Βιβλία προγραμματισμού

Βιβλία λογοτεχνικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά κλπ.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Βιβλία προγραμματισμού

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Μαρ 2015, 05:52

Ξεκινάμε από C

C Programming in One Hour a Day, Sams Teach Yourself (7th Edition)

Εικόνα

C Programming Absolute Beginner's Guide (3rd Edition)

Εικόνα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Re: Βιβλία προγραμματισμού

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 19 Ιούλ 2015, 09:23

Αχ, τι μου θυμησες.....
Αν και δεν ειχα διαβασει αυτα, θυμαμαι οταν ειχα παει στο βιβλιοπωλειο και διαλεγα ποιο θα παρω για την C... Ωραια στιγμη!
Και οταν αρχισα να το μελεταω και να γραφω κωδικα... ονειρο :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 19 Ιούλ 2015, 11:55

To πρόβλημα είναι πως για κάποιον που πραγματικά θέλει να συλλέξει και τα βιβλία κοστίζουν ο κούκος αηδόνι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 19 Ιούλ 2015, 13:16

Τώρα που το ανέφερες, εγώ έχω πρόβλημα χώρου και αντί να συλλέγω προσπαθώ να δώσω, ή/και σταδιακά να αντικαταστήσω με ηλεκτρονικά αντίτυπα τα βιβλία πληροφορικής που μαζεύω εδώ και 20 χρόνια (κυρίως C/C++/C# και βάσεις δεδομένων). Πρέπει κάποια στιγμή να κάνω κάποια λίστα με τα διαθέσιμα και να την δημοσιεύσω αν δω ποιος θέλει να τα πάρει. Επίσης το ίδιο με όσα διαθέτω σε μορφή PDF.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 19 Ιούλ 2015, 13:25

Τα έχω και εγώ σε λίστα και σε ηλεκτρονική μορφή, απλώς είναι λίγο δύσκολο να βρω χώρο, εκτός αυτού πρέπει να διαθέτει κανείς μια καλή δουλειά που να του εξασφαλίζει την οικονομική του κατάσταση, γιατί με πενιχρά χρήματα μόνο σε pdf μορφή μπορείς να τα βρει κάποιος.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΧιΞιF
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΧιΞιF » 19 Ιούλ 2015, 20:38

Εικόνα

Python for Informatics
Διατίθεται δωρεάν σε διαφορες ηλεκτρονικές μορφές: http://www.pythonlearn.com/book.php
Τα πρώτα δώδεκα κεφάλαια διδάσκονται από τον συγγραφέα του βιβλίου στο:
https://www.coursera.org/course/pythonlearn

Δεν μπορώ να κρίνω το βιβλίο από μόνο του γιατί το μελέτησα παρακολουθώντας τα μαθήματα του συγγραφέα. Ο συνδιασμός είναι εξαιρετικός για αρχάριους.
0 .
https://s3.postimg.org/kx8bfstpv/Lone_Wolf_and_Cub.jpg

'For assassinations I charge 500 Ryo.'

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 19 Ιούλ 2015, 21:02

Παιδιά, άν κάποιος θέλει την δεύτερη έκδοση του βιβλίου C++ του Βjarne Stroustrup, και μπορεί να κάνει υπομονή μέχρι τα τέλη Αυγούστου που θα κατεβώ Ελλάδα, ας μου στείλει ΠΜ. Δεν είναι η τελευταία έκδοση (τελευταία είναι η τρίτη) αλλά το περιεχόμενο έιναι ακόμα 100% έγκυρο και 98% πλήρες, και είναι τσάμπα για όποιον ενθουσιώδη προγραμματιστή έχει πρόθεση να του προσφέρει ένα καλό σπίτι :-)
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 19 Ιούλ 2015, 21:07

Επίσης, για C++, για κάπως πιο προχωρημένους, απαραιτήτως αυτό:

http://www.amazon.co.uk/How-Not-Program ... 1886411956

Εικόνα

Είναι επίτηδες εξαιρετικά επίπονο στην ανάγνωση, αλλά σε ανταμείβει με τεράστια απόλαυση, και σε μαθαίνει κόλπα και λεπτομέρειες που ο μόνος άλλος τρόπος να τα μάθεις είναι να σπάσεις τα μούτρα σου σε περιβάλλον παραγωγής.

(αυτό δεν το χαρίζω, αλλά αν βρώ πουθενά τζαμπατζέ ηλεκτρονική έκδοση, θα την διαδώσω)
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 19 Ιούλ 2015, 22:42

Μικρό το βρίσκω μπορώ να σου βρω με πάνω από 1000 ~ 1800 σελίδες για C++, όπως είπα όμως η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο. Και ρε γαμώτο τα καλύτερα είναι στην Αμερική.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 05 Αύγ 2015, 23:49

Metranion έγραψε:Μικρό το βρίσκω μπορώ να σου βρω με πάνω από 1000 ~ 1800 σελίδες για C++, όπως είπα όμως η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο. Και ρε γαμώτο τα καλύτερα είναι στην Αμερική.

Καλά, αξιολογείς ένα βιβλίο με βάση των αριθμό των σελίδων; Πλάκα μας κάνεις;

Επίσης, εδώ που είμαι εγώ (UK) υπάρχουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που να διατίθεται στην Αμερική και να μην υπάρχει εδώ. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει ακόμα αυτή η αντίληψη περί γεωγραφικών περιορισμών. Πριν 20 χρόνια ναι, υπήρχε, αλλά τώρα που μπορείς να παραγγείλεις οτιδήποτε από οπουδήποτε, γιατί; Και επιπλέον, για όποιον δεν θέλει να πληρώσει και δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς περί νομιμότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας, σχεδόν τα πάντα έχουν σκαναριστεί και κυκλοφορούν ως δωρεάν PDF που μπορεί να βρεί κανείς με ένα επίμονο γκουγκλάρισμα.

Τεσπά, επίσης για C++, για όσους έχουν περάσει το στάδιο αρχαρίου, υπάρχει το "The C++ Standard Library - A Tutorial and Reference", του Nicolai Μ. Josuttis. Καλύπτει templates, STL, iterators, containers, smart pointers, function objects και αρκετά άλλα παρεμφερή. Σε πολύ βάθος. Εκ των ουκ άνευ για σοβαρές δουλειές:

http://www.amazon.co.uk/The-Standard-Li ... 0201379260

Φυσικά, κυκλοφορεί κατά τόπους και σε τζαμπατζέ PDF για όποιον ενδιαφέρεται. Για μένα είναι το ένα από τα τέσσερα βιβλία προγραμματισμού τα οποία εξακολουθώ να διατηρώ σε χάρτινη μορφή και δεν θα φύγουν ποτέ από τη βιβλιοθήκη ή το γραφείο μου όσο ζώ (μπορεί να τα κληρονομήσουν τα ανήψια μου όμως, αν μεγαλώνοντας βγούνε νέρντουλες σαν τον θείο τους).
0 .

Επιστροφή σε “Βιβλία”