Το πιο νόστιμο ψάρι
-
Custom_F
- Rookie poster

Re: Το πιο νόστιμο ψάρι
Αν κ το μόνο πράμα που ξέρω από ψάρια είναι να τα τρώω, λογικό μου φαίνεται τα πολλά κ διαφορετικά μικρά να κάνουν πιο νόστιμη ψαρόσουπα, καθώς από μόνο του το μικρό συγκεντρώνει πιο πολλή νοστιμιά απότι το μεγάλο. Στον όγκο χάνεται η νοστιμιά. Φαντάζομαι θα υπάρχουν κ εξαιρέσεις.
0 .
-
Ερμής
- Rookie poster

Ψαράς μου έχει πει οτι μόνο ένα ψάρι έχει την ιδιότητα, όσο μεγαλώνει(σε μέγεθος) να νοστιμεύει. Η γλώσσα.
0 .
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Μπακαλιάρος στην σούπα είναι μαστ
Ακόμα και μόνος του στέκει, χωρίς άλλο ψάρι
Ακόμα και μόνος του στέκει, χωρίς άλλο ψάρι
0 .
-
Custom_F
- Rookie poster

Ερμής έγραψε:Ψαράς μου έχει πει οτι μόνο ένα ψάρι έχει την ιδιότητα, όσο μεγαλώνει(σε μέγεθος) να νοστιμεύει. Η γλώσσα.
Σοβαρα; πάντα πίστευα ότι η γλώσσα είναι το πιο άνοστο κ πιο αδιάφορο ψάρι. Φαντάζομαι εξαρτάται πάντα κ που κ πως θα τη φας. Θα της δώσω ευκαιρία λοιπόν!
0 .
-
Ερμής
- Rookie poster

Πριν κάποιες μέρες σε ψαροταβέρνα του Πειραιά πήραμε μια γλώσσα 2-3 κιλά και μπήκε σχάρα. Ποίημα.
0 .
-
Cecily Anne
- Rookie poster

Ρε τι μαλακιες λέτε! Θα βαλεις ροφό, Χριστοψαρο, μπακαλιάρο, σκορπιναρα και θα βγει χειρότερη σούπα απο μικρά ψαράκια !; Πατε καλα ;
0 .
-
asevastos
- Rookie poster

Ερμής έγραψε:Ψαράς μου έχει πει οτι μόνο ένα ψάρι έχει την ιδιότητα, όσο μεγαλώνει(σε μέγεθος) να νοστιμεύει. Η γλώσσα.
για τη γλωσσα δεν ξερω, δεν εχω ασχοληθει.
οσον αφορα στην ηλικια των ψαριων, μια μεση κατασταση ειναι η ιδανικη, δηλαδη και το πολυ γερικο ψαρι χανει νοστιμαδα, αλλα και το πολυ νεαρο. διαφορα στη γευση παιζει και η εποχη, πριν την αναπαραγωγη ειναι καλυτερα, αμεσως μετα οχι. σημασια εχει επισης ο οσο το δυνατον ακαριαιος θανατος του ψαριου, οσο περισσοτερο βασανιστει μεχρι να πεθανει, τοσο το χειροτερο.
αν και τα παραπανω δεν μπορω να πω οτι ειναι ευκολο να τα διακρινω. οι γευστικες διαφορες ειναι μικρες. αυτο που εχει τη μεγαλυτερη σημασια, ειναι η φρεσκαδα. οποιος εχει φαει ψαρια λιγοτερο απο μιση ωρα απο το θανατο τους, ξερει.
0 .
-
Custom_F
- Rookie poster

Τα πολλά μικρά σε σχέση με ένα μεγάλο σκέφτηκα, αλλά οκ, το πήρα από άποψη μεγέθους που χάνει τη νοστιμιά. Δεν έχω ιδέα. Εμένα ο, τι ψαρόσουπα κ να μου δώσουν θα τη φάω. Αρκεί νάναι κόκκινη, ναχει λεμονι κ να μην έχει πολύ ρύζι. Καθόλου το δέχομαι, πολύ δε θα τη φάω.
0 .
-
Cecily Anne
- Rookie poster

Αναγκαστικά τα μικρά τα βαζεις για ζωμό γιατι δεν μπορεις να τα φας ! Αυτο δε σημαίνει οτι το μεγάλο δε βγάζει ζουμί! Ενα κεφαλι απο ροφο μονο του μπορει να βγάλει κ γμ τις σούπες.
0 .
-
asevastos
- Rookie poster

Cecily Anne έγραψε:Ρε τι μαλακιες λέτε! Θα βαλεις ροφό, Χριστοψαρο, μπακαλιάρο, σκορπιναρα και θα βγει χειρότερη σούπα απο μικρά ψαράκια !; Πατε καλα ;
κι ομως.
θελει πολλα και διαφορετικα, πετροψαρα. και ενα κομματι μουγκρι. δεν εχεις παρα να δοκιμασεις, θεικο ζουμι. στεκεται επαξια διπλα σε κεφαλι απο σφυριδα.
80χρονος ψαρας απο τα μικρατα του, με παρακαλαει να του φερω χειλουδες και περκοχανα, να κανει σουπα για το εγγονακι του, δυσκολευομαι να βρω αρκετα μεγαλα που να μην διαλυθουν με τη ντουφεκια. του πηγαινω κανα ροφακο, και δε χαιρεται τοσο οσο με χειλου.
0 .