδο δε σου αρεσει? Ειναι θαρρω ο πιο συνηθισμενος τροπος μαγειρεματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » 30 Μαρ 2018, 00:24

Δεν τρώω κουνέλια και λαγοί.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 30 Μαρ 2018, 00:42

Cavaliere έγραψε:Δεν τρώω κουνέλια και λαγοί.

Γιατί ρε συ, δεν σου αρέσουν τα τρωκτικά; Ινδικό χοιρίδιο δεν τρώς δλδ;

Μακέσεν, δεν θέλω μαγειρευτό, θα το κάνω στον φούρνο.

Έχω βρεί αρκετές συνταγές για λεμονάτο με πατάτες, αλλά μου ακούγεται πολύ συνηθισμένο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Cecily Anne » 30 Μαρ 2018, 00:52

Στιφάδο ή ραγού.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 30 Μαρ 2018, 00:53

Cavaliere έγραψε:Δεν τρώω κουνέλια και λαγοί.

Μαλακία μας. Κι εγώ από τότε που άκουσα ότι είναι τρωκτικά τα συνδέω με τα ποντίκια. Βλαμμένοι συνειρμοί αλλά τι να κάνουμε; Νικούν!
Λέω μαλακία μας γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ καθαρό και όσο το δυνατόν λιγότερο τοξικό κρέας. Τα παιδιά μου έχουν φάει και το χαίρομαι αυτό. Το κρύβω το κόλλημα μου μην τυχόν και τους το περάσω.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 30 Μαρ 2018, 00:56

Φαντάζομαι ότι θα είναι ωραία η γέμιση με κρεμμύδια αφού σώνει και καλά φούρνος. λέω μια και είναι δοκιμασμένες οι γεύσεις στο συνδυασμό τους ας μην ανατραπεί ριζικά το σκηνικό. Ίσως και ρύζι μαζί. Λέω τώρα

Υ.Γ. και δεντρολίβανο μου φαίνεται θα πηγαίνει.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 30 Μαρ 2018, 01:20

Tα κουνέλια είναι ίσως το πιο αποδοτικό micro livestock. Δεν έχω κανένα ταμπού να τα φάω. Και ινδικό χοιρίδιο θα έτρωγα ή σκίουρο.

Θα ακολουθήσω το τιπ να το γεμίσω με κρεμμύδια. Σαν οδηγό για θερμοκρασίες κλπ θα χρησιμοποιήσω αυτή την συνταγή: http://allrecipes.co.uk/recipe/34826/ro ... ffing.aspx

Δεν ήξερα ότι πρέπει να το μουλιάσω σε αλατόνερο, 1η φορά το ακούω :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 30 Μαρ 2018, 01:34

Μήπως βγάζει φύρα (τοξικουγρά;). Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω , δεν έχω ασχοληθεί ποτέ βέβαια. Αλλά το σκηνικό μου φέρνει στο μυαλό πρώτον: Τη διαισθητική επιστήμη των λαών και των παραδόσεων και δεύτερον μου βγάζει κάτι σε διήθηση αυτό. Άρα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 30 Μαρ 2018, 11:06

Σε άλλες συνταγές δεν γράφει τίποτε για μούλιασμα σε αλατόνερο :(
0 .

Επιστροφή σε “Μαγειρική”