Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Οκτ 2017, 23:40

Αγοράζω από το Νέττο, δεν ξέρω αν έχετε εκεί στην περιοχή σας Νέττο, στο Νέττο φέρνουν τις φακές με την ονομασία λεπτές «fein», ενώ για λεπτές μέσα μερικές φορές βάζουν τις χοντρές, τις μεγάλες και η συσκευασία γράφει «fein», ενώ άλλες φορές τις κανονικές που έχουμε Ελλάδα, οι μεγάλες δεν βράζουν με τίποτα, εκτός και αν χρησιμοποιείς χύτρα. Οι λεπτές βράζουν μια χαρά, δεν ξέρω πάντως εγώ έχω πάθει πόσες φορές δηλητηρίαση κυρίως από τις λεπτές με διάρροια.

Απ ότι κατάλαβα πρέπει να πετάς τις δυο πρώτες βράσεις, αλλιώς η τροφική δηλητηρίαση είναι πιθανή, σήμερα δοκίμασα πάλι φακή μετά από μήνες και αυτή την φορά πέταξα το βρασμένο νερό 2 φορές. Να δούμε αν το πείραμα πετύχει.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Οκτ 2017, 00:44

Ρε συ, όσες φορές πήρα φακές, και ήταν πολλές, ήθελαν πάνω απο 2 ώρες(!) βράσιμο. Νομίζω έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα όσπρια δεν είναι φρέσκα εδώ, αλλά κάθονται σε αποθήκες κλπ για χρόνια.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Οκτ 2017, 00:47

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ρε συ, όσες φορές πήρα φακές, και ήταν πολλές, ήθελαν πάνω απο 2 ώρες(!) βράσιμο. Νομίζω έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα όσπρια δεν είναι φρέσκα εδώ, αλλά κάθονται σε αποθήκες κλπ για χρόνια.

Πρώτον από που τις αγοράζεις; Αυτό το πράγμα 2 ώρες μου τυχαίνει μόνο στα φασόλια και μερικές φορές τα άφηνα 3 ώρες. Χύτρα δεν έχω οπότε δεν τρώω φασόλια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Οκτ 2017, 01:04

Απο REWE. Έχω δοκιμάσει και απο τούρκικο μπακάλικο, αλλά πάλι τα ίδια...
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Οκτ 2017, 01:13

Rewe δεν πατώ πόδι ποτέ μου εκεί, το εμφιαλωμένο νερό που αγόραζα βρομούσε και είχε απαίσια γεύση. Δοκίμασε, Edeka, Kaufland και μου έχουν πει καλά λόγια για Aldi για ντομάτες και άλλα οπωροκηπευτικά, οπότε δοκίμασε και εκεί. Αλλά μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένος από Kaufland επειδή είναι λίγο μεγάλα τα καταστήματα που έχουν και έχουν μεγάλη κατανάλωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Οκτ 2017, 01:26

Θα έπεσες σε καμιά χαλασμένη παρτίδα, γενικά τα Rewe μαζί με τα Edeka είναι τα πιο ακριβά και ποιοτικά ΣΜ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Οκτ 2017, 01:35

πήγαινε και στο Kaufland μια από τα ίδια είναι και αυτά

αλλά αν είναι και εκεί σκληρές σημαίνει στην περιοχή σου κάτι παίζει
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Οκτ 2017, 21:00

Aπο περιέργεια πήρα σήμερα το νερό του Ρέβε (πάντα παίρνω άλλο, όχι την δική τους μάρκα). Έχεις δίκιο, παίζει να είναι το πιο άθλιο εμφιαλωμένο που έχω πιεί, νομίζω ακόμη και της βρύσης είναι καλύτερο.
1 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Οκτ 2017, 21:10

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Aπο περιέργεια πήρα σήμερα το νερό του Ρέβε (πάντα παίρνω άλλο, όχι την δική τους μάρκα). Έχεις δίκιο, παίζει να είναι το πιο άθλιο εμφιαλωμένο που έχω πιεί, νομίζω ακόμη και της βρύσης είναι καλύτερο.

μια γνωστή μου είπε ότι κάνουν κιόλας πουστιές στα ράφια, ιδίως στο Ρεβε, δεν πατώ ποτέ μου το πόδι εκεί, ακριβά και καλά καλή ποιότητα
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 06 Οκτ 2017, 00:14

Μην γενικεύουμε τώρα. Πέραν του νερού της μάρκας τους (σήμερα) δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο άσχημο.
0 .

Επιστροφή σε “Μαγειρική”