Εδω θα βαζω και θα σχολιαζω διαφορα βιβλια (πολιτικα κυριως) που διαβαζω αυτον τον καιρο. Εννοειται οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να βαλει δικα του βιβλια και σχολια
Κανω την αρχη με το....
Ευρωκομμουνισμός - Θεωρία και στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου - Κώστας Σκολαρίκος *
http://www.biblionet.gr/book/203708/%CE ... F%8C%CF%82
Διεξοδικη αναλυση απο μαρξιστικη-λενινιστικη σκοπια του φαινομενου του ευρωκομμουνισμου οπως αυτο εκφραστηκε σε Γαλλια, Ιταλια, Ισπανια και Ελλαδα απο τον ΒΠΠ μεχρι το '91 και τις μεταλλαξεις των πρωην ευρωκομμουνιστικων κομματων μετα το τελος του ΨΠ καθως και την δημιουργια του Κομματος της Ευρωπαικης Αριστερας.
Πιστευω δεν υπαρχει καλυτερο βιβλιο στην ελληνικη βιβλιογραφια σχετικα με αυτο το θεμα και ο Σκολαρικος ακολουθει καθε βημα της διαμορφωσης της ευρωκομμουνιστικης στρατηγικης σε αυτες τις 4 χωρες.
Τα μονα μειον που μπορω να βρω ειναι οτι θα μπορουσε να αναφερθει λιγακι σε λιγοτερο γνωστες περιπτωσεις, οπως τα ΚΚ Μ. Βρετανιας και Ιαπωνιας καθως και οτι σαν θεμα αφορα μονο οσους ειναι αρρωστους με τα πολιτικα οπως εμενα οποτε δεν ενδιαφερει το ευρυ κοινο
* Ο Σκολαρικος ειναι συνεργατης του τμηματος Ιστοριας της ΚΕ του ΚΚΕ
Βαθμολογια - 4/5, το συστηνω σε οσους ειναι πορωμενοι με τα πολιτικα, και ειδικα σε κομμουνιστες και ζαιους.
Bιβλιοκριτικες
-
- Ultimate Stalker
Re: Bιβλιοκριτικες
Δοκίμια για την Τέχνη - Walter Benjamin
https://www.politeianet.gr/books/benjam ... hni-194710
O Mπενγιαμιν ηταν γερμανοεβραιος και μελος της Σχολης της Φραγκφουρτης και το βιβλιο εχει να κανει με το πως να εισαγουν οι μαρξιστες περισσοτερα αντιχριστιανικα, εθνομηδενιστικα και φιλοLGBTQ+ στοιχεια στην τεχνη για να διαφθειρουν τον Ντυτικο Πολιτιζμο
Πλακα κανω προφανως αν και σιγουρα καποιο το χαψαν
Περιεχονται 3 δοκιμια, το πρωτο αφορα τις αλλαγες που επεφερε στην τεχνη η φωτογραφια, ο κινηματογραφος καθως και γενικοτερα η μαζικη (ανα)παραγωγη της. Το δευτερο την ιστορια της φωτογραφιας και το τριτο αφορα εναν Εντουαρντ Φουξ, μελος του γερμανικου Σοσιαλδημοκρατικου Κομματος που αναθεμα αν καταλαβα γιατι ασχολειται με αυτον.
Το πρωτο δοκιμιο παλευοταν, στο δευτερο αρχισα να χανω την μπαλα καπου στην μεση και το τριτο ηταν για πολυ γερα νευρα και δεν το τελειωσα ποτε. Εχει μερικες ενδιαφερουσες σκεψεις για την τεχνη αλλα ουτε το θεμα με αφορα ουτε πιστευω οτι δε θα μπορουσε να τις μεταφερει πιο καθαρα και συνοπτικα. Ολοι αυτοι οι ακαδημαικοι ''μαρξιστες'' ειναι πολυ μπλα μπλα για το τιποτα.
Βαθμολογια 1/5 - Καταλληλο μονο για πολυ κουλτουριαρηδες ή οσους θελουν να εντυπωσιασουν κουλτουριαρες
Γενικα δεν το συστηνω.
https://www.politeianet.gr/books/benjam ... hni-194710
O Mπενγιαμιν ηταν γερμανοεβραιος και μελος της Σχολης της Φραγκφουρτης και το βιβλιο εχει να κανει με το πως να εισαγουν οι μαρξιστες περισσοτερα αντιχριστιανικα, εθνομηδενιστικα και φιλοLGBTQ+ στοιχεια στην τεχνη για να διαφθειρουν τον Ντυτικο Πολιτιζμο

Πλακα κανω προφανως αν και σιγουρα καποιο το χαψαν

Περιεχονται 3 δοκιμια, το πρωτο αφορα τις αλλαγες που επεφερε στην τεχνη η φωτογραφια, ο κινηματογραφος καθως και γενικοτερα η μαζικη (ανα)παραγωγη της. Το δευτερο την ιστορια της φωτογραφιας και το τριτο αφορα εναν Εντουαρντ Φουξ, μελος του γερμανικου Σοσιαλδημοκρατικου Κομματος που αναθεμα αν καταλαβα γιατι ασχολειται με αυτον.
Το πρωτο δοκιμιο παλευοταν, στο δευτερο αρχισα να χανω την μπαλα καπου στην μεση και το τριτο ηταν για πολυ γερα νευρα και δεν το τελειωσα ποτε. Εχει μερικες ενδιαφερουσες σκεψεις για την τεχνη αλλα ουτε το θεμα με αφορα ουτε πιστευω οτι δε θα μπορουσε να τις μεταφερει πιο καθαρα και συνοπτικα. Ολοι αυτοι οι ακαδημαικοι ''μαρξιστες'' ειναι πολυ μπλα μπλα για το τιποτα.
Βαθμολογια 1/5 - Καταλληλο μονο για πολυ κουλτουριαρηδες ή οσους θελουν να εντυπωσιασουν κουλτουριαρες

1 .
-
- Supreme poster
και τα δυο άχρηστα είναι το πρωτο διαπραγματεύεται θεωρίες που δεν υφισταται
δηλαδη στο περιπου ειναι συζητήσεις μεταξυ μεθυσμένων
που μολις ξεσαβουρωσουν απο την ντιρλα θα τα εχουν ξεχασει
για το δευτερο καλα το ειπες αλλα δεν ειναι πλακα
και δεν εχει πλακα σε αυτα τα θεματα
υσ..διαβασε περισσοτερο και βιβλια με υπαρκτο προβληματισμο -ζητηματα
και αναμενουμε το επομενο βιβλιο με αγωνια.gif)
και αναμενουμε το επομενο βιβλιο με αγωνια
.gif)
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
- Ultimate Stalker
nemo έγραψε:και τα δυο άχρηστα είναι το πρωτο διαπραγματεύεται θεωρίες που δεν υφισταται
Το περιμενα οτι πιστευεις αυτες τις μαλακιες

0 .
-
- Supreme poster
Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:και τα δυο άχρηστα είναι το πρωτο διαπραγματεύεται θεωρίες που δεν υφισταται
Το περιμενα οτι πιστευεις αυτες τις μαλακιες
τα εχω δει και ξερω πως συμβαινει αλλες φορες γινεται στην τυχη και αλλες με δολο
μη συνεχιζεις πρωτον δεν εχω χρονο για να σου ανταποδίδω και δευτερον
θα χασεις ειναι σαν να κλεβω εκκλησια
0 .
-
- Ultimate Stalker
nemo έγραψε:
τα εχω δει και ξερω πως συμβαινει αλλες φορες γινεται στην τυχη και αλλες με δολο
Τι ξερεις βρε χαμενε, εχεις διαβασει Μπενγιαμιν? Φιδεμπορα

0 .
-
- Ultimate Stalker
Φασισμός και κοινωνική επανάσταση - Rajani Palme Dutt
https://www.public.gr/product/books/gre ... 5903280pp/
Eιναι απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο βιβλιο που εχει γραφτει για τον φασισμο απο μαρξιστικη σκοπια. Ο P.R. Dutt ηταν βασικος θεωρητικος του ΚΚ Μ.Βρετανιας και εγραψε αυτο το βιβλιο το 1934, δηλαδη λιγο μετα την ανοδο του Χιτλερ στην Γερμανια.
Αναλυει την ανοδο του φασισμου σε Ιταλια, Γερμανια και Αυστρια, τις σχεσεις φασισμου-κεφαλαιου, την κριση του καπιταλισμου το '29 και κυριως το πως η ευρωπαικη σοσιαλδημοκρατια βοηθησε να ανεβουν οι φασιστες στην εξουσια.
Γραφτηκε την περιοδο που η Κομιντερν δεν ειχε υιοθετησει ακομα την τακτικη των Λαικων Μετωπων και αυτο αντανακλαται στην πολεμικη εναντιον της σοσιαλδημοκρατιας που υπαρχει μεσα στο βιβλιο.
Οι μονες ελλειψεις που μπορω να σκεφτω ειναι οτι επειδη γραφτηκε το '34, αναγκαστικα παραλειπονται οι περιπτωσεις της Ισπανιας και της Ιαπωνιας, καθως και στην Αν. Ευρωπη, οπως επισης και εξελιξεις που συνεβησαν μεχρι το '45, οπως πχ το Ολοκαυτωμα
Βαθμολογια - 4,5/5 - Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το ζητημα του φασισμου ανεξαρτητα με το ποσο πολιτικοποιημενοι ειναι και τι πολιτικες αντιληψεις εχουν.
https://www.public.gr/product/books/gre ... 5903280pp/
Eιναι απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο βιβλιο που εχει γραφτει για τον φασισμο απο μαρξιστικη σκοπια. Ο P.R. Dutt ηταν βασικος θεωρητικος του ΚΚ Μ.Βρετανιας και εγραψε αυτο το βιβλιο το 1934, δηλαδη λιγο μετα την ανοδο του Χιτλερ στην Γερμανια.
Αναλυει την ανοδο του φασισμου σε Ιταλια, Γερμανια και Αυστρια, τις σχεσεις φασισμου-κεφαλαιου, την κριση του καπιταλισμου το '29 και κυριως το πως η ευρωπαικη σοσιαλδημοκρατια βοηθησε να ανεβουν οι φασιστες στην εξουσια.
Γραφτηκε την περιοδο που η Κομιντερν δεν ειχε υιοθετησει ακομα την τακτικη των Λαικων Μετωπων και αυτο αντανακλαται στην πολεμικη εναντιον της σοσιαλδημοκρατιας που υπαρχει μεσα στο βιβλιο.
Οι μονες ελλειψεις που μπορω να σκεφτω ειναι οτι επειδη γραφτηκε το '34, αναγκαστικα παραλειπονται οι περιπτωσεις της Ισπανιας και της Ιαπωνιας, καθως και στην Αν. Ευρωπη, οπως επισης και εξελιξεις που συνεβησαν μεχρι το '45, οπως πχ το Ολοκαυτωμα
Βαθμολογια - 4,5/5 - Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το ζητημα του φασισμου ανεξαρτητα με το ποσο πολιτικοποιημενοι ειναι και τι πολιτικες αντιληψεις εχουν.
0 .
-
- Supreme poster
Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:
Τι ξερεις βρε χαμενε, εχεις διαβασει Μπενγιαμιν? Φιδεμπορα
οχι ισως να εχω ακουσει απο σποντα κατι που θα ειχε γραψει
για πε κατι απο αυτον
edit διόρθωση γιατι δεν ειχα καταλαβει ποιον εννόησες
διαβασα πολλα βιβλια για την τεχνη και τις βαθύτερες επιρροες που ασκεί
και οχι μονο δηλαδη κατεχω πολλα απο τεχνη αλλα μη με πεις για ονοματα
συνηθως δεν κρατω ονοματα εκτος αυτα που με ενθουσιαζουν
0 .
-
- Supreme poster
Λαχουρένιος έγραψε:Φασισμός και κοινωνική επανάσταση - Rajani Palme Dutt
4,5/5 - Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το ζητημα του φασισμου ανεξαρτητα με το ποσο πολιτικοποιημενοι ειναι και τι πολιτικες αντιληψεις εχουν.
ενας σκυλος γυρίζει σαν τρελός δαγκάνοντας την ουρά του
..δηλαδη να διαβασει καποιος την ιστορια του φασισμου -ναζισμου;
και γιατι δεν πας απο την αρχη οτι ο φασισμος ειναι στην ουσια δημιούργημα
των αριστερων στην ιταλια ηδη το 1870 περιπου
και η φυτρα του ναζισμου ειναι καπου απο το 1830 με 1850 στην γερμανια ;
λαχουρ μια μαλακια και μιση διαβαζεις
0 .
-
- Ultimate Stalker