Οι κουζίνες του Κόσμου.
-
Cavaliere
- Rookie poster

Οι κουζίνες του Κόσμου.
Εδώ μιλάμε για εθνικές κουζίνες. Ξεκινάμε από την αρχή, πρωτόγονα, σαν σε φόρουμ του 2000. Ποιά η αγαπημένη σας εθνική κουζίνα εκτός της μητρικής σας, ή της πατρικής σας, και γιατί; Καλή διασκέδαση. 

0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Ερμής
- Rookie poster

Re: Οι κουζίνες του Κόσμου.
Πω ρε φιλε σα να έχεις πάρει post doc και να σε ξαναγυρίζουν πίσω στο Δημοτικό νιώθω.
Πάμε με σειρά προτίμησης
1)Ιταλική
2)Ελληνική
3)Τούρκικη
4)Ταϋλανδέζικη
5) Γαλλική
6) Πεκίνου και Καντονέζικη
7) Ιαπωνική
8) Μέξικο και USA
9) Pak Indian
10) .............
Να κάμεις πολ.
Πάμε με σειρά προτίμησης
1)Ιταλική
2)Ελληνική
3)Τούρκικη
4)Ταϋλανδέζικη
5) Γαλλική
7) Ιαπωνική
8) Μέξικο και USA
9) Pak Indian
10) .............
Να κάμεις πολ.
0 .
-
Cavaliere
- Rookie poster

Τι να πρωτοβάλω στο poll? Tóσες κουζίνες υπάρχουν. Λέω εγώ.
Βγάζω ελληνική και γερμανική από έξω.
Ιταλική, επειδή βασίζεται στο να έχεις καλή πρώτη ύλη. Ιταλικό φαγάκι με σκάρτα υλικά δεν κάνεις, καρφώνεται. Όλες οι κινέζικες που ξέρω, κι εννοώ: Καλύτερα από όλες εγνώρισα της Σαγκάης και του Δέλτα του Γιανγκτσέ. Λαδερή και με γλυκιές γεύσεις, ψαρικά,χοιρινό, πολλή γαρίδα, προ πάντων καβούρια (τα τριχωτά), μέχρι βατραχοχελώνες. Και φυσικά, dumpling. Βόρεια σινική κουζίνα. Εδώ σταματά το ρύζι κι αρχίζει το στάρι. Μην παραξενευτείς αν δεις πίτες σταρένιες γεμάτες με αρνίσιο κρέας, μιαμ. Sichuan. Όπου δεις τηγανητά τσίλι να σκεπάζουν το φαΐ, με φρέσκα κρεμμυδάκια, αυτό είναι (και σουσάμι). CongBao , με καυτερή και γλυκιά σάλτσσα από φυστίκια και πιπεριές. Όλα τα λεφτά, ο πλούτος αυτής της κουζίνας. Καντονέζικη. Λένε πως είναι η πιο σοφή κουζίνα του Κόσμου, πως ξέρει καλύτερα από όλες να κάνει ένα γεύμα πλήρες με όλα. Το πιστεύω. Xinjiang. Kebab αρνίσιο αρχοντικό, κοψίδια αλά Βάρη, πίτες, και όλα τα μπερεκέτια που γουστάρει ο Έλληνας. Γαλλική. Δεν υπάρχει ουσιαστικά γαλλική κουζίνα, υπάρχουν πολλές κουζίνες, που άμα τις βάλεις μαζί έχεις όλη την γκάμα φαγητών. Από την πάπια στην Αλσατία, μέχρι την ψαρόσουπα στη Μασσαλία και τη Βρετάννη. Πορτογαλική. Αγαπημένη, λόγω βιωμάτων και αγάπης για το πώς κάνουν τα ψάρια, αλλά και το ψητό κοτόπουλο. Απλότητα με λεπτότητα.
Βγάζω ελληνική και γερμανική από έξω.
Ιταλική, επειδή βασίζεται στο να έχεις καλή πρώτη ύλη. Ιταλικό φαγάκι με σκάρτα υλικά δεν κάνεις, καρφώνεται. Όλες οι κινέζικες που ξέρω, κι εννοώ: Καλύτερα από όλες εγνώρισα της Σαγκάης και του Δέλτα του Γιανγκτσέ. Λαδερή και με γλυκιές γεύσεις, ψαρικά,χοιρινό, πολλή γαρίδα, προ πάντων καβούρια (τα τριχωτά), μέχρι βατραχοχελώνες. Και φυσικά, dumpling. Βόρεια σινική κουζίνα. Εδώ σταματά το ρύζι κι αρχίζει το στάρι. Μην παραξενευτείς αν δεις πίτες σταρένιες γεμάτες με αρνίσιο κρέας, μιαμ. Sichuan. Όπου δεις τηγανητά τσίλι να σκεπάζουν το φαΐ, με φρέσκα κρεμμυδάκια, αυτό είναι (και σουσάμι). CongBao , με καυτερή και γλυκιά σάλτσσα από φυστίκια και πιπεριές. Όλα τα λεφτά, ο πλούτος αυτής της κουζίνας. Καντονέζικη. Λένε πως είναι η πιο σοφή κουζίνα του Κόσμου, πως ξέρει καλύτερα από όλες να κάνει ένα γεύμα πλήρες με όλα. Το πιστεύω. Xinjiang. Kebab αρνίσιο αρχοντικό, κοψίδια αλά Βάρη, πίτες, και όλα τα μπερεκέτια που γουστάρει ο Έλληνας. Γαλλική. Δεν υπάρχει ουσιαστικά γαλλική κουζίνα, υπάρχουν πολλές κουζίνες, που άμα τις βάλεις μαζί έχεις όλη την γκάμα φαγητών. Από την πάπια στην Αλσατία, μέχρι την ψαρόσουπα στη Μασσαλία και τη Βρετάννη. Πορτογαλική. Αγαπημένη, λόγω βιωμάτων και αγάπης για το πώς κάνουν τα ψάρια, αλλά και το ψητό κοτόπουλο. Απλότητα με λεπτότητα.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Ερμής
- Rookie poster

Επειδή είπες περι γαλλικων κουζινών να επισημάνω οτι σε όλες τις χώρες έτσι είναι λίγο πολύ, ας πούμε η γαλλική έχει κοινό χαρακτηριστικό το βούτυρο στην πλειονότητα των κουζινών της, γιαυτό λέμε απλά "γαλλική". Εκεί που πρέπει να διαφοροποιούμε είναι η Κινέζικη που ουσιαστικά μιλάμε για εντελώς διαφορετικές κουλτούρες ανάλογα την περιοχή.
Θεωρώ πολύ υπερεκτιμημένη την ισπανική.
Θεωρώ πολύ υπερεκτιμημένη την ισπανική.
0 .
-
Cavaliere
- Rookie poster

Η ισπανική έγινε κυρίως δημοφιλής επειδή προώθησε την συνήθεια του tapas με κρασάκι. Ουσιαστικά εξήγαγαν ό,τι έχουμε κι εμείς, όταν πάμε για μεζέδες. Η ισπανική κουζίνα έχει πολλή λαδίλα, και καμμένη λαδίλα. Πολύ ενδιαφέρον ήταν το φαγητό όταν πήγα στα Κανάρια Νησιά, απλή κουζίνα, αλλά καλή πρώτη ύλη. Papas arrugadas συνοδεύαν το κάθε τι, και δύο σάλτσες, μια κόκκινη και μια πράσινη, ερχόντουσαν με όλα. Αλλά, ρε φίλε, έφαγα το φρεσκότερο και νοστιμότερο ψάρι και θαλασσινό της ζωής μου. Επίσης, το κορυφαίο ψητό κοτόπουλο ever, στην Τενερίφη.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.
Δόξα τω Θεώ.
-
Ερμής
- Rookie poster

Θέλω πολύ να πάω στην χώρα των Βάσκων, εκεί θεωρείται το βασίλειο της Γαστρονομίας, κάθε χωριό και ένα αστέρι Μισλεν
0 .
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Ερμής έγραψε:Πω ρε φιλε σα να έχεις πάρει post doc και να σε ξαναγυρίζουν πίσω στο Δημοτικό νιώθω.![]()
Πάμε με σειρά προτίμησης
1)Ιταλική
2)Ελληνική
3)Τούρκικη
4)Ταϋλανδέζικη Λιβανέζικη
5) Γαλλική
7) Ιαπωνική Γερμανία (ναι!)
8) Μέξικο και USA
9) Pak Indian
10) .............
Να κάμεις πολ.
Πράγματι, κι εγώ έτσι νοιώθω :roll: ... Τέσπα είμαστε πάρα πολύ κοντά σε προτιμήσεις, έκαμα εντίτ στη δική σου λίστα. Γενικά δε μου αρέσουν πολύ οι ασιατικές κουζίνες
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Το Καρότο
- Rookie poster

σαν τα σουηδικά κεφτεδάκια απ το ΙΚΕΑ, δεν έχει.
άσε που χλιμιντράνε κιόλας.
άσε που χλιμιντράνε κιόλας.
2 .
-
Custom_F
- Rookie poster

Λάικ στο Καρότο γιατί έτσι όπως μου βγήκε ο καφές απτη μύτη, μου ξεβουλωσε το ένα ρουθούνι, πουταν απτό πρωί βουλωμένο κ είχε αρχίσει να μεκνευριζει.
1 .
-
Το Καρότο
- Rookie poster