bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Με τα πάντα, κρέατα, σαλάτες, σούπες.
Προσωπικά μου αρέσει μιξ με σάλτσα σόγιας σε ατμιστά ή τηγανητά ντάμπλινγκς ή σκέτη σε νούντλς μπίφουν .
Να σε ρωτήσω κάτι;
Αυτό το κόκκινο χρώμα που έχει αυτή η σοσ από πού το αποκτάει;
Έχει ως βάση σάλτσα ντομάτας;
Γενικά έχω δει τους ασιάτες που χρησιμοποιούν πολύ τέτοιες σοσ και όλες είναι κόκκινες και πολύ αραιωμένες, σε υγρή μορφή τέλος πάντων.
Ενώ εμείς όταν φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας γίνεται σαν λάσπη.
Λάδι (όχι ελαιόλαδο, σόγιας, ηλιέλαιο, κτλ), καθόλου ή κάποια μπαχαρικά (πχ αστεροειδής άνιθος), και ΠΟΛΥ μπούκοβο ("ολικής αλέσεως") πιπεριών σιτσουάν.
Ντοματες δεν πολυχρησιμοποιούνται στην Ασία.
