το τεχνητό κρέας είναι εδω
-
Ελληγεννής
- Rookie poster

Re: το τεχνητό κρέας είναι εδω
Με κλωνοποίηση. Δυστυχώς, για λόγους επιστημονικής ηθικής, η έρευνα σ' αυτόν τον τομέα είναι από περιορισμένη ως τελείως ανύπαρκτη, ενώ η τεχνολογία υπάρχει. Στην ουσία είναι πολιτική απόφαση περισσότερο.
0 .
-
Spark
- Extreme poster

αυτό το θέμα δεν εχει σχέση με τεχνητους ιστους ουτε με κλωνοποιηση, το τεχνητό κρέας ειναι κιμάς
σαν κρέας που όμως προέρχεται απο φυτικά υλικά όπως σόγια κα.
σε αρκετά καταστήματα που πωλουν φυτικά προϊόντα διατροφής έχουν παρασκευάσματα 'σαν κιμά κρέατος'
σαν κρέας που όμως προέρχεται απο φυτικά υλικά όπως σόγια κα.
σε αρκετά καταστήματα που πωλουν φυτικά προϊόντα διατροφής έχουν παρασκευάσματα 'σαν κιμά κρέατος'
0 .
-
Ελληγεννής
- Rookie poster

-
Spark
- Extreme poster

-
Ελληγεννής
- Rookie poster

Από το συγκεκριμένο όχι, αλλά έχω δοκιμάσει διάφορες άλλες και είναι όλες αποτυχημένες.
0 .
-
Γύπας
- Extreme poster

blackpaint έγραψε:Ελληγεννής έγραψε:Κανένα φυτικό προϊόν δεν μπορεί να θυμίζει κρέας. Επίσης δεν μπορεί να είναι αντικαταστήσει 100% το κρέας στην διατροφή μας. Τεχνητό κρέας νοείται μόνο το κρέας που στο μέλλον θα φτιάχνεται εργαστηριακά, από τεχνητές ζωικές ίνες.
ο κιμας, το κοτοπουλο και το ψαρι ειναι πιο ευκολο να φτιαχτουν, σε σχεση με το κοκκινο κρεας με τις ινες του. Οταν θα εχουμε τεχνολογια που θα φτιαχνει ιστους, η παραγωγη κρεατος θα ειναι το ελαχιστο που θα μπορουμε να φτιαχνουμε, θα φτιαχνουμε ανταλλακτικα οργανα για ανθρωπους.
Θα λέμε τότε και δεν θα είναι βρισιά, τσίμπα ένα αpχίδι
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!-
Spark
- Extreme poster

ειναι και κάποιοι που λένε "εισαι ότι τρως" πχ τρως χοιρινό εισαι σαν γουρουνι...
ειναι και η μικρή ανιψια μου αγκαλιά με ενα κουνέλι πετ και αρνείται να φάει κάθε τι που έχει κρέας.
ενταξει δεν λεω να προτιμουμε εισαγόμενα αλλα μπορουμε και εμεις να αντικαταστήσουμε την κρεατοφαγία.
να δειτε που καταστήματα με βιολογικές τροφές πωλουν τετοια προϊόντα, σαν μπιφτέκια, σαν κιμά,
αλλά εχει σημασία ο τρόπος μαγειρικής τους, καλός μάγειρας φτιάχνει την γεύση, με λίγη πάπρικα παίρνει χρώμα γινεται και πικάντικο...
ειναι και η μικρή ανιψια μου αγκαλιά με ενα κουνέλι πετ και αρνείται να φάει κάθε τι που έχει κρέας.
ενταξει δεν λεω να προτιμουμε εισαγόμενα αλλα μπορουμε και εμεις να αντικαταστήσουμε την κρεατοφαγία.
να δειτε που καταστήματα με βιολογικές τροφές πωλουν τετοια προϊόντα, σαν μπιφτέκια, σαν κιμά,
αλλά εχει σημασία ο τρόπος μαγειρικής τους, καλός μάγειρας φτιάχνει την γεύση, με λίγη πάπρικα παίρνει χρώμα γινεται και πικάντικο...
0 .
-
blackpaint
- Basic poster

αν εχω καταλαβει καλα, το τεχνητο κρεας φτιαχνεται απο πρωτεινες που συντιθενται με ουσιες που παραγονται απο φυτικες υλες (για φυκια διαβασα) οι οποιες ομως επεξεργαζονται ωστε να δωσουν τα συστατικα των πρωτεινων. Δεν ειναι η κλασσικη απομιμηση κιμα απο σογια.
0 .
-
Spark
- Extreme poster

blackpaint έγραψε:αν εχω καταλαβει καλα, το τεχνητο κρεας φτιαχνεται απο πρωτεινες που συντιθενται με ουσιες που παραγονται απο φυτικες υλες (για φυκια διαβασα) οι οποιες ομως επεξεργαζονται ωστε να δωσουν τα συστατικα των πρωτεινων. Δεν ειναι η κλασσικη απομιμηση κιμα απο σογια.
όπως τα διάβασες στο πρωτο ποστ.
λοιπον εσυ θα αγοράσεις το μπεργκερ που έχει "σαν κρέας" μπιφτέκι απο φυτικές ύλες;
0 .
-
Ελληγεννής
- Rookie poster

Γενικά εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν θες να φας κρέας, γιατί πρέπει να φας κάτι που να θυμίζει κρέας;
0 .