Ισχύει, απλά χρησιμοποιείς το κεφάλι(ή κεφάλια απο τα χοντρά) και το σώμα το κάνεις σχάρα.
Επίσης όχι ρύζι στην ψαρόσουπα, έλεος.
Το πιο νόστιμο ψάρι
-
Cecily Anne
- Rookie poster

Re: Το πιο νόστιμο ψάρι
asevastos έγραψε:
κι ομως.
θελει πολλα και διαφορετικα, πετροψαρα. και ενα κομματι μουγκρι. δεν εχεις παρα να δοκιμασεις, θεικο ζουμι. στεκεται επαξια διπλα σε κεφαλι απο σφυριδα.
80χρονος ψαρας απο τα μικρατα του, με παρακαλαει να του φερω χειλουδες και περκοχανα, να κανει σουπα για το εγγονακι του, δυσκολευομαι να βρω αρκετα μεγαλα που να μην διαλυθουν με τη ντουφεκια. του πηγαινω κανα ροφακο, και δε χαιρεται τοσο οσο με χειλου.
Περί ορέξεως κολοκυθοπιτα. Κι εμεις τα μικρά χάνους κλπ απο τα διχτυα τα πετάγαμε στη σούπα, μαζι με καμια σουπιά, ( Δοκίμασε το.) αλλά οχι γιατι ειναι και γμ, απλα δεν μπορεις να τα κανεις κατι αλλο και άμα χώσεις μπόλικα μπολικα θα βγάλουν ζουμακι. Εδω δε μιλαμε για αυτές τις περιπτώσεις, εδω θα πανε στο ψαρά να αγοράσουν.
0 .
-
asevastos
- Rookie poster

Custom_F έγραψε:Τα πολλά μικρά σε σχέση με ένα μεγάλο σκέφτηκα, αλλά οκ, το πήρα από άποψη μεγέθους που χάνει τη νοστιμιά. Δεν έχω ιδέα. Εμένα ο, τι ψαρόσουπα κ να μου δώσουν θα τη φάω. Αρκεί νάναι κόκκινη, ναχει λεμονι κ να μην έχει πολύ ρύζι. Καθόλου το δέχομαι, πολύ δε θα τη φάω.
α, οχι ρυζια στην ψαροσουπα. σκετο ζουμι, πατατα, σελινο και τετοια, οκ. ρυζια και ζυμαρικα και λοιπα δεν τα μπορω.
0 .
-
asevastos
- Rookie poster

Cecily Anne έγραψε: μαζι με καμια σουπιά, ( Δοκίμασε το.)
ιεπ, καλη ιδεα ακουγεται αυτο. δεν τοχω κανει ποτε.
αν και τωρα δεν εχω σουπιες, κανα χταποδακι που εχω αφθονα, πως ναναι αραγε;
0 .
-
Cecily Anne
- Rookie poster

Χταπόδι δεν θα έβαζα, ενστικτωδώς κατι δεν με έλκει. Τεσπα καντο σε φάση «έπιασα και μια σουπιά, τι στο καλο να την κανω». Θα με θυμηθείς.
0 .
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Εννοείται οτι στην ψαρόσουπα δεν βάζουμε ούτε ρύζια ούτε τπτ μακαρονοειδή.
Πατάτες, σέλινα, κρεμμύδια μόνο ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και όχι ψιλοκομμένα.
Και από αυτά τρώμε (τρώω) μόνο τις (υπέροχες μέσα σε ψαρόσουπα) πατάτες.
Πατάτες, σέλινα, κρεμμύδια μόνο ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και όχι ψιλοκομμένα.
Και από αυτά τρώμε (τρώω) μόνο τις (υπέροχες μέσα σε ψαρόσουπα) πατάτες.
0 .
-
Custom_F
- Rookie poster

Μπα εγώ δεν τα μπορώ ολόκληρα τα λαχανικά... Τα θέλω περασμένα απτον μύλο κ μετά πάλι όλα μέσα στο ζουμί.
Ααα να σας ρωτήσω. Εμένα η μητέρα μου πάντα κόκκινη την έκανε την ψαρόσουπα. Έτσι την έμαθα, έτσι την ξέρω κ έτσι μαρεσει. Έχω ακούσει όμως να την κάνουν άσπρη κ να την αβγοκοβουν, κάτι που εμένα μου κάνει λίγο... κάπως... Σίγουρα τελικά είναι θέμα γούστου, γίνεται όπως θες, γίνεται ανάλογα τον τόπο, αλλά η παράδοση έχει κάτι συγκεκριμένο;
Ααα να σας ρωτήσω. Εμένα η μητέρα μου πάντα κόκκινη την έκανε την ψαρόσουπα. Έτσι την έμαθα, έτσι την ξέρω κ έτσι μαρεσει. Έχω ακούσει όμως να την κάνουν άσπρη κ να την αβγοκοβουν, κάτι που εμένα μου κάνει λίγο... κάπως... Σίγουρα τελικά είναι θέμα γούστου, γίνεται όπως θες, γίνεται ανάλογα τον τόπο, αλλά η παράδοση έχει κάτι συγκεκριμένο;
0 .
-
nid de mare
- Rookie poster

asevastos έγραψε:Cecily Anne έγραψε: μαζι με καμια σουπιά, ( Δοκίμασε το.)
ιεπ, καλη ιδεα ακουγεται αυτο. δεν τοχω κανει ποτε.
αν και τωρα δεν εχω σουπιες, κανα χταποδακι που εχω αφθονα, πως ναναι αραγε;
O παππούς μου έφτιαχνε ψαρόσουπα κι έβαζε μέσα σουπιά καθώς και μια δυο σταγόνες απ' το μελάνι της.
0 .
In romine tirmeno, Ne romine to fa, Imaginas per meno per imentira
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Custom_F έγραψε:Μπα εγώ δεν τα μπορώ ολόκληρα τα λαχανικά... Τα θέλω περασμένα απτον μύλο κ μετά πάλι όλα μέσα στο ζουμί.
Τί να σου πω παιδάκι μου, αλεσμένα λαχανικά μέσα στη ψαρόσουπα??!
Κοίτα, εμείς ποτέ δεν βάζαμε ντομάτα μέσα στην ψαρόσουπα (και την ντομάτα την λατρεύω), μια φορά μόνο , σε μνημοσυνο συγγενή μου έχω δοκιμάσει ψαρόσουπα με ντομάτα αλλά και κάτι σαν μακαρονάκι μέσα αλλά ήταν φτιαγμένη από επαγγελματία μάγειρα και ομολογώ οτι ήταν νοστιμη αλλά δεν θα προτιμούσα να την φτιάξω έτσι εγώ ποτέ.
Δοκίμασε να την φτιάξεις άσπρη, θα δεις τί νόστιμη που είναι!!!
0 .
-
Cavaliere
- Rookie poster

Πο, ρε είστε κουραστικοί. Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να κάνεις ψαρόσουπα. Κάνετε λες κι ο καθένας κατέχει τα δόγματα της Πίστεως. Μετά κοροϊδέυετε εμένα για το τυρί στα μακαρόνια, ενώ έχετε αναδείξει την ψαρόσουπα σε άβατο. Όπως θες την κάνεις, και άσπρη, και κόκκινη, και ροζέ, και με όστρακα μέσα, και με βακαλάο μέσα, και όπως θες. Και αν θέλετε να ξέρετε, στην Τενερίφη έφαγα και με ρυζάκι λευκή ψαρόσουπα.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.