καλό καρπούζι !

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

καλό καρπούζι !

Δημοσίευσηαπό Spark » 29 Ιουν 2019, 16:46

Το μυστικό για να διαλέγετε νόστιμο καρπούζι

Εικόνα

Το καρπούζι είναι κάτι σαν λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται.
Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά του (όχι εκεί που είναι το κοτσάνι του) και προσέξτε αν το χρώμα της είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, τότε καλό είναι να μην το πάρετε. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε μας το είπε ο μανάβης μας. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει κατευθείαν και δεν χρειάζεται στρίψιμο τότε πάει να πει ότι το καρπούζι κόπηκε από το μποστάνι όταν ήταν ώριμο, και άρα θα είναι μέλι.

Πηγή: spirossoulis.com
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: καλό καρπούζι !

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Ιουν 2019, 17:49

Από τον ήχο όταν το χτυπάς το καταλαβαίνεις.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Ιουν 2019, 18:58

Adminović έγραψε:Από τον ήχο όταν το χτυπάς το καταλαβαίνεις.

αυτό το έχω ακούσει κι εγώ, μάλιστα τις προάλλες έκανα πλάκα σε μια φίλη και χτύπαγα τα καρπούζια με περισπούδαστο ύφος και καλά είμαι ειδικός..
άσχετο αν δεν ξέρω την τύφλα μου η γκόμενα το έχαψε , τι χάπατο...
μετά απο λίγη ώρα της εξήγησα ότι το καρπούζι που της διάλεξα ήταν πλέον σίγουρο ότι ήταν το καλύτερο..
:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 29 Ιουν 2019, 19:04

κάποτε μου ειχε δώσει ενας γυφτος ενα καρπούζι. τον είδα να το ψάχνει ολόγυρα και πονηρεύτηκα.
έπειτα αφου το πήγα σπίτι το έψαξα και εγω ολόγυρα και είδα ένα μικρό στρογγυλό σημάδι στην φλούδα.
το καρπούζι αυτό δεν το έφαγα, το πέταξα, είχε την χειρότερη γεύση.
το μικρό στρόγγυλο σημάδι κατάλαβα τι είναι. είναι το σημείο που είχανε κάνει ένεση στο καρπούζι με κάποιο χημικό, δεν ξέρω τι και γιατί. διάβασα αυτά:

Ο δεύτερος τρόπος πρόωρης ανάπτυξής των καρπουζιών, συνεχίζει, είναι ο εμβολιασμός με ορμόνες. «Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που κάνουμε, έχουμε στη διάθεσή μας δείγμα από καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, και φράουλες, ενώ συνεργαζόμαστε στενά με τις υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν την ευθύνη ελέγχου της λιανικής αγοράς, σε αντίθεση με το Τμήμα Γεωργίας που ελέγχει τον παραγωγό, το χωράφι δηλαδή. Βάσει αυτών των δειγμάτων, όπως ήδη ξέρετε, οι Υπηρεσίες εντόπισαν μη θεμιτή χρήση φυτοφαρμάκων στην παραγωγή φράουλας και ντομάτας σε περιοχές της Λάρνακας και της Ελ. Αμμοχώστου, περιστατικά τα οποία έχουν καταγγελθεί, δημοσιοποιηθεί και φυσικά βρίσκονται υπό την εποπτεία μας. Για τα καρπούζια, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, άρα δεν μπορούμε να δαιμονοποιήσουμε την πρόωρη παραγωγή τους χωρίς αποδείξεις. Οι έλεγχοι που γίνονται όμως είναι αρκετά τακτικοί, άρα εάν εντοπιστεί κάτι μεμπτό φυσικά και θα δημοσιοποιηθεί και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Στο ερώτημα, γιατί δεν κατονομάζονται οι παραγωγοί που παρανομούν, ο κύριος Αδαμίδης δήλωσε πως το γεγονός και μόνο ότι αναφέρονται οι περιοχές που εντοπίζονται αυτές οι παρανομίες, αλλά και το γεγονός ότι το Τμήμα Γεωργίας δεσμεύει τα αγροτεμάχια των παραγωγών για ένα διάστημα αρκετά μεγάλο, έως ότου καθαρίσει από τα τοξικά το χώμα, είναι αρκετή τιμωρία για τον παραγωγό, ο οποίος επί της ουσίας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την περιουσία του εμπορικά. «Το name and shame, είναι περιττό σε αυτή την περίπτωση. Άλλωστε η Κύπρος είναι μικρή και σίγουρα όσοι προμηθεύονταν προϊόντα απ’ αυτούς τους παραγωγούς, γνωρίζουν ποιοι είναι και τι έκαναν. Παρόλα αυτά πρέπει να αναφέρουμε ότι η νομική υπηρεσία εξετάζει ήδη την περίπτωση δημοσιοποίησης ονομάτων παραγωγών που παρανομούν».
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Ιουν 2019, 21:24

Ρουλέτα είναι. Αν το πάρεις στην εποχή του, το πιθανότερο να σου βγεί καλό.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Ιουν 2019, 12:47

Προέλλην έγραψε:Ρουλέτα είναι. Αν το πάρεις στην εποχή του, το πιθανότερο να σου βγεί καλό.

πως απο μια φραση καταλαβαινει κανεις οτι ο δ δεν εχει ιδεα ..
... :D
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Ιουν 2019, 12:54

Adminović έγραψε:Από τον ήχο όταν το χτυπάς το καταλαβαίνεις.

πεστα συνελληνα ..παιρνουμε το καρπουζι και το κραταμε σφιχτα στα δυο μας χερια
υστερα το κουναμε πανω κατω δεξια αριστερα -οπως κουναμε τα ζαρια
αμα ακουσουμε βαρυ και πνιχτο ηχο- δεν ειναι καλο
αν βγει ο ηχος καθαρος σαν τα κυπρέικα κουδουνια τοτε το καρπουζι μας
σημαινει οτι ειναι απο τα καλα !!!

υσ...δεν παιζει κανενα ρολο ο ηχος απο τοτε που τα καρπουζια δεν μεγαλωνουν
στον καιρο τους και φυσιολογικα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Ιουν 2019, 12:58

Spark έγραψε:κάποτε μου ειχε δώσει ενας γυφτος ενα καρπούζι. τον είδα να το ψάχνει ολόγυρα και πονηρεύτηκα.
έπειτα αφου το πήγα σπίτι το έψαξα και εγω ολόγυρα και είδα ένα μικρό στρογγυλό σημάδι στην φλούδα.
το καρπούζι αυτό δεν το έφαγα, το πέταξα, είχε την χειρότερη γεύση.
το μικρό στρόγγυλο σημάδι κατάλαβα τι είναι. είναι το σημείο που είχανε κάνει ένεση στο καρπούζι με κάποιο χημικό, δεν ξέρω τι και γιατί. διάβασα αυτά:

.

εχουν σταματησει με τις ορμονες στον καρπο απο χρονια
και τα σημαδια στα καρπουζια γινονται επειδη μικρα ακομη ακουμπουν σε κατι αλλο
και χαλαει το χρωμα τους
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 20 Ιούλ 2020, 19:26

αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το καρπούζι είναι ώριμο, το κίτρινο χρωμα στο φλοιό, το κοτσάνι να έχει καφετι χρώμα όχι πράσινο και ο ήχος που κάνει όταν το χτυπάμε..

0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 26 Ιούλ 2020, 17:37

Τα φυτοφάρμακα που προκαλούν γρήγορη ανάπτυξη απαγορεύονται σε πολλές χώρες, η χρήση τους εξακολουθεί να επιτρέπεται στην Κίνα, που είναι ένας μεγάλος παραγωγός καρπουζιών. Γι 'αυτό προτείνουμε να είστε προσεκτικοί όταν τα αγοράζετε. προτιμάτε πάντα τη βιολογική γεωργία.

Το Forchlorfenuron είναι ουσία που τονώνει την ανάπτυξη της κυτοκίνης που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του καρπού, του μεγέθους και της αύξησης των αποδόσεων χρησιμοποιείτε και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
0 .

Επιστροφή σε “Μαγειρική”