Σχολικά βιβλία Ιστορίας

Βιβλία λογοτεχνικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μονο εγω βαριεμαι την βυζαντινη ιστορια?

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Ιουν 2017, 21:12

Εχει σημασια γιατι κανεις χαρακτηρισμους για συγκεκριμενα πολιτικα προσωπα που δεν εχουν καμια σχεση με το βιβλιο αυτο.

Εκτος και αν θες να μου πεις οτι οποιος δεν συμφωνει με την alt right ιδεοληψια σας ειναι ομοιδεατης του Καρανικα. Ακομα και αν προκειται για ισπανους κληρικους του μεσαιωνα :ohno:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Ιουν 2017, 21:17

Λαχουρένιος έγραψε:Εχει σημασια γιατι κανεις χαρακτηρισμους για συγκεκριμενα πολιτικα προσωπα που δεν εχουν καμια σχεση με το βιβλιο αυτο.

Εκτος και αν θες να μου πεις οτι οποιος δεν συμφωνει με την alt right ιδεοληψια σας ειναι ομοιδεατης του Καρανικα. Ακομα και αν προκειται για ισπανους κληρικους του μεσαιωνα :ohno:

..καλα :) εδω παραδιδω και την ψυχη μου καντε την οτι θες
:s_bored
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Ιουν 2017, 21:18

Ε ναι χωρις αντιγραφες κειμενων δεν μπορεις να μιλησεις.

Περιμενε να μιλησει παλι η συναδελφος σου στο διπλανο κομπιουτερ για να την χειροκροτησεις. Καιρο εχεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Ιουν 2017, 21:21

Εν τω μεταξυ, εκτος απο ιδεοληπτικοι εχετε γινει και αμερικανακια. Εχετε μεταφερει αυτουσια την ρητορικη των αμερικανων ακροδεξιων οι οποιοι λογικα θα θελουν να υποβαθμισουν τις σφαγες εναντιον των ιθαγενων.

Εσεις που ειστε ελληνες γιατι τοση καιλα να υπερασπιστειτε τους ισπανους? Διαολε, ουτε καν ορθοδοξοι δεν ειναι :ohno:
Ξερω στην πραγματικη ζωη δεξιους χριστιανους και παπαδες που κατακρινουν τους κονκισταδορες ως δειγμα του βαρβαρου καθολικισμου σε αντιθεση με την ορθοδοξια που δεν εχει κανει τετοια εγκληματα.

Εσεις ομως δεν κρατιεστε να υπερασπιστειτε τους ισπανους. Βασιλικοτεροι του βασιλεως.

Αλλα αυτα παθαινεις οταν εισαι πνευματικα 0 (σαν παραταξη) και απλως εισαγεις ξενες μοδες. Σε λιγο θα γιορταζετε την 4η Ιουλιου.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Ιουν 2017, 21:37

Λαχουρένιος έγραψε:Ε ναι χωρις αντιγραφες κειμενων δεν μπορεις να μιλησεις.

Περιμενε να μιλησει παλι η συναδελφος σου στο διπλανο κομπιουτερ για να την χειροκροτησεις. Καιρο εχεις.

αντε παλι; δεν τα θυμαμαι καλα εχω καιρο που τα διαβαζα αυτα αλλα πιο αληθινη ιστορια γνωριζω εγω παρα ο κολλητος σου φιλολογος παρολο που στο μυαλο μου αυτην την στιγμη τωρα μπερδευω τους μαγιας με τους αζτεκους και τους ινκας
τα βασικα ακομη τα θυμαμαι ο χριστιανισμος δεν επαιξε μεγαλο ρολο στην γενικη διαμορφωση αλλα μονο κατα τοπικα

οι κατοικοι του νεουυ κοσμου δεν ειχαν τα αντισωματα που ειχαν οι λευκοι και τους θεριζαν οι αρρωστιες κατα χιλιαδες εξου και ερημωσαν ολοκληρες περιοχες δηλαδη εντελως διαφορετικη ιστορια
απο αυτα που ειπε ο στυγιος ..αυτα δεν ξαναγραφω επι του θεματος :D δηλαδη το ξαναλεω δεν ευθυνεται μονο ο χριστιανισμος για τους θανατους
...............επισης και απο τα γνωστα αφροδισια νοσηματα .................... :o
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Ιουν 2017, 21:42

Kανεις δεν ειπε οτι ο χριστιανισμος οφειλεται για τις σφαγες. Την αποψη ορθοδοξων χριστιανων μετεφερα, δεν την ασπαζομαι.

Εσεις το πηρατε οτι ''χρρρρ μπρρρρ βριζουν το κριστιανιζμο μας οι αγιστεγοι στα αρματα ντεξιοι!!!11!!'' και αρχισατε τις πιπες.

Τωρα το οτι οι ισπανοι ηρθαν με λουλουδια και αγαπη και οι ιθαγενεις σκοτωθηκαν απο ανεμοβλογια απλως, δεν το πιστευουν ουτε οι σημερινοι ισπανοι.

Κατακτητες ηταν, σκοτωσαν πολλους, οι αρρωστιες θερισαν αλλους τοσους, και μετα απο 5 αιωνες αποικιοκρατιας η συντριπτικη πλειοψηφια των ιθαγενων ειχε εξοντωθει.

Αυτο εγραψε η ιστορια, ειτε ειμαστε υπερ των κατακτησεων ειτε οχι. Τα υπολοιπα ειναι πιπες ιδεοληπτικων.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Ιουν 2017, 22:43

δεν αντιλεγω ..ωστοσο βασικα με το αναγνωσμα της ιστοριας ειναι να μαθουμε να διακρινουμε τις διαφορες ωστε το μοιρασμα των ευθυνων να γινεται με δικαιο τροπο ισοτοπα οσο αναλογει στο καθενα
ξαναλεμε οτι δεν ξεκληριστηκε κανενας λαος απο τις σφαγες δεν θα μπορουσε αλλωστε με τον εξοπλισμο που διαθεταν τοτε τα πυροβολα τα ειχανε για μια βολη και σε κινουμενους στοχους ηταν παντελως αχρηστα απεναντιας αφανιστηκαν
φυλες απο αρρωστιες δηλαδη πες μας ποσο ακομη να στο ζωγραφισουμε ;ενα ακομη που θελω να προσθεσω σχετικα με τον χριστιανισμο οφειλε να σταματησει τις ανθρωποθυσιες ναι ή οχι; και πως θα το εκανε χωρις την οποια βια; δηλαδη πότε η βια ειναι σωστη μονο οταν την πραττουν κομμουνιστες ; γιατι καπου επιασε το ματι μου για τον πατερουλη ασε και το αλλο που εμαθα μολις τωρα διοριστηκε και η περιστερα μετα απο τον στυγιο και τον καρανικα μια ακομη λαμπρη επιστημων προστεθηκε στον μακρυ καταλογο των ιδιοφυων των ελ θα πηξουν τα ελληνακια παλι
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 03 Ιουν 2017, 08:19

nemo ,δεν ξέρω τι "φρούτο" είσαι εσύ και από ποιο ίδρυμα πήρες εξιτήριο ,αλλά ούτε εσένα μπορώ να σε βοηθήσω . Μερικές περιπτώσεις σαν τη δική σου είναι ανίατες , έχουν βγει και σχετικά βιβλία :

Εικόνα
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 03 Ιουν 2017, 11:05

Λαχουρένιος έγραψε:Εν τω μεταξυ, εκτος απο ιδεοληπτικοι εχετε γινει και αμερικανακια. Εχετε μεταφερει αυτουσια την ρητορικη των αμερικανων ακροδεξιων οι οποιοι λογικα θα θελουν να υποβαθμισουν τις σφαγες εναντιον των ιθαγενων.

Εσεις που ειστε ελληνες γιατι τοση καιλα να υπερασπιστειτε τους ισπανους? Διαολε, ουτε καν ορθοδοξοι δεν ειναι :ohno:
Ξερω στην πραγματικη ζωη δεξιους χριστιανους και παπαδες που κατακρινουν τους κονκισταδορες ως δειγμα του βαρβαρου καθολικισμου σε αντιθεση με την ορθοδοξια που δεν εχει κανει τετοια εγκληματα.

Εσεις ομως δεν κρατιεστε να υπερασπιστειτε τους ισπανους. Βασιλικοτεροι του βασιλεως.

Αλλα αυτα παθαινεις οταν εισαι πνευματικα 0 (σαν παραταξη) και απλως εισαγεις ξενες μοδες. Σε λιγο θα γιορταζετε την 4η Ιουλιου.

Ό,τι πεις.

ΓΑΛΗ έγραψε:Από εκεί και πέρα, όσο περισσότερο διαβάζει κάποιος την ιστορία των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών και βασιλείων αυτής της περιόδου, τόσο περισσότερες ομοιότητες βρίσκει μεταξύ όλων, ειδικώς μεταξύ των καθολικών. Οι συνωμοσίες, οι εναλλασσόμενες συμμαχίες, οι διπλωματικοί γάμοι, το κυνήγι του στέμματος, η αλληλοεξόντωση των κληρονόμων και φυσικά ο θρησκευτικός φανατισμός, ήταν ο ίδιος παντού. Μερικές φορές έχω την αίσθηση, ότι όσοι αναφέρονται στη βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό του Βυζαντίου, δεν έχουν ιδέα το τι συνέβαινε εκτός των βυζαντινών τειχών.

Και για να μην χάνουμε χρόνο, αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο μήνυμα που σας γράφω. Όσοι θέλουν διάλογο θα τον έχουν και όσοι δεν θέλουν, δεν θα τον έχουν. Είναι μάλλον απλό, έτσι; Σε περιπτώσεις όπως η δική σου, θα προσπαθήσω να χρησιμοποιώ προτάσεις με πέντε έως δέκα λέξεις και επανάληψη της λέξης που κρίνω ότι δεν θα πιάσετε με την πρώτη.

Παραδείγματος χάριν, "Λαχουρένιε, να ένα μήλο. Μήλο, μήλο, μήλο."
Προς το παρόν, είσαι στο λέβελ που διαβάζεις "μήλο" και καταλαβαίνεις "μητσοτάκης" (και φυσικά δεν είσαι ο μόνος) αλλά θα το παλέψουμε.

Πάμε γερά. :good:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιουν 2017, 15:09

Αλλο ενα αστοχο σχολιο σου ηταν αυτο περι σκοταδισμου. Δεν αναφερθηκα σε κανενος ειδους σκοταδισμο του βυζαντιου ισα ισα ειπα οτι ηταν οι ΗΠΑ της εποχης. Το μονο που ειπα ειναι οτι ειναι βαρετη η ιστορια του αμα τη διαβαζεις.

Απλως θεωρησες αυτιστικα οτι επειδη ειμαι aristeros (οχι πως ειμαι, αλλα στο μυαλο σου ειμαι) αρα ειμαι και κατα του βυζαντιου (αλλο ενα αυθαιρετο συμπερασμα), και εκανες το αντιστοιχο σχολιο.

Διαλογος δεν γινεται οταν μονιμως υποθετεις οτι ο συνομιλητης σου εχει μια ιδιοτητα που δεν του ανηκει και απαντας με βαση φανταστικα επιχειρηματα που δεν εχει πει ο αλλος, αντι να σχολιαζεις τα πραγματικα του επιχειρηματα.

Και για να σε προλαβω, πριν με κατηγορησεις οτι κανω το ιδιο, κερδισες επαξια τον τιτλο του μποτ της ΝΔ, οταν ερχεσαι συνεχως σε συγκρουση με υποτιθεμενους συριζαιους, χαριεντιζεσαι με νεοδημοκρατες και καθε ποστ σου αναφερεται αμεσα ή εμμεσα αποκλειστικα κατα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λεγε εσυ για μηλα, εγω θα συνεχιζω να σε ξεμπροστιαζω οπως και το αλλο το γατακι που σε γλειφει συνεχως.
0 .

Επιστροφή σε “Βιβλία”