Freisinniger έγραψε:Η κλασσική για την εποχή της ήταν κορυφή, κανείς δεν το αμφισβητεί και στην σήμερον εποχή, τα καλύτερα είναι τα bestseller.
Αλλά τώρα να υμνώ την κλασσική και να πετώ στα σκουπίδια τα bestseller, δεν παίζει, εκεί έγκειται η διαφορά μας. Δεν σνομπάρω την κλασσική, δεν ταιριάζει με το σήμερα, απλά πράγματα, είναι σαν να λες, τι βλακεία που εφευρέθηκε το φως, πριν με το κερί ήταν όλα τέλεια.
Αλλο η τεχνη, αλλο η τεχνολογια
Στην τεχνη το καινουργιο δεν ειναι παντα καλυτερο
nemo έγραψε:ο καφκα ηταν ο συγγραφέας που δεν καταλαβαινα τον διαβαζα αλλα δεν μου ελεγε τιποτα
τον ξαναδιαβασα πριν λιγο καιρο και επιτελους αρχισα καπως να καταλαβαινω τι προσπαθουσε να πει
αλλα δεν μπορω ακομη και σημερα να πω για το εργο του τιποτα περισσοτερο
Στην Δικη σου δημιουργει ενα παρανοικο και κλειστοφοβικο αισθημα
Ειναι ενας συγγραφεας που αξιζει για τα συναισθηματα που σου δημιουργει παρα καποιος που θα σε εντυπωσιασει με την πλοκη, τους χαρακτηρες κλπ
ВладимирВладимирович έγραψε:Αυτα εχω διαβασει, τους Ντοστογεφσκι Τσεχοφ και Τολστοϊ απο σχολικο προγραμμα γι'αυτο τους συχανομαι ακομα και τωρα (ειδικα το Πολεμος και Ειρηνη). Απο Ντικενς εχω διαβασει το Ολιβερ Τβιστ.
Συμφωνω επισης με Διαδοχο οτι χωρις τον Βερν η λιστα ειναι γτπ.
Σας εκαναν και τους Δαιμονισμενους?
Μου κανει εντυπωση
Η πλακα ειναι οτι στην Ελλαδα γαμας με Ντοστογιεβσκι και σεις τους εχετε σιχαθει
.gif)

.gif)
). Απο Ντικενς εχω διαβασει το Ολιβερ Τβιστ.