Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Σεπ 2016, 18:26

Προχτές έφτιαξα μουσακά, απέτυχε λίγο γιατί έβαλα παραπάνω μοσχοκάρυδο απ ότι έπρεπε, σήμερα μαγέιρεψα ολόκληρο ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και από πάνω πρόσθεσα σάλτσα να του δώσω περισσότερη γεύση. Πιθανόν αύριο ή μεθαύριο έχει γεμιστά, την προηγούμενη φορά τα έφτιαξα με κιμά και δεν μου άρεσαν και τόσο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Σεπ 2016, 23:23

Έλα ρε, ξέρεις να φτιάχνεις μουσακά;
Εγώ μόνο πολύ απλά φαγητά, πχ ψητά στα κάρβουνα, αυγά τηγανητά ή βραστά, κάνα ρύζι κλπ. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Σεπ 2016, 23:27

Ε ναι ρε, το κακό είναι ότι δεν έχω χρόνο, ο Μουσακάς απαιτεί 4 ώρες προετοιμασία. Εν τω μεταξύ το τσάκισα το κοτόπουλο, δεν έμεινε ούτε παπάτα. Τρίτη, έχει γεμιστά με ρύζι, την τελευταία φορά που τα έφτιαξα οι ντομάτες είναι απαίσιες στην Γερμανία, μου είπαν για ένα Βουλγάρικο κατάστημα που έχει γαύρο και μαρίδα, ίσως την επόμενη βδομάδα να φάμε και κανά ψαράκι ή αλλιώς χταποδάκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Σεπ 2016, 23:34

Να τα φτιαξεις με το ΣΕ,ειναι και αυτος καλη νοικοκυρα και ταιριαζετε :D :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Σεπ 2016, 23:39

Αυτός είναι η ξεσκονίστρα, η πλύστρα και η ξεματιάστρα. :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 06 Σεπ 2016, 23:38

Μισοπετυχημένα τα γεμιστά, θα ήταν καλύτερα αν οι ντομάτες είχαν καλύτερη γεύση και όχι την σαπίλα που τρώμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Νοέμ 2016, 14:07

Θέλω να φτιάξω σπιτικές πίτες για γύρο. Έχω πάρει τα υλικά, έχω μελετήσει βιντεοτιουτόριαλς κοκ

Το θέμα είναι ότι έχω συνταγές με μαγιά και χωρίς, τι προτείνετε εσείς; Με ή χωρίς; :(
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Νοέμ 2016, 16:03

σχεδον καθε εβδομαδα φτιαχνω πιτογυρο

χωρις μαγια
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Νοέμ 2016, 20:49

Ωραίος ο Μετράνιος, μερακλής. Θα φτιάξω και εγώ χωρίς μαγιά.

Ο απώτερος στόχος μου είναι να φτιάξω και γύρο, στο τηγάνι για αρχή, μετά θα δοκιμάσω και κάτι τέτοιο https://www.amazon.de/Chef-Grill-R-1400W-Gyrosgrill-Hähnchengrill/dp/B001MJG610/ref=sr_1_18/252-1989581-8200404?ie=UTF8&qid=1477853060&sr=8-18-spons&keywords=mini+dönergrill&psc=1

Έχω βρει συνταγές για το μαρινάρισμα της πανσέτας/λαιμού, με πάπρικες, κίμινο, κλπ, απλά νομίζω θέλει δοκιμές μέχρι να πετύχω την επιθυμητή γεύση
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Νοέμ 2016, 21:00

αλλά μην αγοράσεις το χοιρινό γύρο έτοιμο, πάρε φιλοκομμένο φιλέτο χοιρινού από το νέτο, ψήστο και ανακάτεψέτο στο τέλος με λίγο κέτσαπ και πιπέρι κόκκινο, ήή αν δεν θέλεις κέτσαπ, πάρε σως Σκόρδου. Δεν έχω φάει καλύτερη σως από το σκόρδο, μάξιμουμ 1€ κοστίζει. Τζατζίκια, κρεμμύδια στο τέλος μαζί με τις πατάτες. Ντομάτες να πας σε Μανάβικο τουρκικό ή ελληνικό χαλάει την γεύση από το πιτόγυρο, αν πάρεις και καλά βιολογικές από γερμανικό σουπερμάρκετ. Βασικά έχω κόψει την κέτσαπ στις παπάτες μόνο σως σκόρδου πλέον.
0 .

Επιστροφή σε “Μαγειρική”