Αυτόν τον καιρό παιδεύομαι να φτιάξω σοκολατόπιτα. Ψάχνω ψάχνω ψάχνω καμιά εύκολη συνταγή, με υλικά που έχω στο σπίτι κτλ
Βρίσκω εκεί πέρα μία, που λέτε, του τεμπέλη.
Οκ δεν μπορώ να πω ότι απέτυχε. Τρωγόταν. Αλλά ήταν μούφα σοκολατόπιτα.
Και λέω, μπιζέλι, η επόμενη που θα φτιάξεις θα είναι original σοκολατόπιτα. Αφού δοκιμάστηκες με την πρώτη και τα κατάφερες...πάμε το χεις.
Και πόσες συνταγές δεν είδα. Εκατό διαφορετικές παραλλαγές.
Μία μάλιστα ήθελε να ξοδέψω και έναν τόνο λάδι. Τι λες χρυσό μου; Ξέρεις πού έχει πάει το λάδι; Στη σοκολατόπιτα θα το ξοδέψω; Καλά κάτι άλλες που έλεγαν μία κούπα αλεύρι, 1 φλιτζάνι κακάο κτλ έτρωγαν άκυρο με τη μία.
Τι κούπες και φλιτζάνια; Πες μου ακριβώς γραμμάρια και ml. Γλυκό πάμε να φτιάξουμε εδώ πέρα.
Θα μαντεύω ποσότητες; Τις ίδιες κούπες έχουμε; Άντε
Τέλος πάντων βρίσκω μία που μου φάνηκε στα μέτρα μου. Πάω ψωνίζω τα υλικά. Ξαναπάω ψωνίζω τα υλικά γιατί κάθε φορά κάτι ξεχνούσα. Τα συγκεντρώνω μετά κόπων και βασάνων.
Και αρχίζω να εκτελώ τη συνταγή.
Πανωλεθρία.
Λέρωσα 8.000.000 σκεύη. Άσε που δεν είχα και τα σωστά σκεύη. Όλη η κουζίνα έγινε κώλος. Το μιξεράκι μου κόντεψε να πιάσει φωτιά και να του βγουν τα ελατήρια. Τα υλικά πετάγονταν από δω και από κει. Τα ρούχα μου λερώθηκαν.
Το αποτέλεσμα. Η συνταγή μού κόστισε πολύ παραπάνω απ' όσα αν την έπαιρνα έτοιμη, γμθκ ο Δίας, κουράστηκα απεριόριστα από το να συγκεντρώσω τα υλικά μέχρι να την εκτελέσω και καθάριζα και μία ώρα μετά.
Τελικά, βγήκε κάτι σαν κέικ το οποίο δεν δοκίμασα ακόμη.Μόλις την έβγαλα από τον φούρνο. Σιρόπι δεν έκανα γιατί άντε.
Θα την φάμε έτσι χωρίς σιρόπι. Το σιρόπι με μάρανε.
Την επόμενη φορά έτοιμη. Τέλος.
Μου αρέσει που θέλω να φτιάξω και ρεβανί.
Ρε δεν πα να πνιγείς; Έτοιμο και αυτό.