Εγώ διαβάζω του Ισιγκούρο "Μη με αφήσεις ποτέ".
Κάποιοι διαβάζουν το "Waffen SS" και θα τους ζητηθεί να μας κάνουν παρουσίαση και λογοτεχνική ανάλυση.
Θα μπορούσαν να το διαβάσουν ο Adminovic, ο Λαχουρένιος, ε ... μπορεί και ο Ραν Ταν Πλαν (δεν θα έχει τίποτα το κόμμα του εναντίον των Γιαπωνέζων αφού ο Στάλιν και οι Γιαπωνέζοι είχαν ένα understanding στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι που έπεσαν οι βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι).
Αν γίνει και πολιτισμένη συζήτηση, θα χτυπήσουν καμπανάκια στο Google Search ως κάτι ασυνήθιστο.
Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
-
NikosVy
- Extreme poster

Re: Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
nemo
- Supreme poster

Re: Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
apo ιαπωνια εχω διαβασει ΜΟΝΟ το σμηνος των σπουργιτων φανταστικο βιβλιο το εχω διαβασει παραπανω
απο τρεις φορες -μου το ειχε συστησει η γαλη
απο τρεις φορες -μου το ειχε συστησει η γαλη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Εγώ διαβάζω διάφορα ιστορικά βιβλία και αν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον το ανεβάζω στα διάφορα θέματα του νετ. Αυτή την εποχή διαβάζω 3 βιβλία ( για 2η φορά ) : α) Νυρεμβέργη ( οι συνεντεύξεις που πήρε ο ψυχίατρος Leon Goldenson από τους κατηγορούμενος και κάποιους μάρτυρες της Δίκης της Νυρεμβέργης ) β) Η Δίκη της Νυρεμβέργης του Ίρβινγκ και γ) Τα καπάκια του Κωστή Παπαγιώργη.
Για πρώτη φορά διαβάζω το Οι αρματολοί της Ρούμελης του Τσιαμαλου ( υπάρχει και σαν διδακτορικό στο ίντερνετ , αλλά η έκδοση που έχω είναι κάπως επαυξημένη ).
Για πρώτη φορά διαβάζω το Οι αρματολοί της Ρούμελης του Τσιαμαλου ( υπάρχει και σαν διδακτορικό στο ίντερνετ , αλλά η έκδοση που έχω είναι κάπως επαυξημένη ).
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σημερα βρηκα σε μια σελιδα να εχει ανεβει ολοκληρη η Ελληνικη Ιστορια του Κορδατου και σκεφτομαι να ξεκινησω καποιον απο τους τομους.. Ειναι ενα πολυτομο εργο (10+ τομοι) που ξεκιναει απο την ιστορικη αναλυση των ομηρικων επων και φτανει μεχρι το 1924. Σιγουρα θα εχει πολλες ελλειψεις γιατι προκειται για προπολεμικα βιβλια αλλα μου αρεσει ο μαρξιστικος-υλιστικος τροπος αναλυσης που χρησιμοποιει και η ματια του πανω στα γεγονοτα. Ειχα διαβασει μια αλλη ιστορια που ειχε γραψει πανω στην αρχ. ελληνικη φιλοσοφια και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Σημερα βρηκα σε μια σελιδα να εχει ανεβει ολοκληρη η Ελληνικη Ιστορια του Κορδατου και σκεφτομαι να ξεκινησω καποιον απο τους τομους.. Ειναι ενα πολυτομο εργο (10+ τομοι) που ξεκιναει απο την ιστορικη αναλυση των ομηρικων επων και φτανει μεχρι το 1924. Σιγουρα θα εχει πολλες ελλειψεις γιατι προκειται για προπολεμικα βιβλια αλλα μου αρεσει ο μαρξιστικος-υλιστικος τροπος αναλυσης που χρησιμοποιει και η ματια του πανω στα γεγονοτα. Ειχα διαβασει μια αλλη ιστορια που ειχε γραψει πανω στην αρχ. ελληνικη φιλοσοφια και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος.
την εχω και πολλες αλλες και να συνεχισεις να διαβαζεις για να σου φυγουν τα παραμυθια που σου εχουν πει
οσο για τις δικες καποτε διαβασα μια και δεν θυμαμαι ποια ηταν -δεν μου προκαλουν κανενα ενδιαφερον οι εξομολογησεις
των γερμανων αν διαβασεις μια τα ξερεις ολα μια και οι λεπτομερειες δεν αλλαζουν τιποτα
οσο για τα ντοκιμαντερ τα βλεπω σαν τρελος προχτες ειδα και εμαθα οτι ο χιτλερ αυτοκτονησε με περιστροφο και οχι με χαπι
και ο κερατας ο σταλιν το ειχε αποκρυψει
θα μου πειτε και τι εγινε ! φανερωσε μια ακομη πτυχη του σταλιν
0 .
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

nemo έγραψε:ο χιτλερ αυτοκτονησε με περιστροφο και οχι με χαπι
Με περίστροφο , αλλά αν θυμάμαι καλά είχε και μια αμπούλα στο στόμα.
Ίρβινγκ , Ο Πόλεμος του Χίτλερ :
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

( συνέχεια από εδώ viewtopic.php?f=30&t=12299&start=50#p311832 )
*
- Στην Κατοχή η εθνική οργάνωση ΠΑΟ φυγάδεψε από το Αγιονόρος δεκάδες Εγγλέζους και Νεοζηλανδούς που είχαν παγιδευτεί στην Ελλάδα με την είσοδο των Γερμανών. Φυγάδεψε ακόμη πολλούς Έλληνες αξιωματικούς , στρατιώτες και πατριώτες που ήθελαν να φύγουν στη Μέση Ανατολή για να συνεχίσουν από εκεί τον αγώνα. Την ΠΑΟ την διέλυσε ο ΕΛΑΣ. Το 1944 δεν υπήρχε. Το ΕΑΜ κατηγορούσε την ΠΑΟ ως φασιστική οργάνωση , η οποία οπλίστηκε από τους Γερμανούς και η οποία ήθελε να φέρει πίσω τον βασιλιά. Η ΠΑΟ ήταν στρατιωτική οργάνωση και έκανε μόνο αντίσταση. Δεν έκανε πολιτική. Ήταν αναγνωρισμένη απ' το στρατηγείο της Μέσης Ανατολής και τα όπλα της τα έδωσαν οι Εγγλέζοι.
Η ΠΑΟ και ο Αντών Τσαούς χτυπούσαν τους Βούλγαρους. Ο ΕΛΑΣ χτυπούσε την ΠΑΟ.
Όσοι πήγαν στο ΕΑΜ δεν ήταν όλοι κομμουνιστές. Πήγαν όμως γιατί ήθελαν να αλλάξει η πολιτική κατάσταση μετά την απελευθέρωση. Για να μην υπάρχει ξανά φαυλοκρατία , δικτατορίες και κάλπικες εκλογές και για να μην ξαναέρθει ο βασιλιάς.
Η ΟΠΛΑ ήταν ένα είδος υπεραστυνομίας του ΕΛΑΣ. Ήταν φοβερή και ανεξέλεγκτη στα εγκλήματά της. Άντρο δολοφόνων και εκτελεστών. Για τις εκτελέσεις χρησιμοποιούσαν δήμιους.
Το ΕΑΜ δεν έκανε εθνική αντίσταση, αλλά κομμουνιστική επανάσταση . Έσφαζε όσους του αντιστέκονταν και κυρίως φτωχούς. Γιατί το μεγαλύτερο εμπόδιο στον κομμουνισμό ήταν οι φτωχοί που παρέμεναν πιστοί στις ιδέες τους και δεν αντιδρούσαν.
- Ένα απ' τα βασανιστήρια που χρησιμοποιούσαν επί δικτατορίας Μεταξά κατά των αντιφρονούντων ήταν ο πάγος και το ρετσινόλαδο*.
Ο Βενιζέλος έκανε πολλά σφάλματα. Έσπειρε τον διχασμό. Ακόμη ξερίζωσε μια για πάντα τον Ελληνισμό της Ιωνίας με εκείνη την εγκληματική ανταλλαγή πληθυσμών. Δεν μπόρεσε να δει καθαρά το παιχνίδι που έπαιζαν στη ράχη μας οι Σύμμαχοι. Ο Κωνσταντίνος που ήταν γερμανόφιλος , δεν ζήτησε να ταχθούμε με το μέρος της Γερμανίας . Απλά ζήτησε ουδετερότητα. Ενώ ο Βενιζέλος που πίστευε στους Αγγλογάλλους παραδόθηκε άνευ όρων σε αυτούς . Τους έφερε στη Μακεδονία και χώρισε την Ελλάδα στα δύο. Μ' αυτούς έδιωξε τον βασιλιά , αυτοί τον εγκατέστησαν στην Αθήνα, αυτοί μας εξευτέλισαν , αυτοί μας έστειλαν στην Μικρά Ασία για να πιέσουν τους Τούρκους, κι όταν πήραν τα ανταλλάγματα που ήθελαν , εξόπλισαν τον Κεμάλ και μας εγκατέλειψαν σαν πρόβατα στη σφαγή. Και με την καταστροφή της Μικράς Ασίας ρίζωσε ο διχασμός.
*
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
- Οι κομμουνιστές κορόιδεψαν τον λαό και τον παγίδεψαν με το ΕΑΜ και την εθνική αντίσταση. Επειδή ήξεραν ότι ολαός δεν τους ήθελε και δεν θα τους ακολουθούσε , βρήκαν τρεις μωροφιλόδοξους , ψευτοαρχηγούς ανύπαρκτων κομμάτων , και ίδρυσαν τον ΕΑΜ σαν δήθεν πανεθνικό μέτωπο. Καμουφλάρανε πίσω απ' αυτό το πραγματικό τους πρόσωπο , κι άρχισαν να ρίχνουν στον λαό παραπλανητικά συνθήματα. Μίλησαν για το διώξιμο του κατακτητή , για το οποίο ποτέ δεν νοιάστηκαν. Μίλησαν για το ψωμί του φτωχού που του το έκλεβαν για να καλοπερνούν οι 70.000 τεμπέληδες που είχαν πιάσει τα βουνά. Κι ανακάτεψαν στα συνθήματά τους την ειρήνη και την πανανθρώπινη ισότητα , και τα ιερά αυτά λόγια άγγιξαν την καρδιά του δημοκρατικού πληθυσμού , τον παρέσυραν μαλακά στο ΕΑΜ και μέσα σε λίγο καιρό η Αντίσταση χωρίς να το καταλάβει πλάγιασε σε κρεβατοκάμαρα κομμουνιστική. Και μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε εξόντωση όλων των αντιπάλων τους με στόχο την κατάληψη της εξουσίας. Ο ΕΛΑΣ δεν πολέμησε τους Γερμανούς. Πολέμησε με μανία όλες τις άλλες εθνικές αντάρτικες οργανώσεις. Τον ΕΔΕΣ τον απομόνωσε στην Ήπειρο και αργότερα έπεσε απάνω του ο Άρης και τον διέλυσε. Ο ίδιος πάλι ο Άρης συνέτριψε τον Ψαρρό με το σύνταγμά του , το 5/42 , και σκότωσε και τον ίδιο τον Ψαρρό. Και στη Μακεδονία την ΠΑΟ, που δεν ήταν καλά οπλισμένη , την εξαφάνισε εντελώς. Σκότωσε , έσφαξε και έκαψε όλα τα μέλη της , μαζί σχεδόν με τις οικογένειές τους. Αυτή είναι η Αντίσταση που έκανε ο ΕΛΑΣ. Αυτός ήταν ο πόλεμός του. Τα δυο τελευταία χρόνια της Κατοχής , το φάσμα του τρόμου είχε απλωθεί σα σάβανο πάνω από την Ελλάδα. Είναι τεράστιες οι εκτελέσεις που έκαναν. Και είναι ντροπή για εμάς τους Έλληνες να λέμε Εθνική Αντίσταση αυτό το κομμουνιστικό μακελειό. αυτό το ανεξέλεγκτο σφάξιμο. Σκότωσαν πάνω από 200.000 ανθρώπους. Τους περισσότερους από αυτούς τους εκτέλεσαν τους τελευταίους μήνες του 1944 και τον Γενάρη του 1945. Σκότωναν μέχρι να υπογράψουν την Συμφωνία της Βάρκιζας. Καθάριζαν όσους περισσότερους "φασίστες" μπορούσαν. Και όταν νικήθηκαν και βγήκαν στο φως τα ανατριχιαστικά τους εγκλήματα , οι Εαμίτες ξύπνησαν έκπληκτοι. Απελπίστηκαν. Και οι περισσότεροι σαν καθαρά δημοκρατικοί πολίτες αγανάκτησαν . Μα ήταν πολύ αργά. Το κράτος και να ήθελε να τους προστατέψει δεν μπορούσε. Δεν μπορούσε να σταματήσει το όργιο της εκδίκησης στο οποίο είχαν αποδυθεί οι συγγενείς των σφαγμένων , γιατί δεν υπήρχε στρατός. δεν υπήρχε αστυνομία. Και ανακαλύπτονταν συνεχώς ομαδικοί τάφοι που αύξαναν συνεχώς το θερμόμετρο της βίας. Δεκάδες οπλισμένα παρακρατικά αποσπάσματα όργωναν την ύπαιθρο και σακάτευαν τους Εαμίτες , τους λήστευαν και βίαζαν ανενόχλητοι τις γυναίκες και τις κόρες τους. Και τη βία αυτή την πλήρωναν μόνο οι Εαμίτες , που δεν ήταν και εντελώς αθώοι. Γι' αυτό οι κομμουνιστές παγίδεψαν το λαό με το ΕΑΜ. Γιατί ενώ όλα τα εγκλήματα τα έκαναν αυτοί , ένα μέρος της ευθύνης τους το έριχναν έντεχνα στο ΕΑΜ. Πρώτα χειροκροτούσαν τις αποφάσεις τους οι Εαμίτες ουρλιάζοντας με υψωμένες τις γροθιές αυτό το ανθρωποφάγο "θάνατος στο φασισμό" κι ύστερα αυτοί έκοβαν κεφάλια , έσφαζαν και ξεκοίλιαζαν . Και όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής , αυτοί που έδιναν τις διαταγές των εκτελέσεων , οι Αχτιδικοί και οι ινστρούχτορες , οι εκτελεστές , οι Οπλατζήδες και οι δήμιοι , το 'σκασαν στα βουνά και την πλήρωσαν αυτοί που έτρεχαν στα συλλαλητήρια.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ετσι παει οσο υπαρχει ανθρωπος και σημερα ακομη ανθρωποι που δεν τους δινουμε καμια σημασια με τις καταλληλες
συνθήκες θα γινουν φρικτοι φονιαδες και ο χιτλερ και ο σταλιν σε αυτους στηριξαν την επιβι ωση τους
απλοι χωρικοι σκοτωναν χωρις καμια διακριση στην σοβετια και απλοι καθημερινοι γερμανοι επαιρναν μερος στις εκτελεσεις
οσο για το διαβασμα αναθεμα τι αποκομιζει και τι αποκοιμιζει στον καθενα μας
ο βενιζελος εκανε και καλα εκανε και κακα δεν μπορουμε να τον κρινουμε αν δεν κρινουμε πρωτα τους ανταγωνιστες του
-πως θα κρινει ο καθενας ξεχωριστα τους μακεδονες χωρις να κρινει τον αλεξανδρο;
εξαλλου η κομματοκρατια οδηγησε απο την πρωτη στιγμη σε κρατος δυνάστη και η ελληνικη επανασταση
δεν τελειωσε αυτην την αισθηση εχω πολυ καιρο και πρεπει οι επομενες γενεες να την τελειωσουν
πως ομως να το αντιληφθει ο κκεκες και ο πωρωμενος δεξιος ή ο πασοκος
συνθήκες θα γινουν φρικτοι φονιαδες και ο χιτλερ και ο σταλιν σε αυτους στηριξαν την επιβι ωση τους
απλοι χωρικοι σκοτωναν χωρις καμια διακριση στην σοβετια και απλοι καθημερινοι γερμανοι επαιρναν μερος στις εκτελεσεις
οσο για το διαβασμα αναθεμα τι αποκομιζει και τι αποκοιμιζει στον καθενα μας
ο βενιζελος εκανε και καλα εκανε και κακα δεν μπορουμε να τον κρινουμε αν δεν κρινουμε πρωτα τους ανταγωνιστες του
-πως θα κρινει ο καθενας ξεχωριστα τους μακεδονες χωρις να κρινει τον αλεξανδρο;
εξαλλου η κομματοκρατια οδηγησε απο την πρωτη στιγμη σε κρατος δυνάστη και η ελληνικη επανασταση
δεν τελειωσε αυτην την αισθηση εχω πολυ καιρο και πρεπει οι επομενες γενεες να την τελειωσουν
πως ομως να το αντιληφθει ο κκεκες και ο πωρωμενος δεξιος ή ο πασοκος
0 .
-
NikosVy
- Extreme poster

Ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η Ιστορία του Κορδάτου.
Μου άρεσε παλιά που είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, για την Παλαιά Διαθήκη και για το αν ήταν Εβραίος ή Αιγύπτιος ο Μωϋσής, για το διχασμό που υπήρχε στους Εβραίους, αρχικά χωρισμένους σε μονοθεϊστές και πολυθεϊστές.
Δεν είμαι σίγουρος ότι γράφει αντικειμενικά. Δεν νομίζω να αναφέρει καν την αντίθετη άποψη που υπάρχει. Για μένα θα ήταν πολύ να κάτσω να διαβάσω τόσο μεγάλη Ιστορία.
Μου άρεσε παλιά που είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, για την Παλαιά Διαθήκη και για το αν ήταν Εβραίος ή Αιγύπτιος ο Μωϋσής, για το διχασμό που υπήρχε στους Εβραίους, αρχικά χωρισμένους σε μονοθεϊστές και πολυθεϊστές.
Δεν είμαι σίγουρος ότι γράφει αντικειμενικά. Δεν νομίζω να αναφέρει καν την αντίθετη άποψη που υπάρχει. Για μένα θα ήταν πολύ να κάτσω να διαβάσω τόσο μεγάλη Ιστορία.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
nemo
- Supreme poster

NikosVy έγραψε:Ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η Ιστορία του Κορδάτου.
βρες μου μια μονο περιπτωση που θα εχει διαφορα αν ειναι αιγυπτιος ή εβραιος;
0 .